• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temizlik hastalığı ile pasaklılık arasındaki denge????????

Epilasyon ve ev temizliği :1:
Sanmam benim bi kendine hayran arkadaşım var vucuduna bakım yapmaktan evi pislik içinde
bir de akrabam var kadın ev temizliği ile bozmuş ama bacaklar orman gibi:52:

Ben bana gore gayet temizim ama baskalarina gore pis ve dağınık olabilirim:))
Mutfakta cok temizimdir, her şeyi sirkeli suyla tek tek yikarim.salatalarima yemeklerime gozunuz kapalı dalabilirsiniz:))
Lavabolarim her daim temizdir.
nerdeyse gunluk camasir yikarim, her seyi utulerim. Hele kizimin kulotlarina kadar utulerim.
evi gun asiri supurur silerim.
ama hicbir zaman bakinca bal dok yala bir evim olmadi, olmuyor. Ailecek daginigiz.
zaten evde cocuk olunca cocuga kisitlama getirilmeden duzenli tutulabilecegine pek inanmiyorum.
çalışıyorum kizim beni özlüyor.oyuncaklarini odadan cikarma git orda oyna hic tarzim degil.istedigi yere tasir, ben nerseysem orda oynar.yazar cizer..oyle duvar boyamak falan hic sikinti degil bizde.halilari kaldirsak fayanslar parkeler hep yazili, sek sek oynuyoruz oralari cizip:))
Oyle yani..her dk elimde toz beziyle dolanamam.evim temiz ama daginiktir.misafir gelmeyecekse hic sorun etmem:)
Bir de oyle camlar falan ruyama girmez hic sikinti duymam.senede 2-3 kere falan silinir.silinmese de olur da iste adet yerini bulsun diye:p

çamaşır yıkadığı sepette sebzede yıkayabiliyor .. :19:

Bu model bir tanidik bend de var.su mutfaktaki sari bez var ya, bir gun kusacagim onun ustune.o bezin girmedigi yer yok.
Masa da onunla siliniyor, ocak da, tezgah da dolap da. Yemek yerken haliya bir sey damladiysa o da ayni bezle siliniyor. Ve hic temiz oldugunu gormedim o bezin vicik vicik.soyle bir sicak suyla kopurtulup temizlenmiyor.masa silindikten sonra dolaplara ayni anda gecilebiliyor.
Ha bir de, lime lime olmadan ele alinacak yeri kalmadan atilmiyor bir turlu.alti ay kullaniliyor ayni bezz.

Bu model bir tanidik bend de var.su mutfaktaki sari bez var ya, bir gun kusacagim onun ustune.o bezin girmedigi yer yok.
Masa da onunla siliniyor, ocak da, tezgah da dolap da. Yemek yerken haliya bir sey damladiysa o da ayni bezle siliniyor. Ve hic temiz oldugunu gormedim o bezin vicik vicik.soyle bir sicak suyla kopurtulup temizlenmiyor.masa silindikten sonra dolaplara ayni anda gecilebiliyor.
Ha bir de, lime lime olmadan ele alinacak yeri kalmadan atilmiyor bir turlu.alti ay kullaniliyor ayni bezz.

:120::120::120::120::120::120::120::120::120::120::120::120:

kızlar dert değil de açıkçası biraz istişare etmek için açtım bu konuyu....
şimdi şöyle bir durum var, çevremden duyduğuma göre temizlik hastası olanlar temzilikten başka şey düşünmezmiş, tek derdi temizlikmiş, ve bu şahıslar toplum arasında hasta olarak değerlendiriliyor, keza böyle bir hastalık da var an itibarıyla...

