17 olmasi gerekirken 15 de kalmıştı. Kalbinde hasar var beyin yapısı sıkıntılı kromozom bozukluğu dediKaç haftalikti bebeğiniz?kromozom bozukluğu mu vardı?
Bende çikolata kisti var sebep kalitesiz yumurta mi diye sordum hayır dedi doktorum ki her olumsuzluğu hemen soyleyen biri. Allah öyle istemis öyle olmuş yapcak biseu yok eğer kalitesiz yumurta yada spermden kaynaklansa bi tane kromozom bozukluğu olan bebeği ilan çiftin her çocuğu ayni sıkıntıya sahip olur ama bu sıkıntıyı atlatip sağlıklı çocukları olanlar var çevremde eşimin yakin is arkadaşıben kırk yaşındayım.Genetik uzmanı bize çok güzel sattı.sebin yumurtani şuan incelesem yumurtayı parcalayacagim bunun bize bir faydasi olmayacak.esinin spermin incelesem şuan ki sperm kalitesi ile döllenme aşamasına sperm aynı olmayacak.bazen sperm ve yumurta kalitesi sadece döllenmeye yetecek kalitedir.Bolunerek ilerlediği için hangi kromozom dizilisinde kalite düşüyorsa o kromozom da problem oluyor.kromozom bozukluğunda herhangi bir sebep bulamazsan anne yaşı ile bağlantılı diyebiliyor yumurta sayısı ve kalitesi düştüğü için.ama size tüp bebek önermiyorum sizin normal yollarla ve saglikli çocuğunuz olma ihtimali sokakta gezen herhangi bir citf kadar yüksek...zaten kimyasal gebelik ve 10 hafta önce düzen bebeklerin hepsi kromozom bozukluğundan dolayı gelisim evresini tamamlayamadıgi için gebelik sonlanıyor.Kimyasal gebelikleri canım zaten düşükten saymiyorlar.bir çok kadın kimyasal gebelik geçirdiğini bile anlamıyor.Özellikle gebelik planlanmiyorsa kadınlar reglim gecikti diyip kanama olmasını bekliyorlar.
2 tane çikolata kisti vardı ama ne yapışıklık, ne adet düzensizliğim vs hiç bir sorunum yoktu. Hatta kaliteli ve güzel yumurtalarım çıkıyordu tüp bebek de. Eşimde de sorun yoktu yine de 3 aşılama 4 tüp bebek sonucu hep elim boş kaldı. Ya kimyasal gebelik oldu ya negatif. Çikolata kistleri bazı zararlı maddeler salgılayıp döşenmiş yumurtanın rahme tutunmasına engel olabiliyormuş. En son 5.tüp bebekte resveratrol diye bir antioksidan kullandım, çikolata kistleri nin olumsuz etkisini baskıladığına dair yapılan araştırmalar vardı. Onun mı faydası oldu bilemiyorum ama nihayet kızımı kucağıma alabildimBende çikolata kisti var sebep kalitesiz yumurta mi diye sordum hayır dedi doktorum ki her olumsuzluğu hemen soyleyen biri. Allah öyle istemis öyle olmuş yapcak biseu yok eğer kalitesiz yumurta yada spermden kaynaklansa bi tane kromozom bozukluğu olan bebeği ilan çiftin her çocuğu ayni sıkıntıya sahip olur ama bu sıkıntıyı atlatip sağlıklı çocukları olanlar var çevremde eşimin yakin is arkadaşı
Antifosfolipidsin bunun ne olduğunu açıklayabilrmisiniz. sonuçlar çıkmadı ama bendede büyük ihtimal lupus pozitif.Unutmadan yazayım.Bana genetik doktoru dedi ki,bazi kişilerin otoimmun sistemle ilgili sıkıntısı olduğu için bağışıklık sistemi vücutta bebeği yabancı cisim gibi algılıyor ve onu vücuttan atmak istiyor.bu yüzden bebeğe zarar veriyor bir şekilde onu vücuttan atmak istiyor.Bağisiklik sistemini baskılayan ilaçlar kullanıp çok sağlıklı bebek dünyaya getiren bir çok kişi tanıyorum.Bende meğerse lupus hastasi olduğum için antifosfolipidsin dedi doktor.
