• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temizlik motivasyonu

siz kaç günde temizlik yaparsınız

• temizlikçi geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    20

zeynep rumuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2012
24
3
86
İstanbul
selamlar lütfen yargılamadan önce empati kurmaya çalışın diye bir ricada bulunarak başlıyorum :)
3 yıllık evli çalışan bir kadınım.akşamları eve 8de geliyorum ve acayip uyku halinde bir insanım.Temizlik yapmaktan nefret ediyorum ana konumuz bu ve hiçbir şekilde motive olamıyorum.
Evimi sevmediğim için olabilir, ama şuan taşınmamız pek mümkün değil küçük çok güneş almayan bir ev. toplu ve temiz olduğunda seviyorum birkaç ayda bir yeniden eşyaları düzenleyip değişiklik yapmaya çalışıyorum. Ama düzenli temizlik yapmak için motivasyonum yok. O kadar ki bi kaç kere mutfakta birşeylerin kurtlandığı oldu :( banyo temizliğim ya da çamaşır yıkama olayım düzenli. ama çamaşırları yıkayıp kuruttuktan sonra yerine kaldırmıyorum salonda kalıyorlar oylece ordan giyiniyorum bazen XD
evliliğimizin ilk başında düzenli yemek yapardım artık o da yok. Canım çok isterse ve ya eşim rica ederse yapıyorum.
erkek çocuk gibi yetiştirildim annem hiç iş yaptırmadı her hafta genel hergün de gündelik temizlik yapardı,ben de yapınca iyi beceriyorum ama ERKEK gibi işten eve gelince ayaklarımı uzatıp yatmak istiyorum. kocam hiç sorun etmiyor ama evin dağınıklığı modumuzu etkiliyor, yazık adam sabahları giyecek çorap bulamıyor hiç eşlemediğim için.
en son buzdolabımı 3-4 ay önce sildim. temizlik yapalı da 1 ay oldu. nolur bana yardım edin hayatım felakete sürüklencek bu şekilde. bu bir davranış bozukluğu içimden gelmesi için ne yapmalıyım. eve gelince erkek gibi çoraplarımı çıkarıp fırlatıyorum küpeler bir yerde çanta bi yerde, mutfağı tezgahın üstü dolana ya da yemek yapmam gerekene kadar toplamıyorum. böyle olunca da temizlik yapmak işkence oluyor her seferinde çamaşır suyu zehirlenmesi yaşıyorum XD evime kadın almak istiyorum ama güvenemiyorum daha önce hırsızlık olayı yaşamıştık 20 binimiz gitmişti çok korkuyorum evde para tutmuyorum artık ama yinede televizyon var pahalı elektronik eşyalar var ay nolur yardım edin annelik ablalık yapın şuan evim pis temizlik yapıcama buraya yazıyorum durumumu düşünün...

ha birde bence temizlikçi benim evimi temizleyemez XD

Canım şöyle yap temizlikçi çağır geldiğinde sende onunla birlikte ol. Yani ortada dolan yapılması gerekenleri söyle. 15 günde bir çağır

Canım şöyle yap temizlikçi çağır geldiğinde sende onunla birlikte ol. Yani ortada dolan yapılması gerekenleri söyle. 15 günde bir çağır
çok sağol canım benim heralde en mantıklısı oyle yapmak haftasonları dururum bende yaparım başka şeyler 3-4 saate bitiyor zaten tek başıma yapınca bile çok suçlu hissediyorum eşim eve gelince utanıyorum bazen ağladığım oluyor yapmak istemiyorum diye :D heralde bu konuları konuşçak kimsem yok ondan buraya yazınca bile şimdi heycan geldi bi mutfağa bakıyım ben XD

çok sağol canım benim heralde en mantıklısı oyle yapmak haftasonları dururum bende yaparım başka şeyler 3-4 saate bitiyor zaten tek başıma yapınca bile çok suçlu hissediyorum eşim eve gelince utanıyorum bazen ağladığım oluyor yapmak istemiyorum diye :KK70: heralde bu konuları konuşçak kimsem yok ondan buraya yazınca bile şimdi heycan geldi bi mutfağa bakıyım ben XD
Evet canım öyle yap. Temizliği ben çok seviyorum ama o süpürge sesinden kafam şişiyo supurge sesini sevmiyorum. Yoksa evin temiz olması benm çok hosuma gidiyo. Bnde genelde haftada 1yapıyormuş. Mutfağı hergun de diğer odalar her hafta. Öyle yani

