[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Yeğenimden söz edecek olursam annesi çalıştığı için bakıcı bakıyordu.Çocuk 2.5 yaşına geldi hala doğru dürüst cümle kuramıyordu. Bir sabah erkenden evlerine gittim...bakıcı oturmuş kahvaltı yapmakta, bizim çocuk ta TV de çizgi film izlemekte...Bunun her zaman böyle olduğunu düşündük ve bir psikoloğa götürdük...ışte onun söylediklerinden aklımda kalanlar;
Çocuk cansız bir varlığın karşısında , duygusal ve sosyal uyarıdan mahrum , sevgiden ve bağlandığı kişiden uzak ,çocuğun konuşmasına , bakışına , gülümsemesine karşılık vermeyen , gönderdiği iletişim ve etkileşim mesajlarına cevap vermeyen, sert , soğuk bir cismin karşısında kaldığında ( ne kadar ses ve görüntü olursa olsun çocuk onları yorumlayacak ve kabul edecek durumda değildir ) sosyalleşmesi yetersiz kalacaktır. [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]TV karşısında 0-3 yaş arasında aşırı sürelerde kalan (günlük 1-2 saatin üzerinde ) çocuklarda, sosyal gelişim ( insanlar ile ilgilenme , onlara yakınlık gösterme , yaşıtlarına ilgi vb) , ve iletişim ( konuşma, jest ve mimikler , heceleme, ses çıkarma , cümle kurma vb.) için gerekli olan olguların gelişiminde gecikmeler olabilir. Bütün bu nedenlerden dolayı bebekler için sevgi ,duygusal ilgi ve birlikte geçirilecek vakit yerine çocuğun TV karşısında kalması bana yanlış geliyo.[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Bu dönemde uzun süre TV karşısında kalan çocuklarda yetersiz iletişim olmaktadır ve ben buna bizzat şahidim. Bu tür çocuklarda etrafa karşı ilgisizlik , seslenince bakmama , insanlara ve diğer çocuklara ilgisizlik , kendi halinde olmaya çalışma , kendi etrafında dönme , sallanma , konuşmama , cümle kurmama vs. bir çok belirti oluyo.. Bu nedenle ane babaların özellikle bu yaş için TV izleme süresini en aza indirgemesi lazım. [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Aynı zamanda bu yaş içindeki bir bebek veya küçük çocuk ile hem anne hem babanın , mümkün olduğunca fazla vakit geçirme ,onunla oyun oynama , konuşma , sevdiğini belli etme, onunla gezme , onun fiziksel bakımını ihmal etmeme, onun diğer çocularla iletişimi için örneğin parka götürme, sadece onun için belli zamanlar ayırma , ona masal anlatma vb. gibi faaiyetleri yapmaları daha iyi olur'...:CüvCüv::CüvCüv:[/FONT]