Tembellik ve temizlik ;(

cici-bebe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2023
1.130
3.662
26
Kızlar 3 gündür temizlik yapmaya niyetleniyorum 3 gündür sadece yatıyorum. Canım hiç istemiyor kalkmayı ya. Sizin itici gücünüz ne bu konuda bana da yardım edin. Zaten 2 güne dağılıyor şu an birbirinde. Gram toparlayasım yok

Ben temizliğe bir anda kalkıyorum çünkü oturursam kalmamam sonrasında durmak bilmiyorum zaten temiz oldukça şurayıda temizleyim burayida derken köklü temizlik yapmış oluyorum temizlik yaparken ki temiz kokuyu düşünün tozundan,kirinden,isinden arınmış tülleri düşünün inanın sonrasi terapi gibi

Benim evi afedersin b.k götürüyor. Bebekli ev halılar pencereler heryer berbat ama bebeğim bacaklarıma yapıştığı için gün içinde hiçbirşey yapamıyorum. Nasıl istiyorum fıldır fıldır temizlik yapmak anlatamam

Bugün ben de öyle yaptım bi rahatlama geldi valla

Açıkçası ev pisken içim rahat edip yatamam. Hatta üç gün üst üste süpürüp mop yapmamışsam çıplak ayakla yere basarken huylanıyorum. Yapın bir kahve, açın bir Serdar Ortaç şarkısı modunuz yükselsin. Oda oda ayırıp yapın. Makineye perdesini basın, perdeler makineden çıkıncaya kadar o odayı bitirmeyi hedefleyin mesela.

Evin temiz halinin bana daha huzurlu hissettireceğini bildiğim için evi, temizlenmiş haliyle imgeliyorum sonra da bi yerden başlamak lazım mantığıyla başlıyorum.

Ben sadeleştirme yöntemi ile evi arındırdım fazlalıklardan. Hiç bir iş yapmasam dahi toplu oluyor. İhtiyacım olmayan köşeye attığım herşeyi attım, ya da ihtiyaç sahiplerine verdim..

Siz tembel sınıfına girmiyorsunuz ama maşallah

Ben sadeleştirme yöntemi ile evi arındırdım fazlalıklardan. Hiç bir iş yapmasam dahi toplu oluyor. İhtiyacım olmayan köşeye attığım herşeyi attım, ya da ihtiyaç sahiplerine verdim..
Ben bunu yapmaya kalkışıp hicbir seyini atamayan bir insanım...

Fazlalık olmayıp yine de dağılan şeyiniz yok mu cidden
Var elbette.. 2 çocuk olunca.. :)
Ama ben evde halı bile kullanmıyorum. Halıya dökülen şeyler ve o görüntü beni deli ediyor.
Simetri takıntım var. Kırılınca yenisini ekleyebileceğim bardak ve tabaklar kullanıyorum. Takımı bozulmuş tabaklar psikolojimi bozuyor :)
Misafire ayrı kendimize ayrı kullanmıyorum. Dünyada benden ve çocuklarımdan daha iyi misafir mi var :)
Sabah uyanır uyanmaz ilk iş yatakları toplamak. Akşamdan mutfağı da temiz bırakıyorum zaten.. Haftada 1 kez banyo wc temizliği ve çarşaf yıkama.. Yerleri hergün süpürüp, 2 ya da 3 günde bir siliyorum..

Son düzenleme:
İşi yapmadan önce sürekli "şunu yapacağım, şu var, bu var" diye dönüp dönüp aynı şeyi düşündükçe daha çok yoruluyorum. Ama yapmaya başlayınca düşündüğümden fazlasını yapıp bitiriyorum. Düşünmeden direkt başlayın ve sonucuna odaklanin. Mis gibi kokan tertemiz ev içinde içeceğiniz köpüklü kahveyi hayal edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…