arapsabunu, potasyum sabunu, yumuşak sabun olarakda bilinirmiş.Üretiminde, keten ,kenevir, karanfil ve balıktan çıkarılan yağlar kullanılırmış.Tamamen doğal..
Çamaşır sodasını sabunla beraber kullanırsanız çamaşırlarınıza hem parlaklık hemde beyazlık sağlayabilirsiniz.
Fosfatsız deterjanları, koku gidermek mikrop öldürmek ve beyazlatmak için 2 kaşık boraks ve 4 kaşık çamaşır sodası ekleyerek kullanabilirsiniz.Çalkalama aşaması için yarım bardak damıtık sirke ilave ederek hem renklerinin canlı kalmasını hemde havlularını<zın yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
Klorlu ağartıcılara alternetif olarak sıvı hidrojen peroksitten yapılmış beyazlatıcılar ya da toz halinde hidrojen peroksit kullanabailirsiniz.
Bu bilgilerin daha fazlası
www.bugday.com adlı sitede var ilgilenenlere duyurulur.
Birde Denizli de üretilen %80 Ritha bitkisi kökenli yeni nesil temizlik ürünleri var .(MLM) Çok katlı pazarlama sistemi ile dağıtımı yapılıyor.Kendim de üye oldum kullanıyorum çok da memnunum.Tavsiye ederim.Fosfat ve fosfor içerikli çevreyi kirleten sağlığı tehdit eden tüm ürünleri hayatımdan çıkardım.Herkese kolay gelsin. Bence temizlik sularla oynamak değil, ince ayrıntıları olan bir sanattır.