gel gelelim birde pasaklı diye bildiğimiz, temzilikten bi-haber darma dağın insanlarda var....bu da bir hastalık mıdır tartışılır.... :44:
benim maksadım, açıkçası merakım şu yönde...
malum çoğumuz evliyiz, çoluklu çocuklu hatunlarız.... kimimiz çalışan kimimiz ev hanımı..vs vs vs...
temiz olmak mı, titiz olmak mı, hastalık derecesinde olmak,..
yahut pasaklılık diye değerlendirdiğimiz, evi pislik götüren tarzda olmak,..
diyeceksiniz ki ne alaka, herşeyin bir itidal derecesi var, ....
evet tam da bunu soruyorum, neye göre ve kime göre ortası? dengesi???
bazı zamanlar ev harman yerine dönüyor, o halde biri gelse, sağı solu toplayacam diye helak oluyorum, keza bazı zamanda öyle bir titiz oluyorum ki, temizlikten deterjandan ciften çamaşır suyundan başka bişey düşünemez oluyorum :9:
biz bayanlar olarak, bu temizlik olayının ortasını nasıl sabitleyebiliriz bir fikri olan varmı???
titiz olmak için abartısız bir örnek resmen temizlik düşünüp durmak gerekiyor,..
pasaklılık zaten çok nankör, ufaktan dağınıklığı bir toplamadın mı yandın...ucunu tutamazsın artık...
bilemedim vallahi :1:
benim aşırı takık olduğum konu, kişisel hijyen....
arkadaşımın bir lafı vardır o geldi aklıma :1: bir kadının evinin temizliğine göre , epilasyon durumunu tahmin ederim derdi :9:
az istişare edelim istedim, dengeyi nasıl sağlıyorsunuz, belli günleriniz mi var evin temizliği ile ilgili...
yada kirlendikçe temizlerim diyenlerdenmisiniz....:21:
merak ettiğim konulardandır bunlar...:ssz:

canım tabiki kişiden kişiye gore deisir ama ben günlük temizlik yapanlardanım böylece gün içindeki islerim beni yormadan kısa bir surede bitiyor..yığınla biriktirip bi anda yapmaya kalkmamak için..ama aşırı derece hastalık boyutunda deil elbet benimkisi düzenli evi sevdigimden:9:

canım sen o modele nasıl katlanmışsın yeminle içim kalktı:53::53::53::25::100:

canım sen o modele nasıl katlanmışsın yeminle içim kalktı:53::53::53::25::100:

Hayatimdan cikarabilecegim biri degil malesef.omrumuz oldukca haftada 1-2gorusmek zorundayiz.bilmem kim oldugunu anladiniz mi:)))
iste temizlik vaar temizlik var.su anlattigim sekilde insanin evinde hic dokuntu olmaz mesela.camlari da temiz gorunur.
ben eminim ki cami sildigi bezle haliyi da siliyor.
goruntude sikinti yok ama detaya inince bir bardak suyu içmek gelmez icinden.

kızlar dert değil de açıkçası biraz istişare etmek için açtım bu konuyu....
şimdi şöyle bir durum var, çevremden duyduğuma göre temizlik hastası olanlar temzilikten başka şey düşünmezmiş, tek derdi temizlikmiş, ve bu şahıslar toplum arasında hasta olarak değerlendiriliyor, keza böyle bir hastalık da var an itibarıyla...

gel gelelim birde pasaklı diye bildiğimiz, temzilikten bi-haber darma dağın insanlarda var....bu da bir hastalık mıdır tartışılır.... :44:
benim maksadım, açıkçası merakım şu yönde...
malum çoğumuz evliyiz, çoluklu çocuklu hatunlarız.... kimimiz çalışan kimimiz ev hanımı..vs vs vs...
temiz olmak mı, titiz olmak mı, hastalık derecesinde olmak,..
yahut pasaklılık diye değerlendirdiğimiz, evi pislik götüren tarzda olmak,..
diyeceksiniz ki ne alaka, herşeyin bir itidal derecesi var, ....
evet tam da bunu soruyorum, neye göre ve kime göre ortası? dengesi???
bazı zamanlar ev harman yerine dönüyor, o halde biri gelse, sağı solu toplayacam diye helak oluyorum, keza bazı zamanda öyle bir titiz oluyorum ki, temizlikten deterjandan ciften çamaşır suyundan başka bişey düşünemez oluyorum :9:
biz bayanlar olarak, bu temizlik olayının ortasını nasıl sabitleyebiliriz bir fikri olan varmı???
titiz olmak için abartısız bir örnek resmen temizlik düşünüp durmak gerekiyor,..
pasaklılık zaten çok nankör, ufaktan dağınıklığı bir toplamadın mı yandın...ucunu tutamazsın artık...
bilemedim vallahi :1:
benim aşırı takık olduğum konu, kişisel hijyen....
arkadaşımın bir lafı vardır o geldi aklıma :1: bir kadının evinin temizliğine göre , epilasyon durumunu tahmin ederim derdi :9:
az istişare edelim istedim, dengeyi nasıl sağlıyorsunuz, belli günleriniz mi var evin temizliği ile ilgili...
yada kirlendikçe temizlerim diyenlerdenmisiniz....:21:
merak ettiğim konulardandır bunlar...:ssz:

