- 7 Ağustos 2016
- 1.682
- 1.051
-
- Konu Sahibi Kahvekokusu34
Evet ama rutin de hep ben her gün olctugum için 36 3 suan biraz ustu çıktığı için evham yapiyorumİyi de 36 derece ateş derecesi değil ki boş yere evham yapıyorsunuz sakin olun
Bu şekilde yaparsanız takıntıya doğru gider davranışınız. Havale sadece yüksek ateş ile olmaz siz 37-38-39-40-41 her derecede olabilir. Yani sürekli ölçerek havaleden korumuş olmazsınız. Çocuklar soğuk havalede gecirebilir önemli olan doğru ilk yardımı bilmek, ateş takibini, ateş düsürme tekniklerini bilmektir. 39,9 gördünüz paniklediniz hemen düşsün istiyorsunuz diyelim ki yanlis müdahale ile aniden ates 37ye düserse beyin bu dalgalanmada şoka ugrar buna havale diyoruz. Ateş önce soguk uygulama ile kademeli düsürülür, kontrol edilemiyor 3 günü aşıyorsa ilac tedavisi verilir. Cocugunuz hastalik belirtisi gösterdiginde takibini yapsaniz yeterli normal zamanda yapmaniza gerek yokOkula giderken eve geldimi oyun oynarken hep ates olcuyorum bi yere giderken yanım da taşıyorum
Helal olsun size valla helal olsun tek kelime ile , ben her hasta olduğun da dr a koşuyorum çünkü korkuyorumValla sana şöyle söyleyeyim çok zor durumda kalmadıkça çocuğuma hiç ilaç bile vermedim. Çocuğun mikrobu da tanıması lazım. Her öksürükte burun akıntısı da ilaca kosmuyorum ki doktor da bana bunu soyledi rahat bırakın çocukları hemen eliniz suruba gitmesin dedi. Ben ballı ıhlamur , adaçayı gibi şeylerle günü geçiriyorum ateş ve halsizlik durumu varsa doktora götürüyorum o gerek duyarsa kullan derse kullanıyorum. Hatta doktora gittiğimizde hocam ciğerler temizse çok ileri bir enfeksiyon yoksa ilaç kullanmak istemiyorum diyorum. Zaten aşıları tam ve zamanında yaptırdım.
Bence ateş ölçeri bırakın ciddiyim eşiniz falan saklasın yoksa bu şekilde hasta olacaksınız. havale dediğiniz şey nadir durumlar dışında genelde 5yaş altında olur onda da zaten yüksek ateşler olur durduğu yerde çocuk niye havale geçirsin? Çocuğun da psikolojisini bozmayın Allah’a emanet diyin bırakın cihazıEvet ama rutin de hep ben her gün olctugum için 36 3 suan biraz ustu çıktığı için evham yapiyorum
Normal insanda da öyle çıkıyor canım panik olma boşunaİyi akşamlar kizlar , size bi şey sorcam yoksa delicem benoglum yeni grip geçirdi 10 gun oldu halsizlik hafif var öksürük var biraz normal dedi dr ben genel de oğlumun ateşini ölçüm yaptığım zaman 36.3 anlından temassız ile ölçuyorum , ama gripten sonra şuan telefona baktığı zaman pc ye baktığı zaman ateşi 36.6 36.7 falan çıkıyor ateşi mi çıkıyor anlamıyorum bunlara bakmak vucud ısısını artirirmi yada ateşi mi çıkıyor ben delircem ya
Ateş kötü bir şey değil önce onu anlamanız gerekiyor , vücudun enfeksiyonla savaşını gösterir. Her ateşi olan havale geçirecek diye bir şey de yokHelal olsun size valla helal olsun tek kelime ile , ben her hasta olduğun da dr a koşuyorum çünkü korkuyorumbundan sonra bende vermemeyi düşünüyorum ne kadar etkili olur bilmiyorum bu grip de iki kere seruma goturdum cocugu sırf ki atesi yukselmesin
Eşim de kızıyor artık bana onla paylaşmıyorum artikBence ateş ölçeri bırakın ciddiyim eşiniz falan saklasın yoksa bu şekilde hasta olacaksınız. havale dediğiniz şey nadir durumlar dışında genelde 5yaş altında olur onda da zaten yüksek ateşler olur durduğu yerde çocuk niye havale geçirsin? Çocuğun da psikolojisini bozmayın Allah’a emanet diyin bırakın cihazı
Ondan emin olduk zatenBenim ki bozuk garanti de
Bu benim şahsi görüşüm sen de kendine göre haklisindir. Ama bana göre çok abartı.ortada olmayan ateş yukselmesin diye serum takan hastaneden de korkarım mesela ben önceliği hasta değil paradır. Ki özele götürdüğünü düşünüyorum.( Maddi imkan varsa tabi ki özel tercih edilmeli karşı değilim ama karşı olduğum hastaya müşteri gözüyle bakıp hastanın talebiyle ilaç tedavisi uygulamak. Sen serum istiyorum diyince veriyordur.)Helal olsun size valla helal olsun tek kelime ile , ben her hasta olduğun da dr a koşuyorum çünkü korkuyorumbundan sonra bende vermemeyi düşünüyorum ne kadar etkili olur bilmiyorum bu grip de iki kere seruma goturdum cocugu sırf ki atesi yukselmesin
Benimde kizim geçen hafta ateşlendi 38,5 geçmedikçe ateş düşürücü vermedim. 2,5 gün sonra ateş kesildi. Sadece sıvı beslendi. Vücut sindirimle ugrasmasin diye yemekte yemedi , canida istemiyordu bende hiç zorlamadim.Helal olsun size valla helal olsun tek kelime ile , ben her hasta olduğun da dr a koşuyorum çünkü korkuyorumbundan sonra bende vermemeyi düşünüyorum ne kadar etkili olur bilmiyorum bu grip de iki kere seruma goturdum cocugu sırf ki atesi yukselmesin