Temizlik,titizlik

izmirimizmir

Guru
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2012
1.394
2.093
Iyi geceler guzel hatunlar.gecenin bu saatinde konu aciyorum cunku gecenin bu saatinde hala temizlik yapiyorum.simdi salonumun ve girisin halilarini bir guzel ova ova sildim duruladim.daha tuvaletin fayanslarini silecegim.banyoyu silecegim mutfak dolaplarimi soyle bir silip tezgahin ustunu camasir suyuyla silecegim.offff offff surekli temizlik yapip duruyorum.esim bu gece evde yok cocuklar misil misil uyuyor.ben de doya doya temizlik yapiyorum.ama bir yandan da diyorum ki ne gerek car otur dinlen kafa dinle iste.yok olmuyor.simdi kendimi zorladim ara verdim buraya konu aciyorum.var mi benim gibi olan?her gun banyoyu tuvaleti cifleyip camasir suyuyla ovalayip yikiyorum.mutlaka hergun supurge yapip yer siliyorum,toz aliyorum.mutfagim zaten piril piril olmali.her gece yatmadan tezgahimin ustu mutlaka camasir suyu katkili deterjanla silinip durulanir.mutfak dolaplari elden gecirilir.ocak parlatilir.15 gunde bir kapilari siliyorum halilari siliyorum.ayda bir koltuklari diliyorum.yazin ayda bir bazen 20 gunde bir camlari siliyorum.kisin 3 aya kadar uzayabiliyor bu sure.halilari 3 ayda bir yikattiriyorum.ayda bir ya da en gec 2 ayda bir perdelerini yikiyorum.her gun 2_3 kere camasir makinesi ve bulasik nakinesi calisir.biriktirmem birkac parca bile olsa yikarim.her gun yaz kis yikarim cocuklarimi gunde belki 10 defa ust baslari degisir.ufacik birsey degisse cikaririm.olecegimi bilsem dus alnadan uyumam.haftada 2 kere nevresimleri degistiririm.fakat cocuklarin dokmelerine orayi burayi kirletmelerine ses cikarmam asla.yeri gelir onlarla berabet eglenir kirletirim.meseka birgun un dokmuslerdi yere hazir dokulmusken birlikte parmaklarimizla una sekiller cizdik.birlikte yorgani duvarlari boyamisligim bile vardir.onlara asla kizmam bu konularda ama sonra temizle babam temizle.bir de calisiyorum ogretmenim.su an tatildeyizde bolca temizlik yapiyorum.okullar acilinca bakalim nasil olacak.kac yildir sabahciyim sorun olmadi umarim bu senede sabahci olabilirim.yoksa kafayi yerim herhalde.her gun yemek temizlik cocuklari yedir giydir yika et onlarla oyun oyna etkinlik yap cildiririm sanirim.benim gibi asiri temizlik duskunu olanlar ne yapiyirsunuz nasil ediyorsunuz nasil yetisiyorsunuz her seye?puf noktalariniz var mi?hangi malzeleleri nerelerde nasil kullaniyorsunuz?

Uzman destegi alip bu sorunu asmalisiniz.
Okurken yoruldum. o tempoya vucit nasil dayaniyor ya. Bir de cocuklar ve is var diyorsunuz.

Ilerde vucut eklem agrilari bas gosterebilir. Benim bir tanidigim boyle titizdi kadin bez sikamayacak duruma gelmisti. Ellerindeki lifler kopup zedelenmis. Allah korusun. Sagliginizdan onemli degil hicbirsey. Bu takintinizi uzman yardimiyla asin lutfen.

Takıntı haline getirmişsiniz. Tedavi olmanız lazım. Hepsi neyse de her gün hergün o kadar çamaşır suyu özellikle çocuklar için çok zararlı. İyice durulasanız bile havada ve zeminde partiküller kalır.

Evde kimyasallara maruz kalmanın erkek çocuklarında ileride kısır kalma ihtimalini arttırdığını okumuştum. Başka hastalıklar da vardı ama uzun dönemli etki olduğu için aklımda bu kalmış. Çocuklarınızın sağlığı için uzman yardımı alın.