evliyim çalışıyorum çocuğum falan yok olursa nasıl olur bilmiyorum. gün aşırı oturduğum odayı elektrik süpürgesi açıyorum ben. bide ortada dağınıklk kalmasın diye topluyorum.tuvaleti temizliyorum hergün. herşeyden ziyade mutfak ve oturma odası dağınık yatmıyorum. istesemde yatamıyorum. :33: Annemden öyle yetiştim ben şimdi çocugum falan yok diye idare ediyorum ama yarın öbür gun cocugum olunca nasıl olur bilmiyorum.

Kayın vlidemin evine gittiğim zaman falan onunda temizliğini yapıyorum içim durmuyo bilmiyorum. belki hastalık eşimle sürekli tartışıyoruz. abartıyosun diyo ama bana ev hep pismiş gibi geliyo. Bi arkadaşım toplu işte ne güzel falan diyo ama sanki temizlik yapsam dahada yapılır gibi hissediyorum.

Sanırım hastayım. :43:

Ben daha çok dolap içlerinin düzenli ferah ve temiz olmasını önemserim. Gereksiz eşyaya tahammül edemem sanki omuzlarımda durur. Dolaplarda sorun yoksa sil süpür toz al cam sil bunlar bana daha kolay gelir. Evi hergün toplarım düzenli tutmaya çalışırım ama akşamları ve haftasonları eşim kızım evdeyken dağılır ev ama hiç takmam. Onların da yaşam alanı olduğunu düşünürüm kısıtlamam. Kızım odasından oyuncakları getirir salona dizer oynar anne yarın gene oynarım der onun dizdiği gibi durur oyuncaklar ellemem. Yatak örtümün üzerinde boğuşurlar baba kız bende gider katılırım. Bu evin her metrekaresinin hepimizin olduğunu onlara hissettiririm. Derli toplu bi ev için yaşanacak güzel anları kaçırmam. Hiç misafir örtüm tabağım çatalım nevresimim yoktur. Herşeyi kullanırım. Halı tül perde örtü eve ne alıcaksam şık ama yıkanabilir çok ütü istemeyen kolay temizlenebilir olmasına özen gösteririm. Ömrümü eşyaya hizmet ederek geçiremem. Banyo mutfak temizliği önemlidir benim için yerlerde kırıntı olmaması da. Süpürge ve banyo temizliği sık yaptığım işlerdir. Mutfağı toplu tutmaya çalışırım ki gün içinde işlerimi yaparken elime ayağıma dolanmasın. En önemlisi ev kirlenir temizlerim dağılır toplarım evimi sevdiğim için işleri kendime yük saymam gönül hoşluğuyla yaparım öyle olunca çok yorulmam..Ben şartlı şurtlu temizlik severim herşeyin bezi kabı kacağı ayrı olur o oraya bu buraya sürülmez. Öyle temizlik yapan hiç yapmasın daha iyi. Etraftan temiz tertipli bi hanım olduğumu da duyarım. İşler biraz birikince dağılınca ev burası topkapı sarayı değil der geçerim nasılsa olsa yapılacak. Ayrıca kişisel temizliği ev temizliği kadar önemli olduğunu düşünüyorum Temiz insan her açıdan temizdir.

Hayatimdan cikarabilecegim biri degil malesef.omrumuz oldukca haftada 1-2gorusmek zorundayiz.bilmem kim oldugunu anladiniz mi:)))
iste temizlik vaar temizlik var.su anlattigim sekilde insanin evinde hic dokuntu olmaz mesela.camlari da temiz gorunur.
ben eminim ki cami sildigi bezle haliyi da siliyor.
goruntude sikinti yok ama detaya inince bir bardak suyu içmek gelmez icinden.

tahminnn etmek zor olmasa gerek aman aman aglıcam simdi:43: ayyyy simdi bu smiledeki bezide alıverir mazallah:9: birde bunu 6 ay tüketir o kadın:86: içme zaten canım eskiden okulda elimizi cesmeye dayar oyle içerdik suyu zor durumda kalırsan bu taktiği uygula canım:21:

Bakınız benim kayın validem.

