• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Telafisiz doktor hatası

Hanımlar merhabalar. Küçüklüğümden beri diş sorunları yaşıyorum çok hızlı çürümeye müsait dişlerim var. Azı dişlerim çıktıktan bir kaç sene içinde çürüdüler ve 12 yaşımdayken kanal tedavisi yapıldı hepsine. Yaş oldu 23 kanallarım sorun yapmaya başlamıştı geçen sene ve bulunduğum ildeki ağız diş sağlığı merkezine gittim. Tavsiye üzerine gittiğim doktor bütün dişlerimi mahvetti!
Bir diş için gittiğim hastaneden 10 adet diş kaplaması 4 kanal tedavisi 4 amalgam dolgu ile çıktım. Neyse ama bu kaplamalar hiç dişlerime uygun yapılmadığı için iğrenç bir koku ve sürekli farklı bölgelerde patlak veren ağrılar ile tam 1 sene git gel çare bulamadım derdime. Evime 3 aktarma mesafeli bi yerde ve kış inanılmaz soğuk geçer burada bütün kış git gel bayılıyordum eve gelince nerdeyse. Yol parası muayene ücretleri ve kaplamalar için ödediğim harc da cabası.
En son düğünden kalan 2 adet bileziğim vardı ve onu bozdurup özel bi doktora gittim bugun. Ve doktor filmlere baktı geçen sene doktora gittiğimde sadece 1 diş çekilip kaplamaya ihtiyac bile olmadan dişlerimin sorununu bin lira gibi birşey ile çözebilirken doktor yüzünden enfeksiyon yapamış bulunan 6 dişim çekilecek hepsi azı ve 15 dişe köprü yapılacak. 32 adet dişin 15 tanesi protez olmuş olacak. Ve daha yaşım 23!
Kendimi nine gibi hissediyorum çökmüş bitmiş iğrenç bi halde. Gülememek ağız kokusu da cabası. Bu doktoru nereye şikayet edebilirim bi fikri bilgisi olan yardımcı olabilir mi lütfen...
Sadece bir dişin çekilip kaplama bile yapılmadan bin liraya hallolacagını soyleyen kim.Eger diğer dişlerinizin tedaviye ihtiyacı olmasaydı niye yapsın. Tedavi sırasında ve sonrasında komplikasyonlar gelişebilir.Bunu kabul ettiğinize dair kagıt imzalıyorsunuz.

Kanal yaptrdgmda 4 dolgu yapılması gerekiyor diğer dislerne demişti doktorum ve asla aynı gün yapmadı istedgm halde. Aynı gün 2 3 işlem agir gelir demişti. Sana aynı anda bu kadar işlem nasıl yapılms ınanamiorm sağlık bakanlgna şikayet et

Çok geçmiş olsun,benimde kendimi bildim bileli dişlerim sorunlu sizi en iyi ben anlarım.Ben şunu anladım ki diş konusunda diş çekimi hariç devlet hastanesi doktoruna gidilmez.

O kadar övdükleri doktora gittim ne hijyen ne hasta hassasiyeti var. Herkesi aynı eldivenle muayene ediyor,canın acıyıp acımadığını umursamadan pata küte iş yapıyorlar. Sorsan hanginize dikkat edelim bir sürü hasta var derler adam diş çekerken yarıda bırakıp sohbet ediyor asistanı ile...
En iyisi paraya kıyıp düzgün bir doktorla halletmek en azından bir hata yaptıklarında düzeltmek için sorumluluk duyuyorlar. E nabız sisteminden doktor görüşü bölümüne yazıp düşük puan verebilirsiniz,en azından yaptıklarını bilsinler.

Sadece bir dişin çekilip kaplama bile yapılmadan bin liraya hallolacagını soyleyen kim.Eger diğer dişlerinizin tedaviye ihtiyacı olmasaydı niye yapsın. Tedavi sırasında ve sonrasında komplikasyonlar gelişebilir.Bunu kabul ettiğinize dair kagıt imzalıyorsunuz.
Diş doktoru bunu söyleyen. Bir diş çekim olacaktı. Kanallara kanal tedavisi yeniden yapılıp dişler kurtarılabilirken enfekte dişlerin üzerini kaplama ile kapatıp işi geçiştirmiş. İlk film ile son filme bakıldığında net anlaşılıyor herşey. Dişlerimin ağrısının geçmediğini söylediğim halde işleme devam etmesi de benim sorunum mu? He tedaviye ihtiyacı yok ama prim alıyorlar bu işten bu şekilde olan çok kişi var. İmzalanan kağıda gelince evet imzalıyoruz ama bunu kaşla göz arasında imzalatıyorlar komplikasyon olabileceğini bende biliyorum ama zaten komplike bi dişe kaplama tedavisi doğru mu?

