Herkese Merhabalar,
Benim hikayem biraz farklı ve herşeyden biraz var umarım size de ışık tutar...
5 yıl once çok sık aralıklarla regl olmaya başladım bir jinekoloğa gittim hayatımda ilk defa (evliliğimin 3.ayında) neyse baktı etti dedi ki şu testleri yap yaptırdım hemen dedi iç hastalıklarına git meğersem yaptrıdığım testler tiroid hormonu testleriymiş gittiğim doktor bana yuksek dozda yanlış tedavi uyguladığı için çok çalışan hormonlarım kalıcı olarak hasar uğrayıp çalışmayı durdurdu ben şoktaydım resmen herşeye ağlar olmuştum sonra gel zaman git zaman haşimato tiroidi olduğumu anladım yani ömrümün sonuna kadar 3 ayda bir kan verip her sabah aç karnına ilaç içmem demekti bu... Neyse bunu sineye çektim hayat bu beterin beteri var dedimşükür ettim.
Yine 4 yıl evvel reglim gecikti ağrım oldu Türkiye'nin en iyi üniversite hastanelerinden birinde en iyi doktoruna gitmeye başladım bana polikistik oversin dedi... ben yine şaşkınım yine araştırmalar bisürü şeyler en önemlisi de ben bebek hastası bir insanım napıcam dedim böyle düünürken baktım birkaç ay sonra hamileyim... o kadar sevindim ki anlatamam farkettiğimde 6 haftalık olmuştu herkese haber yaydık bir deyim vardır doğru bilmiyorum hani derler ya yedi düvele diye işte oyle oldu...
keseyi gördük doktor dedi ki haftaya kalp atışlarını dinleyelim dedi biz bir hevesle gittik baktı baktıııı neyse daha küçük herhalde dedi beni hemen üzmemek için çarşamba gel dedi ben iş seyehatim var dedim sonra eşimi içeri çekip soylemiş bebek olmuş demiş neyse sonra bana dondu dedi ki gel bidaha bakalım bende sevınçten havalar uçuyorum baktık dedi ki almamız lazım kalbi atmıyoo ben bir ağla bir ağla oldum resmen...kürtajdan sonra dedi ki ilk gebelikler olaBİLİR BÖYLE Bİ ARAŞTIRMAYA GEREK YOK...
Sonra tam 1 sene sonra yine kendiliğimden hamile kaldımyine eynı doktor bu sefer kalp atışını duyana kadar kimseye söylemeyelim dedik neyse bir korkuyla 7.hafta oldu gittik ve inanılmaz bebişimin kalp atışları vardı hem de o kadar hızlıydı kii ben dedimki tamam bu sefer kesin olcak dedim neyse bu sevinçle herkese haber verdik yine...tabi birkaç gün sonra bende akıntı oldu koşa koşa cumartesi günü gittik içerde az bir kanama var dedi istersen hastanede yat serum tedavisi ile 3 günde düzelir dedi bizde tamam dedik inanırmısınız o 3 gün yan bile yatmadım... sonra herşey yoluna girdi evime geldım 3 gun sonra başka testler için gel demişti biz bir sevinçle gittik eşim yanımda yoktu kayınvalidemle gittim ve yine kalp atışları durmuştu ben böyle bir çöküş yaşayamam herhalde bir daha dedim ...kürtajdan sonra doktorumuz hertürlü testleri yapacağız dedi ve yaptık histereskopi, bebğimi 3 parçaya böldüler 1 parçayı patalojiye yolladılar,1 parçayı genetiğe,1 parçayı mikrobiyolojiye ve yine hiçbirşey çıkmadı ne eşimde ne bende ne bebişde...Doktor dedi ki bazen çok minik pıhtılar olur rahimde bunlar testlerde bile çıkmaz o yuzden birdahaki hamileliğine kadar coraspin iç hamile kalıncada kan sulandırıcı iğneye başlayalım...
sonra inanmıcaksınız ama yine tam 1 yıl sonra yıne hamileydim yani bu sene :) bu sefer dedik ki 3 ay olana kadar kımseye soylemeyelım ben işi bıraktım sadece yatıyorum ilaçlarımı içiyorum hatta kendime bile iğne yapıyordum herşeye razıydım sadece bebeğim iyi olsun dedim neyse biz 6+5 te kalp atışlarını duyduk yine düşük tehlikesi yaşadım yine hastanede yattım Allahım dedim nolur bu sefer birşey olmasın tam Hıdırellez gecesi gecenin bir yarısı uyandım ve bir baktım göğüs hassaiyetim geçmiş aladım ağladım sonra sakinleştim bişey yoktur dedim tabi doktora gittim 2 gun sonra yine aynı son ve inanırmısınız ailemden sadece abim iliyor kımse bilmiyor ve işin ilginç yanı vevet ağladım ama herhalde çok uzulmedim çünkü galiba artık çok alışamıyorum hep hayalmiş gibi geliyor nasılsa zaten gidecek gibi bakıyorum herhalde bilinç altımda...
neyse çok uzattım yina kürtaj oldum ben...bu sefer doktorum dedi ki anlayamıyorum neden dedi sana lenfosit aşısı yapalım dedi vücudundaki antikorlar bebeğe karşı savaş açıyorlar dedi bende dedimki madem boyle bişey var neden 2.gebeliğimden sonra yapmadınız neyse bana
tüp bebek önerdi şuan doktor araştırıyorum ama lenfositi de yapacağım hiçbir ihtimal bırakmak istemiyorum ve tedavi için de halit fırat erden ve Murat Bersoy u düşünüyorum...
bu arada bu dediğim özel bir üniversite hastanesi ve gittiğim doktor alanında en iyisi diye tanımlanıyor doçent kendisi ama ben artık inanmıyorum zaten maddi ve manevi olarak o kadar yıprandım kii yeterki sağlıkla bebişim gelsin diyorum...
Kusurabakmayın çok uzun oldu ama benim hikayem de bu umarım siz bir faydası olur...