Bi an gözümün önünde o canlandı. Bizimkininde o bezleri pis pis kokar. yıkanmaz bazen yerlerde gezinir bazen tezgahın üstünde. ben gidince atarım kızar geri çıkarır. suya azıcık tutar sonra kullanır. beyaz bir erzak dolabı var yani ilk aldığımızda beyazdı şuan bildiğin simsiyah dolap. nasıl görünce rahat ediyor bilmiyorum. Ben bile dolaplarda azıcık leke oldumu sövüyorum kendime. koltuk arkalarında hep giyilmiş pis çoraplar dolu.tabağı Elinde yıkayıp kapattığı süzgeç artık siyah siyah tuaf bişeyler olmuş. Ya biz abartıyoz ya onlar harbi pis. :26:

Bilemedim. :26:

Bi an gözümün önünde o canlandı. Bizimkininde o bezleri pis pis kokar. yıkanmaz bazen yerlerde gezinir bazen tezgahın üstünde. ben gidince atarım kızar geri çıkarır. suya azıcık tutar sonra kullanır. beyaz bir erzak dolabı var yani ilk aldığımızda beyazdı şuan bildiğin simsiyah dolap. nasıl görünce rahat ediyor bilmiyorum. Ben bile dolaplarda azıcık leke oldumu sövüyorum kendime. koltuk arkalarında hep giyilmiş pis çoraplar dolu.tabağı Elinde yıkayıp kapattığı süzgeç artık siyah siyah tuaf bişeyler olmuş. Ya biz abartıyoz ya onlar harbi pis. :26:

Arkadaşım aynı k.valideden bende de var geçen evin düzenini değiştirelim dedik inanır mısın kadın vitrinini 14 yıldır hiç silmemiş sinir krizi geçiriyordum nerdeyse..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arkadaşım aynı k.valideden bende de var geçen evin düzenini değiştirelim dedik inanır mısın kadın vitrinini 14 yıldır hiç silmemiş sinir krizi geçiriyordum nerdeyse..

benimkinin değişik huyları vardı ay hala aklıma geldikçe ayar oluyorum. normalde bizler ki herkeste bu böyle eminim.konişe tül perdeyi camdan taraftaki ilk sıraya takıyordu. güneşliğide onun üzerine. yani güneşlik altta cama yakın olacağına tül yakın oluyordu. binbir dil döktüm anne bu böyle olmaz böyle takılır akşam güneşliği çekince evin içinde tül kalır güneşlik değil derdim dinlemezdi. geçende eltim hepsini çıkarmış normal takılması gerektiği gibi takmış. sonrada bana diyo ki kız ben bunun yası daha kucuk diye inanmadıydık harbiden güzel oluyormus diyor.

bide kızım sen her hafta gel bana temizliğe ben 50 lira verem sana diyor. ayar oldum. o gun bu gundur and içtim yapmicam temizliğini falan :26:

Benim en büyük derdim saçlarım. Evi süpürüyorum gelip oturuyorum. Bi kalkıyorum yine her yer saç. Saçlarımı banyodan çıkar çıkmaz topluyorum bu yüzden. Saçımı açıp oturamıyorum. Her yer saç oluyor. :( saçımı taramaya korkuyorum. Tarasam her yer saç oluyor yine dökülenleri toplasam da. Bıktım saçlarımdan. Yerler de hep açık renk.

Kizlar camlarını kapılarimi iki günde bir silerim..Mobilyalarım hep beyaz sil sil mahvokuyorum...Banyo Wc hergün mutlaka yıkanır bazen banyo iki defa eşim sürekli duş alir....Çarşaglar üç günde bir degısir ütülenir...Çamaşırları makineye atmadan çırparım asarken çırparım toplarken çırparım en büyük takıntım bu her seyi çırparım sabah herşeyi balkona atarım çırp çırp kollarımı hissetmem kiziminda toz tüy alerjisi var....

benim oğlumunda alerjik astımı var ev tozlarına aşırı hassas, o yüzden elimin biri toz almakla meşgul hep...