Bir şey sorucam. Bu kadar titizsiniz. Peki evinizde kediye nasıl tahammül ediyorsunuz ? Sadece merakimdan soruyorun..
Kediyle ne alakası var annemde çok titiz bir kadın evimizde her zaman hayvan vardı kedi kuş köpek hayvanlara iyi bakıldığı sürece pis olmazlar helede kediler kadar temiz hayvanlardan bahsediyoruz :KK66:

Kediyle ne alakası var annemde çok titiz bir kadın evimizde her zaman hayvan vardı kedi kuş köpek hayvanlara iyi bakıldığı sürece pis olmazlar helede kediler kadar temiz hayvanlardan bahsediyoruz :KK66:
Benim hayvanlara karsi antipatim yok zaten. Bütün hayvanlari çok severim. Ama benim kendi fikrim. Evde asla ! Bahçem olur. Bahcemde her çeşit hayvani besler bakarim 4 4luk. Ben ayrıca konu sahibine sormuştum merak ettigim için..

Benim hayvanlara karsi antipatim yok zaten. Bütün hayvanlari çok severim. Ama benim kendi fikrim. Evde asla ! Bahçem olur. Bahcemde her çeşit hayvani besler bakarim 4 4luk. Ben ayrıca konu sahibine sormuştum merak ettigim için..
Mesajı nasıl yazdığınız gayet açık evde nasıl 'katlanıyorsunuz' diyerek :KK66: ki zaten evde asla! Ünlemli Falan size ne kadın kedisinden mi bahsetmiş. He tabi size göre evde hayvan varsa titiz olma ihtimali yoktur zaten :KK14:

Ben haftada bir kez yer silip toz alirim, 2 kez de supururum. Benim de bir kedim var, haliyle tuy dokuldugu icin bazen haftada 3 supuruyorum. Zaten yazin hali kullanmam, tul perdem falan da yok o acidan rahat. Kedi oldugu icin koltuklarda da ortu var, migrosta satilan ucuz koltuk ortulerinden. Koltuklar temiz kaliyor ortuyle o baya iyi oluyor. Ama dolaptir camdir ince isler allaha emanet:KK53:

Annem yamuk perdeye tahammül edemeyen bir insandı. Temizliği söylemiyorum bile.
Bir gün ölümden döndü.
Geçmişe baktığımda sadece kendime yazık etmiş, dünya malına hizmet etmişim dedi...

Son düzenleme:
Iyi geceler guzel hatunlar.gecenin bu saatinde konu aciyorum cunku gecenin bu saatinde hala temizlik yapiyorum.simdi salonumun ve girisin halilarini bir guzel ova ova sildim duruladim.daha tuvaletin fayanslarini silecegim.banyoyu silecegim mutfak dolaplarimi soyle bir silip tezgahin ustunu camasir suyuyla silecegim.offff offff surekli temizlik yapip duruyorum.esim bu gece evde yok cocuklar misil misil uyuyor.ben de doya doya temizlik yapiyorum.ama bir yandan da diyorum ki ne gerek car otur dinlen kafa dinle iste.yok olmuyor.simdi kendimi zorladim ara verdim buraya konu aciyorum.var mi benim gibi olan?her gun banyoyu tuvaleti cifleyip camasir suyuyla ovalayip yikiyorum.mutlaka hergun supurge yapip yer siliyorum,toz aliyorum.mutfagim zaten piril piril olmali.her gece yatmadan tezgahimin ustu mutlaka camasir suyu katkili deterjanla silinip durulanir.mutfak dolaplari elden gecirilir.ocak parlatilir.15 gunde bir kapilari siliyorum halilari siliyorum.ayda bir koltuklari diliyorum.yazin ayda bir bazen 20 gunde bir camlari siliyorum.kisin 3 aya kadar uzayabiliyor bu sure.halilari 3 ayda bir yikattiriyorum.ayda bir ya da en gec 2 ayda bir perdelerini yikiyorum.her gun 2_3 kere camasir makinesi ve bulasik nakinesi calisir.biriktirmem birkac parca bile olsa yikarim.her gun yaz kis yikarim cocuklarimi gunde belki 10 defa ust baslari degisir.ufacik birsey degisse cikaririm.olecegimi bilsem dus alnadan uyumam.haftada 2 kere nevresimleri degistiririm.fakat cocuklarin dokmelerine orayi burayi kirletmelerine ses cikarmam asla.yeri gelir onlarla berabet eglenir kirletirim.meseka birgun un dokmuslerdi yere hazir dokulmusken birlikte parmaklarimizla una sekiller cizdik.birlikte yorgani duvarlari boyamisligim bile vardir.onlara asla kizmam bu konularda ama sonra temizle babam temizle.bir de calisiyorum ogretmenim.su an tatildeyizde bolca temizlik yapiyorum.okullar acilinca bakalim nasil olacak.kac yildir sabahciyim sorun olmadi umarim bu senede sabahci olabilirim.yoksa kafayi yerim herhalde.her gun yemek temizlik cocuklari yedir giydir yika et onlarla oyun oyna etkinlik yap cildiririm sanirim.benim gibi asiri temizlik duskunu olanlar ne yapiyirsunuz nasil ediyorsunuz nasil yetisiyorsunuz her seye?puf noktalariniz var mi?hangi malzeleleri nerelerde nasil kullaniyorsunuz?
yazinin sonunda temizleme hastaligindan nasil kurtulacagim diye soru beklerken nasil yetistirecegim diye soru okudum. ben şok !!!
destek almaniz lazim. haliniz hal degil. farkinda misiniz?