Kanal yaptrdgmda 4 dolgu yapılması gerekiyor diğer dislerne demişti doktorum ve asla aynı gün yapmadı istedgm halde. Aynı gün 2 3 işlem agir gelir demişti. Sana aynı anda bu kadar işlem nasıl yapılms ınanamiorm sağlık bakanlgna şikayet et
Canım hepsi aynı günde yapılmadı bir sene boyunca gittim geldim ama yaptığı hiç bişey benim ağrılarımı kesmedi. En son 6 tane dişim elimde kaldı

Çok geçmiş olsun,benimde kendimi bildim bileli dişlerim sorunlu sizi en iyi ben anlarım.Ben şunu anladım ki diş konusunda diş çekimi hariç devlet hastanesi doktoruna gidilmez.

O kadar övdükleri doktora gittim ne hijyen ne hasta hassasiyeti var. Herkesi aynı eldivenle muayene ediyor,canın acıyıp acımadığını umursamadan pata küte iş yapıyorlar. Sorsan hanginize dikkat edelim bir sürü hasta var derler adam diş çekerken yarıda bırakıp sohbet ediyor asistanı ile...
En iyisi paraya kıyıp düzgün bir doktorla halletmek en azından bir hata yaptıklarında düzeltmek için sorumluluk duyuyorlar. E nabız sisteminden doktor görüşü bölümüne yazıp düşük puan verebilirsiniz,en azından yaptıklarını bilsinler.
Çok teşekkür ederim. İyi fikir söylediğiniz çok makbule geçti. Dediğiniz gibi hijyen sıfır uçuk virüsü falan rahatlıkla kapılabilir bu ortamlarda. Ağız diş sağlığı hastanesi açıyorlar ama insanların sağlığını bozup gönderiyorlar. Ben kalp hastasıyım aynı zamanda dişlerimin bu sorunları bir senedir kalbimi de etkiledi. Ama hakkım helal değil hiç bir şekilde.

Bu disciler para kazanmak icin herseyi yapar.3 ayri disciye gittim.curuk dislerim ustune dolgu yapmislar.catlak disin ustune dolgu yapmislar. Kanal tedavisi yaptigi diş ölmüs. Bunlari nerden ogreniyorum fakulte hastanesine gittim artik biktim ozelden.ve bunlari yapan 3 ayri disci istanbulda. Bilinen elit semtlerde.bilmeyen derki isi alasiyla yapiyorlar.hepsini ayri ayri arayip rezil ettm hem paramdan hem dislerimden oldum dedim.bana dedikleri sey. Tescilli hanim bizim meslek boyledir herkes birbini karalar.yani fakulteye camur atiyor. Cok korkuyorm dislerm gtmesinden degil haberlere cikan bir bayan vardi dislerinden dolayi bir hastaliga yakalandi.kadin artik otenazi istyor dusunun

Bu disciler para kazanmak icin herseyi yapar.3 ayri disciye gittim.curuk dislerim ustune dolgu yapmislar.catlak disin ustune dolgu yapmislar. Kanal tedavisi yaptigi diş ölmüs. Bunlari nerden ogreniyorum fakulte hastanesine gittim artik biktim ozelden.ve bunlari yapan 3 ayri disci istanbulda. Bilinen elit semtlerde.bilmeyen derki isi alasiyla yapiyorlar.hepsini ayri ayri arayip rezil ettm hem paramdan hem dislerimden oldum dedim.bana dedikleri sey. Tescilli hanim bizim meslek boyledir herkes birbini karalar.yani fakulteye camur atiyor. Cok korkuyorm dislerm gtmesinden degil haberlere cikan bir bayan vardi dislerinden dolayi bir hastaliga yakalandi.kadin artik otenazi istyor dusunun
Evet o kadını görünce bende çok korkmuştum tüm dişleri çekilmiş ama ağrıları geçmemişti. Ben devletin ağız diş sağlığı hastanesinde yaptırdım ama bin pişmanım burada osmangazi üniversitesinde çok geç sıra alınıyor ve bir çok işlem ücretli çapa cerrahpaşa gibi değil. Zaten son param ve son ümidim bu özel. Olmazsa çapaya gidicem annemlerin yanında kalıp yaptırıcam aylar da sürse

