tekrarlayan kimyasal gebelik

Amin ,🤲
Benim kuzenimin 8 yıl çocuğu olmadı.tuplerinde sıkıntı çıkinca ameliyat oldu.sonrasinda miyim var dediler onun için ameliyat oldu.sonrasinda gebelik kayiplaribokdu.hatta ikinci bebeği araştırdılar turner sendromu cikmisti.sonrasinda tüp bebek yapmaya karar doktoruna pgt yaptıralım demiş doktor ısrarla sana gerek yok demiş.onlarda doktor daha iyi biliyor diye guvenmislerdi.(Ki bu doktor ünlü bir doktormus)Sonra 10-12 hafta arasında fetal DNA yaptıralım demisler.Doktor demiş bir sıkıntı çıkarsa gebeligi sonlandıracak misin?rKuzenim hayır kesinlikle aldirmam diyince o kadar parayi teste vermenize gerek yok demiş.hamileligi çok sıkıntılı geçti hastanede bile yattı bulantı ve diğer şikayetlerinden dolayı.tarama testinde bir şey çıkmıyor ama demisler bebeğin kalbinde bir parıltı var isterseniz bir uzmana gidin.Kuzebimle eşi doç.gidiyorlar diyor herhangi bir sıkıntı yok bebekte.icleri rahat etmiyor prof.goturuyorlar demiş hiç bir sorun yok bebeğin kabinde.ama bebeğin burun ölçüsü biraz ufakmis down sedromu olma ihtimade var yokta demişler.Sonra kuzenin daha doğuma 3 hafta varken beli tutuldu hastaneye gitti sinir sıkışması var bebeği almamız gerekebilir diyorlar ultrasonda bakıyorlar bebeğin boynuna kordon dolanmış meğer bir kaç haftadır o sekildeymis.sonrasinda sezeryan oldu bebek dünyaya geldi bir çok doktor bile bebeğin down sendromlu olduğuna bile inanmamış.bebek 20 gün yoğun bakımda kaldı.hastaneden çıktılar bebekte solunum sıkıntısı farkediyor kuzen hastaneye götürülür orada detaylı inceleme yapılınca bebeğin kalbinin ortasında delik var ve kalp kapağının biri yok.bebek bir sure hastanede yattı .hastaneden çıkınca 4 ay boyunca şırınga ile beslediler bu arada bebekte Biyotidinaz yani topuktan alınan kanda da genetik hastalık tespit edildi.bebek 5 aylıkken kalp ameliyatı oldu.yogun bakımda 1 ay kaldi orada üşutmüs ölünün sıkıntısı oldu bogazini delecegiz demişlerdi sonra o sıkıntı üstüne birde dikişleri patladı ikinci ameliyatı oldu.Ve dahası ama hala çocuk hayatta.demem o ki,bu çocugun bu dünyada rızkı varmış ki doktorlarinda ailenince basireti baglaniyor.Bizler için en iyisini Allah biliyor.Bazen sabırsız davranıyoruz istiyoruz ama hayırlısını istemek lazım...
Allah'ım ne sıkıntılar cekmisler.Sonucu güzel olmuş şükür . Sabırsız davranıyoruz doğru ,elimizdekilerin kıymetini de bilmemiz lazım .Rabbim hayirlisini versin.Eger olmayacaksa da kalbimizi buna razı etsin .Elimizden geleni yapıp ,daha sonra keşke dememek icin çabalıyorum/çabalıyoruz.Allahim ol derse ol .Hepimize ol desin inşallah.Gerci biz de anne sayılırız ya 😊

Allah'ım ne sıkıntılar cekmisler.Sonucu güzel olmuş şükür . Sabırsız davranıyoruz doğru ,elimizdekilerin kıymetini de bilmemiz lazım .Rabbim hayirlisini versin.Eger olmayacaksa da kalbimizi buna razı etsin .Elimizden geleni yapıp ,daha sonra keşke dememek icin çabalıyorum/çabalıyoruz.Allahim ol derse ol .Hepimize ol desin inşallah.Gerci biz de anne sayılırız ya 😊
Bu yazdığım sıkıntılar dışında daha neler neler yaşadılar anlatsam yüreğiniz dayanmaz😔Hala sıkıntıları devam ediyor.Ne güzel dua etmişsiniz ''hepimize ol desin inşallah'' canı gönülden hepimiz adına AMİN🤲

