Telefonumu tamire verdiğim yer.. telefonumu satmış!

bende telefonumu tamire verdigimde, hafiza kartini içinde unutmustum.. telefonum geri geldiginde ne tamir edilmisti, nede hafiza karti artik içindeydi... sordugumda yoktu ki zaten demislerdi ayy nasil sinir olmustummm :47::47::47:

bırakılmaz zaten içinde hiç bişey arkadaşım..ben tek teli götürmüştüm hemde ilk defa ama o yere..kendisi demişti bana hafıza kartını,simini falan aldın demi diye..yani bırakılmıyor..

fotograf ta mi vardi??????
o fotograflarla beraber nasil guvenip telefonu tamire verdin canim ya sapigi var manyagi var niye fotolari baska bir alete kaydetmedin :20:

bir telefondan fotoğraflarınızı istediğiniz kadar silin yok edin..telden anlayan bulur o fotoları..pcde bile kalıyor yani biz silsekte..çok iyi anlayan kişiler fotoları ele geçiriyor..bilginiz yoktu sanırım bu konuda bilginize..bir teli verirken yani hani değiştirmek için başka telle satıyolar ya onlar özellikle bunu bilmiyor galiba..habuki fotolar silinmez..

dagdan gelenler izmiri sardilar diyorsunuz
dogulu ve dagdan gelme :27:
1000 fotoyla adamlarin eline malzeme verdiniz nerdeyse
verdiginize dair makbuz bile almadiniz
telefonunuzu cok sevseydiniz birakmazdiniz iki ay

İnanmıyorum böyle insanlarda varmış , sizin adınıza çok üzüldüm bende Mardinin Midyat ilçesinde yaşıyorum ama hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım ama evet bazen terbiyesiz insanlar vardır maalesef bazı doğulu erkekler kendilerini birşey sanıyorlar böyle insanları görünce aslen doğulu oldugumdan utanıyorum ben aynı bölgeyi paylaştıgımızdan utanıyorumn onlar ise yaptıklarından utanmıyorlar.

Ama yinede doğulu diye bahsetmeniz beni üzdü bende aslen doğuluyum ailem doğma - büyüme doğulu ama hiçbirimiz böyle kimseye hem suçlu hem güçlüce davranmayız batı - doğuyla alakası yok bunun bendemi onlar gibiyim yani?

Neyse uzattım size önerim faturasını bulamıyorsanız kutunun üzerindeki ıme numarasıyla savcılıga başvurun benim telefonum çalınmıştı şikayet etmiştik ıme numarasını vermiştik aradan birkaç süre sonra teli kullanan kişi yurtdışına çıkarken sinyal sesinden buldular umarım telefonunuz bulunur

Son düzenleme:
:53::53:yuhh ya neden böyle yerlere veriyosunuzkii bu kadar paraya aldıgınz telefonuu kusura bakmayında bence şuçlu siziniz böyle yerlere verdiginz için elinizde kagıtdıda yoksaa üstüne bir bardak su için artık geçmiş olsunn

doğulu arkadaşlardan özür dilerim ama sizide kastetmedim ama çoğu yer burda artık doğuluların 2 kadına efeleniyolar işte... bugün polise gittim söyledim yazılı bi kağıt almadığım için bişey yapamıcaklarını söyledi dahada sinir oldum hiç üzerinde bile durmadılar annemde başımızın gözümüzün sadakası olsun diyo o dükkanın önünden bile geçmek istemiyorum :(

doğulu arkadaşlardan özür dilerim ama sizide kastetmedim ama çoğu yer burda artık doğuluların 2 kadına efeleniyolar işte... bugün polise gittim söyledim yazılı bi kağıt almadığım için bişey yapamıcaklarını söyledi dahada sinir oldum hiç üzerinde bile durmadılar annemde başımızın gözümüzün sadakası olsun diyo o dükkanın önünden bile geçmek istemiyorum :(
polis bu tarz işlerle hiç uğraşmıyo zaten arkadaşım telini kaybetmişti hiç bişi yapmadılar.imei nosu da vardı üstelik.sizin elinizde hiç bi kanıt yok,üstelikte çok ihmaliniz var.

bu arada bu olayın doğululukla hiç bi alakası yok.bugün sokakta gayet modern görünüşlü,batılı,çağdaş(!)bi adam bi kadının üstüne yürüdü,dövmeye kalktı.sokaktan geçenler müdahale etti üstelik kadının çocuklarıda vardı yanında nasıl korktular yazık:19:insanlık meselesi,karakter meselesi!

Son düzenleme:
Bu arada pardon telefon'un faturası olmasa zaten savcılıga başvuramazsınız. Öyle olmuyorsa ' B ' planına geçelim bir arkadaşınızda telefonunu versin o tamirciye ama telefonunu oraya verdigine dair bir belge istesin sonra 1 - 2 ay sonra almaya gitsin vermezseler savcılıga gidin ve o tamirciyi kapattırsınlar en azından bunu onların yanına bırakmamış olursunuz ve bir daha kimseyi kazıklayamazlar yalnız tamirci kağıt vermeyebilir yada verirsede kağıt verdigi için teli satmayabilir.

