• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik yapmaktan nefret ediyorum

Siz toplum ortalamasının üstünde temizlik yapıyorsunuz bence :temizlik: duvarı kim siler ki eğer bariz lekeler yoksa? Kim dolabı çekip de altını ve arkasını silecek? Oo hooo...:KK45:

Benim de perdeler yikanali 4 ay oldu .Ne varlı her hafta mi yikanacak perde?Toz zaten her gün alsan yine oluyor .Ben de haftada bir bazen daha fazla supuremedigim olur .Dik Süpürge aldım .Onla kabaca supururum her gün.Banyo haftada bir .Muftakta tezgahın üstü temizse,banyo tuvalet temizse ben evime temiz derim.Duvar silme ,her ay perde yıkama ne ya ..Onları görev bilsem ben de depresyona girerim.

Çok geçmiş olsun. Her şey kendi beynimizde bitiyor, ne yaşadığını bilemem tabi ama her şey bizimle başlıyor. Dert bizde dermanda bizde bence :) Umarım en kısa zamanda şifa bulursunuz .
Cok sagolun.

IMG_20220316_025718.webp

Perdeler 2 ay oldu yıkanmadı diyen biriyle temizlik üzerine konuşacak bir şeyim olamaz ne yazık ki.
Tam da bir şeyler yazacaktım.
2 ay, perde, yıkamak.
:D iki haftada bir perde yıkayan kişi şu gelinlerin savaşındakilerdir bence :D zaten çalışan biriyiz hafta sonu anca kirli sepetindekileri yıkayıp asabiliyorum evi sil süpür toz al haftada 1 kez zar zor oda 1 yaşında bebek kıçımdan ayrılmıyor

Temiz evi temizleyen insanlara acıyorum, hayatlarında düzeltecek başka bir şey yok gibi tek bildikleri ev temizlemek. Hiç de onlara benzemene gerek yok.
Her gün yerleri ve tuvaleti siliyormussun. Daha ne yapacaksın ki? Her hafta buzdolabını çekip arkasını mi temizleyeceksin? Neden? Sağlık bakanlığından teftişe mi gelecekler?
:D ahaha çok güldüm allah da sizi güldürsün sağlık bakanlığından teftişe mi gelecekler :D

Kardeş ben taşınacam taşınacaaam. Ne topladın diye sor bi? Neredeyse hiç bişey 😂 Bi kitaplığı koliledim bütün ev olduğu gibi duruyor. Bırak dağınık kalsın 😂
:D geçende ben de taşındım hiçbirşeyi toplamadım ama gelen firma a dan z ye herşeyi topladı kıyafetlerimi topladım birde kişisel makyajdır zart zurt onları mutfak filan herşeyi kendileri topladılar ahahah bilgin olsun o güzel canını hiç üzme bırak onlar toplasın :D sen zaten yerleştirirken yorulacaksın yeterince

:KK70: geçende ben de taşındım hiçbirşeyi toplamadım ama gelen firma a dan z ye herşeyi topladı kıyafetlerimi topladım birde kişisel makyajdır zart zurt onları mutfak filan herşeyi kendileri topladılar ahahah bilgin olsun o güzel canını hiç üzme bırak onlar toplasın :KK70: sen zaten yerleştirirken yorulacaksın yeterince
Mutfağı toplamam ya, donlarımı falan toplayayım elin adamı toplamasın 😂

Ev hanımıyım bütün gün boşum ama temizlik yapmak o kadar gözüme geliyor ki görüncem kuzenlerim hepsi temizlik hastası o kadar ki temizlik terapi gibi geliyor diyorlar. Temiz evi tezmileyip duruyorlar. Bense temizlik diyince depresyona giriyorum etrafı pis görmeye dayanamıyorum ama yapmakta istemiyorum sadece etrafı süpürgeyle alıyorum toz alıyorum tuvaletleri düzenli her girip çıkmaya yıkıyorum bu kadar duvar silme pencere silme makinaların arkasını temizleme dolap içleri vs büyük işlere giremiyorum camlarımı yazdan belli silmedim yağmur yağıyor kar yağıyor tekrar tekrar neden yorim ki kendimi diyorum perdeler desen 2 ay oldu daha yikanmadi. Nolacak benim bu halim temizlik hastaları için doktorlar var sevmeyenler içinde olsa giderim :KK43:(
Ben de hazetmiyorm ama cocuık oldgu icin ,2 günde bir yer suyu yapıp elle siliyorum.
8 sene stor kullandım bu sene tüle gectim rahatlıkmıs cıkar yıka tak.
Cam silme isi esimde cünkü ev 4.kat görünümlü 8.kat:)
Yükseklik korkum var o da masallah 3 ayda bir anca ikna oluyor.Yani cam isi bizdee de sıkıntılı.
Benim en büyük sıkıntım mutfak dolapları.
Onları indirip silmek ölüm geliyr yag sökücüyü sıkıp bezle geciyorm gdfkfdk
Baslayana kadar ev isi,basladıktan sonra bitiyıor.