Oda olabilir evet ama benim sıkıntım kromozom bozukluğuydu 15 haftaya kadar gitmişti zaten melek kizim.
Hem çikolata kisti olup sıkıntısız sağlıkla doguranlar da vae kısmet herşey rabnim6ne dilerse o oluyo..
Tabi tabi. Bu çikolata kisti lanet bişey ya 🤦🏻‍♀️ herkeste farklı etki yapıyor. Kiminde şiddetli ağrı, kiminde yapışıklık, kiminde bebek olmada zorluk, kiminde de berliti bile vermiyor. Yalnız yumurta kalitesini de bozabildiğini söylemişti doktorum yani dna bozukluğu yapma ihtimali düşük olsa da var. Ama illaki sağlıklı gebelik de gerçekleşecektir az daha sabır. Kızım o kadar zorlukla geldikten sonra daha 12 aylıkken doğal yoldan süpriz şekilde hamile kaldım 😅 zamanı gelince mucizeler de geliyor işte, bize düşün tevekkül ve sabır

Tabi tabi. Bu çikolata kisti lanet bişey ya 🤦🏻‍♀️ herkeste farklı etki yapıyor. Kiminde şiddetli ağrı, kiminde yapışıklık, kiminde bebek olmada zorluk, kiminde de berliti bile vermiyor. Yalnız yumurta kalitesini de bozabildiğini söylemişti doktorum yani dna bozukluğu yapma ihtimali düşük olsa da var. Ama illaki sağlıklı gebelik de gerçekleşecektir az daha sabır. Kızım o kadar zorlukla geldikten sonra daha 12 aylıkken doğal yoldan süpriz şekilde hamile kaldım 😅 zamanı gelince mucizeler de geliyor işte, bize düşün tevekkül ve sabır
Ay ne güzel Allah güzel bahtlar versin tüm kuzucuklara🤲Böyle mucize hikayeler duyunca moral oluyor.Eltimde TSH değeri 8.78 ile hamile kalmış.Bekarken adet düzensizliği olurmuş sürekli ama hiç komtrole gitmemiş.Dugunden bir kaç gün önce regli olmuştu.Korunmayı bilmedikleri den hemen hamile kalmıştı.Özel hastanede ilgisiznbir doktora denk gelmiş ne folik asit ne başka birşey.tahlilleti yapmış bir dahaki ay gelince getirirsin demiş.Tahlillere ben bakmasam kimse bilmeyecek.Hemen doktora götürdüm sonrasında dahiliye meğer kızda hasimato varmış.Hamileliginde yazık çok sıkıntı çekti süresi bebek düştü düşecek derken o kadar çok ilaç kullandı ki,maşallah çok tatlı bir kızı dünyaya geldi.O TSH değeri ile hamile kalması bir mucize...

Benim doktorum doçent kromozom bozukluğu buna bağlı degil dedi özelikle sordum bidaha denk gelmez merak etmeyin dedi ki etrafımda yakın örnekleri var eşimin yakın is arkadasinda da kromozom bozukluğu olmus ilk bebeğinde ikincisini sıkıntısız aldi kucağına cok şükür.. Ne güzel gelmis mucize olmus sizin icin. Saglikla kucağına alirsiniz ins..

Yok denk gelmedim arkadaşım konularına.Bizde bilemedik ne yapsam çaresi bulunmuyor.Ramotolojide romatizma okuduğum cikti,Lupus testlerim temiz çıktı.İlac ve kortizon tedavisi üç ay uygulandi .Hamile kalmadan önce iğne ve aspirin kullandım.Hamile kaldım kortizon kullandim.Dozu düşüktü gerçi,ama yine olmadı .Dr şimdi farklı yöntemler uygulayacagini kan sulandırıcınin dozunu 6000 den fazla yapacağını coraspirin yanında başka kan sulandırıcıyi ekleyecegini söyledi Dr.Sıkı bir takip ediyor.Esimle elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.Evleneni iki buçuk yıl oldu . Evliliğimizin keyfini bile suremedik.Rabbim benim gibi olan tüm herkese yardımcı olsun.Yavrularimiza kavusalim.
Al benden de o kadar bu ay evlilik yildönümumûz 3 yil oldu ama başından beri ugrasiyoruz evliligimizin ilk aylarinda basladı dertlerimiz dusuklerimiz 3 yılda 9 kayip yasadım zamanin var ise okurmusun konularimi

Hayır cıkmadı hala bende yarin hastaneyi ariycam tahmini cıkıs tarihi 30 ekim diyordu hala yok ortada
İnşallah güzel sonuçlar cikar.Bu arada tahlil verdiğin kurumun online tahlil sonucu sorgulama ekranı yok mu?Artık kamu ve özel hastaneler hatta özel laboratuvarlardan bile online sorgulama yapilabiliyor.

