- 28 Kasım 2010
- 42.322
- 140.585
- 798
Merhabalar yine ben geldim 
Yenilen pehlivan gurese doymazmis hesabi,sizlere yillardir yaptigimiz tembel avrat pogacasindan yapmaya karar verdim
Benim gibi tembelseniz,az bulasik ciksin derdindeyseniz, ellerim unla hamurla az hasir nesir olsun diyorsaniz tam size gore bir tarif

Buyrun malzemelere:
Hamuru icin:
1 yumurta
1 cay kasigi kuru maya
1 su bardagi ev yogurdu (200 ml geliyor)
1 cay bardagi sicaga yakin ilik su
1 tatli kasigi toz seker
1 cay kasigi kaya tuzu
1 cay bardagi zeytinyagi
Aldigi kadar un
Veeee püf noktamiz,olmazsa olmazimiz 1 adet orta boy buzdolabi poseti
İc harci:
100 gr kadar hindi salam (evde yapiyorum ben ancak hazir da alinabilir )
100 gr tuzlu tam yagli beyaz peynir
2 adet kucuk domates
Uzeri icin:
1 yumurtanin sarisi
Corekotu
Tarifimize gecelim, buzdolabi posetinin icine maya,tuz,su,seker,zeytinyagi,yogurt ve yumurtayi koyup disindan mincikliyoruz
Guzel bir karisim elde edince icerisine azar azar un ilave edip minciklamaya devam ediyoruz
Yumusak bir hamur elde edene kadar un ilave ediyoruz,sonunda oldukca yumusak ve civik bir hamurunuz olmali arkadaslar
Mayalanma islemi icin firin kullaniyorum,50 derecede fansiz olarak calistirdigim firinda yarim saat yeterli geliyor.
Firinin kapagini bu sekilde aralik birakiyorum mayalanma boyunca.
Mayalanan hamuru alip elde 12-13 parcaya boluyorum. Genelde bu tariften bu kadar cikiyor.
Boldugum parcalari bir tabagin icinde zeytinyagi ve elimle aciyorum.
İclerine malzemeyi koyduktan sonra yuvarlak sekil verip papatya formunda onceden yagladigim tepsiye diziyorum.
Dizdikten sonra kasikla sıkıstırıyorum cunku zaten cok fazla kabaran bir hamur, 20 dakika bekletip uzerine yumurta sarisi suruyorum. Corekotu da cok sevdigim icin kullaniyorum.
Onceden isitilmis firinda 180derecede 20 dakika pisiriyorum. Ve iste finaldeki goruntu:
Veee sunuma geldik
Afiyet olsun tekrar gorusmek uzere :)

Yenilen pehlivan gurese doymazmis hesabi,sizlere yillardir yaptigimiz tembel avrat pogacasindan yapmaya karar verdim

Benim gibi tembelseniz,az bulasik ciksin derdindeyseniz, ellerim unla hamurla az hasir nesir olsun diyorsaniz tam size gore bir tarif

Buyrun malzemelere:
Hamuru icin:
1 yumurta
1 cay kasigi kuru maya
1 su bardagi ev yogurdu (200 ml geliyor)
1 cay bardagi sicaga yakin ilik su
1 tatli kasigi toz seker
1 cay kasigi kaya tuzu
1 cay bardagi zeytinyagi
Aldigi kadar un
Veeee püf noktamiz,olmazsa olmazimiz 1 adet orta boy buzdolabi poseti

İc harci:
100 gr kadar hindi salam (evde yapiyorum ben ancak hazir da alinabilir )
100 gr tuzlu tam yagli beyaz peynir
2 adet kucuk domates
Uzeri icin:
1 yumurtanin sarisi
Corekotu
Tarifimize gecelim, buzdolabi posetinin icine maya,tuz,su,seker,zeytinyagi,yogurt ve yumurtayi koyup disindan mincikliyoruz

Guzel bir karisim elde edince icerisine azar azar un ilave edip minciklamaya devam ediyoruz
Yumusak bir hamur elde edene kadar un ilave ediyoruz,sonunda oldukca yumusak ve civik bir hamurunuz olmali arkadaslar
Mayalanma islemi icin firin kullaniyorum,50 derecede fansiz olarak calistirdigim firinda yarim saat yeterli geliyor.
Firinin kapagini bu sekilde aralik birakiyorum mayalanma boyunca.
Mayalanan hamuru alip elde 12-13 parcaya boluyorum. Genelde bu tariften bu kadar cikiyor.
Boldugum parcalari bir tabagin icinde zeytinyagi ve elimle aciyorum.
İclerine malzemeyi koyduktan sonra yuvarlak sekil verip papatya formunda onceden yagladigim tepsiye diziyorum.
Dizdikten sonra kasikla sıkıstırıyorum cunku zaten cok fazla kabaran bir hamur, 20 dakika bekletip uzerine yumurta sarisi suruyorum. Corekotu da cok sevdigim icin kullaniyorum.
Onceden isitilmis firinda 180derecede 20 dakika pisiriyorum. Ve iste finaldeki goruntu:

Veee sunuma geldik

Afiyet olsun tekrar gorusmek uzere :)
Son düzenleyen: Moderatör: