- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.120
- 598
- Konu Sahibi orangecounty
-
Merhaba, bende Güney Almanya da yasiyorum.6 Senedir burdayim.sizin yasadiklariniza Benzer Seyler bende yasadim.Esimin Beni her konuda desteklemesine ragmen nasil olduysa bir bunalim dönemine girdim. Integration Kursunu bitirdikten sonra bende eve kapandim hicbirsey yapmak istemedim. Oglum dogdu iyice eve kapandim dilimi gelistirmek söyle dursun kimseyle görüsmek istemedim ilk 3 yil benim icin cok zordu.Bende üniversite mezunuyum.sonra düsündüm ki nereye kadar böyle gidebilir.sonucta burda yasamayi düsünüyoruz.kendimi zorlaya zorlaya ayaga kalktim.ilk is oglumu krese gönderdik.sonra tekrar dil Kursuna basladim.simdi ara verdim ehliyetimi aldim.Eylülden itibaren dil Kursuna devam edicem.Bu Arada bulundugum yerdeki kadin kuruluslarina,yabanci ülkeden gelip Burda calismak isteyenlere danismanlik yapan yerlere gidip bilgi topluyorum.oglumun Kresindeki arkadaslarinin anneleriyle arkadas oldum.(aralarinda türk yok)Beraber oturuyoruz hem dilimizi gelistiriyoruz hemde hayattan konusuyoruz.cok uzattim özür dilerim.Demem o ki kolay degil benimde yapacagim Daha cok sey var.Hepimiz ayni sürecten geciyoruz.Önemli olan cok gec olmadan toparlamak.konu sahibi zamaniniz bol daha cocugunuz da yok, yasinizda genc,bulundugunuz yerin ve zamaninizin kiymetini bilin lüften.Keske sizin gibi düsünen biri daha önce karsima ciksaydi.
inanin 3 senem gitti adim atamadim ve geriledim daha da.
en önemlisi de öz güvenim bitti.
toparlanmaya calisiyorum
Ya zaten okudugum üniversiteyi bile görümcem almanyada okuyor diye okuldan saymayan saygisiz bir ailenin icine düstüm.
Ay ne bileyim, sünger cekip kendime gelmeye calisiyorum.
Yalniz olmadigimi hissettim inanin Allah razi olsun
P
Pek ciktigim soylenemez zaten...Amerika'dayim..
@orangecountry Aynı sorun bende de oluyor. Bende türkmenistandayım Rusça öğrenen cok ikinci dil olarak herkes Rusça konuşuyor burda. Bir ara pilatese başlamıştım. Onu da yarım bıraktım. İngilizce'ye başladım o da yarım kaldı. Zaten baska olarakta yok. Simdi hamileyim mayısık mayısık geziyorum. Ama bir senedir burdayım. Üniversite mezunuyum fakat hala bir uyusukluk var. Aradığım seyi bilmiyorum
Rusça zor. Türkmence yeterli gelmiyor mu orada?
senin yerinde olmak icin varya tüm altımlarımı veriridim yani o derece kıskandım seni :)))Allah askina yardim edin hanimlar.6 senelik evliyim.Yurtdisinda yasiyoruz daha yasadigim ulkenin dilini ogrenmedim.Geldigimden beri hic bir sey yapmadim,ogrenmedim,cabalamadim.Esimle en buyuk sorunumuz bu "BENIM HIC BiRSEY YAPMAMAM"
Maddi olarak pek olanagimiz yok.Ama bu ulkede dil kursu bedava,belli bir harcamaya kadar devlet yil sonunda veriyor.Yani okumak,ogrenmek,gelistirmek istersem kendimi yapamama,engel olan diye birsey yok.Allahim napicam ben bilmiyorum,ölü gibiyim.Saksi bile benden daha cok ise yariyor bu dunyada
Imkan olduğu halde neden yapmazsin çiçeğim yaa.Bitane hayatimiz var. Ahlar vahlar boşa .Kendi kanatlarinda uc.Kurga yatma hayat acimaz vallahi sevgilerAllah askina yardim edin hanimlar.6 senelik evliyim.Yurtdisinda yasiyoruz daha yasadigim ulkenin dilini ogrenmedim.Geldigimden beri hic bir sey yapmadim,ogrenmedim,cabalamadim.Esimle en buyuk sorunumuz bu "BENIM HIC BiRSEY YAPMAMAM"
Maddi olarak pek olanagimiz yok.Ama bu ulkede dil kursu bedava,belli bir harcamaya kadar devlet yil sonunda veriyor.Yani okumak,ogrenmek,gelistirmek istersem kendimi yapamama,engel olan diye birsey yok.Allahim napicam ben bilmiyorum,ölü gibiyim.Saksi bile benden daha cok ise yariyor bu dunyada
Sartlari iyiyse keşke gitseydinnn yaa fırsatlar her zaman gelmezKizlaar boyle konulari neden benim yurtdisindaki eski sevgilim varken acmadiniz....Kahroluyorum...Giderdim ne var buralardan...niye ya ozaman degil...Herkes bana isini birakma yurtdisindaki sevgilin icin diyordu...
Allah askina yardim edin hanimlar.6 senelik evliyim.Yurtdisinda yasiyoruz daha yasadigim ulkenin dilini ogrenmedim.Geldigimden beri hic bir sey yapmadim,ogrenmedim,cabalamadim.Esimle en buyuk sorunumuz bu "BENIM HIC BiRSEY YAPMAMAM"
bende 6 senelik evliyim geçip giden zaman içinde yaptığım tek şey çocuk. Canım hicbirsey yapmak istemiyordu insanları görmek istemiyordu ve bir gün psikiyatriye gittim majör depresyon tanisiyla tedaviye başladım 8 ay oldu ve inan çok şey değişti hala devam ediyorumAllah askina yardim edin hanimlar.6 senelik evliyim.Yurtdisinda yasiyoruz daha yasadigim ulkenin dilini ogrenmedim.Geldigimden beri hic bir sey yapmadim,ogrenmedim,cabalamadim.Esimle en buyuk sorunumuz bu "BENIM HIC BiRSEY YAPMAMAM"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?