Temiz düzenli ev planlı yaşam

innuk

Guru
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
3.901
2.785
448
İstanbul
Merhaba hanımlar...

Günlük ev işlerimi yetiştiremiyorum. Nedendir bilmiyorum ev isi bitmeden gün bitiyor. Ben doğru düzgün iş yapamadığım halde gün sonunda bitmiş oluyorum. Evim her daim dağınık bir tarafi yaparken diğer taraf dağılmış oluyor ve haliyle işler hiç bitmiyor. Bir müddet sonra bende bıkmış oluyorum.
Yapmak istedigim çok sey var ama ne çocuklara ne kendime vakit kaliyor.
Daha planlı olursam daha düzenli ve temiz bir evim olur belki. Böylece hem çocuklara hem kendime vakit ayirabilirim. Eve çat kapi biri gelirse göğsümü gere gere açar kapiyi içeri davet edebilirim belki.
Var mi benim gibi bir türlü evine düzen kuramayan. Haydi destek olalim birbirimize.

Ben de varım diyorrrrrrrrr

Hamileler gelebiliyor demi

Ay bi de "sen hamilesin ay sen dur ay sen yapmacilar" yoktur demi:) insan kendini biliyor zatrn kötü hissettiğim an yapmam :)

Temiz ev temiz mutfak düzen ohhhh mis daha nolsun:)

Ay bi de "sen hamilesin ay sen dur ay sen yapmacilar" yoktur demi:) insan kendini biliyor zatrn kötü hissettiğim an yapmam :)

Yok yok sen benden iyisin. Benim eve de gel :D

Geldim canım.... Ben de sendenim... Hadi bi düzen kuralım bitirelim işlerimizi. :KK5:

Hoş geldiniz kızlar
Yapilacak işler listesi hazirlayacağım.
Günlük rutin işler, haftalik işler, aylik işler diye planlarimizi yapalim.
Sabah oğlani okula goturmeden makineye çamasir atmistim bitmek üzere.
Bulasik makinesini bosalttim bulasiklari makineye yerlestirdim.
Sütçü gelmisti sütü ocağa koydum kayniyor. Yoğurt yapilacak.
Yemek ve çorba yapilacak.
Evin dağınıklıği toplanacak.
Ev süpürülecek,silinecek.
Pazara gidilecek.
Avm ye gitmem lazim ama yetisebilirmiyim bilmiyorum.
Oğlan okuldan alinacak.
Dün yapmadiğım ütünün bir kismini bugün yapmam lazim.

Hoş geldiniz kızlar
Yapilacak işler listesi hazirlayacağım.
Günlük rutin işler, haftalik işler, aylik işler diye planlarimizi yapalim.
Sabah oğlani okula goturmeden makineye çamasir atmistim bitmek üzere.
Bulasik makinesini bosalttim bulasiklari makineye yerlestirdim.
Sütçü gelmisti sütü ocağa koydum kayniyor. Yoğurt yapilacak.
Yemek ve çorba yapilacak.
Evin dağınıklıği toplanacak.
Ev süpürülecek,silinecek.
Pazara gidilecek.
Avm ye gitmem lazim ama yetisebilirmiyim bilmiyorum.
Oğlan okuldan alinacak.
Dün yapmadiğım ütünün bir kismini bugün yapmam lazim.
Okurken yoruldum bi kahve alıp dinleneyim :D

Ben de başlıyorum şimdi.
Maddelerim
Mutfak toplama
Etraf toplama
Supurge yapma
Vileda yapma

Yeter bu günlük çok zorlamayayım. Vaktim olursa yemek de yaparım.

Ben de 4 gibi evde oluyorum.
Ortalığı toplarım.
Yemek yapılacak tantuni düşünüyorum.
Dün supurmustum evi silme bugüne kaldı.
Cocugun odevleriyle ilgilenmem gerek.
Kucugun üstü başı yemeği bana bakıyor.

Aslında benim sıkıntım rutin işler değil. Cam silme, perde yıkama, dolap silme gibi daha az sıklıkla yapılan işler. Çok erteliyorum.

Ortalığı toplarım.

Aslında benim sıkıntım rutin işler değil. Cam silme, perde yıkama, dolap silme gibi daha az sıklıkla yapılan işler. Çok erteliyorum.
Çalışıyorsan normal tabii. Ben evde olduğum halde erteliyorum. Ama bundan sonra beraber yapalım bütün işlerimizi. Ertelemeyelim artık :5:

Evet yapalım gaza ihtiyacim var benim. Ben kitap okumayı da çok seviyorum. Onun için de hedef koysak nasıl olur?