Oda olabilir evet ama benim sıkıntım kromozom bozukluğuydu 15 haftaya kadar gitmişti zaten melek kizim.2 tane çikolata kisti vardı ama ne yapışıklık, ne adet düzensizliğim vs hiç bir sorunum yoktu. Hatta kaliteli ve güzel yumurtalarım çıkıyordu tüp bebek de. Eşimde de sorun yoktu yine de 3 aşılama 4 tüp bebek sonucu hep elim boş kaldı. Ya kimyasal gebelik oldu ya negatif. Çikolata kistleri bazı zararlı maddeler salgılayıp döşenmiş yumurtanın rahme tutunmasına engel olabiliyormuş. En son 5.tüp bebekte resveratrol diye bir antioksidan kullandım, çikolata kistleri nin olumsuz etkisini baskıladığına dair yapılan araştırmalar vardı. Onun mı faydası oldu bilemiyorum ama nihayet kızımı kucağıma alabildim
Ben kızken 20 yıl boyunca polikistik overle savaştım.Diane 35 kullandım 20 yıl boyunca hatta düğünden önce doktorum bana büyük ihtimalle tedavisiz seni bebek mayacak gibi dedi.Evlendikten 3 ay sonra doğum kontrol hapını bıraktım ve bir daha polikistik över olmadım.1yil sonra doktora planlı bir gebelik olsun diye doktora gittik.Esimle bana test yapıldı ikimizde de sıkıntı çıkmadı.yumurts rezervinin iyi olduğunu 6 ay içinde hamile kalmadan gel tekrar değerlendirelim dedi.Ücüncü ayda hemen hamile kaldım.Ne sevinmek ne sevinmek.Benim rahimin ters olduğunu için herkes kolay hamile kalamazsin vs dedi ama çok kolay hamile kalıyorum.Genetik doktoru hücrelerin bulunme aşamasında bir sıkıntı oluyor ama bunun kesin nedenini bilemiyoruz.Kisiden kimseye göre değişebiliyor.Bizim.durmumumuzda yukarıdan bir kuş geçiyor milyonlarca insan üzerinden o kadar insan içinden gelip bizim basimiz üstüne düşüyor pisliği örneğini vermişti başka bir doktor.benim son yaptirdigim AMH değerim 2.83 çıktı.yumurta kalitemle ilgili bir problem yok diyorlar ama insan neden peki kimyasal oluşuyor onun cevabını kimse veremiyor.Bende çikolata kisti var sebep kalitesiz yumurta mi diye sordum hayır dedi doktorum ki her olumsuzluğu hemen soyleyen biri. Allah öyle istemis öyle olmuş yapcak biseu yok eğer kalitesiz yumurta yada spermden kaynaklansa bi tane kromozom bozukluğu olan bebeği ilan çiftin her çocuğu ayni sıkıntıya sahip olur ama bu sıkıntıyı atlatip sağlıklı çocukları olanlar var çevremde eşimin yakin is arkadaşı
Antifosfolipidsin bunun ne olduğunu açıklayabilrmisiniz. sonuçlar çıkmadı ama bendede büyük ihtimal lupus pozitif.
Iste diyorum ya sebepsiz Rabbim öyle nasip etmis çünkü bilimsel bi aciklamasi yok bunun ben 2 iyi doktorla konuştum ikisi de aynısını dedi yumurta yada spermin kalitesiyle alakası yok kromozom bozukluğunun dedi. Ama kimyasalı kalitesiz yumurta yada sperm diye duydum ben yada pihtilasma probleminden oluyo diye duydum ama araştırmadim ve bi doktorun düşüncesini duymadimZaten bizi en çok korkutan da kromozom bozukluğunun tekrar olma ihtimalini bilinçaltimizdan cikaramayışımız....İlk bebeğimin kalbi durmuştu kürtaj olup bitti.ikinci bebekte öyle sevinmişti ki hamile olduguma.her doktora gittigimde önce kalbine bakiyordum atıyor mu diye,ta ki 11.haftaya geldik doktorum dedi haberler kötü o zaman bütün umutlarım korkuya dönüştü.Hala endiseliyim ve korkuyorum ama yinede istiyoruz bebişimiz olsun
Ben kızken 20 yıl boyunca polikistik overle savaştım.Diane 35 kullandım 20 yıl boyunca hatta düğünden önce doktorum bana büyük ihtimalle tedavisiz seni bebek mayacak gibi dedi.Evlendikten 3 ay sonra doğum kontrol hapını bıraktım ve bir daha polikistik över olmadım.1yil sonra doktora planlı bir gebelik olsun diye doktora gittik.Esimle bana test yapıldı ikimizde de sıkıntı çıkmadı.yumurts rezervinin iyi olduğunu 6 ay içinde hamile kalmadan gel tekrar değerlendirelim dedi.Ücüncü ayda hemen hamile kaldım.Ne sevinmek ne sevinmek.Benim rahimin ters olduğunu için herkes kolay hamile kalamazsin vs dedi ama çok kolay hamile kalıyorum.Genetik doktoru hücrelerin bulunme aşamasında bir sıkıntı oluyor ama bunun kesin nedenini bilemiyoruz.Kisiden kimseye göre değişebiliyor.Bizim.durmumumuzda yukarıdan bir kuş geçiyor milyonlarca insan üzerinden o kadar insan içinden gelip bizim basimiz üstüne düşüyor pisliği örneğini vermişti başka bir doktor.benim son yaptirdigim AMH değerim 2.83 çıktı.yumurta kalitemle ilgili bir problem yok diyorlar ama insan neden peki kimyasal oluşuyor onun cevabını kimse veremiyor.
