- 17 Kasım 2008
- 12.049
- 2.248
- 448
- Konu Sahibi nazarboncugum
-
ben bir anne değilim
fakat izlemlerime dayanarak bu konuyu açmak istedim
televizyonu çok izleyen çocukların geç konuştuğunu görüyorum
sizce bu doğrumu televizyonun olumlu yada olumsuz çocuklar üzerindeki etkilerini
siz annelerde burada paylaşabilirmisiniz?
canım güzel bir konuya değindiği için tebrikler a.s.
bende anne değilim ama görüyorum tv nin çocuklar üzerinde ki etkilerini.
geç konuşmanın yanı sıra tevlevizyon zekalarının gelişmelerinede engel.çünkü gün boyu ona bağımlı olarak onun karşısında oturup ve gelişme adına hiç birşey yapmadan büyüyorlar.
üstelik televizyonlarda çizgi film ler dahi hep şavaş şiddet içerikli ler çocuklarda şiddete meyileniyor haliyle .
çocuklar için çıkan diziler onlar zaten başlı başına sakıncalı proğramar yok uçtum yok sihir yaptım ve çevremde ki çocukları görüyorum kızdıkları zaman bak sihir yaparım bende uçarım gibi saçmalıkar çıkıyor küçücük çocuğun ağzından .
onlar bilmiyor ne olduğunu ya büyüklerdemi bilmiyor ki halen izlemelerine izin veriyorlar
malesef ki tv yayınlarında ben göremiyorum çocukları eğitecek proğramlar.
burda anne babalara iş düşüyor tabi tv ye fazla özendirmeden çocuk gelişimi ile kendilerinin ilgilenmeleri gerekiyor ki çoğu anne babada da bu yok açıp oturtuyorlar televizyon karşısına
bu konuda duyarlı anne -baba pek göremiyorum malesef :çok üzgünüm:
herkes çok güzel şeyler yazmış gerçekten
ben de pasaklının yazdıklarını yazacaktım aslında
çok küçük çocukların beyni tv deki kadar hızlı ses ve görüntü akışını takip edecek düzeyde olmadığından tv çocuklar için zararlı olabiliyor
her çocuk bir değil tabi bazı çocuklar zararlı etkilere daha açık, işte bu çocuklarda konuşma ve gelişim geriliği, asosyalliğe neden olabiliyor tv
ben özellikle bebekken, izliyor engel olamıyorum lafına anlam veremiyorum
tvyi açıp kapatmak bizim elimizde sonuçta
ben kızım küçükken mümkün olduğunca açmamaya çalıştım o uyanıkken, ya da sesini kısıp onu göremeyeceği şekilde yatırdım
şimdi reklam dahil hiç izlemez tv.
umarım bu bir alışkanlık halini alır ve büyüdüğünde de izlemez
hem bizim daha eğlenceli ve yararlı aktivitelerimiz var, televizyonu tercih etmez umarım
çocuğumla neler yapabilirm diye merak edenler buraya bakabilir
http://www.kadinlarkulubu.com/bebeg...isim-bilgileri/231720-montessori-egitimi.html
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?