Temel Dini Bilgiler Dersi'nde sihir ve ruh çağırma da anlatılacak

Kazen

Yönetim
Administrator
14 Kasım 2001
21.326
2
69.485
1.623
101
Şaka değil gerçek!
Temel Dini Bilgiler Dersi'nde sihir ve ruh çağırma da anlatılacak

Seçmeli ders olarak okutulacak yeni Temel Dini Bilgiler Dersi’nde ruhsal ihtiyaçların karşılanmasında sihir, büyü, uğur inancı, falcılık, ruh çağırma, medyumluk ve kehanet gibi yanlış uygulamalara yönelişlere dikkat çekilecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıldan itibaren ortaokulda ve liselerde seçmeli olarak okutulacak Temel Dini Bilgiler Ders programını yayımladı. Ders, ortaokulda ve liselerde “Temel Dini Bilgiler Dersi İslam 1-2” olarak okutulacak. Temel kaynaklardan İslam dininin esaslarının doğru öğrenilmesi için gerekli bilgileri içeren ders, öğrencilerin din hakkında genel bilgiler edinmelerini, uygulamayla ilgili eksikliklerini tamamlamalarını hedefliyor.

İslam aşırılıktan uzaktır vurgusu

Ortaokuldaki dersin İslam-1 kısmında “İslam’a Giriş, İslam’a Göre Yaratılış, İman’ın Şartları, İslam’ın Beş Temeli, İslam’a Göre İyilik ve İslam’a Göre Sorumluluklarımız”; İslam-2’de ise “İman Esasları, İslam’da İbadetler, Günlük Hayatta İslami Kurallar, Toplumun Temeli: Aile, İslama Göre Toplum Bilinci, İnsanın Ruhsal Yönü” üniteleri yer alacak. İslam’ın temel özelliklerinin üzerinde durulacağı İslam’a Giriş ünitesinde, öğrencilere İslam’ın akla ve ilme önem veren bir din olduğu, insanlar arasında barış, kardeşlik ve sevgiyi esas aldığı kavratılacak. Derste, İslam’ın her türlü aşırılıktan uzak, anlaşılması ve yaşanması kolay bir din olduğu anlatılırken, tüm peygamberlerin mesaj birliğine vurgu yapılacak. İmanın şartları konusu işlenirken ise Hz. Adem’den Hz. Muhammed’e kadar bütün peygamberlerin insanları hep aynı inanca çağırdıkları üzerinde durulacak ve peygamberlere imanın önemi kazandırılacak.

Şiddetten kaçınma konusu

Allah’ı isim ve sıfatlarıyla tanıma kazanımı da elde edecek öğrenciler, cin ve şeytanın yaratılış özelliklerini açıklamayı, meleklerin görevlerini tanımayı, ahirete inanmanın gerekli olduğunu da öğrenecek. Derste, tevekkül, hayır, şer, rızık, ecel kavramları açıklanacak. Ailede mutluluğun temelleri olarak sevgi, saygı, sağlıklı iletişim ve empati, karşılıklı güven ve sadakat, şiddetten kaçınma konuları anlatılacak. Hz. Adem ve Havva’nın insanlığın ilk ailesi olduğu; kadın ve erkeğin yaratılış özellikleri açısından birbirini tamamladığı, aile kurmanın sağlıklı toplum ve neslin devamı için önemi kazanımları verilecek.

Kaynak : Haberturk

Aşağıdaki konunun özeti, hatta hatta haber sporu ;

Şaka değil gerçek! Temel Dini Bilgiler Dersi'nde sihir ve ruh çağırma da anlatılacak

şeklinde mi olmalı ? Bu nasıl gazetecilik ? İnsanları neden bu kadar tahrik ediyorlar çözebilmiş değilim. Bu mudur habercilik ? Bu başlığı okuyan ne düşünür ?

Biz burada "sihir ve ruh çağırma" konularını yasaklarken bu başlığa anlam veremiyorum. Dertlerimiz yetmezmiş gibi birde bunlarla mı uğraşacak bu millet ?

İçerik bambaşka haberin başlığı bambaşka
Tahrik etmeye bayılıyorlar

su devletın yaptıgı her seye ınanırım ama buna hıc ınanasım gelmedı. yani mantık olarakta cok sacma. bu kadar da saptırmasın gazetecıler olayı ya da haberı kım cıkardıysa

Milli Eğitim müfredatında çok daha farklı sorunlar varken neden bu şekilde hedef değiştiriyorlar ? Yoksa bu iktidarın bir oyunu mu ? yoksa ucuz gazetecilik mi ?

Başlık ile içeriğin hiçbir alakası yok başlığı okuyan çocukların derste büyü yapıp ruh çağıracağını sanır. Bu nasıl haberciliktir ?

Bir yayın organı temel dini bilgiler dersinin müfredatını niye verir ki?

Niye verir çünkü müfredatı okumayacağını bildiği bir dolu başlık,alt başlık okuyucusana gaz verir,kafa bulandırır,çirkinleşir vesselam.

Cin çarpar haberleri yok allimallah

Bizim ülkemiz ne çok seviyor provakasyonu değil mi?
Sanki bundan besleniyoruz...

..............aceleye gelen okuma, böyle düzeltilmek zorunda kalır.

Son düzenleme:
Okullarda 3 gün geride kaldı ve daha 1. sınıf müfredatları öğretmenlere ulaşmadı. Bunu haber yapsalar daha isabetli olurdu....

bu arada bu ders böyle ise tuttum medyumlar iyi kazanıyor ben benim adamı medyum yetiştireyim ... seçsin bu dersi ... 2-3 büyü bozar, papaz büyüsü 300 TL

Güncel bir haber ve artık bu kategoride bunları tartışmak sizlerin talebi ile serbest : )

zaten hükümetin çizgisi dolayısıyla güncel haberlerin yüzde doksanı din içerikli,tamam da böyle konularda insanlar çok çirkinleşebiliyorlar,o yüzden demiştim:)

moderatörlere iş çıkacak,banları yetiştiremeyecekler:)

devlet elestırılecekse de boyle asılsız haberlerle olmaz. karalamakla olmaz. bosuna arastırın denmıyor işte.

şu devleti koruyacagım hic aklıma gelmezdı ama buna cok sinirlendim.

Ban o kadar kolay değil ....

herkes fikrini saygı çerçevesinde yazmakta serbest... bu da ban sebebi değil

Oğlum bu dersi aldıktan sonra şöyle diyecek ey ruh geldiysen bana matematikten 5 ver....

Sorun şurda; artık çoğu medya kuruluşunda iş alımı yapılırken gazetecilik diploması aranmıyor.

İşi bilmeyen kişiler bu mesleği yapmaya çalışınca da ortaya böyle durumlar çıkıyor.

devlet elestırılecekse de boyle asılsız haberlerle olmaz. karalamakla olmaz. bosuna arastırın denmıyor işte.

şu devleti koruyacagım hic aklıma gelmezdı ama buna cok sinirlendim.

Aynı duruma dünde düştüm, bu saçmalıklardan dolayı tepki verince akepeli ilan edildik yanarım da ne yapmak istediğimi anlamayan zihniyete yanarım ....

hay elinize sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…