Evet yapalım gaza ihtiyacim var benim. Ben kitap okumayı da çok seviyorum. Onun için de hedef koysak nasıl olur?
Ahh nasıl güzel olur ben de seviyordum ama artık kitabın kapağını açasım gelmiyor. Ama okumam da lazım boş boş geçiyor vakit. 2017 de haftada 1 kitap hedefi koymuştum inanır mısın 2 kitap okudum :( ne büyük bir kayıp. Resmen koskoca yılı heba ettim.

Ortalığı toplarım.

Ben de çalışıyorum kızlar 18.30a doğru eve girerim

Yemek hazır

Sofra hazirlama kaldırma
Çamaşır Toplama
Az parça ütü

Bugünku hedeflerim:)

Bi de hamile egzersizi 20 dk:)

İki hafta öncesine kadar bende çalisiyorsum kizlar. İşten cikarildim su an evdeyim ve is ariyorum bir yandan.
Ama çalissamda evde olsam evin tüm isi bana bakiyor. Hafta sonu esim evdeyken hiç iş yapamiyorum sevmiyor ayrica yardim da etmiyor.
Ev islerinde pratikliğim yok. Ama artik isleri planlayarak yapicam. Ise de baslasam ayni duzen devam etsin istiyorum. Her sekilde zamani doğru kullanmak lazim ki. Kendimize vakit kalsin.
Ben cocuklarla bile doğru düzgün ilgilenemiyorum.
İslerim öğlene kadar bitsin, yemeğim pismis olsun, evim derli toplu temiz olsun istiyorum. Günün kalanini kendime ya da cocuklara ayirayim istiyorum. 35 ime geldim hala gunlerim bosa geciyor..

Ahh nasıl güzel olur ben de seviyordum ama artık kitabın kapağını açasım gelmiyor. Ama okumam da lazım boş boş geçiyor vakit. 2017 de haftada 1 kitap hedefi koymuştum inanır mısın 2 kitap okudum :KK43: ne büyük bir kayıp. Resmen koskoca yılı heba ettim.
Ben de yazdan beri neredeyse hiç okumadım. Son bir haftadır okuyorum. Bi de ben aynı anda birkaç kitap okuyorum. İşte bir kitap, evde uyumadan önce bi kitap ve daha ağır ciddi bi kitap.

İş listemin %80 inin bitirdim kizlar..
Mutfak toplandi.
Süt kaynatildi yoğurt mayalandi 1 saat sonra açilacak.
1 parti camasir yikandi(havlu ve nevresim) kurutuldu katlandi cekmecelere kaldirildi.
2. Parti camasir (kazaklar) makineye atildi yikaniyor.
Çorba yapildi küçüğe icirildi. Buyuk gelince onada içirilecek (bugün abur cubur dayamayacagim cocuklara)
Evin dağınıklığı toplandi. Ev süpürüldü ve silindi.
Pazar ve alisveris isini erteledim yarina

Kalan işler,
Aksam yemeği yapilacak.
Makinede ki çamaşır serilecek.
Yarin için bir kaç parça ütü yapilacak.

Veeeee bugün de tüm gün is yapmakla geçti.
Yeterince iyi planlayamadim ben bu günü.
Ama yeni basladik ilk günün kusuru olsun.
Yarinin planini dakika dakika yapacağım ki her iş yetişsin bana vakit kalsin. Yeni kitaba basladim. Bu aksam en az 25 sayfa okumam gerekiyor. Yarin en az 50 sayfaa.

Veeeee bugün de tüm gün is yapmakla geçti.
Yeterince iyi planlayamadim ben bu günü.
Ama yeni basladik ilk günün kusuru olsun.
Yarinin planini dakika dakika yapacağım ki her iş yetişsin bana vakit kalsin. Yeni kitaba basladim. Bu aksam en az 25 sayfa okumam gerekiyor. Yarin en az 50 sayfaa.
Maşallah ne güzel.

Dun yazdığım işlerden
Mutfak toplandı bitti :ruh: Başka yok haa bi de nevresim değişti. Çamaşır katlandı. Off çok boş geçti gunum :( ama çocuklar durmuyor eşim hasta. Bu gün daha çok yapacağım. :73:

Back
X