Temizlik hastalığı

her gun yorucu olmuyor mu yaa
Haftada bir yapsam dua edicem. Bizim evde toz harici bir sey olmuyor 2 kisiyiz ya dagilmiyor da. Ama bebegi olan arkadaslarim cocuklari icin her gun supuruyor, emekliyor ya da yerden bir seyleri agzina goturur diye
5 ve 3 yaşında 2 kızım var ondandır belki de bebek değiller ama kum ve oyun hamuru bile süpürmek için fazlasyla sebep ayy bi de saç kısmı var oraya girmiyorum bile:)

5 ve 3 yaşında 2 kızım var ondandır belki de bebek değiller ama kum ve oyun hamuru bile süpürmek için fazlasyla sebep ayy bi de saç kısmı var oraya girmiyorum bile:)
aynen siz mecburen supuruyorsunuz yani bir sey dokuldugu icin. 2 cocugu ve 5 kedisi olan arkadasim var, o mesela gunde 2 3 kere supurdugu oluyor zorunluluktan. Ama benim tuhafima giden kisim ev zaten temizken hergun supurmek, yani tertemiz yeri ritüel haline getirip tekrar temizlemeye gerek yok. Yoksa bir sey dokulmusse zaten mecbur kaliyoruz.

Konu sahibinin derdi kv ya da ayrı ev değil ki konuyu niye oraya çekiyorsun witch gerçekten de saygısızlık oluyor sen o şekilde mutsuz olabilirsin ama konu sahibi belki de mutlu hayatından

Ben onu yermedim ki ..
Aksine bu çıkmazlar olduğu için bu şekilde olmuş olabilir dedim .
Kendi fikrim ..
Şartlar olgunlaşmadan kalkisilan her iş sorunları beraberinde getirir..

Mecbur da kalmıyorum aslında gerçekten zevk alıyorum ama bu 1 saatimi alıyor sonra park kitap kızlar derken akşam oluyor okula gittikleri vakitte kendi canm ne istiyorsa onu yapıyorum çoğu kişi ayy yıpranır insan diyor ama aksine daha zinde oluyorsun dağınık ev dağınık ruh hali demek bana göre

Ben onu yermedim ki ..
Aksine bu çıkmazlar olduğu için bu şekilde olmuş olabilir dedim .
Kendi fikrim ..
Şartlar olgunlaşmadan kalkisilan her iş sorunları beraberinde getirir..
Şartlar olgunlaştığı halde mutsuz olan dışarda ilgi arayan insanlar da var konı sahibi evinde işin de gücünde evliliğim de mutluyum diyorsa ona kalmş bi şey bu özeli.. Çamaşır kısmı hariç diğer sil süpür abartı ya da boşluktan olmaz kalabalık evde normal bnde yapıyorum ama mutluyum kv kp yk eşimle de yok eeee...

Eeesi ? Uykum geldi
Görüşüruz sonra

Bilemem. Ben birşey çırpma ihtiyacı hissetmiyorum. Bizim sitede yasak mesela. Sadece apartman arasındaki holun penceresinde musade var. Buna uyan yok tabiki. Ama böyle insanlarin yüzde 95 î alttaki ni önemsemiyor. Pencere açık mi değil mi umurlarında değil. Yeterki kendileri temiz olsun. Çünkü kıyafet çırpmakla bitmiyor işleri bir bakıyorsun üç metre kalın yolluğunu pencereme vura vura silkeliyor.

Yeni evlendigimde ve tek çocuğum varken ben de öyleydim. Ancak ilki okula başladı ikinci oldu. Ödevi, kursu, ikincinin bakımı, uykusuzluk, okula götürüp getirme, iki çocuğu giydir çıkart, arada kendi kurslarına misafirine zaman ayır derken bu hergun olan düzen sarkıyor. Asiri titiz olup herşeyi mükemmel yapmaya çalışanlar bu süreçte gerçekten çok yıpranıyorlar. Eve, çocuğa, dışarıya, eşe mükemmel yetişeyim derken kendini hep ihmal ediyor. Bir de mesela sabah yedi akşam yedi çalışıp çocuğu da varsa nasıl yetistirsin hepsini. Benim de salonumda sarzli mutfagimda küçük supurgem ayrica var sürekli elimin altında e cocuklar malum. Ama konu sahibi yeri geliyor sabahtan akşama kadar odadan çıkamıyorum diyor. Kv si de bu kadar yapma yazık canına diyormuş. Ve belli ki kendisi de rahatsız durumundan ki buraya sorma ihtiyacı hissetti. Yorumlar sert gelince de günlük hafif yapıyorum büyük temizlik on beş günde ayda bir yapiyoruma çevirdi.
Her neyse nasıl mutluysa öyle yapsın. Okb olmasın da. Biz onun için endişelendik sadece abartma zamanla sana sıkıntı olur dedi herkes. O yönde eğilimi var çünkü.

Bütün evin sorumluluğu sen de olmadigi için yapacak iş arıyorsun bence. Sadec e kendi odan ve salonu silip süpermen max 20 dakka ee başka da iş yok , o yüzden detaya iniyorsun bence. Mutfak , banyo, tuvalet temizliği filan da eklense zamanında olmaz zaten :)

Herşeyi gec halinin kendi tozu var
Hergun ev supurulurse zaten temiz kaldığından işler hem daha çabuk bitiyor hemde daha az yoruluyorsun aslında
Hergun supurulmeli supurmeyen nasıl rahat ediyor bilemiyorum saç var kil var toz var gelen giden oluyor sonuçta

zamanınıza yazık. günde kaç saatiniz itemizliğe ayırıyorsunuz bir hesaplasanıza. ayda kaç gün yapra, yılda kaç hafta yapar? ömrünüzü temizlik yapmakla geçiriyorsunuz kendinize bir hobi bulun zevk alacağınız şeyler yapın bebeğinizle ilgilenin. bebek büyüdükçe onunla aktiviteler filan yapmanız gerekecek

Bn sevmiyorum tozu saçı akşam bulaşığını bırakıp 1 gün snra yıkayanı okudum burda şok olmştm

Bn sevmiyorum tozu saçı akşam bulaşığını bırakıp 1 gün snra yıkayanı okudum burda şok olmştm
Mantar ve bakterilerin kahkahasini duyar gibiyim

Valla pislikten mikrop kapıp öleni duydum da temizlikten öleni duymadım

Keşke herkes temiz olsa hem evi hem sokağı temiz tutsalar tüm dünya. Yağmur yagdimi seviniyorum ağaçların tozu sokakların tozu aktı gitti diye balkonundan çamur akani gördüm yıkamaya yıkamaya öyle birikmiş ki kum , apt ye kat çıkarsın o kumla :)

Basta da kokarca kocaları olanlar
Toplu tasimalara binilmiyor maşallah
Aynı evde nasıl yasanabiliyorsa

Birde böylesi var kendi evi temiz olsun dışarısını b.k götürsün umurunda olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…