bende geçen bi akraba ile laf arasında konuştuk her ay mutfak dolapların içini temizlermiş o yüzden sorayım dedim :)Mutfak dolaplarının içini bir şey döküldükçe siliyorum, öyle boşalt her yeri sil geri kaldır gibi rutinlerim yok. Senede 2 kez falan yaparım onu.
Nevresimleri de normalde haftalık değiştiririm ama küçük oğlumun çişi geçiyor her gün değiştirdiğim oluyor :)
Çok kafaya takmayın temizlik işini , kirlendikçe yapın parça parça
Merhaba kızlar
Yeni evliyim ve sizlerden temizlik hakkında bazı bilgiler öğrenmek istiyorum.
Mesela mutfak dolapların içini kaç ayda bir temizlemeliyim?
Nevresimleri ne kadar zamanda bir değiştirmeliyim?
Genel temizlikte neler yapılmalı?
Günlük temizlik nasıl olmalı?
Şimdiden teşekkür ederim.
Aylakmış bence obende geçen bi akraba ile laf arasında konuştuk her ay mutfak dolapların içini temizlermiş o yüzden sorayım dedim :)
Ayda bir cam silip perde mi yıkıyorsunuz?mutfak dolaplarını 3-4 ayda bir silerim. nevresimler her hafta, canım yumoş kokusu istediyse haftada 2 kez
günlük temizlik evi süpürüp silme toz alma wc yıkama. evin büyüklüğüne göre farkeder benim 1 saatimi alıyor. bunu gün aşırı yaparım. genel temizlik camları silme, tülleri perdeleri yıkama, koltukları çekme vs vs. bunu da ayda bir yaparım
Bu sana bagli canim evini gozlemler bakarsin gunluk toz olur kirleniyorlar toz alir supurur silersin yada gunluk toz oluyorsa sadece toz alirsin mutfak dolaplarini ben genelde alt kisimlari tencere tava vs. cok sik kullaniyorum o sebeple duruma gore bakiyorum kirlenmislerse haftalik silerim ayda bikac kez silerim en azindan ust dolaplarima senede 2 kez bosaltir silerim en cok dolaplarin dis yuzu kirleniyo benimde beyaz oldugu icin kirini hemen belli ediyo gunluk elimde bez mutfakta dolaplarimin disini siliyorum iste :))Merhaba kızlar
teşekkür ederim kafamdaki tüm sorulara cevap geldinevresim haftada bir değişir, seviştiysen aynı gün değiştir vücut sıvısı geçiyor ister istemez ..
muıtfak dolaplarının dışını haftada bir sil, içini detaylı senede 1 yapsan yeter..
genel temizlik sil süpür toz al banyo wc temizliğidir. 3 ayda bir cam kapı silinebilir, halıları yılda bir yıkamaya verirsin. cam sileceğin zaman perdeleri de yıkar asarsın..
günlük birşey dökülürse süpür, mutfagı temizle ocak lavabo yeterli..
mutfak dolapların dış kapaklarını neyle siliyorsunuz ben silince leke kalıyorMutfak dolaplarını kaç ayda bir değilde 15 20 günde bir temizleyebilirsin.
Nevresim takımlarınida haftada bir değiştir.
Ev temizligi için de kendine belirli bir gün koy temizlik düzenin olur
Daha rahat yaparsın
Benim annem dolapların tamamını boşaltır, içindekiler günlük yıkanan şeyler bile olsa hepsinş tekrar yıkar, dolapların içini dışını siler tekrar yerleştirir.Mutfak dolabının içi nasıl temizleniyor anlamadım.
Bizde haftada bir kapakları iç dış silinir,onun dışında içindeki tencereler,bardaklar,tabaklar sürekli kullanıldığı için yıkanıp yerine yerleşir, o kadar...
Dolapların içine anneciğim örtü yaptırmış geçen yaz ev boyanırken onları yıkadık bir de...
Sildigin bez cok mu islak ? Ben cok az nemli bezle siliyorum. Yada hemen sildikten sonra kurula.mutfak dolapların dış kapaklarını neyle siliyorsunuz ben silince leke kalıyor
toz oluyor, su lekesi oluyor, tencere tavada kalan yag bırıkıntısı falan olursa onlar leke yapıyor o nedenle en azında yılda bir tumdolpaları boşaltıp silmek lazım örtü varsa o kurtarıcı olabilir ama o da zamanla toz olur. dolabın içindeki temiz bile olsa o toz oradaki eşyalara yapışır bir şekilde.Mutfak dolabının içi nasıl temizleniyor anlamadım.
Bizde haftada bir kapakları iç dış silinir,onun dışında içindeki tencereler,bardaklar,tabaklar sürekli kullanıldığı için yıkanıp yerine yerleşir, o kadar...
Dolapların içine anneciğim örtü yaptırmış geçen yaz ev boyanırken onları yıkadık bir de...
Titizlik seviyene göre değişirMerhaba kızlar
mutfak dolapların dış kapaklarını neyle siliyorsunuz ben silince leke kalıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?