bende 4kez kürtaj oldum cnm.senin hiç kalp atışı olmamış.o çok dikkatimi çekti.benim ilk ve sonuncusunda kalpatışı olmamıştı.2. ve 3.hamileliğimde kalp atışı oldu ama biri 7. diğeri 8.haftada kalp atışları durdu.protesin s düşük benim.kanpıhtılaşmasıymış.kan sulandırıcı iğne kullandım.işe yaramadı.doktorlar sürekli deniceksin şansına tutturabilirsen diyolar.tüpbebekte önermiyolar.sonuncusunu daha 2gün önce oldum.ümidim azaldı.
bendede pihtilasma var igne kulaniyorum olmuyo banda aynisini diyolar ya deniyceksinn
bende şuan yeni düşük geçiriyorum ama hala pes etmedim evet tekrar tekrar hamile kalacağız ve belki tekrar tekrar şuan yaşadıklarımızı yaşayacağız ama inanıyorum ki birinden birinde tutturacağız en azından olma ihtimali için bile yaşadıklarımıza ve yaşayacaklarımıza değer taki menepoza girinceye kadar denicem ileride keşke demek istemiyorum iş işten geçtikten sonra .........U M U T.............
napcaz cnm ya.36yaşındayım.4kürtaj oldum.40yaşına kadar denemek istiyorum ölmezsem toplam 10u geçer herhalde.sen nekadar kürtaj oldun.çok üzülüyorum.hayırlı sağlıklı bir tane olsa yetincem.son ikisinde muskada yazdırdım.olmadı.bizide Allah böyle sınıyo demekki.
bende senin gibi düşünüyorum.ölmezsem menopoza girene kadar denemek istiyorum ama her kürtajda insan çok üzülüyo.busefer olcak diyosun olmayınca ümidin azaliyo.3gün önce kürtaj oldum.onun vermiş olduğu psikolojiyle umarım böyle konuşuyorumdur.tekrar hamile kalmak için nekadar beklesem.gene kürtaj olursam arada biraz zaman olması lazım öyle değilmi?
bi tanıdıkta böyleydi.devamlı düşüyordu..rahimde perde var demişti....sonra onu aldırmış şimdi 1 çocuğu var
ah canim yaptirmadigim sey kalmadi..3.bebekten sonra doktorum sende yok dedikce zorla ikna edip beni kirmadi aklim kalmasin diye histereskopi yaptirdim rahimde hic bisey cikmadi sükür hersey yerli yerince
anladım canım belki faydası olur diye yazmıştım..çok zor durum yaşıyosun ama Allahtan umut kesilmez..herşeyin hayırlısı...gönlünce olur umarım herşey...
ah cankusum bi bilsem napacagimizi sasirdim kaldim canim yaniya kayiplarima bisey yapadan gözümüzün önünde kaybediyoruz rabbim ne zor rabbim inslalah bi yol gösterirbenimde bes hamilleigim oldu ikisi kendiliginden düsük ve 3 kürtajim var... sende muskada ise yaramamis bende onu düsünüyodum :26:bende öyle diyorum bi tane bari olsa bizde o duyguyu bi tatsakk ama yilmiycaz hamile kaldikca devam edecezzz bide aklimda kortizon var bi kizinda ayni bizim gibi 6 düsügü olmus bi prof kortizon kullandirmis yawrum simdi kucagimda diyo.banada hemotoloji doktorum bi deneyim dedi bakalim insalah hamile kalirsam belki deniycemm:26:insallah bu sinavdan basariyla cikacaz rabbimde bizim yüzümüzü güldürür insalalhhh
bide cevremde benden baska bu kadar düsük yapanda yok o yüzden anlayanda yok gibiannem yanimda saolsun hep teselli ediyo bi cok soru soruyo cevre neden niye iyi dr gitmiyon laf vuranlar oluyo saglam agacin meyvesi olur gibi rabbim sen görüyosun diyorum sifami istiyorumm sabrediyorummm baskada elimden bisey gelmiyo bide bi bebk görsem gözüm kaliyo gözlerim doluyo aglamamak icin kendimi zor tutuyorumm ...calisamiyorumda hep kanamli oluyo hamileiklerim uzun süre yatinca is yeriylede sorunum oluyo o yüzden evdeyim suan
