Temizleme ürünü rehberi !!! Cilt Sorunlarıyla İlgili Sorularınızı da Bekliyorum ...

Britney00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2010
164
0
Bu başlığa da yazmayı uygun gördüğüm için bir başlık da buraya açtım arkadaşlar.
Evet arkadaşlar burda bilgilendirmek için birşeyler yazma gereği duydum çünkü çok yanlış yöntemler gördüm burada..Özellikle yüzü dalin ile temizleme olayı çok yanlış, cildinizi yıpratıyorsunuz..Siz iyi geldiğini sanıyorsunuz ama alışkanlık haline gelirse, ileride çok büyük irritasyonlara sebep olabilir.Yüzünüzde sorunlar varsa, düzgün bir cildiniz yoksa veya temizleme ürünü arıyorsanız aşağıyı okuyun, ve yüzünüzü sadece sabah akşam YÜZ TEMİZLEME JELİ ile temizleyin.

Öncelikle yüzünde sorun olan arkadaşlar.Mutlaka doktora gitmelisiniz..Gerek siyah noktalar, gerek yağlı cilt, gerek sivilceler, gerek kızaran cilt, gerek kuruluk için..Aşağıdaki yazıyı herkes okumalı..Çünkü temizleyiciniz çok yanlış bir ürün olabilir.

Ben aşağıda yazan ürünlerin hepsini test ettim, onayladım, sadece kendi cildim için değil tabi..başka ciltlerde de denedim, araştırma yaptım..

Evet, öncelikle ilaç kullanan arkadaşlar: Sakın doktorunuzun verdiği ürünler dışında, gün içinde yüzünüze bir şey sürmeyin!! Sadece ilaç yıkama saatlerinizde, ve sabah akşam temizleme zamanında uygun bir temizleme jeli kullanmanız gerekli..Aşağıdaki yazı tedavi ürünlerini içermez.. sadece temizleme ürünlerini içerir..Tedavi ürünlerini ise buradaki tavsiyelerle değil, doktor tavsiyesiyle almalısınız..

Kuru Ciltler: Nemlendiricili bir temizleme jeli kullanmalısınız..Köpük halinde olanlar da uygundur...Nivea-Dove-Avon gibi markaları kesinlikle önermiyorum ..(Size iyi geldiğini sansanız bile !!)

Örneğin;
http://www.bakimstore.com/blank.gif

Yağlı Ciltler: Eğer aşırı yağlı bir cildiniz yoksa "Acnecinamide Oil Control Cleansing Gel" ile sebum üretimini dengeler, yüzünüze uygun bir temizlik yapmış olursunuz.

http://www.eczanemizde.com/images/products/00/08/76/876_kucuk.jpg

Aşırı Yağlı Ciltler veya Siyah Noktası Olanlar: "Garnier Saf ve Temiz Derinlemesine Temizlik Jeli" siyah noktalarınızın yıkadığınızda çıkmış olduğunu göreceksiniz. Düzenli kullanımda siyah noktanız kalmayacaktır.. Bunun yanında bu ürün derinlemesine temizler. Cildinizi arındırır.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:...2MsFHU&t=1&usg=__6Vvf74PaG0BM8J96JYp6BbHBtZc=

Normal Ciltler: Neutrogena Deep Clean yüzünüze nazik bir temizleme yapar, normal ciltler için uygundur.

http://www.overstockdrugstore.com/product_images/p/070501060957.jpg

Yukarıda tavsiye ettiğim temizleme jelleri, sivilcelere tedavi yapmaz.! Yüzünüzün gerekli olan sabah-akşam temizliğini yapar. Bu da herkes için gerekli tabi.. Tedaviye ihtiyacınız varsa doktora gidin!! Ayrıca yukarıdaki ürünlerden derinlemesine mi yoksa nazik mi olacağına siz karar vereceksiniz. Hassas bir cildiniz varsa ve aşırı yağlı değilse tabiki Deep Clean! Ama hem hassas hem aşırı yağlı ise doktora gitmelisiniz, sebum üretimini azaltacak bir tedavi ile yağlı cildinzden kurtulduktan sonra, yine nazik bir temizleme ürünü olan deep clean ile temizliğinizi yapabilirsiniz. Tedavi sırasındaki temizleme jelini ise doktordan talep etmelisiniz.. Hassas değilse, derinleme temizlik istiyorsnız yukarıda belirttiğim Garnier ürününü, siyah noktalarınız varsa yine Garnier ürününü kullanmalısınız..

