selam arkadaşlar ben yıllık evliyim ve 6 kez normal yollarla hamilelik yaşadım ve 6 haftalıkken düşük yaşadım .hiç birinde kalp atışı duyamadım.şimdi tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım fakat bundada aynı şekilde 6. haftaya geldiğimde beta hcg düşmeye başladı doktorum ilaçlarımı bırakmamı söyledi yani yine düşük olacak ......çok çaresizim ve internete bakıyorum benim durumumda olan hiç kimsyi bulamadım bu da beni daha çok korkutuyor.nedenini bilemeden düşük yaşamak ve bundan sonra ne olacağını bilmemek çok zor benim durumumda olan varsa nolur bişeyler yazsın doktorlarda birşey bulamadılar deneme tahtasına döndü vücudum ve ruhum....
cnm bende 4 kez hamile kaldım.kürtajla sonuçlandı.bendede bitek kanpıhtılaşması çıktı.benimde eşimin sperm sayısı çok düşük.anormal sperm sayısı çok fazla.üroloğa gösterdiğimde hemen tüpbebek diyolar.hatta çapadan tüpbebek için randevu bile verdiler.günü geldiğinde hamile kalabiliyorum deyince sildiler kaydımı.biz hamile kalmana yardımcı oluyoruz sen zaten hamile kalıyosun.yapsakta bebek gene ölebilir dediler.proföserlere tüpbebek merkezlerine gittim.tüpbebeği önermiyolar.kanpıhtılaşamam olduğu için.ama hamile kalamasaydım ozaman mecburen tüpbebek olcaktı.sana tavsiyem hamile kalabiliyosan boşuna para harcayıp tüpbebebek yaptırma.ama benim sorumum var hamile kalamıyorum diyosan o başka cnm.
Kızlar şimdi doktordan geldim canım çook sıkkın , bebeğim yine gelişmemiş 6+4 olmam gerekirken 5 haftada takılı kalmış , haftaya kürtaj olucam 3. düşüğüm ne yapacağımı bilmiyorum , çok üzgünüm , Allah kimselere yaşatmasın .......
kızlar bende yeni katıldım. bende 4 yıllık evliyim 4 düşük yaptım. gitmediğim doktor kalmadı IĞDIR, ERZURUM, İSTANBUL gibi yerlerde büyük üniversitelerde araştırmalarda genetik tahlilden tut histeleskoopiye kadar yapıldı bir sorunum çıkmadı. bir tek kan pıhtılaşması çıtı onu da önemsiz dediler dr.lar. son gebeligimde kan sulandırıcı iğne kulandım o da fayda etmedi gebeliğim düşükle sonuçlandı. 8 haftalıkken karnımda kalbi durmuştu daha doğrusı gebeliklerimde bebeklerimin kalp atışlarını duyamadım. o anı heyecanla bekliyorum İNŞALLAH ALLAH banada nasip eder o anı.
Bu arada alperay eşinle dokularınızın birbirine çok yakın olduğunu nasıl öğrendiniz cnm hiç duymamıştım böyle birşey....
Ya canım ben şimdi Ankarada riskli gebelik uzmanı bir prof a gidiyorum adamın yurtdışından hastaları geliyor ....Yurtdışında bu işin eğitimini almış Amerikada İngilterede falan çalışmış ....Dün gittim sordum bu mevzuyu bugün kürtajdan önce yine sordum , adam israrla diyorki kan pıhtılaşması iğnelerini boşa veriyorlar erken kayıpların nedeni kesinlikle pıhtılaşma olamaz diyor ....O kadar eminki ...Yalnız şunu söyledi bugün ; stres çok etkili diyor ..Hatta biz İngilterede iken bu konuda çalışma yaptık diyor...Mesela sen sürekli düşük yapıcam korkusu yaşıyorsan örneğin sürekli çamasırını kontrol ediyorsan bu düşüğü tetiklermiş...İlginç değilmi ...
Sağol canım ...Bugün kürtaj oldum rabbim hepimize son etsin inşallah....Benim bebeklerde hep geriden geliyor , mesela biz 5+4 de gidiyoruz 5 haftalık diyor dr ...Sonra dr diyorki geç yumurtlama olabilir , tabi ben biliyorum geç yumurtlama olmadığını ama umut işte ....1 hafta daha bekliyoruz bi gidiyoruz bebek yine 5 haftada takılı kalmış....Sen kromozom analizi yaptırmışmıydın ....Sebep bulabildilermi
cnm bende 4 kez hamile kaldım.kürtajla sonuçlandı.bendede bitek kanpıhtılaşması çıktı.benimde eşimin sperm sayısı çok düşük.anormal sperm sayısı çok fazla.üroloğa gösterdiğimde hemen tüpbebek diyolar.hatta çapadan tüpbebek için randevu bile verdiler.günü geldiğinde hamile kalabiliyorum deyince sildiler kaydımı.biz hamile kalmana yardımcı oluyoruz sen zaten hamile kalıyosun.yapsakta bebek gene ölebilir dediler.proföserlere tüpbebek merkezlerine gittim.tüpbebeği önermiyolar.kanpıhtılaşamam olduğu için.ama hamile kalamasaydım ozaman mecburen tüpbebek olcaktı.sana tavsiyem hamile kalabiliyosan boşuna para harcayıp tüpbebebek yaptırma.ama benim sorumum var hamile kalamıyorum diyosan o başka cnm.
