• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

telden sonra takılan damaklık

Kizlar damakligi taktim üstü tam oldu altta bosluk kaldi gecikmeli taktigim icin biraz bozuldu ondan mi oturmadi zamanla duzelir mi

hadi hyırlı olsun tatlım.bozma moralini ama zamanla alışırsın inşallh :)şeffaf olandan mı takıyosun.

alışırsın zamanla canm :) hafif eğrildi demiştinya , bildiğim kadarıyla zamanla oturup düzelme yapıyomuş pekiştiriclerde tatlım :)

Arkadaslar dün tellerim çıktı ama doktor damaklık takicaksin dedi bende kurtuldum diye seviniyordum.6 ay 24 saat takicaksin dedi.nasil bisey almadim daha dışardan anlaşılıyor mu damaklık olduğu ? Birde konusmayi cok kotu yapıyo diyorlar dogru mu ?

Bizim bir tanıdığımızda tel tedavisinden sonra damaklık kullandı şeffaf birşey çok yakından ve dikkatli bakarsan belli oluyor. İlk zamanlar biraz peltek konuşuyorsun ama alışınca konuşman düzeliyor. Yemek sırasında çıkarıyorsun :34:

Benimde ilk korkulu rüyam tellerin takılmasıydı şimdide pekiştirme olayını öğrendikten sonra tellerimin çıkmasından korkuyorum :( Gerçi zorlanmak sanırım bünye meselesi kimi çok rahat diyor pekiştirme aparatını kimi, kabus...
Kullananlar lütfen yorumlarını yazsınlar özellikle konu sahibi arkadaşımız...

Son düzenleme:
ben pekiştirme için verilen damaklığı takamadım belli oluyo dışardan iş icabı insanlarla yakından konuşuyorum hoş durmuyo asıl zoru da her yemekte çıkarmak çay içtiğinde çok çok zor geldi bana gece taktım sadece yinede eski haline döndü baska dr a gidicem

ben pekiştirme için verilen damaklığı takamadım belli oluyo dışardan iş icabı insanlarla yakından konuşuyorum hoş durmuyo asıl zoru da her yemekte çıkarmak çay içtiğinde çok çok zor geldi bana gece taktım sadece yinede eski haline döndü baska dr a gidicem
Peki tamamen mi eski haline döndü. Bazen bendr diyorum disarda çıkarırım evde hep takarim cok yamulmaz diye düşünüyorum

Benimde ilk korkulu rüyam tellerin takılmasıydı şimdide pekiştirme olayını öğrendikten sonra tellerimin çıkmasından korkuyorum :( Gerçi zorlanmak sanırım bünye meselesi kimi çok rahat diyor pekiştirme aparatını kimi, kabus...
Kullananlar lütfen yorumlarını yazsınlar özellikle konu sahibi arkadaşımız...

Suan konusmamda pelteklik var katlanilmicak bi agrisi yok ama takip cikarma isi belli sinir etti.disardayken napicam bilmiyorum

hayır ön iki dişim ayrıldı baya diğerleri zaten gidecek yeriyok:)onun içinde iki dişin arkasına tel takıyolarmış.böyle bi yöntem varken damaklığı hayatta takmam ben sürekli sıcak bişeyler içen atıştıran biriyim:) tak çıkar çokkk zahmetli bayada taktım ama işte tam dr dediği gibi yapmadıım bide ben konuşamıyodum ya ağzındakoca bişey varken zor oluyo.o dönem hamile kaldım bide hepten attımm midem kötüydü zaten

hayır ön iki dişim ayrıldı baya diğerleri zaten gidecek yeriyok:)onun içinde iki dişin arkasına tel takıyolarmış.böyle bi yöntem varken damaklığı hayatta takmam ben sürekli sıcak bişeyler içen atıştıran biriyim:) tak çıkar çokkk zahmetli bayada taktım ama işte tam dr dediği gibi yapmadıım bide ben konuşamıyodum ya ağzındakoca bişey varken zor oluyo.o dönem hamile kaldım bide hepten attımm midem kötüydü zaten

Anladim canim bende oyle disarda elbette biseyler atistirmamiz gerekiyo damakligi cikarip tak falan cok zor olur.evde takarim da disarda naparim bilemedim bende