en az iki ay dinlendir rahmi canim benim ama ben hep 3 ay bekledimmyine kürtaj olmayla süre uzamaz
elif kuzucuk peki senin hamilleliklerinde kanama oluyomuydu benimki hic sasirtmadan gebelik testiiní yapiyodum iki gün sonra önce leke sonra kanama devam ediyodu bi kanamasiz hamilleligim olmadi hic:26:hep özeniyorum lekesiz hamilelik gecirenlerebende bi beyaz akinti görsem ic camasirimda diyorum ama nerde hep kahverengi hep kirmizi bide en fazla kacinci haftaya kadar gidebildin beim en büyügü 15.haftalikti
kaderimiz ve düşüncelerimiz aynı cnm.bana ne güzel hamile kalabiliyosun diyolar.gene şükrediyorum ama kalsam noluyoki hep hüsran hep hüsran.2üniversite mezunuyum.kafayı çocuğa takmışım.iş falan düşünemiyorum.hatta başka hiçbişi düşünemiyorum.sanki at gözlüğü takmış gibiyim.ne sağa bakabiliyorum ne sola.istakametim çocuk.oda olmuyo.bu sonuncusunda cerrahpaşanın profösörüne gittim.bildiğin politikacılar gibi cevap verdi.senin şuyun var.çocuğun olur falan demedi.sorularım hep askıda kaldı.Allaha kalmış sürekli denicen şansına tutturabilirsen dedi.tevekkül et dedi.herkez iyi bir doktora git diyo.çok doktora gittim.hepside hamile kalır kalmaz kansulandırıcı iğneye başlıcan diyo.onuda yapıyorum olmuyo.bilmiyorum artık Allahım bana ve benim gibi olanlara yardım etsin.benim durumum gibi olup çocuğu olanda var olmayanda var.artık nasip kısmet.biz elimizden geldiğince çabalicaz gerisi Allahıma kaldı.
eşim beni makina sandı galiba hiç korunmayalım diyo.bende 5.kürtajı sen olcaksan beklemeyelim diyorum:) senin düşündüğün gibi enaz 2ay beklemek istiyorum.daha genç olsaydım enaz 6ay beklerdim.birazda psikolojime bağlı.baktım 2ay sonra kendimi hazır hissetmezsem biraz daha beklerim.ama boş korkunun ecele faydası yok.sen benden iyisin cnm.ben en fazla 8haftalığa kadar çıkabildim.aslında kötünün iyisi nekadar büyürse acı okadar fazla oluyo.bende de kanama oldu.hele 3.gebeliğimde bebek düştü sanmıştım korkmuştum.kalpatışını duyunca çok sevinmiştim.ama sevincim kursağımda kalmıştı.bir ay geçmeden kalpatışı durmuştu.ne kadar acı değilmi?
kanamam oldu hepsinde ama hiç düşük yaşamadım.hep kürtaj oldum.düşük kürtajdan iyidir.narkoz yemiyosun.oranı kazımıyolar.kendiliğinden düşüyo ama sürekli düşerse hiç tutmazsa oda kötü.valla kafayı yemiş durumdayım ne iyi ne kötü bende bilmiyorum.sen hiç genetik araştırma yaptırdınmı.bu sonuncusunu genetiğe gönderdim.bir ay sonra sonucu çıkcak.inşallah iyi çıkar.sanada tavsiyem gene kürtaj olmak zorunda kalırsan genetik araştırmaya yolla.2ay sonra tekrar düşüncem diyorum ya.folikasitle coraspirin kullanmayı düşünüyorum hamile kalana kadar.hamile kalınca coraspirini bırakıp kan sulandırıcı iğneyi sabah akşam denicem.bide progestana başlarım.doktorlar başka bir tedavi demediler bana.kafama göre bişiler yapamam ki.
