• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Telefon bağımlılığı

littlecoffeedoc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2016
2.290
6.348
158
Öyle böyle değil bu aralar o kadar sardım ki telefona artık kendimden tiksinmeye başladım o derece. İnstagrama bakıyorum oradan youtube orda saatlerce vakit gidiyor ordan çıkıyorum whatsapp ordan çıkıyorum nette bir şeyler bakıyorum ordan yine instagram youtube hiçbir şey olmasa takıyorum kulaklığı müzik dinliyorum ay kafayı yiyeceğim galiba, tüm günüm böyle geçiyor bütünlemem var ders çalışmam lazım ayrıca okumam gereken kitaplar yazılar var yapılacak işler var benim tek yaptığım telefonla vakit geçirmek kendime sinir oluyorum telefon baş ucumda uyuyorum sabah uyandığımda ilk işim telefona sosyal medyaya bakmak. O şekilde uyanıyorum resmen. Ayrıca gece de uyumadan önce telefonu elime alıp vakit öldürüyorum hem ışığından hem de bir şeyle uğraştığım için uykum gelmiyor saatler harcıyorum. Böylelikle uyku düzenim de bozuluyor. Yapmam gereken her şeyi sürekli erteliyorum ve üşeniyorum ama sabahtan akşama kadar daha doğrusu akşamdan sabaha kadar yatıp telefonla uğraşmaya hiç erinmiyorum. Sıkılsam bile telefonu kenara koyup başka işe koyulmuyorum. Bunları yazarken bile bi baygınlık geldi nasıl kurtulacağım bu bağımlılıktan?????

Öyle böyle değil bu aralar o kadar sardım ki telefona artık kendimden tiksinmeye başladım o derece. İnstagrama bakıyorum oradan youtube orda saatlerce vakit gidiyor ordan çıkıyorum whatsapp ordan çıkıyorum nette bir şeyler bakıyorum ordan yine instagram youtube hiçbir şey olmasa takıyorum kulaklığı müzik dinliyorum ay kafayı yiyeceğim galiba, tüm günüm böyle geçiyor bütünlemem var ders çalışmam lazım ayrıca okumam gereken kitaplar yazılar var yapılacak işler var benim tek yaptığım telefonla vakit geçirmek kendime sinir oluyorum telefon baş ucumda uyuyorum sabah uyandığımda ilk işim telefona sosyal medyaya bakmak. O şekilde uyanıyorum resmen. Ayrıca gece de uyumadan önce telefonu elime alıp vakit öldürüyorum hem ışığından hem de bir şeyle uğraştığım için uykum gelmiyor saatler harcıyorum. Böylelikle uyku düzenim de bozuluyor. Yapmam gereken her şeyi sürekli erteliyorum ve üşeniyorum ama sabahtan akşama kadar daha doğrusu akşamdan sabaha kadar yatıp telefonla uğraşmaya hiç erinmiyorum. Sıkılsam bile telefonu kenara koyup başka işe koyulmuyorum. Bunları yazarken bile bi baygınlık geldi nasıl kurtulacağım bu bağımlılıktan?????
Aynı durum bende de var

Öyle böyle değil bu aralar o kadar sardım ki telefona artık kendimden tiksinmeye başladım o derece. İnstagrama bakıyorum oradan youtube orda saatlerce vakit gidiyor ordan çıkıyorum whatsapp ordan çıkıyorum nette bir şeyler bakıyorum ordan yine instagram youtube hiçbir şey olmasa takıyorum kulaklığı müzik dinliyorum ay kafayı yiyeceğim galiba, tüm günüm böyle geçiyor bütünlemem var ders çalışmam lazım ayrıca okumam gereken kitaplar yazılar var yapılacak işler var benim tek yaptığım telefonla vakit geçirmek kendime sinir oluyorum telefon baş ucumda uyuyorum sabah uyandığımda ilk işim telefona sosyal medyaya bakmak. O şekilde uyanıyorum resmen. Ayrıca gece de uyumadan önce telefonu elime alıp vakit öldürüyorum hem ışığından hem de bir şeyle uğraştığım için uykum gelmiyor saatler harcıyorum. Böylelikle uyku düzenim de bozuluyor. Yapmam gereken her şeyi sürekli erteliyorum ve üşeniyorum ama sabahtan akşama kadar daha doğrusu akşamdan sabaha kadar yatıp telefonla uğraşmaya hiç erinmiyorum. Sıkılsam bile telefonu kenara koyup başka işe koyulmuyorum. Bunları yazarken
Uygulamaları kaldır canım..Ben şahsen oyle yaptım.Şu an sadece kk yı takip ediyorum...Whtusp bildirimlerimde sessiz de...Istersem bakıyorum....Acilbisey diyecek olan arıyor zatenn..

Benim face instagram vs de yok bütün gün KK da ve whatsappta öldürüyorum vaktimi. Her gün karar alıyorum işleri bitirmeden elime almayacağım diye. Sabah kalkınca 5 dk bakayım aman şuna da bakayım 5 dk daha. Aa bu da neymiş dur Ayşe'yle konuşayım aaa Fatma gelmiş derken Bi bakıyorum akşam olmuş.

Nasıl kurtulacağız? Bütün sosyal medya hesaplarımı kapatsam ve telefonda yapacak bir şeyim kalmasa çözüm olur mu diye düşündüm ama sonradan pişman olurum diye vazgeçtim.
inanki olmazsin.

ama merak iste. dayanamaz geri acar ve kim ne paylasmis hangi sayfa ne yayinlamis vs derken bi bakmissin yine saatler gitmis senden. ben 3 yil oldu sosyal mecradan bagimi koparali. watsap bile kullanmiyorum. ve coooookkkk mutluyum boyle . cok sukur ki gercekten telefon bagimliligina yakalanmayanlardanim. neslim tükendi tükenecek :D

ilk zamanlar zorlanirsin ama belli bi sureden sonra gercekten ne kadar gereksiz oldugunu fark edince tiksinmeye bile baslarsin , ben elinde telefon yolda onune bakmadan yuruyen ve ayni wolkingdead gibi olan insanlari gorunce cidden tuhafima gidiyor artik :D

KADINLAR KLUBU CANDIR CANANDIR ;)

kk bizim kürkçü dükkanımızdır. :KK53::KK53::KK53:
feysler instağğramlar sınepler yokken kk vardı. ceddin dedeeeen nesliii... En Büyük TÜRKİYE öhmm :KK14:

yazın da rehavet çöktü iyice, hiç ders çalışasın gelmiyodur normal olarak.
bence kütüphaneye git. orda ders çalış sonra eve gel naparsan yap.
kütüphanede o kadar telefonla oynayamazsın, kotadan yer :KK70:
kotan yüksekse bile etraftaki insanlardan utanıp çalışmaya başlıyosun bi süre sonra. motivasyon sağlıyo

Ders olunca inadına insan öyle şeylere sariyor maalesef :(normalde bikarsin dersin sinavin var ya o yuzden çok tatlı gelir

Telefon bağımlıları için uygulamalar var, bunları indirip deneyebilirsiniz.
Mesela bir tanesinde ağaç yetiştiriyorsunuz, telefon atıyorum yarım saatten fazladır kullanımdaysa, ağaç soluyor, bırakınca tekrar yeşerip, büyümeye başlıyor. Bazılarında sosyal medya uygulamalarını engelliyor. Deneyin, faydası olur belki.

Back