Odffff cok dertliyim bu konuda evin isi hic bitmiyor:/ benim evim dubleks oyle cok buyuk bi ev degil ama dört odasi iki mutfağı var bide bunların yani sıra 11 aylık inanılmaz hareketli bi kızım var:/ banyoyu yıkamaya kalksam gelip yerleri yalar. Vileda çıkarsam kovanım icine atlar,kovayı saklansam vileda sapına yapışır :/ camasir makinem üst katta çamaşırları da terasta kurutuyorum kızım uyanikken kurutmaya kalksam terata bazen minik sinekler oluyo onları ağzına atar diye yapamıyorum. Ütü olan odada kitaplık var ona tırmanmaya çalışır,camasir katlasam alır alır aar sepetten :(( bulaşık makinesi açtığım an icine girmeye çalışır,buzdolabi da aynı sekilde :/ ve kızım gunduz maksimum iki saat Yada uc saat uyur oda tek seferde degil kesik kesik :( bunlara ragmen iki arada bi derede yapabildiklerimi yapiyirum ama yetmiyo maalesef. Bi komşum vardı evi her zaman duzenli ve mis gibi temizlik korkardi. Ben temizlik yaksam aksama gidiyo koku. O koku bende olsun diye neler vermem hasret kaldım :/

temizlik kokusu biraz kamufle amaçlıdır canım, çünkü en kaliteli çamaşır suları en mis kokan deterjanlar bile en fazla birkaç saat kokar..
sonra uçar gider..hele ki benim gibi gece yatana kadar cam açık bırakan biri için...havalandırma meraklısıyım biraz da evim de nem var o yüzden full açıktır camlarım...o yüzden koku kalmaz bende...
koku için tavsiye vereyim bak sana...hani şu el sabunları varya kağıt pakette tek satılanlardan, dove veya başka markalar, işte o sabunların ambalaj kağıtlarını sakın atma, giysi dolabına, yatak bazalarının içine, veya odaların herhangi görünmeyen kısımlarına koy, onun kokusu bütün eve yayılıyor...
arkadaşım normal çamaşır makinesinin deterjanlarının poşetlerini bile atmaz sağa sola görünmez yerlere koyardı evi yedi yirmidört mis kokardı...sanırsın evi çok temiz ondan kokuyor :9: aslında orta halli temizdir ama evi hep mis kokar...benim oğlumun kokuya alerjisi olduğu için ben yapamıyorum öyle malesef..... hatta ben yumuşatıcı bile kullanmam... oğluma dokunuyor kokular...

evet doğru söylüyorsun canım benim eski patronumun karısı tam bi temizlik hastası bir keresinde eşi eve alkollü gitmiş bu da adam kokuyor diye adamı küvete atmış birde domestos dökmüş adam ayılmış gözleri yanmaya başlamış işte:1: oooo onlarda olay çok kadın gece gündüz temizlik yaparmış.avizeleri silip şeffaf poşet geçiriyor fotoğrafta kendi gözlerimle gördüm valla:52: adamı işten gelince kapıda soyup kıyafetlerini makinaya atarmış adama buzdolabını bile açtırmazmış daha neler neler:1::1:

yuh artık yaa, neler duyacaz :53:

Ben arkadaşınızın yazdığı kısma yazmak istedim :)
Benim komşum vardı ağzında habire temizlik abartı derecede.Evi de temizdir yapar her gün yani siler süpürür temizler.3 yapsa 5 ağzında o derece yani :)
Bir gün otururken eteğini bir kaldırdı erkek bacağı gibi.Bacak öyleyse başka yerleri düşünmek istemiyorum:50:
Sonra örtüsünü çekip dedi ki saçım da çok kirlendi baksana,reglim biteli 1 haftayı geçti hala yıkanmadım:37:Ben böyle:53::53::53: Yani demem o ki evi temiz olup kendi pis olan çok var.
Bir de ben halı yıkayalı 7 ay falan olmuştu dolayısıyla o sene için artık yıkamam bi daha ki seneye dedim diye beni pis ilan etti kendisi:1::1::1:

:53::53: şoktayım şuan.... ben o kadının evinin temizliğine asla inanmam...çok anlatan kişi zaten bilakis pistir...
temiz kadın önce kendinden belli olur, regli bittiği halde bir hafta yıkanmayan kadın töbe töbe yüz kere temiz olsa kaç yazar...iğrenç...:19:
üstelik günah yaa, cünüp cünüp dolanıyor ortalarda...