aman elifim yine en az iki ay korunun benim esimde tam tersi 3 ay oldu korkuyo biraz daha duralim diyozaten durmamda gerek biraz tiroidim yükselmis stresten 6 ay önce cok iyidi yeni ögrendim yükseldigini kadin doktorum önce hapla onu düsürmeliyiz dedi..nisanda endokrinolojiye gidecemm tiroid tedavimi yaptiracammm bende ilk defa 3.bebekte ciktim elifim onda biraz ümitlendim ama yine olmadi herseyide güzel cikmisti ikili testi neyi .ama cok aci bi sekilde kaybettim 3 .saatlik bi sanci ile elime geldi bebek erkek oldugunu öyle ögrenmistimmm ya simdi anladimki ortak noktalarimiz hep kanamali olmsi nden nicin kanamali oluyo anlayamiyorumm:26:bizlerde kalp atisini alsak bile farketmiyo risk hic bitmiyoki hastane dr 3 ayi tamamlamissin korkma dedi ama hic farketmedi 15.haftada yine kaybettimm bizde ilk 3 ayi doldurmak bile önemli degil sürekli 9 aya kadar riskli hamilelik yasiycagiz bunu biliyorumm hep korkuyla yasiycaz bu psikoloji nasi asacagiz oda zorr:26:enetige bi kere doktorum gönderdi biseyde cikmiyo o yüzden göndermiyelim biseyde cikmaz büyük ihtimal dedi bidahada göndermedikkk:26:aynen bende senin gibi düsünüyom eligim simdi aspirin ve icinde folikasit be b vitamini olan bi vitamin kullaniyorum hamile kalinca aspirini kesip sadece igne kullanim diyorummmm..ne bilim kanamayi omu yapiyo diye..cünkü hemotoloji doktorum aspirin kulanmami hic istemiyodu ben gizlice kulaniyodummm..bana icme bak kanamayi tetikler diyodu:26:bu sefer onu dinliycemmm:26:igneyi bu son hamilleikte 0,3 ml olmak üzere sabah aksam yaptim yine olmadi doktor bu sefer ik idefa denemiycez dedi baan kan fazla sulanmisti olabilir dedi igneyide hangi doz verecek bu sefer bilmyiorummmm:26:iki hafta önce yine bi prof gitmistim bagisikliga romatizmaya baktirmak icin sonucumu aldim bugün bisey cikmamis sükür onlarda mektuptan analdigim kadariyla ama kortizon yazmis hamile kalinca galiba ben bide onu deniycemmmmmm..bunu hemotoloji doktorum son kaybimdan sonra demisti bu doktorda yazmis mektuba..bide onu denerim artik kaybedecek biseyim yok zatennn:26:
benimle aynı sıkıntıları paylaşan biriyle dertleşmeye birbirimize yardım etmeye ihtiyacım var.sen benden daha fazla acı çekmişin.sancı çekerek çocuğnu doğurmuşsun.cinsiyetini öğrenmişsin.hele 7.aydan sonra kaybedenler var odada acı.hep beterin beteri var diye şükrediyorum.
dediğin gibi hamileliğim devam edipte 3ayı doldursam bile bebeğimi kucağıma almadan asla rahat edemem.riksimiz heran devam edebilir.senin kilon kaç cnm.boyum 158 kilom 74.doktorum kan pıhtılaşman fazla ve kilonda fazla olduğu için clexan 0,4 sana yeterli gelmemiş dedi.oyüzden bidahakinde clexan 0,4ü sabah akşam vuruncam yada 0,6ya çıkarıp günde 1defa olcam.kürtaj ola ola denicez artıkda vücudumuz nekadar dayanırsa artık.
