• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik yapmaktan nefret ediyorum

Ev hanımıyım bütün gün boşum ama temizlik yapmak o kadar gözüme geliyor ki görüncem kuzenlerim hepsi temizlik hastası o kadar ki temizlik terapi gibi geliyor diyorlar. Temiz evi tezmileyip duruyorlar. Bense temizlik diyince depresyona giriyorum etrafı pis görmeye dayanamıyorum ama yapmakta istemiyorum sadece etrafı süpürgeyle alıyorum toz alıyorum tuvaletleri düzenli her girip çıkmaya yıkıyorum bu kadar duvar silme pencere silme makinaların arkasını temizleme dolap içleri vs büyük işlere giremiyorum camlarımı yazdan belli silmedim yağmur yağıyor kar yağıyor tekrar tekrar neden yorim ki kendimi diyorum perdeler desen 2 ay oldu daha yikanmadi. Nolacak benim bu halim temizlik hastaları için doktorlar var sevmeyenler içinde olsa giderim :KK43:(
İnsanın etrafında o kadar temizlik hastası olunca,insan kendini pis hissediyor demi😅😅 sizin derdiniz o bence.yoksa anlattiginiza göre o kadar da pasaklı gelmediniz bana😀

Ben de aynı şekildeyim ya temizlik hastası olan insanlara acayip imreniyorum. Gerçi ben ailemle yaşıyorum ama anneme neredeyse hiç yardımcı olamıyorum. İstiyorum her yer tertemiz olsun ama yok. Arada bir yapasım geliyor (1-2 ayda bir) onda da hiç beceremiyorum, toz alıyorum sözde tozlar iyice yayılıyor falan moralim bozuluyor. Keşke dediğiniz gibi temizlik hastalarının tersine temizlikten nefret edenler için de bir terapi sistemi olsaydı.

Siz temizlik hastalarına bakmayın.
Benim haftada bir büyük, bir de küçük temizlik günüm var. Camları, dolap içlerini vs kirlendikçe temizliyorum. Her gün her gün temizlikle uğraşmak istemiyorum. Sadece sabahları minik bir rutinim var, hızlıca evi toplayıp toz alıyorum. Zaten her gün mutfağı defalarca toplamam gerekiyor 😒

Bu arada ben de hiç duvar silmezdim, ta ki oğlum dün duvarları boyayana kadar 😂

Temizliği çoğu kişinin bayılarak yaptığını sanmıyorum -vakit alan yorucu olan diğer şeyler gibi-
Ama bir şekilde yapmak ya da yaptırmak zorundayız. Burda okuyorum hep tüm gün temizlikle geçiyormuş akşam oluyormuş öyle anlatılıyor başka konularda da.
Bizler 1 saat yapıyoruz yetiyor öyle düşün.

Şimdi ne yapıyoruz? Topluca temizliğe mi giriyoruz yoksa topluca aman boşver deyip oturuyor muyuz 😅 gerçi ben dün bu konudan aldım gazı evi güzelce süpürüp sildim, gece ocağı duvarları aspiratörü hallettim. Ama arka planda bebek süpürgeden korktu bir sürü ağladı, kucağımda bebek elimde hortum hiç hoş olmadı 😢 ama temizledim diye rahatladım. Sonra çocuklar oyuncakları dağıttı yere kırıntı döküldü kapanış 😐 yok temizlik falan artık istifa ediyorum diye çıkıştım 😒

Şimdi ne yapıyoruz? Topluca temizliğe mi giriyoruz yoksa topluca aman boşver deyip oturuyor muyuz 😅 gerçi ben dün bu konudan aldım gazı evi güzelce süpürüp sildim, gece ocağı duvarları aspiratörü hallettim. Ama arka planda bebek süpürgeden korktu bir sürü ağladı, kucağımda bebek elimde hortum hiç hoş olmadı 😢 ama temizledim diye rahatladım. Sonra çocuklar oyuncakları dağıttı yere kırıntı döküldü kapanış 😐 yok temizlik falan artık istifa ediyorum diye çıkıştım 😒
Ben rutinimi bozmam gazla falan, neyse o kardeşim 😁

Ben su yasıma kadar ne camasır ne bulasık makinesi çalıştırdım. Ocak kendiliginden yanar buzdolabını elimle acarım. Az olan bulasıkları yıkarım vs hele hiç temizlik yapamam. Sistemi zaten bilmiyorum. Sanmayın ki pisim. Degilim. Pis kokuya gelemem sag olsun yardımcı ablam var o gelir halleder. Evde zaten bi adet kedi oğlum olduğu icin temizlik düzenini ona zarar vermeyecek şekilde yaptırıyorum. Aile evinde zaten ihale annem ve kardesimde onlar severler.