Epilasyon ve ev temizliği :1:
Sanmam benim bi kendine hayran arkadaşım var vucuduna bakım yapmaktan evi pislik içinde
bir de akrabam var kadın ev temizliği ile bozmuş ama bacaklar orman gibi:52:

valla ben aksini düşünürüm canım bir kadın önce kendinden belli eder evinin temizliğini...
dışardan çok bakımlı görünen bir kadın belki kamufle ederek bakımlı oluyordur...
ne bileyim epilasyonu, banyosu vs....ama dışardan fıstık gibidir bilemeyiz ki...
ben çok gördüm saçı güzel gözüksün diye hergün saçını yıkayıp da iki hafta duş almayan kızları kadınları...

Ben bana gore gayet temizim ama baskalarina gore pis ve dağınık olabilirim:))
Mutfakta cok temizimdir, her şeyi sirkeli suyla tek tek yikarim.salatalarima yemeklerime gozunuz kapalı dalabilirsiniz:))
Lavabolarim her daim temizdir.
nerdeyse gunluk camasir yikarim, her seyi utulerim. Hele kizimin kulotlarina kadar utulerim.
evi gun asiri supurur silerim.
ama hicbir zaman bakinca bal dok yala bir evim olmadi, olmuyor. Ailecek daginigiz.
zaten evde cocuk olunca cocuga kisitlama getirilmeden duzenli tutulabilecegine pek inanmiyorum.
çalışıyorum kizim beni özlüyor.oyuncaklarini odadan cikarma git orda oyna hic tarzim degil.istedigi yere tasir, ben nerseysem orda oynar.yazar cizer..oyle duvar boyamak falan hic sikinti degil bizde.halilari kaldirsak fayanslar parkeler hep yazili, sek sek oynuyoruz oralari cizip:))
Oyle yani..her dk elimde toz beziyle dolanamam.evim temiz ama daginiktir.misafir gelmeyecekse hic sorun etmem:)
Bir de oyle camlar falan ruyama girmez hic sikinti duymam.senede 2-3 kere falan silinir.silinmese de olur da iste adet yerini bulsun diye:p

stres yapmıyorsan sorun yok zaten canım..ben kafaya takıyorum :ssz:

ayy kusucam şimdi...benim altı yedi çeşit bezim var.... :6:

evliyim çalışıyorum çocuğum falan yok olursa nasıl olur bilmiyorum. gün aşırı oturduğum odayı elektrik süpürgesi açıyorum ben. bide ortada dağınıklk kalmasın diye topluyorum.tuvaleti temizliyorum hergün. herşeyden ziyade mutfak ve oturma odası dağınık yatmıyorum. istesemde yatamıyorum. :33: Annemden öyle yetiştim ben şimdi çocugum falan yok diye idare ediyorum ama yarın öbür gun cocugum olunca nasıl olur bilmiyorum.

Kayın vlidemin evine gittiğim zaman falan onunda temizliğini yapıyorum içim durmuyo bilmiyorum. belki hastalık eşimle sürekli tartışıyoruz. abartıyosun diyo ama bana ev hep pismiş gibi geliyo. Bi arkadaşım toplu işte ne güzel falan diyo ama sanki temizlik yapsam dahada yapılır gibi hissediyorum.

Sanırım hastayım. :43:

hastalık yoluna doğru gidersin canım aman dikkat....

içi rahat ediyor demekki...

Benim en büyük derdim saçlarım. Evi süpürüyorum gelip oturuyorum. Bi kalkıyorum yine her yer saç. Saçlarımı banyodan çıkar çıkmaz topluyorum bu yüzden. Saçımı açıp oturamıyorum. Her yer saç oluyor. :( saçımı taramaya korkuyorum. Tarasam her yer saç oluyor yine dökülenleri toplasam da. Bıktım saçlarımdan. Yerler de hep açık renk.

syoss şampuanı kullan canım ben çok fayda gördüm çok dökülürdü benimde...

benim oğlumunda alerjik astımı var ev tozlarına aşırı hassas, o yüzden elimin biri toz almakla meşgul hep...