İnşallah güzel sonuçlar cikar.Bu arada tahlil verdiğin kurumun online tahlil sonucu sorgulama ekranı yok mu?Artık kamu ve özel hastaneler hatta özel laboratuvarlardan bile online sorgulama yapilabiliyor.
Evet ordan bakıyorum ama calisiliyor diyor hala

Al benden de o kadar bu ay evlilik yildönümumûz 3 yil oldu ama başından beri ugrasiyoruz evliligimizin ilk aylarinda basladı dertlerimiz dusuklerimiz 3 yılda 9 kayip yasadım zamanin var ise okurmusun konularimi
Üzerimiz de nazar mı var nedir bilemedim.Ama yaşadıklarım da şimdi uzaktan bakarsan çok garip .Etrafımda kimseye böyle bir şey olmadı .Hiç bir sorunum yok ,sürekli düşük yapmak .Rahim tertemiz,yumurtaliklarim da güzel .Ama vücutta plesantada oluştuktan sonra bebege kan akışı olmuyormus.Orada damarlarda kan akışı olmuyormuş.Hayirlisi artık .Rabbim çözümü bulmamizi nasip etsin.. Sonuçların güzel çıkar inşallah.Okurum yazdıklarını da 😊

Üzerimiz de nazar mı var nedir bilemedim.Ama yaşadıklarım da şimdi uzaktan bakarsan çok garip .Etrafımda kimseye böyle bir şey olmadı .Hiç bir sorunum yok ,sürekli düşük yapmak .Rahim tertemiz,yumurtaliklarim da güzel .Ama vücutta plesantada oluştuktan sonra bebege kan akışı olmuyormus.Orada damarlarda kan akışı olmuyormuş.Hayirlisi artık .Rabbim çözümü bulmamizi nasip etsin.. Sonuçların güzel çıkar inşallah.Okurum yazdıklarını da 😊
Yanlış bilmiyorsam bu pıhtılaşma sorunu testini yaptırdın mi hic

merhabalar ben 6 kez kimyasal gebelik yaşadım. yapılan testler sonucu kan pıhtılaşması ve romatizma çıktı. rahim filmi çekildi. eşime gerekli testler yapıldı. hamilleliğide çok erken öğrenip hemen iğneye romatizma için ilaca başlanıyor. yani ne gerekiyorsa yapılıyor. ama yok bir anda beta değeri düşüyor kimysasal diyor doktor. belki romatizmdan olabililr birde romatolojiye git dedi. benim gibi olup sağlıklıı doğum yapan varmı. başka ne yapmam lazım. Kafama takmayım diyorum ama yok. çok üzülüyorum. hamile kalmaya korkuyorun.
Ramotoloji ye romatizma için değil bağışıklık kontrolü için göndermiş olabilir. Bununla ilgili benim açtığım bi topik var orda iki arkadaş var tekrarlayan kimyasal gebelik geçirip sonunda hamile kalan arkadaşlar var. Bağışıklık baskılayıcı serum kullandılar biri doğum yaptı diğerinin az kaldı. Yani belli olmuyor bazı şeyler eğer pıhtılaşmaysa sorun sadece dozunu ayarlamak gerekiyor. Benim hiç bir sorunun yok yine de kimyasal 🤷🏻‍♀️ Sadece pıhtılaşma sorunu olan arkadaşlarda var onlarda doğru dozla hamileliklerini devam ettirdiler

merhabalar ben 6 kez kimyasal gebelik yaşadım. yapılan testler sonucu kan pıhtılaşması ve romatizma çıktı. rahim filmi çekildi. eşime gerekli testler yapıldı. hamilleliğide çok erken öğrenip hemen iğneye romatizma için ilaca başlanıyor. yani ne gerekiyorsa yapılıyor. ama yok bir anda beta değeri düşüyor kimysasal diyor doktor. belki romatizmdan olabililr birde romatolojiye git dedi. benim gibi olup sağlıklıı doğum yapan varmı. başka ne yapmam lazım. Kafama takmayım diyorum ama yok. çok üzülüyorum. hamile kalmaya korkuyorun.
Tup bebekle pgt islemi yapilcak.canim. benimde kimyasal oluyordu kese gozukmeden dusuyordu degerlerim. Pgt islemi yaptirdik saglikli 2 yasinda oglum var simdi ikinciye yine tup bebek yaptirdik ve o da pgtlo

