Temizlik düzen... Eviniz her zmn derli toplumu

yok öyle pis tutmam şart şurt vardır ama dağınıksa çok dert etmem yani evi tornadan çıkmış gibi yapmam yoksa ozaman zaten çocuklarım ve eşimle vakit geçirmeye zaman kalmıyor

Ben bir yildir evliyim evim 2 + 1 kucuk ve sifir bi evde kiraciyim.oturma odam yok salonu kullaniyoruz zaten.bir calisma odam var ve yatak odam.
Kilerim olmamasina ragmen evim herdaim deli toplu duzenlidir.bi arkadasim var samimi..gecenlerde evin kucuk olmasina ragmen derli toplu hep heryer nasil basariyosun dedi..benim bi odamkarmakarsik utuler camasirlik falan yetisemiyorum diye..o an dusundum ve sizede yaptiklarimi yazayim.
1. Haftada birkere dipkose temizlik yaparim banyoyu yikar temizlerim.iki haftada brde camlarimi silerim.
2.bu genel temizligin ardindan soframi asla bekletmem aliskanlik olmus aninda toplarim.hizlica yerlestiririm.ve fayanslarda gozume batan bisey olursa hemen islak mendille alirim bekletmem.
3.halida koltukta ufak bi leke gordugum an hemen silerim bekletmem.
4.camasirlarim bi gunde kuruyor ev kucuk ve iyi isindigindan.kurudugu an hemen katlar yerlestiritim.utu varsa aninda yaparim ve tekrar utu masami toplar kaldiririm.ortada birakmam hicbiseyi. Erinmem.
5.haftanin ortasinda gozume batan yerlerin tozunu alirim..daha ferah hissederim.
6.hergun aksam yemeginden sonra mutfagin fayanlarni silerim halisini girgirla gecerim.kirinti varsa hole ulasmasin diye ve bu beni hic yormaz.
7.ne kadar gec kalirsam kalayim dolaptan giymek icin cikardigim ama giymedigim herseyi tekrar dolaba yerlestirirum..ortada birakmam..
8.yatagimi kalktigim anda toplar ortusunu sererim.
9.her banyo sonrasinda banyo fayansini fisfisla silerim.banyo yapmadan once klozete camasir suyu doker bekletirim.cikincada sifonu cekerim.
10.mutfagim cok kucuk dolaplarida az oldugu icin iki gunde bir dis yuzunu fisfisla silerim leke tutmasin diye.
11.yerde sac kili gordugum.an toplar atarim.
Tum bunlari okuyunca cok zamanimi aldigini dusunmeyin.hic yormuyor beni inanin.o anda bekletmeyip yaptigim icin hicbiseyi aksatmadigim icin hic birikmiyor ve yormuyor beni.evim.herdaim temiz bu yuzdrn.
Gozunuze bisey battigi anda sadece onu yapip birakin mesela.benim sirlarim bunlar.ozetle hic is biriktirmedim.bugune dek

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim en buyuk derdim camasir biriken utulenecek camasirlar
oyuncak odasinda kaliyor
birde mutfak yapınca tam yapmak istiyorum oglum uyuyunca ya uykum geliyor ya baska hayallere daliyorum kaliyor
sabah 45 dk ise gitmeden vaktim oluyor oda saat 6 da yapiyorum hoppa serviste uykum geliyo

Bende böyleydim. Sürekli temizlikle uğraşıyordum. Kafayı yemiştim hatta. En son baktım, simetri hastası olmuşum. Sürekli deterjana maruz kalmaktan ellerim çatlamış, saç baş dağınık, sürekli domestos kokuyorum falan.

En son tak etti. Evdeki ıvır zıvır eşyaları, işe yaramayanları attım. İşe yarayan ama ihtiyacım olmayanları dağıttım. Şimdi bir temizlik günüm var. Haftada 2 veya 3 kere de makinaya tutuyorum. Onun dışında hiçbir şey yapmıyorum. Kirli değildir evim ama dağılabilir. Eşyalara hizmet etmiyorum. Eşyalar benim rahatım için var neticede.

Sana tavsiyem, bu kadar derin düşünme. Bırak kirlensin, dağılsın ne önemi var? Gençliğin geri gelecek mi? Çocuğun varsa al gezdir, parka götür, tiyatroya götür. Evde temizlik yapacağına spor yap, arkadaşlarınla görüş.

Şu temizlik konusunu biz Türk hatunları kadar abartan var mı acep? Ben umursamamayı öğrendim artık.

Misafirim geldiğinde de evim dağınıksa dağınık, umrumda değil. İsterse ayıplasınlar.

Son düzenleme:
Mutfak surekli bulasik olur hic bitmez.. banyo toz sac kil... yatak odalari yastik yorgan camasir... salon masa oglumun abur cuburu bardagi lekeleri halida oyuncaklari. Her trf yani her zmn temiz olamiyorum duzeni oturtamadim
Mutfakta 1 bardak su içilse onu hemen makinaya kaldır
yatak odanı sabah kalkınca toplarsın çamaşırları çok biriktirme
hava iyi olduğu zamanlarda dışarıya as
banyoyu her sabah sil lavoboyu yıka banyodan sonra kireç çözücü sık yada cifle sil oğluna da sorumluluk ver yediğini kaldırsın
her an takipte olmak gerekiyor ertelediğin anda ipin ucu kaçıyor