temizlik kokusu biraz kamufle amaçlıdır canım, çünkü en kaliteli çamaşır suları en mis kokan deterjanlar bile en fazla birkaç saat kokar..
sonra uçar gider..hele ki benim gibi gece yatana kadar cam açık bırakan biri için...havalandırma meraklısıyım biraz da evim de nem var o yüzden full açıktır camlarım...o yüzden koku kalmaz bende...
koku için tavsiye vereyim bak sana...hani şu el sabunları varya kağıt pakette tek satılanlardan, dove veya başka markalar, işte o sabunların ambalaj kağıtlarını sakın atma, giysi dolabına, yatak bazalarının içine, veya odaların herhangi görünmeyen kısımlarına koy, onun kokusu bütün eve yayılıyor...
arkadaşım normal çamaşır makinesinin deterjanlarının poşetlerini bile atmaz sağa sola görünmez yerlere koyardı evi yedi yirmidört mis kokardı...sanırsın evi çok temiz ondan kokuyor :9: aslında orta halli temizdir ama evi hep mis kokar...benim oğlumun kokuya alerjisi olduğu için ben yapamıyorum öyle malesef..... hatta ben yumuşatıcı bile kullanmam... oğluma dokunuyor kokular...

yuh artık yaa, neler duyacaz :53:

:53::53: şoktayım şuan.... ben o kadının evinin temizliğine asla inanmam...çok anlatan kişi zaten bilakis pistir...
temiz kadın önce kendinden belli olur, regli bittiği halde bir hafta yıkanmayan kadın töbe töbe yüz kere temiz olsa kaç yazar...iğrenç...:19:
üstelik günah yaa, cünüp cünüp dolanıyor ortalarda...

valla ben aksini düşünürüm canım bir kadın önce kendinden belli eder evinin temizliğini...
dışardan çok bakımlı görünen bir kadın belki kamufle ederek bakımlı oluyordur...
ne bileyim epilasyonu, banyosu vs....ama dışardan fıstık gibidir bilemeyiz ki...
ben çok gördüm saçı güzel gözüksün diye hergün saçını yıkayıp da iki hafta duş almayan kızları kadınları...

stres yapmıyorsan sorun yok zaten canım..ben kafaya takıyorum :ssz:

ayy kusucam şimdi...benim altı yedi çeşit bezim var.... :6:

hastalık yoluna doğru gidersin canım aman dikkat....

içi rahat ediyor demekki...

syoss şampuanı kullan canım ben çok fayda gördüm çok dökülürdü benimde...
Çok zor oluyor biraz toz kalksa hemen göz yasarmasi hapşırma aynen bende canim sürekli toz al yerleri vileda yap naparsin :)

Son düzenleme:
Çok zor oluyor biraz toz kalksa hemen göz yasarmasi hapşırma aynen bende canim sürekli toz al yerleri vileda yap naparsin :)

aynen canım, hapşurma resmen nöbet gibi 8-10 defa arka arkaya hapşuruyor...mendil yetiştiremiyorum...
halıyı kaldırdım pike serdim, toz kalkmıyor böylelikle...çok faydası oldu, bi süre böyle deneyecem...
halı çok toz barındırıyor....

Sallayın gitsin,temizliğin sonu yok :))) :10:

Sürekli balkon yıkamaktan sıkılmış biri olarak kararımı verdim.Balkonu nadasa bırakacağım,olmadı balkon terliğine geçiş yaparım.Yetti artık gına geldi :)
Herkes pisliğe örnek vermiş ama ben birini tanıyorum,evi temizler sonra toz olmasın diye cam açmaz.Ev nasıl kapalı ağır kokar anlatamam.Burası havasız kalmış dersiniz,cam açınca toz giriyor der.Var böyle enteresan tipler.

Son düzenleme:
şu sarı bez meselesi bendede mevcut. ama benım kı turuncu:D ayrıca bende o bezımle ocagımı tezgahımı ve mtufak masamı sılıyorum ardından kaynar suya domestosa basıyorum sonra cıkardıgımda mis gıbı leke bıle olmuyo . sadece fırınımı sıldıgım bez ayrı. fırın cok yaglı olunca bez dayanmıyo bende bıtane bez ayarladım hep onla sılıyom yag olsada ıcım yanmıyo. ben bıraz bez takıntılıyımdır. sureklı bez degıstırmem. elımdekı yırtılana kadar kullanmak ısterım kıyamam atmaya ama çok pisse atarım o ayrı. ha elımde bı suru temız bez var ama kullanmaya kıyamıyorum once elımdekıler bıtmelı. az once mutfak bezımı makınaya attım.orda dahada temız olur inş:) benım kayınvalıdem sarı bez kullanır. oda parçalanana kadar atmaz:D bende ona cekmışım. kayınvalıdem titizdir temızdır:D

Back