• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrarlayan sebepsiz düşük yaşayanlar buraya!....

selam arkadaşlar ben yıllık evliyim ve 6 kez normal yollarla hamilelik yaşadım ve 6 haftalıkken düşük yaşadım .hiç birinde kalp atışı duyamadım.şimdi tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım fakat bundada aynı şekilde 6. haftaya geldiğimde beta hcg düşmeye başladı doktorum ilaçlarımı bırakmamı söyledi yani yine düşük olacak ......çok çaresizim ve internete bakıyorum benim durumumda olan hiç kimsyi bulamadım bu da beni daha çok korkutuyor.nedenini bilemeden düşük yaşamak ve bundan sonra ne olacağını bilmemek çok zor benim durumumda olan varsa nolur bişeyler yazsın doktorlarda birşey bulamadılar deneme tahtasına döndü vücudum ve ruhum:(....

Merhaba,

Bende 2 kere kalp atımı oluşmadan iki kere düşük yaşadım şimdi üçüncü hamileliği düşünüyorum fakat korkularım var gene aynı şeyi yaşarmıyım diye Allah yardımcımız olsun inşallah tez zamanda hayırlısı ile bizlerede Allah Anneliği yaşatır.Doktorum banada testler yaptırdı taşıyıcı olarak kan pıhtısı problemim var doktorum tek başına düşüğe neden olabileceğini düşünmüyorum dedi..Sağlıklı olduğumuzu ve olana kadar bu şekilde denememiz gerektiğini söyledi fakat ben bu psikolojiye henüz hazır değilim..Allahım bizede nasip etsin sağlıklı hamilelik süreçlerini ..İnanın hastaneye gittiğimde normal şekilde hamilelik süreci yaşayan kadınlara hayranlıkla bakıyorum....

cnm bende 4 kez hamile kaldım.kürtajla sonuçlandı.bendede bitek kanpıhtılaşması çıktı.benimde eşimin sperm sayısı çok düşük.anormal sperm sayısı çok fazla.üroloğa gösterdiğimde hemen tüpbebek diyolar.hatta çapadan tüpbebek için randevu bile verdiler.günü geldiğinde hamile kalabiliyorum deyince sildiler kaydımı.biz hamile kalmana yardımcı oluyoruz sen zaten hamile kalıyosun.yapsakta bebek gene ölebilir dediler.proföserlere tüpbebek merkezlerine gittim.tüpbebeği önermiyolar.kanpıhtılaşamam olduğu için.ama hamile kalamasaydım ozaman mecburen tüpbebek olcaktı.sana tavsiyem hamile kalabiliyosan boşuna para harcayıp tüpbebebek yaptırma.ama benim sorumum var hamile kalamıyorum diyosan o başka cnm.

Merhaba ,

Sana bir şey sormak istiyorum bilgin var mı?Hamile kalındıktan sonra erkeğin spermlerine bağlı olarak herhangi bir nedenden dolayı düşük yaşamak mümkün mü?

Kızlar şimdi doktordan geldim canım çook sıkkın , bebeğim yine gelişmemiş 6+4 olmam gerekirken 5 haftada takılı kalmış , haftaya kürtaj olucam 3. düşüğüm ne yapacağımı bilmiyorum , çok üzgünüm , Allah kimselere yaşatmasın .......

Çok çok geçmiş olsun canım sanki kendi hamileliğimin sonucunu okur gibi oldum niye böyle oluyor anlamıyorum neyi eksik yapıyoruz off offf ne desem boş ama ne olur bir an önce toparla kendini yalnız değilsin bunu bil arkadaşım:(

kızlar bende yeni katıldım. bende 4 yıllık evliyim 4 düşük yaptım. gitmediğim doktor kalmadı IĞDIR, ERZURUM, İSTANBUL gibi yerlerde büyük üniversitelerde araştırmalarda genetik tahlilden tut histeleskoopiye kadar yapıldı bir sorunum çıkmadı. bir tek kan pıhtılaşması çıtı onu da önemsiz dediler dr.lar. son gebeligimde kan sulandırıcı iğne kulandım o da fayda etmedi gebeliğim düşükle sonuçlandı. 8 haftalıkken karnımda kalbi durmuştu daha doğrusı gebeliklerimde bebeklerimin kalp atışlarını duyamadım. o anı heyecanla bekliyorum İNŞALLAH ALLAH banada nasip eder o anı.

selam canım sende çok zor günler atlatmışsın umarım allah hepimizin yakarışlarını duyarda güldürür yüzümüzü

