• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik planı nasıl olmalı?

chiLL

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2012
7.732
8.224
198
Merhaba hanimlar,
Ara sıra evime temizlik için yardıma kadın geliyor 2-3 ayda bir sık değil.
9 da başlıyor 3 de bitiriyor ama oyalaniyoruz hep yemek çay kahve sigara molasi
Bari bu sefer yarım gün cagirayim dedim. 2 haftada 1 almayi düşünüyorum artik
Evim 2+1 çok büyük değil
12. Kattayim camlarimda pek kirlenmiyor en son yılbaşından sonra sildi.
Ne iş yaptirmaliyim acaba bilemedim.
Kaçta gidicek onu da sormadım
Banyoyu dip bucak temizletecegim o kesin.
Ütü yapmasını isteyebilir miyim?
75 tl dedi 65 tl ye anlaştık
Ben istediğim de yapar işleri ama bilmedigim icin haddimden fazlada yüklenmek istemem.
Yarım güne gelenlere siz nasıl bir temizlik planı cikariyorsunuz?

Son düzenleme:
9 da başlayıp 3 te biten temizliğe tam gün parası mı veriyordunuz?

Bize haftada 2 defa geliyor kendi bildiğine çalışıyor,ben hiç karışmıyorum.
Sizin kadar ara verirsem hem işleri yetiştiremez hem de evimiz temizlenmez ki...

9-3 de bi nevi yarım gün zaten. Siz hem tam gün parası verip hem de oyalanmasına sebep olmuşsunuz.

Yarım gün geldiğinde camsilmeyecekse eğer, elektrik süpürgesi, vileda, mutfak tezgahının, ocağın, evyenin temizlenmesi, dolapların dış yüzünün silinmesi, banyoda da lavabo ve tuvaletin yıkanması, aynanın silinmesini yaptırabilirsiniz...

Bu rutin işleri kendiniz yapıyorsanız, gardrop içinin tozunu aldırabilir, dışını sildirebilirsiniz, ütü yaptırabilirsiniz, kapıları, koltukları sildirebilirsiniz, beyaz eşyaları sildirebilirsiniz...

Yarım günde yapılacak iş miktarı bellidir. Bana haftada bir yarım gün geliyor abla. 9 gibi gelip 1.30-2.00 gibi gidiyor. Her hafta evin olağan temizliği yanında tek bir şeye odaklanıyor. Mesela bir hafta olağan temizlik+banyo bir hafta olağan temizlik+ camlar gibi.
Üç ayda bir yarım gün gelen kadın ne yapabilir ki? Hiç bişey yetişmez.

9-3 de bi nevi yarım gün zaten. Siz hem tam gün parası verip hem de oyalanmasına sebep olmuşsunuz.

Yarım gün geldiğinde camsilmeyecekse eğer, elektrik süpürgesi, vileda, mutfak tezgahının, ocağın, evyenin temizlenmesi, dolapların dış yüzünün silinmesi, banyoda da lavabo ve tuvaletin yıkanması, aynanın silinmesini yaptırabilirsiniz...

Bu rutin işleri kendiniz yapıyorsanız, gardrop içinin tozunu aldırabilir, dışını sildirebilirsiniz, ütü yaptırabilirsiniz, kapıları, koltukları sildirebilirsiniz, beyaz eşyaları sildirebilirsiniz...
Zaten buna ek cam siliyordu.
Yerleri eli ile siliyor vileda kullanmıyor
Bazen salonun avizesini temizliyor.

Yarım günde yapılacak iş miktarı bellidir. Bana haftada bir yarım gün geliyor abla. 9 gibi gelip 1.30-2.00 gibi gidiyor. Her hafta evin olağan temizliği yanında tek bir şeye odaklanıyor. Mesela bir hafta olağan temizlik+banyo bir hafta olağan temizlik+ camlar gibi.
Üç ayda bir yarım gün gelen kadın ne yapabilir ki? Hiç bişey yetişmez.
Tam gün geliyordu artık yarım almaya karar verdim.
O gelmedigi zamanlar kendim yapıyorum genel temizliği ama artık yapamıyorum.
1.5 2 de gidiyor demişsiniz yarım gün
Benim ki de ortalama 3 de gidiyor tam gün gelip

Bana yarım gün gelen yardımcı tüm evi süpürüp siliyor banyoyu temizliyor her hafta bir cam siliyor balkon yıkıyor hatta bazen dolap içi katlıyor bazen ayakkabı dolabını siliyor vs vs

Ama her hafta geliyor karışmıyorum evden çıkıyorum gelince toplanmış pijamalar vs katlanmış oluyor

Ütü yok genelde çamaşır bulaşık da bırakmıyorum ama çok oyuncak var bizde onları toplamak da zor

Geçen sene iki kişiye geliyordu 7,5 da gelip 5,5 6 gibi gidiyordu iş bitince arada öğlen yemek çat kahve

Şimdi bana 8.30 gibi geliyor bitince gidiyor ne zaman gidiyor bilemiyorum çayını vs demleyip içiyor hatta yorulunca oturup dinleniyorum nasılsa bitince gideceğim acelem yok diyor

55 tl alıyor her hafta geliyor ama

Genel temizliği kendiniz yapıyorsanız 2-3 ayda bir cam, dolap ve kapı sildirirsiniz o zaman. Süpürme silme işini ona bırakmasanız o da detayları yapar