Önceden temizlik günüm geçince resmen her yeri pis olarak görüyordum.
Misafir gelse biri bişey dökse tansiyonum düşüyordu,
Misafirden sonra her yeri sil sil ölürdüm,
Sanki her yer yaglı kirli gibi gelirdi,
Sonra baktım olmuyor ne ben rahat ediyorum ne evime gelen insanlar,
Titizligimi herkes anlamıştı artık,
Biri bişey yaparken bile bak elimi yıkadım vs.
Velhasılkelam saldım gitti zor oldu ama temiz oldu hala var biraz ama eskisi kadar degil olanıda yok edecem inşallah insanın canından saglıgından önemli birşey yok,
Kirden ölenide görmedim.

Son düzenleme:
Bir şey sorucam. Bu kadar titizsiniz. Peki evinizde kediye nasıl tahammül ediyorsunuz ? Sadece merakimdan soruyorun..
Canim butun hayvanlari deli gibi seviyorum.cocuklugumdannberi evimizde hep kedimiz olmustur.sokak hayvanlari dahil hicbirinden igrenmem.kum kabini her gun temizliyorum.3 gunde bir yikiyirum(kum kabini tabiiki kediyi asla yikamam)asilarini zaten yaptiriyoruz.sokaktan yardima muhtac bir hayvan gorsem hic dusunmeden eve getiririm onu o haliyle.sadece hayvanlar icin degil mesela baskasinin evinden igrenen,evine kimseyi isteneyen misafirin ardindan saatlerce temizlik yapan her tuvalete gittiginde canasir suyuyla yikayan saatlerce banyo yapanlar vs var.ben oyle degilim.mutfak dolaplari yag baglamamissa hali yapis yapis degilse kinsenin evinden igrenmem,evime cocuklu ya da cocuksuz kim gelirse rahat etmesi en onemli seydir benim icin.cocuklara hersey serbest.disarida cok pis olnadigi surece herseyi yer icerim vs..benim derdim kendi evimle:))evimin piril piril olmasi cok hosuma gidiyor.aslinsa seviyorumda temizlik yapnayi ama cokkk yoruluyorum

Kendimi temizliğe takıntılı sanırdım ama esas takıntı sizinmiş. :KK14: Ben başka birinin yaptığı işi de beğenmezdim. Zamanla görmezden gelmeye, alışmaya başladım sanırım yine de tamamen rahata ermiş değilim. Çamaşır suyu en büyük dostum sanırım :duduk:
Benimde ya bi ara bulaşıklar çamaşır suyu olmadan temiz olmuyordu sanki süngere döke döke yıkardım bulaşıgı onuda bıraktım şükür.
Sadece evi temizlerken kullanırım o koku gelmeyince temizlik yapmamışım gibi geliyor illa kafa yapacak :deli:
Aldıgım yerdeki kadın sen napıyon bunları içiyonmu dedi en son :işsiz:

Mesajı nasıl yazdığınız gayet açık evde nasıl 'katlanıyorsunuz' diyerek :KK66: ki zaten evde asla! Ünlemli Falan size ne kadın kedisinden mi bahsetmiş. He tabi size göre evde hayvan varsa titiz olma ihtimali yoktur zaten :KK14:
Resmen polemik cikartmaya yer ariyorsunuz. 1.si ben size sormadim. Beni ne diye alintiliyorsunuz. ?? Istedigim gibi sorumu sorar , noktalama isaretlerini de keyfime göre koyarim. Keza konu sahibi beni hicbir sekilde yanlış anlamayip, INSAN gibi sorumu cvaplandirdi. Siz ne diye araya giriyorsunuz ki ?? Bakın isinize.

X