Ayrıca kesinlikle tonik kullanmayın!! Hiçbir tonik gözenekleri tamamen sıkıştırmaz, isteğinize tam olarak karşılık veremez.
Peeling, yine önermediğim şeylerden biri..Çok ihtiyacınız varsa, veya lekeleriniz varsa doktora danışıp uygun bir peeling ürünü talep edebilirsiniz.

Benim söyleyeceklerim bu kadar..Bu yazıyı temizleme ürünü arayan arkadaşlar için yazdım.Buradan seçebilirsiniz. Size önerim, sakın rastgele önerilen bir ürünü kullanmayın !!

Güzelliğimiz için bir düzen oturtmak, en önemlisi bu düzende ağır kozmetikler kullanmamak, sadece sabah-akşam uygun temizleme yapmak çok önemli ! Elinize geçirdiğiniz şeyleri yüzünüze uygulamak çok yanlış.!.

Cilt sorunu olan arkadaşlar sorularını yazarsa emin olun en uygun ürünleri tavsiye edeceğim..Temizleme ürünü arayanlar da sorularını yazabilir. Emin olun çok işinize yarayacak ..Sizi seviyorum..
Sevgiler Şekerlerim :1rolleyes:

Son düzenleme:
canım benim konunu tamamen okudum Mesajınıda tabi çok teşekkür ederim önce.

'' Aşırı Yağlı Ciltler veya Siyah Noktası Olanlar: "Garnier Saf ve Temiz Derinlemesine Temizlik Jeli" siyah noktalarınızın yıkadığınızda çıkmış olduğunu göreceksiniz. Düzenli kullanımda siyah noktanız kalmayacaktır.. Bunun yanında bu ürün derinlemesine temizler. Cildinizi arındırır. ''

Bu ürün bana göre sanırım ama Siyah nokta dışında o dediğim pürüz tarzı ışıkta güneşte belli olan sanırım küçük yağ bezesi tarzı şeylerede iyi gelir deil mi çook teşekkür ederim opuyorumnanaktan

Özelden yazamadım çünkü 50 mesajım yok :)

neutrogena deep clean in birkaç çeşidi var. ambalaj fotosu koyarsan yanlış anlaşılmaların önüne geçmiş olursun. bendeki çeşidi çok iyi yağı alıyor ve normal bir cilt için hiç uygun değil mesela. benim cildm çok yağlı ve o jelden çok memnunum. uzun olan ambalajda, açık sarı. turuncu olanlar da var hepsinin etkisi farklı.

garnier nin aktif saf temiz serisi var yeni çıktı. tıkalı gözenek sivilce iz karşıtı bir sürü nane yazıyor üzerinde ondan kullanıyorum bir buçuk aydır. burnumun yağını tam olarak temizleyemiyor, sivilcelere de pek işe yaramadı. aynı serinin sivilce üzerine sürülen roll on u iyi.

loreal pure zonu un içinde peeling olan mavili beyazlı tombik tüp ambalajda olan yıkama jeli de aynı şekilde, yağı tam olarak gidermiyor. peeling siyah nokta için iyi de sivilcesi olanlar kullanmamalı sivilceyi patlatıyor. aynı serinin peelingsiz jeli var. tepeden basmalı uzun şişede mavi ambalaj. o daha iyi gibi.

sivilcesi olanlara cilt doktorları sebamed i yazıyor bazen. gerçi artık dermokozmetik yazıyorlar ama ben ilçede büyüdüm orada onlar satılmazdı doktorlar sebamed yazardı. bakteri oluşumunu önlemek önemli sivilce için. ergenlik döneminde sivilcer sorunu ve cilt yağlanması olanlar sebamed i deneyebilirler.

şuana kadar en çok neutrogena deep clean açık sarı uzun şişe den memnun kaldım. yüzümün yağını çok iyi alıyor. normal kuru ciltlere önermem. karma ciltler de kuruyan yerlere krem sürerek kullanabilirler.

benim yuzumde bir iki kirmizi bazende içi beyazlasan sivilceler çikiyor cildim normalden karmaya donuk burun ve çene bolgem yagli en çok çenemde sivilce çikiyor o da en fazla uç tane fakat hiç yagli olmamasina ragmen yanagimin altindada ara sira bir tane çikiyor surekli degil ve en fazla 3 tane çikiyor benim ne yapmam gerekir

neden dalin cilde azarar veriyor
gözenekleri kapatmak için ne önerirsin..siyah noktalar hiçbirsey kullanmadanda gecmezmi
okadr cok sey kullandımki artık hiç bşi kullanmak istemiyorum..artık tek sorunum gözenekler onları kapatmsk istiyorumb,rde dogumdan sonra cildimde kahverengi lekeler oldu onlar nasıl yok olur

Arkadaşlar tam konuya girdim, misafir geldi..Size bu akşam yardımcı olacağım merak etmeyin..Yarın cevaplarımı görebilirsiniz...Çabuk olamadığım için özür dilerim..Sevgiler..