Cocik olunca baska biz eşimle evi temizliyoruz cocugada bez veriyoruz kendi odasini siliyor ve supuruyor o aksam heryer topli pazartesiden itibaren dagolmaya basloyir saclarim ck uzun bir tane dusse 1 metreye dusuyor sanki mubarek suan salonda utu masasi acik ve utulenecekler uzerinde
aksam yemeten sonra cocukla ilgileniyorum ders yapiyoruz oynuyorux futbol buarada erkek ve yoruluyorum o yatınca banyoya giriyorum cikiyorum esimin yanina isilaniyorum suan saat 11 vr deli gibi uykum var
buhun mutfak toplu cunku erkenden ikiside uyudu ama normalde oglim 9.30 uyuyor guzelim evim ozelikle mutfağım cogunlikla bulasik icinde

Bi solukta okudum yazdiklarinizi masallah size.. 1. Puf nokta galiba surekli toplamak topladigin yeri dokmemek aldigin bir esyayi yerine koymak ama ben nedense surekli yapamiyorum imrendim size. Dedigim gibi 3 kisi kirletiyor dokup saciyor bir kisi topluyor hergun hergun ayni inanin yoruldum artik evimde kucuk 2 oda bi salon bir banyo bir mutfak extra bi odam dolabim yok malesef her sey ust uste gibi o yuzden toplu olamiyorum heralde. Ama bazen kendimle mutlu oluyorum evim dar ama ben temizim diyorum. Ama surekli toplu degilim

Benim evim buyuk oldukca kilerim var iki balkonum var fazla esya yok ams o kadar buyuk bi alsn varki temizlemek icin anlatamam uf

Dedigim gibi temizim temizlikten yana sikinti yok ama yaptigim gun var sadece ertesi gun daginik hemen aninda dokup saciliyor ortalik temiz durmuyor bu beni rahatsiz ediyor.
Dokuntu oluncada ben rahat olamiyorum. Toparlamasamda icim icimi yer her taraf daginik diye kafama takar otururum

Tek yesinde ben kaldiriyim ama oyuncaklarini toplasin o yeter bana inanin. Bir bardaksada kaldiririm yemekten sonra toplarim ama ben sabah kalkincaya kadar cay bardagi kahve bardagi abur cubur kagitlari vs salonda masada mutfakta her yer ucuyor olur. Yok yok robot gibi her saniye toplayacan tabi dayanabilirsen baska caresi yok gibi

İşte niye takıyorsun?

Ben bir ara saçmalığın dibine vurdum. Makinaya güvenemediğimden önce halıları fırçalayıp, sonra makineye tutuyordum. Her temizlikte halıları kaldırıyordum. Kapıları zırt pırt siliyordum. Dedim ya, kızarıklıktan ellerim gözükmez haldeydi.

Umursama. Senden değerli mi?

Ben şimdi makinemi ve vileda kovasını hazır tutuyorum. Makinemde sulu olanlardan. Onuda her zaman hazırlar kaldırırım. Haftada bir normal temizlik yapıyorum. Onun dışında haftada 3 kere falan süpüyorum yerleri, saç çok dökülüyor diye. Ayda bir defada dip bucak yapıyorum. Kanepeler, beyaz eşyaların arkaları, mutfak dolaplarının kapaklarını siliyorum. Tamam, yetiyor. Dağılırsa da dağılsın napiim.. Dağınıklığı toplamakla uğraşa uğraşa simetri hastası oldum ben. Daha yeni yeni kurtuluyorum.

Şuan mesela, kanepede dergiler var, masada içtiğimiz çayların bardakları, ve tv ünitesinde de saçma sapatik şeyler var ve benim umrumda değil

Benimkide oyle mutfak ve banyo temiz olsun diger taraflari supur sil yatagi toplagi fln 1 saatte hallolur.
Ama mutfakkkk her an tabak canak bardak tezgahta sanki bi biz 7 24 saat yemek yiyoruz. Ben mutfagi temiz olanlari gorunce bazen kendi kendime diyorum bunlar yemek pisirmiyolar o firina hic yemek surmemisler mutfakta sigara icen olmamis tuller sararmamis yok yani nasil her taraf şikir şikir olabiliyorki cok merak ediyorum

Sizinki benimkine gore temizmis. Orta masa meyve tabagi biskuvi kutusu yerde oyuncaklar 2 gundur supurge tutulmadi toz alinmadi banyo deseniz banyo edildi ucuyor birazcik mutfak toplu oda bugun temizledim oraya ugrastim yemek yapmadim o yuzden... da-gi-nik-lik nefrek ediyorum

Banyo benimde tozlu şuan. Lavabo ve yerler silinecek, ama yarın yapcam. Mutfak tezgahında bulaşıklar var. Makineye atılacak çamaşırlar var. Boşver kuzum ya, eşyaya hizmet etmeye mi geldik? Sabah kalkınca yaparım ben yarım saatte hepsini. Sende yaparsın, boşver

Pisliği sevmem ben, ama dağınıklığı umursamıyorum artık gerçekten. Yoksa hasta olcam.

Ben de aynı şekilde oğlum ve kızım yeter ki yesin dökerse döksün ben toplarım diyorum
eşim çok titiz mecburen yatmadan toparlıyorum her tarafı en azından sabah işe gitmeden düzenli görüyor
dediğin gibi robot gibi hep iş yaparsan oluyor başka çaresi yok

Ben de pek temizlik yapmayı sevmeyenlerdenim. Ama bir başladım mı sonuna kadar yapıyorum o ayrı ama ahhh tembellik ve o başlamaya bir türlü başlayamama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…