Temizlik yardım!!!!

mor_salli

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2018
61
19
18
34
Merhaba kızlar

Yeni evliyim ve sizlerden temizlik hakkında bazı bilgiler öğrenmek istiyorum.

Mesela mutfak dolapların içini kaç ayda bir temizlemeliyim?

Nevresimleri ne kadar zamanda bir değiştirmeliyim?

Genel temizlikte neler yapılmalı?

Günlük temizlik nasıl olmalı?

Şimdiden teşekkür ederim.

Mutfak dolaplarının içini bir şey döküldükçe siliyorum, öyle boşalt her yeri sil geri kaldır gibi rutinlerim yok. Senede 2 kez falan yaparım onu.
Nevresimleri de normalde haftalık değiştiririm ama küçük oğlumun çişi geçiyor her gün değiştirdiğim oluyor :)
Çok kafaya takmayın temizlik işini , kirlendikçe yapın parça parça

bende geçen bi akraba ile laf arasında konuştuk her ay mutfak dolapların içini temizlermiş o yüzden sorayım dedim :)

nevresim haftada bir değişir, seviştiysen aynı gün değiştir vücut sıvısı geçiyor ister istemez ..
muıtfak dolaplarının dışını haftada bir sil, içini detaylı senede 1 yapsan yeter..
genel temizlik sil süpür toz al banyo wc temizliğidir. 3 ayda bir cam kapı silinebilir, halıları yılda bir yıkamaya verirsin. cam sileceğin zaman perdeleri de yıkar asarsın..
günlük birşey dökülürse süpür, mutfagı temizle ocak lavabo yeterli..

mutfak dolaplarını 3-4 ayda bir silerim. nevresimler her hafta, canım yumoş kokusu istediyse haftada 2 kez
günlük temizlik evi süpürüp silme toz alma wc yıkama. evin büyüklüğüne göre farkeder benim 1 saatimi alıyor. bunu gün aşırı yaparım. genel temizlik camları silme, tülleri perdeleri yıkama, koltukları çekme vs vs. bunu da ayda bir yaparım

Ayda bir cam silip perde mi yıkıyorsunuz?
Pisliğimden ölüyorum sanırım

Bu sana bagli canim evini gozlemler bakarsin gunluk toz olur kirleniyorlar toz alir supurur silersin yada gunluk toz oluyorsa sadece toz alirsin mutfak dolaplarini ben genelde alt kisimlari tencere tava vs. cok sik kullaniyorum o sebeple duruma gore bakiyorum kirlenmislerse haftalik silerim ayda bikac kez silerim en azindan ust dolaplarima senede 2 kez bosaltir silerim en cok dolaplarin dis yuzu kirleniyo benimde beyaz oldugu icin kirini hemen belli ediyo gunluk elimde bez mutfakta dolaplarimin disini siliyorum iste :))

Mutfak dolaplarını kaç ayda bir değilde 15 20 günde bir temizleyebilirsin.
Nevresim takımlarınida haftada bir değiştir.

Ev temizligi için de kendine belirli bir gün koy temizlik düzenin olur
Daha rahat yaparsın

Mutfak dolabının içi nasıl temizleniyor anlamadım.
Bizde haftada bir kapakları iç dış silinir,onun dışında içindeki tencereler,bardaklar,tabaklar sürekli kullanıldığı için yıkanıp yerine yerleşir, o kadar...
Dolapların içine anneciğim örtü yaptırmış geçen yaz ev boyanırken onları yıkadık bir de...

teşekkür ederim kafamdaki tüm sorulara cevap geldi

mutfak dolapların dış kapaklarını neyle siliyorsunuz ben silince leke kalıyor

Valla sorduklarınızın tamamı eve göre değişir . Ben kışın 15 te bir nevresim değişiyorum yazın haftada 1 . Perdelerim 3 ayda bi yıkanır yaklaşık bakarım duruma göre. Haftada 3 gün temizlik yaparım benim öyle genel temizlik gibi birşeyim yok . Pazartesi Çarşamba cuma temizlik günlerim tüm evi 2 saatte tamamlarım. İlk önce heryeri güzel süpürüm süpürgemin minik ucunu da kullanırım komidinlerimin dolabının içini filan onunla sürürüm. Sonra birkaç ayrı bezim var . Önce bi deterjanlı su yaparım sirke de koyarım içine camlarımın önünü kapıları ve elektrik düğmelerimi o su ile silerim. Onu döker mobilyalar için su yaparım . Onunla da tv sehbamızı, salon masamı konsolumu , makyaj masamı , komidinlerini , yatak başlığımı, sehbalarımı silerim gardırobun rayları filan silinir . Ardından hemen yeni bir su yapar halılarımı silerim tüm ev beyaz halı ve burası aşırı toz toprak isli bir şehir her temizlikte halı siliyorum. Ardından klozet küçük banyo ve lavabo ciflenir domestoslanır ayna filan silinir . Yerleri silmek için viledaya su yaparım yerleri silerim. Mutfak dolaplarımın yüzlerini çok parmak izi olduğu için hergün bi bez sürmek zorunda kalıyorum yoksa asla olmuyor . Cam silmem yasak camlarımız çok kötü yapılmış sallanıyor eşim korkuyor düşerim diye . Perdeler yıkanınca elimin uzandığı yerleri siliyorum. Ki zaten mesela pvc de iki cam varya aradaki o boşluk kirli kalmış ne kadar silsekde o cam temizlenmiyor yapacak birşey yok onun için

Benim annem dolapların tamamını boşaltır, içindekiler günlük yıkanan şeyler bile olsa hepsinş tekrar yıkar, dolapların içini dışını siler tekrar yerleştirir.
Tam deli işi, ben sadece kirlendikçe temizlerim içini. Dışını ortalama haftada bir silerim

Kirlendikçe temizlenir her şey. Bi genellemesi yok bunun. Mesela bizde akşam süpürsen, sabah yine kirli. Annem süpürür evini, haftada 1 süpürse yeter. Bizde çocuk var, annemlerde kimse yok herkes çalışıyor.

toz oluyor, su lekesi oluyor, tencere tavada kalan yag bırıkıntısı falan olursa onlar leke yapıyor o nedenle en azında yılda bir tumdolpaları boşaltıp silmek lazım örtü varsa o kurtarıcı olabilir ama o da zamanla toz olur. dolabın içindeki temiz bile olsa o toz oradaki eşyalara yapışır bir şekilde.

Titizlik seviyene göre değişir

Mutfak dolaplarının içini ben 3 ayda bir ancak boşaltıp silerim
Nevresimleri haftada bir değiştiriyorum
Genel temizlik benim için tepeden tırnağa her şeyin temizlenmesidir balkon camlar perdeler halılar koltuklar

Günlük temizlikte haftada 2-3 defa evi süpürüp mop yapmak, mutfak tezgahını ve lavaboyu her gün temizlemek
Wc ve lavabo temizliği, toz almak
Bulaşık çamaşır ütü

Benim temizlik anlayışım bu kadar

Misafir gelecekse x5 o zaman her yeri çok detaylı yaparım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…