Açıkçası ben çok araştırdım.Hala da araştırıyorum.Size bir link bırakıyorum orada tekrarlayan gebelik problemlerinin sebepleri var.https://zeynepkamilkdch.saglik.gov.tr/TR,87645/tekrarlayan-gebelik-kayiplari.html#:~:text=Tekrarlayan%20Gebelik%20Kayb%C4%B1%20sebepleri%20nelerdir,AFS)%20ve%20baz%C4%B1%20uterin%20anomalilerdir.Iste diyorum ya sebepsiz Rabbim öyle nasip etmis çünkü bilimsel bi aciklamasi yok bunun ben 2 iyi doktorla konuştum ikisi de aynısını dedi yumurta yada spermin kalitesiyle alakası yok kromozom bozukluğunun dedi. Ama kimyasalı kalitesiz yumurta yada sperm diye duydum ben yada pihtilasma probleminden oluyo diye duydum ama araştırmadim ve bi doktorun düşüncesini duymadim
Link gelmedi ama bence biraz akisina birakmak lazim benim meleğim hic beklemediğim ay geldi cikolata kistinden ameliyat olucaktimAçıkçası ben çok araştırdım.Hala da araştırıyorum.Size bir link bırakıyorum orada tekrarlayan gebelik problemlerinin sebepleri var.https://zeynepkamilkdch.saglik.gov.tr/TR,87645/tekrarlayan-gebelik-kayiplari.html#:~:text=Tekrarlayan%20Gebelik%20Kayb%C4%B1%20sebepleri%20nelerdir,AFS)%20ve%20baz%C4%B1%20uterin%20anomalilerdir.
Konularima denk gelmediniz sanirim benimde 9 kaybim var hala denk gelemedim bunun caresini bulabilen birine konularimi okuyun ozellikle sık düsük ile ilgili olanı belki size yardimci olurArkadaşım senin kimyasal oluyormuş.Benim kalp atışını bile duymuslugum oldu . Kimyasal değil di hiç biri toplamda 5 tane düşük oldu . Ramotoloji en son seferinde gittiğim halde maalesef yine düşük oldu .Doktorlar ellerinde geleni yapıyorlar.Nedeni şuan da biz de bulamadık .Bizim gibiler varsa lütfen bizimle paylassinlar .
Yok denk gelmedim arkadaşım konularına.Bizde bilemedik ne yapsam çaresi bulunmuyor.Ramotolojide romatizma okuduğum cikti,Lupus testlerim temiz çıktı.İlac ve kortizon tedavisi üç ay uygulandi .Hamile kalmadan önce iğne ve aspirin kullandım.Hamile kaldım kortizon kullandim.Dozu düşüktü gerçi,ama yine olmadı .Dr şimdi farklı yöntemler uygulayacagini kan sulandırıcınin dozunu 6000 den fazla yapacağını coraspirin yanında başka kan sulandırıcıyi ekleyecegini söyledi Dr.Sıkı bir takip ediyor.Esimle elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.Evleneni iki buçuk yıl oldu . Evliliğimizin keyfini bile suremedik.Rabbim benim gibi olan tüm herkese yardımcı olsun.Yavrularimiza kavusalim.Konularima denk gelmediniz sanirim benimde 9 kaybim var hala denk gelemedim bunun caresini bulabilen birine konularimi okuyun ozellikle sık düsük ile ilgili olanı belki size yardimci olur
Benim Ramotoloji de tanı olarak fibromiyalji denildi .Lupus negatif çıktı.10 günde bir kan tahlililerim yapılıyor.İlaclari dozunu ve çeşiti ona göre düzenliyor.Bes aydır tedavim devam ediyor .Gebelik kaybim yine oldu.Benim de tüm önlemler alındığı halde yine olmuyor.Ramotoloji Dr bu gebelikte olmadı .Şimdi tedaviye eklemeler yapicaz öyle deneyeceğiz dedi.He bunda da bebek durmazsa yine degistiricez dedi .Deneme tahtası gibiyim yanisizin romatolojide bir sıkıntı çıktımı. bende bütün testleri yaptırdım bütün önlemleri aldığım halde yok durmuyor. artık psikolojik olarakta çok yıprandım. herşeyin doğru bir zamanı vardır diye avutuyorum kendimi ama süreç gittikçe yoruyor insanı.
