Sadece ben dgl biçok kişi bunu sana sormuş.cevabın için teşekkürler ama yinede bir ürün tavsiyesi için yeterli bulmadım.ki inan ben senden çok daha fazla uzmanımdır bu konuda ama senin kadar cesaretli davranamıyorum.cilt bu başka bişeye benzemez.Tabi, 19 yaşındayım, kullandığım ilaçlardan dolayı az yağlı bir cildim var.
Özel eğitimim yok fakat çözümlerim bugüne kadar yaşadığım cilt sorunlarından edindiğim tecrübeyle sabittir.
Güneş lekeleri-lekeler, sivilce-akne-siyah noktalar, deride kaşıntı, kızarıklık, soyulma, yağlanma, pullanma gibi konulardan tecrübe edindim, makyaj malzemeleri hakkında kendi üzerimde değil, arkadaşlarımın önerdiği ürünlerden, araştırmadan ve kalitelerinden dolayı bilgi edindim. :)
Kozmetikçi değilim, fakat edindiğim tecrübeler o kadar çok ki kozmetikçi olabilirim diye düşünüyorum şu an
Kendime güvenmemin nedeni ise kendimde işe yarayan bir şey olduğu zaman herkese önermem..Araştırır, bilgi edinir, olumluysa, öyle öneririm..Bitkilerle yapılan tedavinin de geçici olduğuna inanıyorum...Sevgiler ..:)
Selammm canım.naber?tamamen katılıyorum söylediklerine!ne yaptın şu 'gözenek' meselesini?bi kaç şey deniyorum demiştim .sana özelden yazıcam.malum burada herkez her duydugunu yüzüne sürüyo.kesin sonuç almadan yazmak istemedim!evet burada hepimiz bir şeyler öneriyoruz, ben yeni bir cilt bakım ürünü veya makyaj malzemesi almadan önce hep yorumları okurum. gerekirse ben de yorumumu yazarım belirli bir süre geçtikten sonra.
mesela buraya yorum yazan aliye_88 le cilt tiplerimiz benziyor aynı yaştayız bazı ürünler hakkında yorumlar yaptık deneyimlerimizi paylaştık ama konu açıp bunları alın kullanın yazmadık. kişisel fikrim bunları yazabilmek için en azından estetisyen olman. kaldi ki o zaman kozmetik ürünler değil dermokozmetik ürünler tavsiye ederdin. senin tavsiye ettiklerin ''market ürünü'' diye tabir ettiğimiz ürünler.
yine birinin cildini görmeden, analiz yapmadan ürün tavsiye etmek ve iddialı cümleler kurmak burada pek hoş karşılanmıyor. yazdığın ürünler belki gerçekten de iyidir ama bu konuyu açıp bu kadar net ifadeler kullandığında okuyan bayanlar senin estetisyen olduğunu falan düşünüyor. kendini, mesleğini, neye göre tavsiyeler yaptığını baştan belirtmeliydin.
ayrıca başka konulardaki yorumlarından da yola çıkarak, biraz daha araştırma yapmanı, eğer gerçekten ilgini çekiyorsa eğitim alıp estetisyen olmanı tavsiye ederim. mesela gül suyu konusunda yanlış şeyler söylemişsin. katkı maddesi vb. önerdiğin ürünlerin tamamı kozmetik ürünler, doğal değil içinle tonla katkı maddesi her bir şey var. kaldı ki ''doğal'' denilen cilt bakım ürünlerinin içinde de katkı maddesi var. bir bitkisel ürünü şişeleyip rafa koyacaksa bir firma, ona büyük ihtimalle katkı maddesi koyar. bozulur çünkü. gül suyuna gelince, fabrikasına gidip görmedim ama kaliteli markalar için şunu söyleyebilirim: oldukça güvenlidir ve evet doğaldır. gül yapraklarının distilasyonundan elde edilir cilde sürebilir hatta tatlıya koyulup yenebilir.
Aboo, ben de doktor falan sandiydim, laf olsun diye sorduydum(!)sorumu geri aldım.
Diğer taraftan bu kızcağız 19 yasindaysa yazık ya yuklenmeyin kızın üstüne. Paylaşmak yazmak, içindeki neşeyi disa tasirmak istemiş. Daha onun Cook göreceği seyler gideceği yollar var. Çok üstüne gidip bir sacını basını yolmadiginiz kalmış. Bırakın yazsın, okumazsiniz olur biter.televizyondaki, radyodaki ve en önemlisi güncel yasamda insanlara sus!, konuşma!,yeter! Diyebiliyormusunuz?isteyen istediğini yazsın. Zaten Cook kurallara aykırı bir durum varsa yönetim devreye girer. Ama böyle bir durum da yok, gayet olağan..
Britney00;14685886]Çünkü dalin bebek cildinin pH sine göre üretilmiştir..Senin cildinin pHsi yaklaşık 5.5, bebeklerinki değil..Ayrıca dalin bir saç ürünü..Cilt değil..