Bende hem çalışıyorum hem ev işi yapıyorum. Bugün yapsam ertesi gün yine aynı oluyor. O yüzden bir bırakayım bakayım ne kadar kirlenebilir ne kadar dağılabilir diye böyle bir boşvermişlik yaptım. Şunu fark ettim yorgun olsam bile uyuyamadım kafam rahat etmedi huzursuz etti. Uykum olsa bile yapmadan yatamıyorum. Tamamen hayat standardına ve kendi düzenine bağlı

İnsan nasıl yaşadığı yeri temizlemeye üşenir ki? 🤔
22 senedir kendi evim, düzenim var. Dağınıklığa hiç tahammülüm yoktur. Hizmet sektöründe çalıştığım içinde zamanla çok detaycı oldum haliyle. Anneme gittiğimde de fırçayı alır, derz aralarını temizlerim. Üstün körü temizliği hiç sevmem. Gelen yardımcılarında titiz olmasına önem veririm. Bir hafta camları siler, bir hafta mutfak dolaplarını temizler. Ona program oluştururum.

Niye 16? 15 değil 17 değil neden 16? 16’nın ne gibi bir özelliği var?

Benim bir arkadasta her ayın 17 sinde yikadigini söylemişti. Hatta ayın 17 sinde annesi arayıp tul perde günü diye hatırlatıyormus unutmasın sakın diye🤣

Bende nefret ediyorum temizlikten. Üç çocuk var evde zaten temizlesemde beş dk ya aynı. Cam mutfak dolabı silmek benim için işkence. Mesela bu bahsettiğim arkadaş için temizlik terapi. Benim için işkence. Çocuklar olduğu için mecbur günlük supuruyorum. WC temizlerim hergun. Zaten çamaşır makinası ütü hiç bitmez yıka as topla kaldır. Yemekte yaptımmi bitmiştir benim için iş. 15 günde bir abla geliyor dip köşe o temizliyor sağolsun cam dolap vs. Yoksa ben işin içinden çıkamam 🤭 umarım kendi kendini temizleyen evler icat edilir birgün 🤣

Banada eşim evi 💩 götürüyor diyor ama bence o kadar değil abartıyor. Zaten haftaiçi çalışıyorum eve gelip yemek mi yapayım temizlik mi boş vaktim oldukça canım istedikçe temizliyorum. Perde asacak ben olsam daha sık yıkarım ona lafım yok ona takıntılıyım ama eşim asıyor oda bir sürü lafla 😂

@Nego beni inşallah atmaz düzen grubundan :KK48:
Evi b k götürüyor temizle artık desenize ona🙃😊

Aşırı titizlik kibir belirtisi diye okumustum bir yerde. Bence de oyle. Temiz evi ne diye habire temizleyeyim ki. Açar bi dizi izler keyfime bakarim.
Mukemmeliyetci insanlarin sizi etkilemesine izin vermeyin
Cidden mi?benim kv hem kibirli hem de aşııırı titiz.doğru ola bilir bak.🤣

Cif demişken, Müge Çiçeği ve Frezyalı Cif kokusu burnuma geldi, ohhh mis. Ben de temizlik kokusuna bayılıyorum. Kimyasalları mümkün mertebe azalttım, bazı demirbaşlarım var o kadar. Günlük olarak sirke, karbonat kullanmaya başladım. Çamaşır suyunu da olabildiğince azalttım.
Porçöz,cif aşklarım benim.burda(gürcistan)her hangi bir markette görürsem hazine bulmuş kadar seviniyorum.😊

Back
X