Diş doktoru bunu söyleyen. Bir diş çekim olacaktı. Kanallara kanal tedavisi yeniden yapılıp dişler kurtarılabilirken enfekte dişlerin üzerini kaplama ile kapatıp işi geçiştirmiş. İlk film ile son filme bakıldığında net anlaşılıyor herşey. Dişlerimin ağrısının geçmediğini söylediğim halde işleme devam etmesi de benim sorunum mu? He tedaviye ihtiyacı yok ama prim alıyorlar bu işten bu şekilde olan çok kişi var. İmzalanan kağıda gelince evet imzalıyoruz ama bunu kaşla göz arasında imzalatıyorlar komplikasyon olabileceğini bende biliyorum ama zaten komplike bi dişe kaplama tedavisi doğru mu?
Size gereksiz tedavi uygulamak yerine gereken hastalara tedavi uygulayarak da prim alabilir. Doktorun hatası olabilir ama prim almak için oldugunu sanmıyorum

Hayır doktor hatası değil. Enfekte vücut reaksiyonu. Kim yaparsa yapsın, demek ki kabul etmemiş vücûd red etmiş.

Bunu da fark etmemek senin hatan. Leş gibi ağız kokusu yayar enfekte diş.
Kimse mi uyarmadı?
İyi dayanmışlar vallahi.
allah yakınlarında yaşayanlara bol bol sabır versin

Size gereksiz tedavi uygulamak yerine gereken hastalara tedavi uygulayarak da prim alabilir. Doktorun hatası olabilir ama prim almak için oldugunu sanmıyorum
Bunu ben değil çalışan doktorlar söyledi. Mesela kanal yaparken diyor ki bugun pek puan toplayamadım. Öğlen fazla iş yaparım gibi. 2 tane dişimde kaza ile kanala gitti sinir odasını açtı mesela.

allah yakınlarında yaşayanlara bol bol sabır versin
Bakın bu söylediğiniz çok terbiyesizce. Aşağıdaki yorumları okusaydınız böyle bi yprum yapmazdınız diye düşünüyorum. Güney yarım küre bile özür diledi ama siz gelmiş hala saçmalıyorsunuz pes. Şikayet edeceksenizde buyrun edin. Sağlık yüzünden olan bir durum eşimle zaten bu yüzden sorun yaşadığımı dile getirdim sizin söylediğinize bak. Umarım dişleriniz ağzınızda böyle bir durum yaşatır. Dedtek değil köstek olmaya geldiyseniz konumdan çıkın yorum yapmak zorunda değilsiniz. Yada yapacaksanız da düzgün yorum yapın. İnsanların zayıf noktaları ile alay geçmeyin.

Ewet katılıyorum ama hem özel olucak hem de isini duzgun yapan bir doktor olucak ancak.Yine sans tabi.Ben de en son üc dolgu ve bir kanal tedavisi oldum.Doktorum oldukca iyiydi yani memnunum bir sorunum yok simdilik cok şükür.Ama şu diş hekimlerinin asistanlarla aşırıya kaçan laçkalaşan muhabbetleri yok mu.Sen orda caninin derdindeyken asistanla flört eden mi ararsin ne desen var.En son beni unutmuş disimle ilgili birsey soruyorum cvp vermiyor beyefendimiz.Sok oldum.Asistanla kesişmelerini izlemek zorunda kaldim.Hey Allah im ben gideyim bir bekleyin demi.Hastaya saygı ve is ahlakı sıfır yani.Neyse zor attim kendimi disari.Bu da garip bir disçi animdir.

Ewet katılıyorum ama hem özel olucak hem de isini duzgun yapan bir doktor olucak ancak.Yine sans tabi.Ben de en son üc dolgu ve bir kanal tedavisi oldum.Doktorum oldukca iyiydi yani memnunum bir sorunum yok simdilik cok şükür.Ama şu diş hekimlerinin asistanlarla aşırıya kaçan laçkalaşan muhabbetleri yok mu.Sen orda caninin derdindeyken asistanla flört eden mi ararsin ne desen var.En son beni unutmuş disimle ilgili birsey soruyorum cvp vermiyor beyefendimiz.Sok oldum.Asistanla kesişmelerini izlemek zorunda kaldim.Hey Allah im ben gideyim bir bekleyin demi.Hastaya saygı ve is ahlakı sıfır yani.Neyse zor attim kendimi disari.Bu da garip bir disçi animdir.
Kesinlikle şans doktor işi. Keşke şanslı olabilseydim :(

Back