Tatlım onlardan bende de vardı şimdi söndüler, sıcak hava ve temiz olmayan yüz bunları tetikler, önerdiğim temizleme jeli bunlara iyi gelir ama tamamen geçmesi için ilaç gerekli, ben de ilaç kullanıyordum, ama onlar için kullanmamama rağmen onlar da söndüler..Doktora git, pütürcükleri göster ilaç yazsın..Çok basit bir tedavi yöntemi :)
Hadi öptüm seni, doktora gitmeyi unutma :1hug:

Yazıma resmini ekledim..İşte o, Neutrogena Deep Clean'in nazik temizleyicisi..Bu yüzü kurutmadan temizler...Sendeki yağı alanı kullanmamanı öneririm çünkü ciltteki bütün yağı alırsan cilt bu sefer daha fazla yağ salgılar..

Dediğin aktif saf ve temiz ile, benim dediğim ürün farklı..Zaten adlarından anlaşılacağı gibi, benim tavsiye ettiğim ürün Garnier Saf ve Temiz Derinlemesine Temizlik Jeli..Adında aktif kelimesi geçmiyor..Alacak olan arkadaşlarımız dikkat etsin..

Ayrıca lütfen burada birçok ürüne yağı alamıyor demeyi kesermisin lütfen? Yağı alamamak diye bir şey yoktur..Bunlar temizleme jeli..En kötüsü bile büyük ölçüde yağı ve kiri temizler..Ya çok üzerine düşüp uyduruyorsun, ya da ürünü yanlış uyguluyorsun...

Herkese sevgiler...

Son düzenleme:

Tatlım böyle bir arkadaşım vardı, yanaklarım yağlı değil ama sıra sivilce çıkıyor diyordu..Yanağın yağlı aslında, ama sen hissetmiyorsun...Yağsız olmakla kuru olmak aynı şey değil..Eğer yanakların kuruyorsa, sivilce çıkmıyorsa ama diğer bölgelerde çıkıyorsa ve yağlıysa, o zaman karma cilde sahipsindir..Yani senin cildin yağlı :) Yağlı cilt kötü değildir, en azından yüzün kırışmaz ve bakımlıysan dinç gözükür...

O beyaz sivilceler iltihap, küçük çaplı iltihaplar..Kırmızılar ise bildiğin sivilce..Doktora gitmelisin çünkü başka türlü geçmez..Farklı sorunların varsa bana özelden ulaşabilirsin..Ulaşamazsan burada da sana yardımcı olurum..
Sevgiler :)

Çünkü dalin bebek cildinin pH sine göre üretilmiştir..Senin cildinin pHsi yaklaşık 5.5, bebeklerinki değil..Ayrıca dalin bir saç ürünü..Cilt değil..

Sorununa gelince..Öncelikle tubicik, gözenekler kapanmaz, sadece çok açıksa sıkılaştırılabilir..Heralde yanlış yazdın :) Düzenli kullanımda gerçekten işe yarar..Gözenekleri sıkılaştırmak için--> Seaweed Pore Perfector 29.90, Bodyshop...

http://modernkadinlar.com/wp-content/uploads/2010/01/the-body-shop.bmp

Yalnız bunu güvenilir bir cilt temizleme jeli ile temizledikten sonra uygulayacaksın..Ve düzenli kullanmazsan, gözeneklerinde fark göremezsin..Bir kere bile aksatırsan şikayet etme hakkın olmaz...Nasıl kullanacağını bodyshop görevlilerine sor tatlım..