Herşey gelişiyor bir şu tedavi aynı ,ben kendi doktoruma güvenmiyordum bana şeffaf pekiştirme aparatı takıcam demişti ve arkadan tel istiyordum tüm dişlerime,
üst dişlerde yapılmaz altlara yapıcam dedi, sonra gidip güvendiğim özel bir dişçim var ona sordum uğraşmak istememiştir alt ve üst dişlere arkadan tel yapılmalı bu çok önemli ve şeffaf pekiştirme aparatını teller desteklese bile kullanmak zorundasın dedi..
Zaten o an moralimin çöktüğü andı yani...
Birde benim tedavim 3 sene 6 ay oldu hala tellerim duruyo diş çekiminden sonra sağ tarafımdaki yarım kürdan miktarı kadar aralığım bir türlü kapanmıyor teller 2-3 ay sonra çıksa 1 senede pekiştirme desek..Gitti ömürden 5 yıl ,tabi bu kadar işlemden sonrada yaşlar ilerliyor ne kadar iyi baksak ta aldığımız gıdalar doğal değil telleri çıkart porselenleri yaptır olmayalım ben bundan korkuyorum.. :(

Herşey gelişiyor bir şu tedavi aynı ,ben kendi doktoruma güvenmiyordum bana şeffaf pekiştirme aparatı takıcam demişti ve arkadan tel istiyordum tüm dişlerime,
üst dişlerde yapılmaz altlara yapıcam dedi, sonra gidip güvendiğim özel bir dişçim var ona sordum uğraşmak istememiştir alt ve üst dişlere arkadan tel yapılmalı bu çok önemli ve şeffaf pekiştirme aparatını teller desteklese bile kullanmak zorundasın dedi..
Zaten o an moralimin çöktüğü andı yani...
Birde benim tedavim 3 sene 6 ay oldu hala tellerim duruyo diş çekiminden sonra sağ tarafımdaki yarım kürdan miktarı kadar aralığım bir türlü kapanmıyor teller 2-3 ay sonra çıksa 1 senede pekiştirme desek..Gitti ömürden 5 yıl ,tabi bu kadar işlemden sonrada yaşlar ilerliyor ne kadar iyi baksak ta aldığımız gıdalar doğal değil telleri çıkart porselenleri yaptır olmayalım ben bundan korkuyorum.. :(

Aynen tel takmasi büyük sabır. Hele bu damaklık sinir bozucu.kendimi zor tutuyorum fırlatıp atmamak için :) sabret canım zaman cabuk geçiyor en iyisi sonra olan gulumsemeyi düşünmek :)

Ben de taktim tel . Bi bucuk sene durdu benim . Baya oldu cikali . Seffaf aparat taktim iki ay. Sonra doktorum on dislerim arkasina ince tel takti . Alt ve uste takti . Alt dislerde imkansz kullanmak arkadan sabtlestiricyi .cnku alt disler daha kucuk olunca yan yana bi suru tel takilio arkasina ve bi sey yerkn bütün gücü alt disler üstleniyor ve en ufak bi sey yerken bile kiriliyor .benim kirildi alttakiler . Ben de cikarttim kullanmiorum alt dislerimde. Ha derseniz eski haline donmedi mi diye . Donmedi .biraz bozuldu tabiki ama kotu drmuyor rahatsz edici değil alt dislerimde . AMa usttekiler duruyor hatta kirildi ben farketmedim disimin teki tekrr biraz bozuldu ama cok degil . Doktorum tekrar takti o kirilandan dolayi . Smdilik memnunum . Ve seffaf aparat kullanmak cok zor . Bnce bitenler arkadan sabtlestrsinler . Basta cok zor oluyor cok fazla kirilio anca dktora gidiosun ama alisiosun . Konya'da yaptiracak olan varsa kesinlkle ahmet Özdoğani oneririm. Hic yorulmadan yapiyir zor olsa dhi ugrasiyor . Tek skinti rndevuda cok bekletyor ama ona da alisiosun ve sonunda mutlu oluyorsun . Beklemeyi sevmeyenler icin biraz skntili olur ama :)

Kizlarr benim sabit tel var arkasinda ve o cok kiriliyor . Herkeste mi oluyor yksa bende mi sorun var . Alt dislerimden veya bi sey yerken gidiyor

Bende 2 sene boyunca tel tedavisi gördüm zorlu bir süreçti hiç ağrım sızım olmadı gayet sorunsuz ilerledi kolada içtim erikte yedim Tek sorun dolandırıldım, doktorum hastaneyi bıraktı en sonunda temiz güzel bir hastenede çok iyi bir doktor buldum ve geri kalan 1 senemi bu doktorumla tamamladım ve çok memnun kaldım. Bugün sabah tellerimi çıkardı çok korkmuştum acır diye ama ben 2 dakika sonra gözlerimi açtığımda tellerim çıkmıştı farkında olmadan :) takarken hiç hissetmiyorsunuz taktıktan sonra hafif bir ağrı oluyor. 2 saat önce doktor ölçümü aldı damaklık için şuan damaklığım ağzımda :) tel tedavim bitti şuan damaklığı 2 sene takıcakmışım biraz daha meşagaletli bir iş sanırım hele benim gibi diş eti probleminiz varsa....:KK43:

Back