Ya canım ben şimdi Ankarada riskli gebelik uzmanı bir prof a gidiyorum adamın yurtdışından hastaları geliyor ....Yurtdışında bu işin eğitimini almış Amerikada İngilterede falan çalışmış ....Dün gittim sordum bu mevzuyu bugün kürtajdan önce yine sordum , adam israrla diyorki kan pıhtılaşması iğnelerini boşa veriyorlar erken kayıpların nedeni kesinlikle pıhtılaşma olamaz diyor ....O kadar eminki ...Yalnız şunu söyledi bugün ; stres çok etkili diyor ..Hatta biz İngilterede iken bu konuda çalışma yaptık diyor...Mesela sen sürekli düşük yapıcam korkusu yaşıyorsan örneğin sürekli çamasırını kontrol ediyorsan bu düşüğü tetiklermiş...İlginç değilmi ...

evet bende aynen öyle yapıyorum her seferinde hamileliğimin yarısını tuvalette geçiriyorum diyebilirim

Sağol canım ...Bugün kürtaj oldum rabbim hepimize son etsin inşallah....Benim bebeklerde hep geriden geliyor , mesela biz 5+4 de gidiyoruz 5 haftalık diyor dr ...Sonra dr diyorki geç yumurtlama olabilir , tabi ben biliyorum geç yumurtlama olmadığını ama umut işte ....1 hafta daha bekliyoruz bi gidiyoruz bebek yine 5 haftada takılı kalmış....Sen kromozom analizi yaptırmışmıydın ....Sebep bulabildilermi

tekrar gecmiş olsun canım ya rabbim sifa versin inş benimde 6.haftayakadar düzenligidiyor taki nezman kalp atıslarını duyuyoruz tamam1 1.5 hafta sonra duruyor kalbi ben kromozomanalizi yaptırdım bisorun cıkmamıstı...

cnm bende 4 kez hamile kaldım.kürtajla sonuçlandı.bendede bitek kanpıhtılaşması çıktı.benimde eşimin sperm sayısı çok düşük.anormal sperm sayısı çok fazla.üroloğa gösterdiğimde hemen tüpbebek diyolar.hatta çapadan tüpbebek için randevu bile verdiler.günü geldiğinde hamile kalabiliyorum deyince sildiler kaydımı.biz hamile kalmana yardımcı oluyoruz sen zaten hamile kalıyosun.yapsakta bebek gene ölebilir dediler.proföserlere tüpbebek merkezlerine gittim.tüpbebeği önermiyolar.kanpıhtılaşamam olduğu için.ama hamile kalamasaydım ozaman mecburen tüpbebek olcaktı.sana tavsiyem hamile kalabiliyosan boşuna para harcayıp tüpbebebek yaptırma.ama benim sorumum var hamile kalamıyorum diyosan o başka cnm.

canım benım anokoık kıstım var.bırde çıkolata kıstım var.zaten ıstedığım zaman hamıle kalamıyorum.bana da senın ıcın tup bebek olmaz dedıler.benım sorunum o degılmış
ılerı derecede kan pıhtılasması varmış.merak etme dıyorlar.eşımın spermlerı çok kalıtesız.belkı tup bebek oldugunda kalıtelı bı sperm secerler.o zaman sansımız daha yuksek olur ınsallah.ne bıleyım çok caresızız hepımız.allah yardımcımız olsun.

sorma cnm yaş gidiyo.36yaşımı doldurdum.bugün kürtaj olalı 40gün oldu.hasta olabildim sonunda.3ay sonra tekrar dişünüyorum diyorum ama orucumu tutim bayramımı yapim ondan sonra diyorum.hamile kalabilirsem 6ayı geçer gene.3.kürtajımı geçen sene ramazanda olmuştum.tutamadım.bir sürü borcum oldu.oyüzden bayramdan sonra düşünüyorum.artık çocuk olcak diye değilde kürtaj olurum diye düşünüyorum.nekadar kürtaj olursam kürtaj olma şansı çok artıyomuş.

elifcim acaba sana yapılan testler hangıle
bana yapılan testlerde
faktor v normal
mthfr677 heterezıgot
mthfr 1298 heterezıgot
paı-1 mutasyonu 4g 4g
senınıde aynımı acaba
benım de kurtaj olalı 40 gun oldu.ıkı sefer adet oldum.tekrar adet olunca ultrason ve kan testlerı yapacaklarmış yıne.eşimin kromozomlarına bakılyo sımdı
neler yapıyolar anlamıyorum pek.ama her gun ağlıyorum.ıçım cok acıyo.