Doğum lekelerine gelince..Doğum lekeleri için kesinlikle ideal..--->NOVIDERM MELANEX TRIO EMULSION 30 ML, 79.90

http://www.farmasaglik.com/modules/catalog/products/pr_01_987_max.jpg

Pahalı geldiyse söyle, doğum lekeleri için başka bir ürün tavsiye edeyim..Alabilirsen 1 numara budur tatlım..Unutmaman gereken ise düzenli kullanım..Aksatırsan sonuç alamazsın..
Sevgiler, özel mesajla cevaplayabilirsin..:1hug:

neutrogena nın benim dediğim jeli farklı. üstten basmalı olanı şeffaf şişede. bundan memnun kaldım ve belirtmek istedim. insanlar yanlış ürün almasın diye de yazdım. ayrıca fotoğraf eklemek için uğraşmışsın tebrikler.

garnier de iki serinin farklı olduğunu biliyorum. adını farklı yazdım ambalajını tarif ettim. yorumumu ona göre yaptım.

son paragrafında kaba davrandığının farkındasındır umarım. ben yine de cevap yazmayı tercih ettim. yüz yıkama jelinin ne işe yaradığını, nasıl kullanıldığını biliyorum. kullandığım ürünlerin benim cildim üzerine etkisini yazdım bir şey uydurduğum yok. yağlı ciltlerin en büyük problemi cildin yağdan kirden arındırılmasıdır. böylece sivilce siyah nokta vb. sorunlar da azalıyor. ben de dahil çevremdeki yağlı ciltlerin en büyük derdi bu. sebum dengeleyici ürünlere para döküyor herkes. jel seçerken de cildini tahriş etmeden temizlesin, yağlı his bırakmasın istiyorlar. yani yıkadıktan sonra burnuna dokununca yağlı olmasın istiyorlar. birçok yıkama jeli bunu sağlayamıyor. ben de denediklerimi yazdım. sinirlenmeni gerektirecek bir şey yazdığımı düşünmüyorum, kaldı ki senin hakkında değil cilt bakım ürünleri hakkında yorum yaptım. formülleri sana ait olmadığına göre kızmanı gerektirecek bir durum yok. beni terslemeye de asla hakkın yok. neyse polemik yaratıp konunu kaynatmaya da hiç niyetim yok. faydalı paylaşımlar...

Pekla seni kırdıysam özür dilerim ama o yağlı his hiçbir üründe kalmaz ya ürün kullanımında yanlışlık vardır, ya miktarı azdır ya da başka bişidir...

o yağlı his pekçok üründen sonra kalır. sadece yağlı ciltler için olan jellerden sonra kalmaması gerekir ama birçoğu yeterince derinlemesine temizlemiyor malesef. daha şimdi yüzümü yıkadım alnım yanaklarım gayet arındı ama burnumu ellediğimde aynı his yok. bazı markaların toniklerini sürünce o yağlı hissi tamamen ortadan kaldırıyor ya da kil maskesi yapınca.
bu durumda olan pek çok kişi var bu forumda da. çevremde de var.

britney00!
yaşını; cilt tipini ;eğitimini ve şu ana kadar uğraşıp yol aldığın cilt sorunlarını yazarmısın?
doğum lekesi,rimel vs.her konuda görüş yazmışsın.
tatlım kozmetikçi falanmısın?cidden merak ettim.
art niyetim yok yanlış anlaşılma olmasın lütfennn...:enbuyukkk:

Tabi, 19 yaşındayım, kullandığım ilaçlardan dolayı az yağlı bir cildim var.
Özel eğitimim yok fakat çözümlerim bugüne kadar yaşadığım cilt sorunlarından edindiğim tecrübeyle sabittir.
Güneş lekeleri-lekeler, sivilce-akne-siyah noktalar, deride kaşıntı, kızarıklık, soyulma, yağlanma, pullanma gibi konulardan tecrübe edindim, makyaj malzemeleri hakkında kendi üzerimde değil, arkadaşlarımın önerdiği ürünlerden, araştırmadan ve kalitelerinden dolayı bilgi edindim. :)
Kozmetikçi değilim, fakat edindiğim tecrübeler o kadar çok ki kozmetikçi olabilirim diye düşünüyorum şu an
Kendime güvenmemin nedeni ise kendimde işe yarayan bir şey olduğu zaman herkese önermem..Araştırır, bilgi edinir, olumluysa, öyle öneririm..Bitkilerle yapılan tedavinin de geçici olduğuna inanıyorum...Sevgiler ..:)

sadece regl doneminde çikiyor onun disinda son derece puruzsuz ara sira derken bunu demek istedim simdi bu ciltle doktora gitsem beni dover regl doneminde gitsemde dover çunku çogu zaman bir tane oyle çikiyor.Ama ben cildim surekli porselen gibi olsun istiyorum:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…