Sorun şurda; artık çoğu medya kuruluşunda iş alımı yapılırken gazetecilik diploması aranmıyor.
İşi bilmeyen kişiler bu mesleği yapmaya çalışınca da ortaya böyle durumlar çıkıyor.
Aynı duruma dünde düştüm, bu saçmalıklardan dolayı tepki verince akepeli ilan edildik yanarım da ne yapmak istediğimi anlamayan zihniyete yanarım ....
hay elinize sağlık
bu tür başlıklar ama iyi bir rant aracı değil mi ?
artık öğretmen yerıne,,, büyücü hocalar verir dersleri.
Canım verdiğin tepkilere bakılırsa, sadece başlığı okudun sanırım.
Bir de başlığın devamında, altında yazılanları okusan
Sorun şurda; artık çoğu medya kuruluşunda iş alımı yapılırken gazetecilik diploması aranmıyor.
İşi bilmeyen kişiler bu mesleği yapmaya çalışınca da ortaya böyle durumlar çıkıyor.
Önemli bir noktaya dikkat çekmişsiniz.
Birçoğumuz, tarafsız medya olmadığında hemfikirsek bize düşen, yayınlanan haberleri araştırmak ve provokatörlerin oyunlarına gelmemek.
Oğlum bu dersi aldıktan sonra şöyle diyecek ey ruh geldiysen bana matematikten 5 ver....
İnsanlarda bir inanç var; gazetede yazdıysa, televizyonda yayınlandıysa doğrudur diye.
Tabi ki doğru olanlar da var fakat bunun yanında gerçek olmayanlar da olabilir.
Nasıl ki her duyduğumuz şeye inanmıyorsak her habere de inanmamak lazım.
Yapılan haberlerin hangi medya kuruluşu tarafından yapıldığı da çoğunlukla bize bir yol gösterir.
Sebep bu olamaz ki. Sonuçta haber yayınlanmadan önce yazı işleri müdürü vs. denetimlerinden geçerek yayınlanıyor. O yüzden yayınlanan herşey bilinçli..
Başlık sağlam olunca , ilgi de çok oluyor tabi.
başlığı okuyunca hemen bodozlama dalış yaptım, sonradan içeriği okudum.
gazetecilik+ ilgi çeken başlıklar+ prim.
bu arada böyle bir başlık nasıl kabul görmüş ki:26:
Aslında gazetecilik özünde hiç de böyle değil. Bakın ben Gazetecilik'i bitirdim.
Sizin bahsettiğiniz yöntem daha çok magazin haberciliğinde kullanılır, magazin alanında da bu yöntem etik sayılmaz ama yapılır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?