• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte ev isi / kocasi kedisinden cok tuy dokenler

Ev küçük olunca temizlik kolay oluyor evet ama cabuk da kirleniyor. Benim ev de ufak tr nin o avlu gibi evlerini özledim valla:)
Eşyaları azaltmaya bakın ve hel minik eşyalar tutun zaten göreceksiniz gerçekten fazla şeylere ihtiyacımız yok. Odanız yok sanırım ama kasalı koltuklar tercih edebilirsiniz. Eşya gitti mi toz azalıyor, kıyafetler için bir gün ayarlayın yıkanıp, yerleştirilmesi tek gün alırsa tozlanma daha az olur. Günlük süpürürseniz iş yapmanın daha kolay geldiğini görürsünüz. Biriktirip yapmak her zaman zorlar. Bir de bunlar hep hormon:) çok takmamaya evde fazla zaman geçirmemeye çalışın. kolay gelsin.

Stüdyo ev için mi bu kadar üzüntü. Kv gelmezse gelmesin takma kafana. Ayrıca 25 haftalık gebeyim 140 mt kare ev tuttuk hay akılsız kafam şimdi haftada bir süpürürsem ne ala. Boşverin tadını çıkarın.

Eşinizle ortak yapın işleri. Evim epey büyük. Sağolsun eşim 2 gün tatilinde camları sildi, perdeleri yıkadık astı. Koltukları çekip süpürüp sildi. Kalan bikaç iş daha var onları da yaparım dedi sağolsun. Balkon yıkamak falan hep onda zaten. Eğilerek iş yapınca bende felç gibi kalıyorum çok kötü o bel ve sırt ağrısı. Ben sizi çok iyi anladım. O elektrikli süpürge bile eziyet geliyo, ne kadar olsa eğilmeniz gerekebiliyo güç veriyosunuz falan hemen bel ağrısı başlıyo. Ağrı da değil çıldırtan bi şey ama dinlene dinlene 1 saatlik işi 3 4 saatte yapıyorum. Siz de bi şekilde idare etmeye bakın yapıcak bi şey yok.

Dip bucak temizlik bu kadar mi önemli yahu? Etrafı silip supurdukten sonra bırakın bi yerde kirli kalsın. Bebeginizden sizden daha mı önemli ?

34. haftadayım ben de, açıkçası pek zorlanmadım şu aşamaya kadar. 9-6 çalışan bi memurum yemeği de yaparım temizliğimi de. Ha marifet mi, değil tabi ki ama mizaç meselesi. Eşim hiç istemiyor bişey yapmamı, bi yardımcı tut gelsin diyor ama bırakmamaya çalışıyorum ben kendimi. Hafta içi ben, hafta sonu eşim yapıyor toz alıp silme süpürmeyi böylece heryer tertemiz kalıyor.

Bir dikey süpürge bir de ucuna tek kullanımlık bez takılan mop size yeter de artar. Hiç eğilmeden tozdan, tüyden kurtulursunuz.

Aynı dertten bende muzdaribim ve ben şimdiden iş yapamıyorum halsizlik baş dönmesi son zamanlarımi düşünemiyorum bile tavsiyeleri bende okuyacagim

Benim ev 4 oda 200mydi hamileyken hiiç sallamadim.bütün gün disari cikiyodum zaten bulantim son güne kadar sürdüğü için akşamdan akşama geliyodum eve.yemek zaten yapmiyodum hep disardan ki çogu zaman bulantim oluyodu.tek 1 gün çamasir bulasik yapiim aylardir hiç evde yokum ilgilenmiyorum dedim.o gece işleri bitirdim bebek geldi:) senmisin iş yapan diye çok kızdım kendime:(

Evim 4+1,bende 29 haftalık hamileyim,üstelik birde arkasını topladığım bir kızım var.
Bende zorlanıyorum yalan yok ama olduğu kadarıyla idare ediyorum ki benim eşim asla temizlik vs yapmaz. İstesem der ki tamam çağır temizlet. Ağır falan kaldırtmaz,ne yemek varsa yer sorun etmez ,asla şunu yap bunu yap demez ev işime karışmaz,kendi giysilerini asar,kirlilerini sağda solda bırakmaz,giyinme odasını kendi düzenler ama asla eline süpürge alıpta ev temizlemez. Ben öyle kabul ettim eşimi.
Ha cağıriyorum 2 haftada bir evi temizletiyorum çünkü cam,kapı,dolap vs silmiyorum. (Önceden de silmezdim) Haftalık al diyor eşim ama oda beni yoruyor,akşama kadar pert oluyorum ayakta oda oda gezerken,ne kadar iş yapmamak için çağırsam da yine yorucu oluyor benim için.
Ramazan bitene kadar kendim hallederim diye düşünüyorum,ramazandan sonra büyük temizlik yaptırırım,sonra zaten doğum yaklaşıyor.
Kendi adıma hafif işler yapıyorum,Bugün koltuk vs cekmeden evi süpürüp viledayla sildim,klozeti yıkadım,hatta lavabo ve lavabo tezgahını ciflemedim,temizlik icin ıslak mendiller varya onlarla sildim geçtim,bu kadar.
Öyle dip köse girmiyorum yani.
Olduğu kadarıyla hallediyorum.
Sizde kendinizi yıpratmayın,kimseyi de örnek almayın bu konularda. Çok titiz insanlar vardır muhakkak ama sosyal medyada genel anlamda herşey gösteriş. Kime ne faydası varsa onuda anlayabilmiş degilim o boy boy temizlik fotoğraflarının.