Siz o 2-3 ayda hiç yapmıyor musunuz temizlik?
Yapıyorum tabi ki
Ben kendim mutfak parasına arttirdikca cagriyorum o yüzden hep almıyorum
Ama artık 15 de 1 alıp ben sadece süpürge açacağım ve rutin banyo temizligi

Bana yarım gün gelen yardımcı tüm evi süpürüp siliyor banyoyu temizliyor her hafta bir cam siliyor balkon yıkıyor hatta bazen dolap içi katlıyor bazen ayakkabı dolabını siliyor vs vs

Ama her hafta geliyor karışmıyorum evden çıkıyorum gelince toplanmış pijamalar vs katlanmış oluyor

Ütü yok genelde çamaşır bulaşık da bırakmıyorum ama çok oyuncak var bizde onları toplamak da zor

Geçen sene iki kişiye geliyordu 7,5 da gelip 5,5 6 gibi gidiyordu iş bitince arada öğlen yemek çat kahve

Şimdi bana 8.30 gibi geliyor bitince gidiyor ne zaman gidiyor bilemiyorum çayını vs demleyip içiyor hatta yorulunca oturup dinleniyorum nasılsa bitince gideceğim acelem yok diyor

55 tl alıyor her hafta geliyor ama
Aslinda bende boyle bir düzen kurmak istiyorum
Sürekli geldiği için fiyati uygun sanırım
Baya da iş yapıyor demek ki . Ne güzel

Ben de haftalık temizliğimi kendim yapıyorum, hafta sonları çalışmadığım için zor olmuyor. 2 ayda bir de dip köşe temizlik için bayan geliyor. Her hafta temizlediğim için çok kirlenmiyor evim ama ona rağmen işini bitirmesi akşamı buluyor

Çok erken gidiyor, üstelik çay kahve falan demişsiniz. Bu kadın sizi güzel kullanıyor haberiniz olsun.
Bana çok derin temizlik yapılacaksa iki kişi geliyorlar. O zaman bile 3'te bitmiyor işleri. Ki benim abla hayatımda gördüğüm en eli çabuk hatundur. Öyle çay kahve istemez. Bi kahvaltı eder bir de zorla öğlen yemeği yediririm. Evim üç oda ama bir odaya sokmuyorum. İki odalı gibi düşünebiliriz yani. Çok mümkün değil o kadar saatte tek başına halletmesi.

Çok erken gidiyor, üstelik çay kahve falan demişsiniz. Bu kadın sizi güzel kullanıyor haberiniz olsun.
Bana çok derin temizlik yapılacaksa iki kişi geliyorlar. O zaman bile 3'te bitmiyor işleri. Ki benim abla hayatımda gördüğüm en eli çabuk hatundur. Öyle çay kahve istemez. Bi kahvaltı eder bir de zorla öğlen yemeği yediririm. Evim üç oda ama bir odaya sokmuyorum. İki odalı gibi düşünebiliriz yani. Çok mümkün değil o kadar saatte tek başına halletmesi.
Degistirsem mi acaba herkes erken gittiğini söylüyor

Aslinda bende boyle bir düzen kurmak istiyorum
Sürekli geldiği için fiyati uygun sanırım
Baya da iş yapıyor demek ki . Ne güzel
Açıkçası sizinki bence biraz kullanıyor sizin hoşgörünüzü. Tam gün asla 9-3 olmaz. Zaten onda da çok oyalanıyormuşsunuz. Bu saatler ancak yarım güne uyuyor, onda da yemek vermek gerekmez. Öğlen 12-1 gibi birkaç bardaklık çay demlersiniz, yanında da kahvaltılık ya da bisküvi, kek, kraker vs yeterli olur bence. 15-20 dk. Olabilir mola vakti de.

Degistirsem mi acaba herkes erken gittiğini söylüyor

Bence eğer ayarlayabilirseniz haftada bir yarım gün gelecek başka birini ayarlayın. İnanın ayda bir çağırıp dip köşe yaptırmaktan hem daha kolay hem daha ucuz. Ben aylık 200 lira veriyorum mesela her cuma geliyor. Evin düzenini de öğrenince hiç sıkıntı olmuyor. Çarşaflarıma kadar değiştiriyor.
Bizde çoluk çocuk olmadığı için onun dışında temizlik yaptığım çok nadirdir. Yetiyor haftada bir.

Kahvaltı yapmıyoruz
Bir kere kahve içiyor kesin öğlen yemek yiyor çay sürekli ocakta zaten sigarada 2 3 kere içiyor çayla
Camlar çok oyaliyorsun onu çok cam var büyük hepsi de
Eşyaları çekip temizlemiyor mesela ben dersem yatağı çekip temizliyor uz
Sonra oradan toz geliyor eve çünkü

Bence eğer ayarlayabilirseniz haftada bir yarım gün gelecek başka birini ayarlayın. İnanın ayda bir çağırıp dip köşe yaptırmaktan hem daha kolay hem daha ucuz. Ben aylık 200 lira veriyorum mesela her cuma geliyor. Evin düzenini de öğrenince hiç sıkıntı olmuyor. Çarşaflarıma kadar değiştiriyor.
Bizde çoluk çocuk olmadığı için onun dışında temizlik yaptığım çok nadirdir. Yetiyor haftada bir.
Sizin ki ok güzel her hafta gelmesi düzeni bilmesi.
Ben pek kimseyi de tanımıyorum sormak için.
Eski evimde yardimci olan bayanda hem çok pahalı hemde uzak diye pek gelmek istemedi.

Back
X