kortizon zararlı değilmi cnm.internetten araştırdımda çokzararlı.çocuğmuz olcak diye sağlığımızdan olmayalım.yoksa hasta bir anne olarak çocuğmuza nasıl bakarız.ayıptır sorması yaşınıda sorabilirmiyim.sen benden gençsindir büyük ihtimalle.ben 36yaşındayım.zamanımda daralıyor(
aynen elifim canim benim biz bizi anlariz tamam burda cok arkadasim var anlamaya calisiyolar ama tam yinede anlayamazlar beni senin gibidr bile öyle diyo kalp atisini bile gördügümde bile tepkisiz kalinca demi diyo kucagina alincaya kadar inamiyacann evet dedim oda dorusun dedi bende kücük degilim okadar 30 yaklastim bikac sene icinde boyum 1,69 kilom ise 69 ..ben günde iki kez bile kullandim kiloya göre hesapladi dr yine olmadii...:26:düsük doz kullnadim yine olmadi günde 1 defa:26:
kuzucuk kortizonu kadin dogumcumda bebegi yavas büyütür ne dedi ama baskada care yokki eger fayda olacaksa napim bi deneyim diyorum yoksa bi tane bile bebegimiz olmayacak belki:26:burda bi cok kisla konustum bana kisdilar biz kullaniyoz ne varki dediler bebegimizdede bisey yok yok dedilerrr..hem ben en düsük dozu 2,5 mg yada 5 mg kullanacammm..tanistigim konustugum kizlar en az 16 ve 20 mg kullaniyolarr.gecen yine burda bi kizi okudum arkadaslar tekrarlayan düsük yapanlarr benim prof kortizon verdi 5 mg simdi bebegim kucagimda yazmis 6 düsükten sonra..... her dr bunu bilmiyo yazmiyo bu hapi demiss....banada simdi bi docent ve gecen hafta gittigim prof kullanacan dedii:26:böyle kaybetmektense en azindan icim rahat eder keske kulansaydim demim diye kullanmak istiyorum bi sonraki hamilleigimdeyine kaybedersem artik napim kaderimde yokmus bi evlat sahibi olmak derimm
neyani cnm birdaha deneyip daha denemicekmisin.ben 40a kadar denicem diyorum ama dayanabilirsem.her kürtajdan sonra ümidim azalıyor.1hafta öce 4.kürtajımı oldum.bugün kontrole gittim.patoloji sonucum normal çıktı.genetik 1ay sonra çıkcak.sonuca göre dktr ne kullanmam gerektiğni söylicek.mutsuzum sürekli ağlamak geliyo içimden.hayırlısıyla düzelcem inşallah.2ay sonra tekrar düşünebilirsin dedi dktr.bir ozaman gelsinde psikolojime bağlı.buda olmazsa tüpbebekmi denesemdiyorum.dün kadın doğumcu sürekli düşük yapankadınlar emriyoların genetiği incelenerek transfer olursa%80 şansı artıyomuş.sen düşünmezmisin cnm.
yok tabi deniycem hamile kaldigim müddetcee:26:tabi psikolojimde izin verirse:26:eligim tüp bebege ben hic yanasmiyorum ya hadi kanla ilgili bi sebepten kaybediyosak yine kaybedebilirizz ..bide senin dedigin pgt yöntemi tüptende pahali :26:ya yine kaybedersek bide maddi yönü bizi mahfedecekkk:26:hani bizlerde kromozomla ilgili bi sorun olsa tama derim kromozomlar temiz daha niye pgtli yaptiralimki:26:bizim ah kan sorunumuz olmasa tamam derdim bende böyle bi pihtilasma sorunu varken ne bilim baan mantiksiz geliyo pgt ile hamile kalmakkk:26::26:
bana gittiğim hiçbir doktor tüpbebk tavsiye etmedi.belkide dün tvde dinlediğimkadın doğumcu çok düşük olup hiç sorunu çıkmayanlar için diyor olabilir.o dktra bile gitmeyi düşünüyorum.tüpbebek merkezi var.tahlillerimi götürürüm.bakalım ne dicek.şimdiye kadar 2profösöre gittim.biri tüpbebek uzmanıydı.tüpbebeğe gerek yok.hamile kaldığında clexan 0,4sabah akşam progestoron sabah öğle akşam vazinadan dedi.bu son hamilelikte öyle yapcaktım ama kese büyümedi kalpatışı olmadı.bide riksli gebelik uzmanı.perinotoloji uzmanına gittim ama bana hiç içimi rahatlatacak bir açıklamayapmadı.sorularım hep askıda kaldı.sürekli denicen şansına tutarsa dedi.şimdi iyi bir dktr arıyorum.senin için rahat ettiği güvendiğin bir dktrun varmı.tavsiye edebilceğin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?