• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temizlik hastalığı ile pasaklılık arasındaki denge????????

Valla ben spontane temizlik yapiyorum. Mesela bugunde basi sonu makineye camasir atacaktim. Ama banyoyu cifledim, halilari kaldirdim. Evi supurdum. Yerleri sildim. Banyoyu camasirsuyu ile sildim toz aldim derken tum evi kirkladim keza mutfak dolaplari aspirator mutfak bryaz esyalari hepsini sildim.

Ama standardi olsa iyi olurdu. Ne evi b*k goturcek duruma gelirdi ne de hepsi bi anda ustume binerdi.

Lakin ya kafami bende temizlige takiyorum cok surekli temizlik yapiyorum ya da pasakli oluyorum iste. Ortasi yok.

Bende cocukta yok.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Valla ben spontane temizlik yapiyorum. Mesela bugunde basi sonu makineye camasir atacaktim. Ama banyoyu cifledim, halilari kaldirdim. Evi supurdum. Yerleri sildim. Banyoyu camasirsuyu ile sildim toz aldim derken tum evi kirkladim keza mutfak dolaplari aspirator mutfak bryaz esyalari hepsini sildim.

Ama standardi olsa iyi olurdu. Ne evi b*k goturcek duruma gelirdi ne de hepsi bi anda ustume binerdi.

Lakin ya kafami bende temizlige takiyorum cok surekli temizlik yapiyorum ya da pasakli oluyorum iste. Ortasi yok.

Bende cocukta yok.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Çocuğunuz olmadıgı için böyle yapıyorsunuz bence... Çocuk olunca düzen ve temizlik biraz zor oluyor

bir muddet herseyi duzenli tutmaya calisiyorum...iste isten gelince ortaligi toparliyorum bulasik mulasiklar hersey duzenli..hatta eve gidince yatagi bile topluyorum bir kac saat sonra yatacak olmamiza ragmen...gunluk supurge tutuyorum...heryerim duzenli oluyor en azindan biri gelince...bazen yatmadan once oglumun oyuncaklari oluyor ortada...onlari topluyorum bazende sabah topluyorum...

ama bazi zamanlarda oluyorki...bulasiklar birikebiliyor..her yerde oyuncak...yatak darma duman...kirliler bi tarafta temizler bir tarafta...hafta ici calisiyorum o yuzden bu sekilde...her gun evde oldugumda sabahtan kalkip her isimi yaparim...

bu sekilde olunca bi haftasonu evdeyiz..1 gun kesin temizlige gidiyor..hani cok daginiksa uzun suruyor az daginiksa daha az...

omrumuzde temizlikle geciyor maalesef... :31:

Son düzenleme:
Haftada iki defa cam silerim bende,hergun bazende gunasiri supurge calisir. Hergun gorunen parkelern tozunu alirim supurgeden sonra ama haftada iki kez bazende bir kez de kanepeleri kaldiririm altlarini silerim.baza dolap alti filan.wc hergun camasir suyuyla yikarim,bazende sivi sabun dokup gun icinde iki uc kez kopurturum kullanildikca.banyo lavabosu yine ayni sekilde hergun domestoslanir,klozette ayni sekilde.dusa kabin haftada bir domestosla fircalanir,ama hafta icinde her kullanimda cami,tekneyi domestos olmasada kopurtmeden cikmam.su lekesi cok goze batiyo cunku. Haftada iki yada uc kez makine calisir.utu isim genelde hafta sonu olur,nevresimler engec haftada bir degisir. Mutfakta zaten hep el alti,her mutfaktan ciktigimda dolaplari kesinsilerim,ustler olmasada alt taraflar bebegim oldugu icin cok kirlenir,silip cikarim yani.benimkide boyledir.kimine fazla gelir,kimine az..herkesin temizlik anlayisda duzenide farkli iste.

Haftada iki defa cam silerim bende,hergun bazende gunasiri supurge calisir. Hergun gorunen parkelern tozunu alirim supurgeden sonra ama haftada iki kez bazende bir kez de kanepeleri kaldiririm altlarini silerim.baza dolap alti filan.wc hergun camasir suyuyla yikarim,bazende sivi sabun dokup gun icinde iki uc kez kopurturum kullanildikca.banyo lavabosu yine ayni sekilde hergun domestoslanir,klozette ayni sekilde.dusa kabin haftada bir domestosla fircalanir,ama hafta icinde her kullanimda cami,tekneyi domestos olmasada kopurtmeden cikmam.su lekesi cok goze batiyo cunku. Haftada iki yada uc kez makine calisir.utu isim genelde hafta sonu olur,nevresimler engec haftada bir degisir. Mutfakta zaten hep el alti,her mutfaktan ciktigimda dolaplari kesinsilerim,ustler olmasada alt taraflar bebegim oldugu icin cok kirlenir,silip cikarim yani.benimkide boyledir.kimine fazla gelir,kimine az..herkesin temizlik anlayisda duzenide farkli iste.