selam bayanlar basliktan da anladiginiz uzere benim sorunum evin temizligi. Suan 30 haftalik hamileyim ama gorseniz az sonra dogum yapacak zannedersiniz. Ilk 5 ayim kilo vererek ve hicbirsey yemeyerek, surekli hastahanede serumla beslenerek ve mecburi yatarak gecti. Sonraki surecte de istahim hic olmayacak kadar acildi ve su zamana kadar 9 kg aldim.
Vucudumda birtek belim kalinlasti, kalan bolgeler ayni ama gobegim devasaaaaa sisti. Bu da benim egilip kalkarken denge sorunu yasamama, surekli bel ve sirt agrisi cekmeme sebep oluyor. Gunluk ev islerimi cok aksatir oldum mesela tezgahta yemek yapiyorum bulask mak yok elimde yikiyorum topluyorum ama is egilip firini temizlemeye, yerleri supurup silmeye gelince yapamiyorum ve bu beni deli ediyor.
Evim studio flat yani tek bir odam var mutfagim banyom ayri. Biz eve tasinirken herseyi yeniledik bastan sona ama kalorifer petekleri mesela degistirilemedi ve icleri toz bulutu seklinde cami actiktc heryer toz zAten normalde de heryer bembeyaz toz ingilterenin havasindan diyorlar kadinlarinncogu sikayetci. Bir de kuveti temizlemek tuvaleti temizlemek artik cok zor geliyor yikayamiyorum cunku banyoda gider yok mecbur silmem lazim.
Biraz uzun oldu kizlar kusura bakmayin ama cok doluyum soyle anlatiyim mesela mutfagi 1 gun silmeyince yerler fayans su izlerine tozlar yapisiyor yerlere birseyler dusuyor yapisik olarak kaliyor yasa banyoda ayak havlusu seriyorum 5 dk sonra top top tozlar oluyor, bir de evin heryerinde kocamin yuvarlak ve siyah sac vucut killari geziyor ama heryerde heryerde. Resmen evin bitki ortusu gibi heryer kil doluyor. Kendi evimden tiksinir oldum.
Esim 6 gun calisip 3 gun izin yapiyor izin gununde de ancak supurup siliyor baska birsey yaparsa oflayip pufluyor sonra da pisman oluyor tekrar ise baslayinca izin gunumde yapicam diyip gonlumu aliyor sonra yine ayni.
Kaynanam karsida oturuyor bir de 16 yasinda gorumcem var ama evi bu zamana dek hic temizlemeye gelmediler, kaynanam bende birsey yiyip icmiyor yemege cagirinca kendi evinde yiyip geliyor, genelde biz gidiyoruz ve ben artik hic cagirmiyorum. Evimden tiksindigini dusunuyorum.
Bir de afedersiniz biraz egilip kalkinca akintim oluyor doktor tansiyon dusuklugum de oldugu icin yapma diyor icim el vermiyor ben ne yapacagim
Bilmiyorum
Bir de camasir sorunumuz var esim cok kiyafet degistiriyor 30 litrelik koca sepet en fazla 2 gunde agzina kadar doluyor hava yaniyor bizimki lahana bebek gibi kat kat giyiniyor ben deli oluyorum
Sosyal medyada hep goruyorum kadinlar evleri tertemiz her ise kosusturuyor hem de hamile ben neden yapamiyorum evim niye boyle uzuluyorum
Suan durumum musait olmadigi icin temizlikci de alamiyorum psikolojim cok bozuldu
Biraz uzun oldu kusura bakmayin
Her gebelikte egilip yer silmek sikinti. Ayrica bende elimde yikiyrm aynen makinem yok. Banyoyu sik temizleyemiyrm tabiki. Eve supurge ceksem seviniyrm o derece:))) sen bence biraz takip iyice uzulmussun. Cok dert etme. Hamilelgn tadini cikar. Ayrica kv gormce gelin farktmz bana gore kimse kimsenn evini temzlemeye mecbur degl. Yaparsa hayir olur tabiki ama yapmasa dert degl. Birak gelmesnler. Bunlari da dusunme. Esin evi dert etmiyosa sende gorunen yerleri temizleyeblyrsan yeter. Dogumdan once esinle toplu bi girersinz yetrr. Bulasik supurge wc yeter. Yapamiyosak yapamyrz

Back