sorma cnm yaş gidiyo.36yaşımı doldurdum.bugün kürtaj olalı 40gün oldu.hasta olabildim sonunda.3ay sonra tekrar dişünüyorum diyorum ama orucumu tutim bayramımı yapim ondan sonra diyorum.hamile kalabilirsem 6ayı geçer gene.3.kürtajımı geçen sene ramazanda olmuştum.tutamadım.bir sürü borcum oldu.oyüzden bayramdan sonra düşünüyorum.artık çocuk olcak diye değilde kürtaj olurum diye düşünüyorum.nekadar kürtaj olursam kürtaj olma şansı çok artıyomuş.
Merhaba ,
Sana bir şey sormak istiyorum bilgin var mı?Hamile kalındıktan sonra erkeğin spermlerine bağlı olarak herhangi bir nedenden dolayı düşük yaşamak mümkün mü?
canım benım anokoık kıstım var.bırde çıkolata kıstım var.zaten ıstedığım zaman hamıle kalamıyorum.bana da senın ıcın tup bebek olmaz dedıler.benım sorunum o degılmış
ılerı derecede kan pıhtılasması varmış.merak etme dıyorlar.eşımın spermlerı çok kalıtesız.belkı tup bebek oldugunda kalıtelı bı sperm secerler.o zaman sansımız daha yuksek olur ınsallah.ne bıleyım çok caresızız hepımız.allah yardımcımız olsun.
elifcim acaba sana yapılan testler hangıle
bana yapılan testlerde
faktor v normal
mthfr677 heterezıgot
mthfr 1298 heterezıgot
paı-1 mutasyonu 4g 4g
senınıde aynımı acaba
benım de kurtaj olalı 40 gun oldu.ıkı sefer adet oldum.tekrar adet olunca ultrason ve kan testlerı yapacaklarmış yıne.eşimin kromozomlarına bakılyo sımdı
neler yapıyolar anlamıyorum pek.ama her gun ağlıyorum.ıçım cok acıyo.
tekrar gecmiş olsun canım ya rabbim sifa versin inş benimde 6.haftayakadar düzenligidiyor taki nezman kalp atıslarını duyuyoruz tamam1 1.5 hafta sonra duruyor kalbi ben kromozomanalizi yaptırdım bisorun cıkmamıstı...
evet bende aynen öyle yapıyorum her seferinde hamileliğimin yarısını tuvalette geçiriyorum diyebilirim
elifcim acaba sana yapılan testler hangıle
bana yapılan testlerde
faktor v normal
mthfr677 heterezıgot
mthfr 1298 heterezıgot
paı-1 mutasyonu 4g 4g
senınıde aynımı acaba
benım de kurtaj olalı 40 gun oldu.ıkı sefer adet oldum.tekrar adet olunca ultrason ve kan testlerı yapacaklarmış yıne.eşimin kromozomlarına bakılyo sımdı
neler yapıyolar anlamıyorum pek.ama her gun ağlıyorum.ıçım cok acıyo.
mrb gül hanım hsg oldum ne kadar beklemek gerek bebek için ve hsg den sonra ne ilaç kullanmak gerekHepinize çok gecmisolsun,Allah kolaylık versin.
Ben de 3 düşük yaptım. İlkinde kalp atışı olmadan dgr ikisinde kalp atışını duyduktan sonra 7-8 haftalıkken kaybettim.
Hepiniz pihtilasmadan bahsetmissiniz, hic hsg çektirdiniz mı?
Bende basit bir sekilde pihtilasma çıktı. Ama asıl sorun rahimde septum olması. İki kere histerskopi oldum. İki histereskopiden sonra hamile kaldım hamileliğim boyunca iğne kullandım. Ve şükürler olsun kızımı kucağıma aldım 5 ay önce.
Bir de pihtilasma faktörleri cok çeşitli. Ben bir kac Dr gezerek faktörleri testleri tamamladım. Ve en son gittiğim Dr umun yaptıgı pihtilasma faktöründe sorun çıktı.
Hatta ından önce bir Dr , her testi yaptım, iğne kullansan da hamileliğin devam etmez cocuğun olmaz dei. Ve ben bu laftan 1 yıl sonra hamile kaldım ve doğurdum.
Allah hepinize kolaylık versin. Hayırlı evlatlar nasip etsin
canım ya ıkımızın yapılan butun testlerı farklı ama sorunumuz aynı.bu nasıl oluyor aklım almıyo.ağlama cnm.moralde çok önemli.ben test yaptıralı 1,5yıl oldu.çapada yaptılar hepsini.sadece protein S düşük çıktı.protein S dışında
APC-R
PROTEİN C
AT III
A-TPO
ANTİ-TIROGLOBULİN
ANTİ-KARDİYOLİPİN IgM antikoru
LUPUS ANTİ KAOGÜLANİ
ANTİ- KARDİOLİPİN IgG
PROTROMBNNORM(protrombin geninde 20210)
FAKTÖR V
rahim filmi
eşim ve ben kromozon analizi
bunların dışımda bir şey yapılmadı.acaba eksik tahliller varmı diye düşünmeden edemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?