• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tembelligim evliligimi bitirecek...

Valla bosa zaman harciyorsun Amerika'da. Bu sekilde Turkiye'de de yasayabilirdin. Bir arkadasin da dedigi gibi, ise yarayan insanlarin ugrasmasina ragmen gidemeyip de sizin gibi insanlarin rahatca gidebilmesi insanin gucune gidiyordur. Sadece yuk'sunuz cunku birilerine. Kendi adima konusmuyorum, sadece empati yapinca oyle dusundum yani. Ben de ABD'deyim.

ben o feleğin çarkına tüküreyim.. daha da bir şey diyemiyorum..

Orange county gibi yerde heba olan 6 sene.. elden kaçan üniversite eğitimleri, sertifika eğitimleri, işler, hatta ve hatta dostluklar.. vay canına..

Ah Amerika ah sen daha beleşten her yıl önüne gelene green card dağıt, işi-dili-eğitimi olan da vize aşamasında sürünsün..

Keske sizin gibi düsünen biri daha önce karsima ciksaydi.
inanin 3 senem gitti adim atamadim ve geriledim daha da.
en önemlisi de öz güvenim bitti.
toparlanmaya calisiyorum
Ya zaten okudugum üniversiteyi bile görümcem almanyada okuyor diye okuldan saymayan saygisiz bir ailenin icine düstüm.
Ay ne bileyim, sünger cekip kendime gelmeye calisiyorum.
Yalniz olmadigimi hissettim inanin Allah razi olsun
Merhaba, bende Güney Almanya da yasiyorum.6 Senedir burdayim.sizin yasadiklariniza Benzer Seyler bende yasadim.Esimin Beni her konuda desteklemesine ragmen nasil olduysa bir bunalim dönemine girdim. Integration Kursunu bitirdikten sonra bende eve kapandim hicbirsey yapmak istemedim. Oglum dogdu iyice eve kapandim dilimi gelistirmek söyle dursun kimseyle görüsmek istemedim ilk 3 yil benim icin cok zordu.Bende üniversite mezunuyum.sonra düsündüm ki nereye kadar böyle gidebilir.sonucta burda yasamayi düsünüyoruz.kendimi zorlaya zorlaya ayaga kalktim.ilk is oglumu krese gönderdik.sonra tekrar dil Kursuna basladim.simdi ara verdim ehliyetimi aldim.Eylülden itibaren dil Kursuna devam edicem.Bu Arada bulundugum yerdeki kadin kuruluslarina,yabanci ülkeden gelip Burda calismak isteyenlere danismanlik yapan yerlere gidip bilgi topluyorum.oglumun Kresindeki arkadaslarinin anneleriyle arkadas oldum.(aralarinda türk yok)Beraber oturuyoruz hem dilimizi gelistiriyoruz hemde hayattan konusuyoruz.cok uzattim özür dilerim.Demem o ki kolay degil benimde yapacagim Daha cok sey var.Hepimiz ayni sürecten geciyoruz.Önemli olan cok gec olmadan toparlamak.konu sahibi zamaniniz bol daha cocugunuz da yok, yasinizda genc,bulundugunuz yerin ve zamaninizin kiymetini bilin lüften.

P

Pek ciktigim soylenemez zaten...Amerika'dayim..

Amerikanin neresindesin?
Amerikada olupta insan disari cikmaz mi ya
buyuk firsat :))
valla ben Barcelonadayim su an bir firsatim olsa hemen Amerikaya giderim
tam istedigim tarz :))
Gec bence tembelligi at kendini sokaga konus anlasmaya calis
Amerikalilar Avrupalilar gibi degil
sicakkanlilar

Hemen hemen aynıyız. Bende de hiç hırs yok. Bende sizin gibi uzun yıllardır yurtdışındayım. Ne yazıkki çincem sadece taksiye yolu tarif edebilecek yada alışveriş yapacak kadar. Eksikliğini hiç hissetmiyorum nedense. İngilizce,beden dili,google translate yetiyor bana. İdare ediyorum.Canım öğrenmek,çabalamak,yorulmak istemiyor. Evde oturan bir de değilim. Çok geniş arkadaş çevrem var. Hiçbirşey öğrenmeden,kendimi zorlamadan yıllarım geçip gidiyor ama gene de mutluyum. Herkes sular seller gibi dil öğrenecek diye bir kural yok. İstemezsen olmuyor bu işler. Yabancı dil öğrenmenin yetenek olduğuna inanıyorum ve artık kabullendim bende yetenek yok :)

Daha 25 yaşındasınız, imkanları geniş bir ülkede 6 yıldır yaşıyorsunuz, ingilizce gibi basitin de basiti bir dil var karşınızda. Atalete kapılmışsınız ama mesela eşinizi de mi örnek almıyorsunuz? Markete, kasaba, doktora hep eşinizle mi gidiyorsunuz? Ne kadar sürecek böyle? Birisi yazmış, çocuğunuz olsa öğretmeni ile nasıl görüşeceksiniz? Sizin imkânlarınıza ulaşmaya çalışan binlerce insan var, dil öğrenmek için milyarlar döküyor millet. Kalkın birşeyler yapın, hayata karışın!

@orangecountry Aynı sorun bende de oluyor. Bende türkmenistandayım Rusça öğrenen cok ikinci dil olarak herkes Rusça konuşuyor burda. Bir ara pilatese başlamıştım. Onu da yarım bıraktım. İngilizce'ye başladım o da yarım kaldı. Zaten baska olarakta yok. Simdi hamileyim mayısık mayısık geziyorum. Ama bir senedir burdayım. Üniversite mezunuyum fakat hala bir uyusukluk var. Aradığım seyi bilmiyorum

Rusça zor. Türkmence yeterli gelmiyor mu orada?