Son düzenleme:
bir telefondan fotoğraflarınızı istediğiniz kadar silin yok edin..telden anlayan bulur o fotoları..pcde bile kalıyor yani biz silsekte..çok iyi anlayan kişiler fotoları ele geçiriyor..bilginiz yoktu sanırım bu konuda bilginize..bir teli verirken yani hani değiştirmek için başka telle satıyolar ya onlar özellikle bunu bilmiyor galiba..habuki fotolar silinmez..

anlattiginiz insanlara bakilirsa bu teknolojiyi pek te bildiklerini sanmiyorum...
eger silinirse en azindan fotograflar bolumune girince direk fotograflariniz cikmaz...
bir cok insanin ugrasip aaa bu kizin acaba telefonunda fotografi var mi bakalim ugrasalim bulalim diyecegini sanmiyorum...

imei nosunu bilmiyon mu yada faturan yokmu garanti belgesindede yazar o no ile tel kendine ait olduğunu kanıtlarsın işin içine poliste girince elindede fatura gibi bi belgen varsa telefonu satanlarda bence itiraf edebilir bunlardan şikayetçi olanları bul bi taraftanda böyle tipler daha çok kişinin canını yakmıştır

İnanmıyorum böyle insanlarda varmış , sizin adınıza çok üzüldüm bende Mardinin Midyat ilçesinde yaşıyorum ama hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım ama evet bazen terbiyesiz insanlar vardır maalesef bazı doğulu erkekler kendilerini birşey sanıyorlar böyle insanları görünce aslen doğulu oldugumdan utanıyorum ben aynı bölgeyi paylaştıgımızdan utanıyorumn onlar ise yaptıklarından utanmıyorlar.

Ama yinede doğulu diye bahsetmeniz beni üzdü bende aslen doğuluyum ailem doğma - büyüme doğulu ama hiçbirimiz böyle kimseye hem suçlu hem güçlüce davranmayız batı - doğuyla alakası yok bunun bendemi onlar gibiyim yani?

Neyse uzattım size önerim faturasını bulamıyorsanız kutunun üzerindeki ıme numarasıyla savcılıga başvurun benim telefonum çalınmıştı şikayet etmiştik ıme numarasını vermiştik aradan birkaç süre sonra teli kullanan kişi yurtdışına çıkarken sinyal sesinden buldular umarım telefonunuz bulunur

bencede bunun doğu ile alakası yok benim eşimde mardinli ama hiç böyle kabadayılıkla yok sadece kendi hakkını aradığında fevridir ki hepimiz öyleyiz

bu kadar kişi yazdık ama ssn hiç dinlememişsin sanırım.
polise gidip şöle böle şöle diye olayı anlatmana gerek yok.

faturanı alacaksın eline.
önce telefonu satın aldığın yere gidip IMEI numaranı öğreneceksin.
Satın aldığın yer sana bir ASLI GİBİDİR fatura verecek ve bu faturanın üstünde IMEI numarası yazacak.
Sonra faturan ve IMEI numaran ile polise gidip çalıntı ihbarında bulunacaksın.
Gerisini polisler halledecek zaten.

Bütün bunları yapmazsan burada boş boş konuşmaya devam ederiz.

ALLAHIM ne hasta insanlar var,
kendi malinla rezil ediyolar insani
arkadaslar bi sürü sey önermis, neden öyle yapmiyosun ki?
her faturanin üzerinde IMEI numarasi yaziyor,
ondan bulurlar. sikayette bulunmalisin

bizde esimin telefonunu tamire vermistik,
ben telefonu, imei numarsini falan hep fotografa cekmistim
ve yazili bi kagit almistim tamire verdigimize dair
bana esim rezil olduk ne kadar abartiyorsun demisti
ona gösterecem bu basligi, artik insanlara güven olmadigini görür oda...

arkadaşlar hepinizin aklında bulunsun telefonunuzu öncelikle güvenilir ellere teslim edin daha sonra tamire verdiğinize dair fatura isteyin faturanın bir eşi telefoncuda kalır diğeri sizde telefonunuzun ne kadar kaldığı önemli değil gidip almadınız diye satılması onları haklı çıkarmaz.birde telefonunuza program yükledilerse fabrika ayarlarına döner ve size ait hiç birşey kalmaz içinde

işte ben faturayı bulamıyorum telefonu aldığım yerde pastane olmuş gittim öğrenebilmek için kısaca telefonum yalan oldu arkadaşlar :( annemde başımızın gözümüzün sadakası olsun böyle insanlarla başa çıkamayız diyo ama siz siz olun faturanızıda iyi saklayın böyle bilmediğiniz insanlarada vermeyin telefonunuzu...

Imeı Numarasını biliyorsundur inşallah ..
Bence ilk polise anlat durumu daha sonrada hukuki yollarla hakkını ara bu bu kadar kolay olmamalı ...

işte ben faturayı bulamıyorum telefonu aldığım yerde pastane olmuş gittim öğrenebilmek için kısaca telefonum yalan oldu arkadaşlar :( annemde başımızın gözümüzün sadakası olsun böyle insanlarla başa çıkamayız diyo ama siz siz olun faturanızıda iyi saklayın böyle bilmediğiniz insanlarada vermeyin telefonunuzu...

arkadaşım sadaka olsun deyip bırakırsa herkes çok afedersinde ohoo ayağınızdaki donunuzuda alırlar..yani kaç oldu insanlar cidden peşini bırakma diye öneride bulunuyor..böyle insanlarla uğraşamamakta ne demek..savaşa katılmıyon ya git uğraş..mesela çoğu kişi tel. çalındı diye ihbarda bulunuyor seninki neden bulunmasın?belgen olduktan sonra istersen yurtdışına gitsi o sorun değilde sen gitti artık deyip koyverme hemen..

haram olsun başka değil..yazık o insanlara..geçmiş olsun sizede arkadaşım..

Back