Siz toplum ortalamasının üstünde temizlik yapıyorsunuz bence :temizlik: duvarı kim siler ki eğer bariz lekeler yoksa? Kim dolabı çekip de altını ve arkasını silecek? Oo hooo...:KK45:
Bence siz yeni evlisiniz 🤣 bi 10 yıllık olunca saç kıl vs dökülüyorsa o dolapların yatakların altına yapışıyor 🤣
Çekiyosun siliyosun yerine iterken bi bakıyosunki her yer yine saç
E sonra bi sinirle dolabları devirip altını siliyosun
Aynı şekilde bazanın ayaklarıda kısaysa altına yapışıyor onları bile bi sinirle kaldırıp silmiştim altını
Dile kolay 10 yıl silmemişim yani her sene silmemde 5 yıldan 5 yıla silerim artık
Tozlu bir bölgeyse duvarda silinir yani
İnan temiz değilim evi bok götürüyor ama arada yapılır böyle dip köşe
Misal mutfağın duvarını silmezsen kokar yahu bi süre sonra hiç olmadı mutfak senede silinmeli bence
Eski evimde mesela holde garip bir koku vardı silince geçmişti

Bence siz yeni evlisiniz 🤣 bi 10 yıllık olunca saç kıl vs dökülüyorsa o dolapların yatakların altına yapışıyor 🤣
Aynı şekilde bazanın ayaklarıda kısaysa altına yapışıyor onları bile bi sinirle kaldırıp silmiştim altını
Dile kolay 10 yıl silmemişim yani her sene silmemde 5 yıldan 5 yıla silerim artık
Misal mutfağın duvarını silmezsen kokar yahu bi süre sonra hiç olmadı mutfak senede silinmeli bence
Evli değilim. Evde temizlik yapıyorum ama o kadar sık yapmak da insanı yoruyor. Bir yeri temizledikten sonra o yer kirlensin, kıyameti koparırdım. Biraz akışına bıraktım. Yılda bir iki kere dip köşe yaparım. Ev bana ait olsa belki daha sık yapardım, bilmiyorum.

On yılı devirmek üzereyiz hiç dolabın, bazanın altını silmek aklıma gelmedi. Hatta dolabın arkasını da silmiyorum çünkü çekmem mümkün değil. 10 yıldır duruyor orda öyle.

On yılı devirmek üzereyiz hiç dolabın, bazanın altını silmek aklıma gelmedi. Hatta dolabın arkasını da silmiyorum çünkü çekmem mümkün değil. 10 yıldır duruyor orda öyle.
Dolaplara benimde gücüm yetmez onlar öyle duruyorda 🤣
Çekmeceydi vitrindi konsoldu bunları kastetmiştim yanlış yazmışım
Herkül değilim o kadar ya 🤭

Ev hanımıyım bütün gün boşum ama temizlik yapmak o kadar gözüme geliyor ki görüncem kuzenlerim hepsi temizlik hastası o kadar ki temizlik terapi gibi geliyor diyorlar. Temiz evi tezmileyip duruyorlar. Bense temizlik diyince depresyona giriyorum etrafı pis görmeye dayanamıyorum ama yapmakta istemiyorum sadece etrafı süpürgeyle alıyorum toz alıyorum tuvaletleri düzenli her girip çıkmaya yıkıyorum bu kadar duvar silme pencere silme makinaların arkasını temizleme dolap içleri vs büyük işlere giremiyorum camlarımı yazdan belli silmedim yağmur yağıyor kar yağıyor tekrar tekrar neden yorim ki kendimi diyorum perdeler desen 2 ay oldu daha yikanmadi. Nolacak benim bu halim temizlik hastaları için doktorlar var sevmeyenler içinde olsa giderim :KK43:(
Ev insanı daha çok yoruyor gerçekten 😅 temizlik bitmiyor

:D geçende ben de taşındım hiçbirşeyi toplamadım ama gelen firma a dan z ye herşeyi topladı kıyafetlerimi topladım birde kişisel makyajdır zart zurt onları mutfak filan herşeyi kendileri topladılar ahahah bilgin olsun o güzel canını hiç üzme bırak onlar toplasın :D sen zaten yerleştirirken yorulacaksın yeterince
Bizde taşınırken yazık olmasın diye herşeyi topladık koliledik 🤣
Ama sorun bizde o kadar çok koli vardıki suratları sirke sattı 🤣
Bir gün lazım olur diye sakladığım eşyalar evin eşyası kadar varmış 🤦

Camlari senede 3 kez tulleri sende iki kez dolap iclerinize senede iki kez silmek bence yeterli oyle surekli duvar silen cam siken her ay oerde yikayanlar temiz falan degil hasta ruhlular bence. Gunluk isleri her gun yaparsinda bunlar hep yapilacak seyler degil niye moralini bozuyosu ki

Back
X