Merhaba ,

Sana bir şey sormak istiyorum bilgin var mı?Hamile kalındıktan sonra erkeğin spermlerine bağlı olarak herhangi bir nedenden dolayı düşük yaşamak mümkün mü?

hastalıklı sağlıksız çocuklar düşermiş.her hamileliğimde yatıyorum doktorlar düşme tehlikesi var dedikleri için ama nekadar yatsanda emriyo sağlıksızsa düşüyo.son gebeliğimin kesesi gelişmedi.bebek görünmedi kalpatışı olmadı.doktor döllenirken sorun oldu demek.sağlıksız oldu dedi.bide kanpıhtılaşmasıda çocuğu geliştirmiyomuş.burdan biri yazmıştı.kılcal damarlarda kan hareketi olmayınca dedi.benimde beynimde okadar çok soru işareti varki ama cevabını alamıyorum.son gittiğim doktor profösördü sorularımı askıda bıraktı.bidaha ona gitmicem.

canım benım anokoık kıstım var.bırde çıkolata kıstım var.zaten ıstedığım zaman hamıle kalamıyorum.bana da senın ıcın tup bebek olmaz dedıler.benım sorunum o degılmış
ılerı derecede kan pıhtılasması varmış.merak etme dıyorlar.eşımın spermlerı çok kalıtesız.belkı tup bebek oldugunda kalıtelı bı sperm secerler.o zaman sansımız daha yuksek olur ınsallah.ne bıleyım çok caresızız hepımız.allah yardımcımız olsun.

kalitesiz sperm olduğu sperm analizinden anlaşılıyomu cnm.benim eşimin sperm analizinde sperm sayısı düşük, normal sperm sayısı aşırı düşük.senin öylede ondanmı kalitesiz diyolarki.

bana yapılan testlerde
faktor v normal
mthfr677 heterezıgot
mthfr 1298 heterezıgot
paı-1 mutasyonu 4g 4g
senınıde aynımı acaba
benım de kurtaj olalı 40 gun oldu.ıkı sefer adet oldum.tekrar adet olunca ultrason ve kan testlerı yapacaklarmış yıne.eşimin kromozomlarına bakılyo sımdı

ağlama cnm.moralde çok önemli.ben test yaptıralı 1,5yıl oldu.çapada yaptılar hepsini.sadece protein S düşük çıktı.protein S dışında
APC-R
PROTEİN C
AT III
A-TPO
ANTİ-TIROGLOBULİN
ANTİ-KARDİYOLİPİN IgM antikoru
LUPUS ANTİ KAOGÜLANİ
ANTİ- KARDİOLİPİN IgG
PROTROMBNNORM(protrombin geninde 20210)
FAKTÖR V
rahim filmi
eşim ve ben kromozon analizi
bunların dışımda bir şey yapılmadı.acaba eksik tahliller varmı diye düşünmeden edemiyorum.

Son düzenleme:
tekrar gecmiş olsun canım ya rabbim sifa versin inş benimde 6.haftayakadar düzenligidiyor taki nezman kalp atıslarını duyuyoruz tamam1 1.5 hafta sonra duruyor kalbi ben kromozomanalizi yaptırdım bisorun cıkmamıstı...

Sanada geçmiş olsun canım , benim dr um son kürtajımdada kromozom anomolisi bulursak pgt li tüp bebek yapabiliriz dedi....Benim ve eşiminde kromozomlarında hiçbir sorun yok ama bazende sorun olsada çıkmayabiliyormuş , burda bir arkadas yazmıştı , pgt li tüp bebek bölümünde oku bi istersen...

evet bende aynen öyle yapıyorum her seferinde hamileliğimin yarısını tuvalette geçiriyorum diyebilirim

Sakon yapma canım , dr biz bunun araştırmasını yurtdışındayken yaptık , bizden sonrada bununla ilgili çok yayın çıktı dedi ...Stres çok önemliymiş...Bizim bildiğimizdende çok...Ha eldemi o ayrı....

bana yapılan testlerde
faktor v normal
mthfr677 heterezıgot
mthfr 1298 heterezıgot
paı-1 mutasyonu 4g 4g
senınıde aynımı acaba

merhaba aytutucu
bendede aynı durum söz konusu mthfr677 heterezıgotve mthfr 1298 heterezıgotum. Bugün doktora gittim hamile olduğumu öğrendim. İğneye başladım. Hergün 1 adet 04lük iğne olucam. Bunun yanında, folikasite devam coraspin, progesteronda verdi doktor. Sende hamile kaldığında tekrar bu şekilde tedavi göreceksin. Korkularımız hep umarım sağlıklı ve hayırlı sonuçlar yaşarız..