Yanlış anlamayın da sebep?
Dünyaya temizlik yapmaya gelmişsiniz sanki
:26:

Evi her gün süpürüyorum ve hemen her gün siliyorum. Bir de tozları alıyorum. Tuvalet ve banyo lavabosunu her gün temizliyorum. Duşakabini de bayo yaptıkça amwayin bi ürünü var, onu sıkıp fırçalayıp çıkıyorum. Benim temizlik anlayışım bu kadar :) gerisi kirlendikçe...

Yanlış anlamayın da sebep?
Dünyaya temizlik yapmaya gelmişsiniz sanki
:26:
:) Yooo neden yanlis anlayim,herkesin bu konuda dusuncesi farklidir diye belirtmistim zaten yorumumda..bebegim var evde elleri surekli camlarda,camlari lekeli gormeye uzun sure tahammul edemem,bir olur iki olurda ucuncu gun kesin silerim.yerler derse. Ayni sekilde,yaz,camlar balkonlar avik,disarinin ne kadar tozu pisligi varsaa hooopp evin icine,evdede surekli yere yatan,surunen bi cocuk oldugunu goz onunde bulundurursak herkes evinin temiz olmasina ozen gosterir bence..wc olsun banyo olsun bu yazdiklarim gun icersinde cok zaman alacak isler degil benim icin,belirli bir rutinim var hepsi icin ayrilmis bi zamanim var cunki...ha bu arada hayat temizlikten ibarey degil tabi ki benim icin,temizlik gun icindeki faaliyetlerimden teki sadece..herseye ayiracak zaman oluyo,gezmeye,kitap okumaya,eglenmeye,dizi seyretmeye,esimle oturup sohbet etmeye,bebegimle keyifli ve verimli vakit gecirmeye...yeterki herseyi bi duzene oturtmayi bilelim..

Okurken yoruldum

Bende anamin lafini soylemezsem catlarim
Evini temiz tut heran misafir grlecekmis gibi,bedenini temiz tut heran ölüm gelecekmis gibi

Suan bende mutfagi kirkliyodum iki soluklaniyim diye oturduydum dolaplarin icini disini silip duzeltmek tum gun alirmi ya :(off

canım temizlik işi kafa karıştırıcı
mesela ben anneme göre pis ve pasaklıyım
kayınvalideme göre maşallahım var, titizim
eşime göre evimiz düzenli, tertipli ve temiz
bana göre de temiz ve düzenli bir evimiz var, abartı bir tititzliğim yok
yani evde işim var diye gece uykularım kaçmıyor
veya evde misafir varsa elini nereye sürdü, yok eli temiz miydi, pis miydi, ev normalden fazla mı dağıldı umurumda olmaz
her şey bir toplamaya, suya deterjana bakar
rahatım yani, ne kendimi sıkarım ne de başkasını

haftada bir dip köşe temizlik yaparım
dip köşe derken, cam kapı içinde yok
her gün banyomu temizlerim, mutfağımı siler süpürürüm
balkonlarımı ya süpürür silerim veya yıkarım
gün aşırı küçük süpürgeyle evimi süpürür, açık yerleri silerim
tezgahımda fazlalık tutmam, bulaşık biriktirmem, işi ertelemem, ne gerekiyorsa o an yaparım
çamaşırım haftada bir yıkanır, hemen ertesi gün ütülenir
bunları da biriktirmem

öğleden sonra biri şunu yapalım dese her zaman hazırım
misafir geleceğim dese yine hazırım

amaaa anneme göre evimi b.k götürüyor:KK43:

ayda bir kere yardımcı abla gelir
cam, kapı, dolap, halı, koltuk elden geçer
bugün öyleydi mesela

nasıl huzurlu oluyorsan, nasıl huzurlu ediyorsan bence öyle yap

Ben bu kadar temizlik yapsam ellerimin derisi soyulur.

bence sakin olmak lazım...
çalışan bir bayansanız özellikle..
haftada 1 kere temizlik iyidir..
zaten az kişiyseniz haftada 2 kere çamasır çalışır..
e artık bulaşık makinası diye bir şey de var...
bence çok sıkıntı değil..
yalnızca çok dağıtmamak lazım ortalıgı..
hani üstünden çıkardığını katla koy dolaba gibi...

mesela kuzenim kahvaltıdan sonra hemen temizliğe başlar... misafiri olsa bile... ya bi otur kahve içelim.. hayatta olmaz, önce ev temizliği... üstelik çalışıyor.. sabah 6da kalkıp ev temizliyor.. 7.30da evden çıkıyor...

Back