Ramotoloji ye romatizma için değil bağışıklık kontrolü için göndermiş olabilir. Bununla ilgili benim açtığım bi topik var orda iki arkadaş var tekrarlayan kimyasal gebelik geçirip sonunda hamile kalan arkadaşlar var. Bağışıklık baskılayıcı serum kullandılar biri doğum yaptı diğerinin az kaldı. Yani belli olmuyor bazı şeyler eğer pıhtılaşmaysa sorun sadece dozunu ayarlamak gerekiyor. Benim hiç bir sorunun yok yine de kimyasal 🤷🏻‍♀️ Sadece pıhtılaşma sorunu olan arkadaşlarda var onlarda doğru dozla hamileliklerini devam ettirdiler
Bide sadece ramotoloji değil immünoloji de kontrol etmeli. Ben direk cd56 testi yaptırdım ama sonuç temiz sayılır sınırda çıktı

Yanlış bilmiyorsam bu pıhtılaşma sorunu testini yaptırdın mi hic
Pıhtılaşma testim yapildi,sonucum pozitif.Ona göre iğne dozumda yapıliyor .Rahim de ve hamile kalmamda bir sorunum yok 😊 .. Genel anlamda sorunlarım ise , Ramatoloji bölümü hastasıyım Romatizma çıktı.. Bir türlü ne yaparlarsa yapsınlar, olmuyor.Simdi sizin de belirttiğiniz gibi kan sulandırıcı ignemi artiricaklar .Aspirin yanı sıra başka ilaç ekliyecegini iletti .Ramotoloji Dr .Bu arada bağışıklık sistemi ile ilgili de baskılayıcı ilaçlar kullanıyorum.Gerci gebelikte baya düşürdü dr .Düşük yapalı daha bir ay oldu ..Bir daha ki ay tedavi sürecim yine başlıyor 😊son İki ay sıkı bir ilaç takviye yapılıyor..Baya kortizon veriliyor .Hem ilaç hem serum hemde iğne olarak..Kadın dogumcuya artik isim düşmüyor.Ramatoloji ve iç hastalıkları uzmanı olan dr.Herseyimle ilgileniyor .. Baya uzun yazdım ..

Kadın doğumcu olan iki dr (biri ise doç Dr) Tibbin bagzen çözüm bulamadığı yerler vardir .Sizin de öyle dediler .3.su ise doç Dr de Allah Allah neden böyle oldu ki deyip .Bana dosyami ,düşük yaptığım o gün elime tutuşturdu.Kendimi akışına bıraktım.Rabbim çözümü de buldurur inşallah..

2 tane çikolata kisti vardı ama ne yapışıklık, ne adet düzensizliğim vs hiç bir sorunum yoktu. Hatta kaliteli ve güzel yumurtalarım çıkıyordu tüp bebek de. Eşimde de sorun yoktu yine de 3 aşılama 4 tüp bebek sonucu hep elim boş kaldı. Ya kimyasal gebelik oldu ya negatif. Çikolata kistleri bazı zararlı maddeler salgılayıp döşenmiş yumurtanın rahme tutunmasına engel olabiliyormuş. En son 5.tüp bebekte resveratrol diye bir antioksidan kullandım, çikolata kistleri nin olumsuz etkisini baskıladığına dair yapılan araştırmalar vardı. Onun mı faydası oldu bilemiyorum ama nihayet kızımı kucağıma alabildim
Maşallah hangi resveratrol jac mg ne kadar sure kullandiniz

Pıhtılaşma testim yapildi,sonucum pozitif.Ona göre iğne dozumda yapıliyor .Rahim de ve hamile kalmamda bir sorunum yok 😊 .. Genel anlamda sorunlarım ise , Ramatoloji bölümü hastasıyım Romatizma çıktı.. Bir türlü ne yaparlarsa yapsınlar, olmuyor.Simdi sizin de belirttiğiniz gibi kan sulandırıcı ignemi artiricaklar .Aspirin yanı sıra başka ilaç ekliyecegini iletti .Ramotoloji Dr .Bu arada bağışıklık sistemi ile ilgili de baskılayıcı ilaçlar kullanıyorum.Gerci gebelikte baya düşürdü dr .Düşük yapalı daha bir ay oldu ..Bir daha ki ay tedavi sürecim yine başlıyor 😊son İki ay sıkı bir ilaç takviye yapılıyor..Baya kortizon veriliyor .Hem ilaç hem serum hemde iğne olarak..Kadın dogumcuya artik isim düşmüyor.Ramatoloji ve iç hastalıkları uzmanı olan dr.Herseyimle ilgileniyor .. Baya uzun yazdım ..
Ins gönlünüzce olsun herşey 😍

Okumalısın biraz uzun sayafalarca yorum var ama belki isine yarayan bi yorum bulursun

X