Merhaba kızlar,
bende sizler gibi sebepsiz tekrarlayan düşüklerden dolayı muzdaribim.biraz kendimden bahsedeyim..yaşım 35.İstanbul da yaşıyorum.2 tane düşüğüm var.daha doğrusu bebekler düşmüyor kürtajla ile alınıyorlar.İlk hamileliğimde kese oluşmuş ama bebek oluşmamıştı.2.hamileliğimde ise bebek gelişmişti ama haftasında kalıp ilerlememişti.her iki hamileliğimde 10.haftada sonlandı.Biliyorsunuz 2-3 düşükten önce hiç bir testi yapmıyorlar.Ben ilk hamileliğimden hemen sonra tüm testlerimi yaptırdım.ama hiç bir sorun görülmedi.2.hamileliğimde kendiliğimden bebe aspirini ve folik asit kullanmaya başladım.(doktor bu konuda beni bilgilendirmemişti) Keseyi gördükten sonrada iğne vurulmaya başladım.ama maalesef yine bi yararı olmadı.Bu sefer Perinatoloji uzmanı iyi bir doktor buldum ve yapılmayan diğer testleri yaptırdım.Çok şükür herşey temiz çıktı.Ne kan pıhtılaşması ne de kromozom bozukluğumuz çıktı çok şükür.sonra 3 tane başka doktora daha gittim.doktorların tek söylediği ortak nokta yine hamile kalırsam adetim bir gün bile geçse hemen test yaptırıcam ve pozitifse hemen iğneye başlıyacağım.ekimde son kürtajım olmuştu.Nisan ayından itibaren korunmayı bıraktık.İnşallah bu sefer hamileliğim sorunsuz bi şekilde devam eder ve bebeğime sağlıkla kavuşurum.Bu arada troid antikorları yüksek ise düşüklere neden oluyor bacişler.geçtiğimiz aylarda bende biraz yüksek çıkmıştı.hemen endokronoloji doktoruna gittim.ilaca gerek görmedi.hamile kalırsan test yaparız ona göre değerlendiririz dedi....İşte böyle bacişler.Sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olabilirim.sonuçta birbirimize destek olmalıyız değilmi :)

Hepinize çok gecmisolsun,Allah kolaylık versin.

Ben de 3 düşük yaptım. İlkinde kalp atışı olmadan dgr ikisinde kalp atışını duyduktan sonra 7-8 haftalıkken kaybettim.

Hepiniz pihtilasmadan bahsetmissiniz, hic hsg çektirdiniz mı?

Bende basit bir sekilde pihtilasma çıktı. Ama asıl sorun rahimde septum olması. İki kere histerskopi oldum. İki histereskopiden sonra hamile kaldım hamileliğim boyunca iğne kullandım. Ve şükürler olsun kızımı kucağıma aldım 5 ay önce.

Bir de pihtilasma faktörleri cok çeşitli. Ben bir kac Dr gezerek faktörleri testleri tamamladım. Ve en son gittiğim Dr umun yaptıgı pihtilasma faktöründe sorun çıktı.

Hatta ından önce bir Dr , her testi yaptım, iğne kullansan da hamileliğin devam etmez cocuğun olmaz dei. Ve ben bu laftan 1 yıl sonra hamile kaldım ve doğurdum.

Allah hepinize kolaylık versin. Hayırlı evlatlar nasip etsin
mrb gül hanım hsg oldum ne kadar beklemek gerek bebek için ve hsg den sonra ne ilaç kullanmak gerek

ağlama cnm.moralde çok önemli.ben test yaptıralı 1,5yıl oldu.çapada yaptılar hepsini.sadece protein S düşük çıktı.protein S dışında
APC-R
PROTEİN C
AT III
A-TPO
ANTİ-TIROGLOBULİN
ANTİ-KARDİYOLİPİN IgM antikoru
LUPUS ANTİ KAOGÜLANİ
ANTİ- KARDİOLİPİN IgG
PROTROMBNNORM(protrombin geninde 20210)
FAKTÖR V
rahim filmi
eşim ve ben kromozon analizi
bunların dışımda bir şey yapılmadı.acaba eksik tahliller varmı diye düşünmeden edemiyorum.
canım ya ıkımızın yapılan butun testlerı farklı ama sorunumuz aynı.bu nasıl oluyor aklım almıyo.

Back