Hergun sabah camasir asar kuruyanlari toplar katlarim..cayi koyar kahwaltimizi eder aksamdan yikanan bulasiklari makineden cikartir yerlestiririm..sonra yatak odasinin camindan yastik yorgan newresim silkeler tekrar serer..sonra yerdeki pelüş halilari silkeler camini siler kapatarim..sonra ayni islem cocuk odasinada..daha sonra banyodaki paspaslari sirkeler banyoyu wcyi yikadiktan sonra süpürgeyi acar heryeri süpürur toz alir kuruyan banyoyu yerleştirir. .supurgeyi temizler mutfağa gecer yemeği planlayip kendime bi kahve sigara molası verir..içerim ve balkon u temizleyip buyuk oğlani okula götürüp kucuguyle 2 saat parkda oynar eve gecerim guzelce yikayip karnini doyurur uyuturum..o uyuyunca mutfakta kalan islerimi yapar tekrar bi sigara çay sefasiyla saat 4 olur..ve buyuk oglani okuldan alirim banyi yaptirip saat 5de yemek yedirir 6 gibi esimle buz yeriz 7ye kadar sofrada oluruz genelde. .sonrası bulasik yıkama. .1 saat cocuklarla oynarız saat 8de biraz tv izlerler 9 da yatiririm onlar uyuyunca ortalığı tekrar toplar yerleri gırgır yapar banyoyu tekrar toplar mutfaga birkez daha girip yarinki yemegin ilk adımlarını atarim..tavuk pissekse haslar..kuru fasulyeyi suya koyar...bunun gibi seyler sonra tekrar sigarami sessizlikde icerken buraya bakar sonra duşa girer yatarim saat 12 oluyor Yatdigim zaman..

Sen ayda birde yapsan sistemli olursan ewin hep temiz ve düzenli kalir..aldıklarını yerine koyucaksin ilk kural bu..yemek yer yemez dogru makineye koy..çamaşırları da.kurur kurumaz katla..zamanla alisinca hersey duzene girer

Valla ne kadar hamaratsınız :) şaşkınlıkla okudum :KK66:
Hamaratlik degil ihtiyaçtan yapıyorum çocuklar küçük oldugu icin ew cok dagiliyor bana kalsa 10 gunde 1 yapayim ama..geceden sabaha temizleyip yattigim ew..sanki haftalardir daginik gibi kalkiyoruz..gece isemeleri oluyor cocuklar hergece illa biri kaçırıyor altina :/

Ama istisnasız hergün sadece cunartesi hariç çünkü o gun esim ewde oldugu icin yatak odasinin camini silmiyorum diger işler hep ayni ve biktim hergun ilk defa yapiyomus gibi bunlari yapmaktan..hergun aglayarak yapıyorum. .ama yapiyorum yapnazsam kafam rahat olmuyor. .bunlara ek her pazsrtesi baza koltuk cekyat altlarıni kaldırıp tum halıları sirkeliyorum herseferinde buzdolabının üstüne not yaziyorum mesela 5 kasımda büyük temizlik yaptim yaptiklarimi yazıyorum..sonra 15 gun sonraya tekrarını yapicam die kendimce söz veriyorun ama yapamıyorum acaba obsesifmi oldum die korkuyorum..

Ama istisnasız hergün sadece cunartesi hariç çünkü o gun esim ewde oldugu icin yatak odasinin camini silmiyorum diger işler hep ayni ve biktim hergun ilk defa yapiyomus gibi bunlari yapmaktan..hergun aglayarak yapıyorum. .ama yapiyorum yapnazsam kafam rahat olmuyor. .bunlara ek her pazsrtesi baza koltuk cekyat altlarıni kaldırıp tum halıları sirkeliyorum herseferinde buzdolabının üstüne not yaziyorum mesela 5 kasımda büyük temizlik yaptim yaptiklarimi yazıyorum..sonra 15 gun sonraya tekrarını yapicam die kendimce söz veriyorun ama yapamıyorum acaba obsesifmi oldum die korkuyorum..
Bu kadar yormayın kendinizi ya kadın falan tutun dinlenin biraz.. Bel fıtığı olur falan mazallah

Ben kendi saçımi çocukların saçını esimin sacini bile kendim keserim..ewtamir edilcekse ben. .duvar boyanicaksa ben. .herseyimi kendim yaparım eşim gep isvicre cakisi der bana. .birde o yorgunluk bana haz veriyor nedense :KK55:yani bole garip bi insan oldum çıktım. ..

Ben kendi saçımi çocukların saçını esimin sacini bile kendim keserim..ewtamir edilcekse ben. .duvar boyanicaksa ben. .herseyimi kendim yaparım eşim gep isvicre cakisi der bana. .birde o yorgunluk bana haz veriyor nedense :KK55:yani bole garip bi insan oldum çıktım. ..
Vay be merak ettim valls seni :) hükümet gibi kadınsın desene  Hoppa:KK6:

Yok be canim merak edilecek biri değilim hatta vasat yurdum insaniyim sonradan taniyanlar ama hep derler vu isler sendenmi cikiyor die :) birde annem derki kendi gobegini kendin kestin..çocukluğumdan beri böyleyim ben..kendimde en sewdigim yönümde bu..allaha bin şükür beni böyle cok yönlü yarattigi için