Otoimmun sistemle ilgili bir çok hastalık var, semptomlari başka hastalıklarla karıştırıliyor ve geç teşhis ve geç tedavi ediliyor.Ben yıllardır polikistik overle uğraştım bir Allah'ın kulu da demedi ki bir Endokrin uzmanına git.sonucta hormonal bir bozukluk.yillardir kansızlık ve saç dökülmesi yaşıyorum.Ev akarlarina kimyasallara penicilin türevlerini karşı alerjim var.5 yıl boyunca her ay asi yaptiriyordum.vucudum herşeye tepski veriyor.Hatta eşime diyorum fareler gibi beni kobay olarak kullansalar hiçbir canlının vermediği tepkiyi benim vücudum verir.Evliliğimisin ikinci yılında eşimin memleketine gittik yaban meyveler var ay bunlar yenilir mi dediğimde esim panikle yeniliyor ama mümkünse sen yeme demiştiBenim Ramotoloji de tanı olarak fibromiyalji denildi .Lupus negatif çıktı.10 günde bir kan tahlililerim yapılıyor.İlaclari dozunu ve çeşiti ona göre düzenliyor.Bes aydır tedavim devam ediyor .Gebelik kaybim yine oldu.Benim de tüm önlemler alındığı halde yine olmuyor.Ramotoloji Dr bu gebelikte olmadı .Şimdi tedaviye eklemeler yapicaz öyle deneyeceğiz dedi.He bunda da bebek durmazsa yine degistiricez dedi .Deneme tahtası gibiyim yanirabbim hepimizin yardımcısı olsun.
Sizin tahlil sonuçları çıktı mi?Konularima denk gelmediniz sanirim benimde 9 kaybim var hala denk gelemedim bunun caresini bulabilen birine konularimi okuyun ozellikle sık düsük ile ilgili olanı belki size yardimci olur
Ne kadar doğru kısmet değilse olmuyor .Dr basiretleri de bağlanıyor.Rabbim ışık tutsun inşallah.Rabbim Cabalarimizi görüp kaderimizi güzel eylesinOtoimmun sistemle ilgili bir çok hastalık var, semptomlari başka hastalıklarla karıştırıliyor ve geç teşhis ve geç tedavi ediliyor.Ben yıllardır polikistik overle uğraştım bir Allah'ın kulu da demedi ki bir Endokrin uzmanına git.sonucta hormonal bir bozukluk.yillardir kansızlık ve saç dökülmesi yaşıyorum.Ev akarlarina kimyasallara penicilin türevlerini karşı alerjim var.5 yıl boyunca her ay asi yaptiriyordum.vucudum herşeye tepski veriyor.Hatta eşime diyorum fareler gibi beni kobay olarak kullansalar hiçbir canlının vermediği tepkiyi benim vücudum verir.Evliliğimisin ikinci yılında eşimin memleketine gittik yaban meyveler var ay bunlar yenilir mi dediğimde esim panikle yeniliyor ama mümkünse sen yeme demiştiAslında herşeyin bir sebebi var bu tekrarlayan gebeliklerinde ama rabbim bizi imtihana tabi tuttuysa doktorlar dahil herkesin basireti kapanıyor ve sebepleri bulunamıyor.O meleklerin bu dünyada rızkı varsa hiç bir şey engelleyemez.Rabbimin ol demesi yeterli....
Amin ,Ne kadar doğru kısmet değilse olmuyor .Dr basiretleri de bağlanıyor.Rabbim ışık tutsun inşallah.Rabbim Cabalarimizi görüp kaderimizi güzel eylesin