Allah askina yardim edin hanimlar.6 senelik evliyim.Yurtdisinda yasiyoruz daha yasadigim ulkenin dilini ogrenmedim.Geldigimden beri hic bir sey yapmadim,ogrenmedim,cabalamadim.Esimle en buyuk sorunumuz bu "BENIM HIC BiRSEY YAPMAMAM"
Maddi olarak pek olanagimiz yok.Ama bu ulkede dil kursu bedava,belli bir harcamaya kadar devlet yil sonunda veriyor.Yani okumak,ogrenmek,gelistirmek istersem kendimi yapamama,engel olan diye birsey yok.Allahim napicam ben bilmiyorum,ölü gibiyim.Saksi bile benden daha cok ise yariyor bu dunyada :KK43:
senin yerinde olmak icin varya tüm altımlarımı veriridim yani o derece kıskandım seni :)))

yaa ille sana tembel diyen olmus ama muhtemelen kendine bile itiraf etmedin seyler var bence bi terabi olabilir kı ben insanın kendi kendine mutlu olabilicegine inanırım belki panık atagın var kursta cekiniyosun amerikan dizileri izle her türden var fantastik dizi dolu mesela bak sana söyliyimde izle ister istemez en az 100 kelime ögrenirsin kulak asınan olur barii
the walkıng dead
game of thoruns
supernatural
the wampir diaries
the orginals
teen wolf
wikikler güzel

ayrıca orası amerika ya özgürlükler ülkesi git center parka ac bi müzik oyna yani kim sana ne dicek bakarsın amerikalılarda ciftetelliyi sever :))

insanoglu ne garip hep ulasamadigi seyleri ister..öyle olursa o ülkede olsam mutlu olurdum vs gibi düsünceler icinde olanlar ne cok varmis.. mutluluk satin aldigin esyadan veya yasadigin ülkeyle gelen birsey degil bence :süslü: baskasi icin öyle olabilir elbet ama o mutluluk gecici dir :halay:konuya dönersek.. tembellik, evet cok pis birsey .. ama istesen üzerinden gelebilirsin..cok yiyince zaten insanin üzerine agirlik cöküyor tembellik oluyor yani normaldir böyle olman..ilk önce kilolarindan kurtul spor yap saglikli beslen..fazla et, fast food tüketme farki hissedersin vucudunun tepkilerine dikkat edersen

Kizlaar boyle konulari neden benim yurtdisindaki eski sevgilim varken acmadiniz....Kahroluyorum...Giderdim ne var buralardan...niye ya ozaman degil...Herkes bana isini birakma yurtdisindaki sevgilin icin diyordu...

• Beğen
Reactions: tse
Allah askina yardim edin hanimlar.6 senelik evliyim.Yurtdisinda yasiyoruz daha yasadigim ulkenin dilini ogrenmedim.Geldigimden beri hic bir sey yapmadim,ogrenmedim,cabalamadim.Esimle en buyuk sorunumuz bu "BENIM HIC BiRSEY YAPMAMAM"
Maddi olarak pek olanagimiz yok.Ama bu ulkede dil kursu bedava,belli bir harcamaya kadar devlet yil sonunda veriyor.Yani okumak,ogrenmek,gelistirmek istersem kendimi yapamama,engel olan diye birsey yok.Allahim napicam ben bilmiyorum,ölü gibiyim.Saksi bile benden daha cok ise yariyor bu dunyada :KK43:
Imkan olduğu halde neden yapmazsin çiçeğim yaa.Bitane hayatimiz var. Ahlar vahlar boşa .Kendi kanatlarinda uc.Kurga yatma hayat acimaz vallahi sevgiler

Kizlaar boyle konulari neden benim yurtdisindaki eski sevgilim varken acmadiniz....Kahroluyorum...Giderdim ne var buralardan...niye ya ozaman degil...Herkes bana isini birakma yurtdisindaki sevgilin icin diyordu...
Sartlari iyiyse keşke gitseydinnn yaa fırsatlar her zaman gelmez

Nickini niye yankis yazmis olsun. Orange County. Californiyanin en guzel yerlerinden biri. Tahminen Californiada yasiyordur?

Bedava kurs?? :skandal:
Kendine bir iyilik yap ve ayağına gelen fırsatı değerlendir lütfen.
Lütfennnn...

Yeni evlenen bayanlar size bir sorum olacak. Evlenmemize 1 ay kaldı ve 1 yıl önce oturcağmızı ev alındı ama nişanlım bana evin anahtarını vermek istemiyor. Bugün evde temizlik yapılmaya gidildi her şey yerleştirildi nişanlıma dedim ki evin anahtarları bende kalsın sende yedekleri alırsın. Bana hayır ne yapcaksın anahtarları zaten eve tek başına gelmiyorsun gelirsen yanında bende oluyorum deyip duruyor. Ben olsam 1 yıl önceden anahtarı verirdim Orayı kendi evim gibi hissetmiyorum bana yabancıymışım gibi davrandığı için. Evlenince alırsın anahtarı dedi. Bana çok saçma geliyor. Bende bir şey olduğunda bizim evimiz demiyorum senin evin diyorum sürekli. Sizce boşuna mı hüsnükuruntu yapıyorum yoksa üzülmem normal mi bugün çok moralim bozuldu

bende 6 senelik evliyim geçip giden zaman içinde yaptığım tek şey çocuk. Canım hicbirsey yapmak istemiyordu insanları görmek istemiyordu ve bir gün psikiyatriye gittim majör depresyon tanisiyla tedaviye başladım 8 ay oldu ve inan çok şey değişti hala devam ediyorum
:nazar:

Back