Yok be canim merak edilecek biri değilim hatta vasat yurdum insaniyim sonradan taniyanlar ama hep derler vu isler sendenmi cikiyor die :) birde annem derki kendi gobegini kendin kestin..çocukluğumdan beri böyleyim ben..kendimde en sewdigim yönümde bu..allaha bin şükür beni böyle cok yönlü yarattigi için
Çok şükür

selamlar lütfen yargılamadan önce empati kurmaya çalışın diye bir ricada bulunarak başlıyorum :)
3 yıllık evli çalışan bir kadınım.akşamları eve 8de geliyorum ve acayip uyku halinde bir insanım.Temizlik yapmaktan nefret ediyorum ana konumuz bu ve hiçbir şekilde motive olamıyorum.
Evimi sevmediğim için olabilir, ama şuan taşınmamız pek mümkün değil küçük çok güneş almayan bir ev. toplu ve temiz olduğunda seviyorum birkaç ayda bir yeniden eşyaları düzenleyip değişiklik yapmaya çalışıyorum. Ama düzenli temizlik yapmak için motivasyonum yok. O kadar ki bi kaç kere mutfakta birşeylerin kurtlandığı oldu :KK43: banyo temizliğim ya da çamaşır yıkama olayım düzenli. ama çamaşırları yıkayıp kuruttuktan sonra yerine kaldırmıyorum salonda kalıyorlar oylece ordan giyiniyorum bazen XD
evliliğimizin ilk başında düzenli yemek yapardım artık o da yok. Canım çok isterse ve ya eşim rica ederse yapıyorum.
erkek çocuk gibi yetiştirildim annem hiç iş yaptırmadı her hafta genel hergün de gündelik temizlik yapardı,ben de yapınca iyi beceriyorum ama ERKEK gibi işten eve gelince ayaklarımı uzatıp yatmak istiyorum. kocam hiç sorun etmiyor ama evin dağınıklığı modumuzu etkiliyor, yazık adam sabahları giyecek çorap bulamıyor hiç eşlemediğim için.
en son buzdolabımı 3-4 ay önce sildim. temizlik yapalı da 1 ay oldu. nolur bana yardım edin hayatım felakete sürüklencek bu şekilde. bu bir davranış bozukluğu içimden gelmesi için ne yapmalıyım. eve gelince erkek gibi çoraplarımı çıkarıp fırlatıyorum küpeler bir yerde çanta bi yerde, mutfağı tezgahın üstü dolana ya da yemek yapmam gerekene kadar toplamıyorum. böyle olunca da temizlik yapmak işkence oluyor her seferinde çamaşır suyu zehirlenmesi yaşıyorum XD evime kadın almak istiyorum ama güvenemiyorum daha önce hırsızlık olayı yaşamıştık 20 binimiz gitmişti çok korkuyorum evde para tutmuyorum artık ama yinede televizyon var pahalı elektronik eşyalar var ay nolur yardım edin annelik ablalık yapın şuan evim pis temizlik yapıcama buraya yazıyorum durumumu düşünün...

ha birde bence temizlikçi benim evimi temizleyemez XD
oyyy cok kotu ya ama bak sen calısıyorsun dıye ayretende evde temızlık yapmak zor evde raht etmn gerektıgını dusunuyorsun emınım ama evl bır bayan olmk calısırkn cok zor bır aylık bır ızn al ve eve bı duzen oturt herseyın bır duzenı olsun yokss temızlıkcıyle fılan olma z eve ılgı duy bıde aksam muzık acıp temzılık yap cumartes gunu yap k pzar dınlen cok ıyı olur

oyyy cok kotu ya ama bak sen calısıyorsun dıye ayretende evde temızlık yapmak zor evde raht etmn gerektıgını dusunuyorsun emınım ama evl bır bayan olmk calısırkn cok zor bır aylık bır ızn al ve eve bı duzen oturt herseyın bır duzenı olsun yokss temızlıkcıyle fılan olma z eve ılgı duy bıde aksam muzık acıp temzılık yap cumartes gunu yap k pzar dınlen cok ıyı olur

ay kızlar hepinize maşallah biraz olsun motivasyonum oldu şimdi bi evi düzene sokucam dediğin gibi tatlım sonra 2 haftada 1 yardımcı çağırcam 100 tl bişi yeter de artar bile arada da ben biraz toplarım inşallah size bunu yazdığımdan beri 1 kere yalandan temizlik yaptım umarım zamanla oturur. siz yine de tüm motivasyonlarınızı yazın , bazınız doğuştan öyle bazınız mecburen, ben de bişekil artık kendimi ayarlamalıyım sanırım :(

Benimde motivasyona ihtiyacım var bayanlar :( İçimden bişey yapmak gelmiyor. Ütüm birikti..mutfak dağınık..11 yıllık evliyim ama hiçbişeyim rayına giremedi..bi de ev hanımıyım düşünün..eşim hiç dert etmiyor ama ben utanıyorum :(( acil yardım

Back
X