günaydın fıstıklar,nasılsınınz,gününüz dünden güzel geçsin inşallah..
yeni Hamilelerimiz varmış tebrik ediyorum onları..
çalışmalara devam değilmi..inşalah listemiz daha da uzayıp gidecek.
öpüyorum hepinizi...
BU SANA YAZDIĞIM ıLK MEKTUBUM CANIM KIZIM,HOŞGELDıN DÜNYAMA…
Aynalara bakmaktan uzun zaman önce vazgeçmiştim,sabahları yüzüme bakıp günaydın demeyi bırakalı çok olmuştu.Korkardım gözlerimdeki sensizliğin acısını görmekten. Ya kendimi tutamazsam ,saatlerce ağlayıp lavaboda kalırsam ,işe gidemezsem,hayata tekrar tekrar tutunacak uyduruk bahaneler bulamazsam diye..
Çok uğraşmıştım gelmen için,neler neler yapmıştım..Daha önce 3 kez yüreğime dokunmuştu ellerin,ellerin öyle küçüktü ki tükenmişti yüreciğin…
Babanla birbirimizi severek evlendik,çok mutluyduk,her şeyimiz tamdı,senelerce sensiz yaşadık,hep mutlu,hep huzurlu..Oysa benim bu mutlulukta hep sensizliğim de saklıydı anneciğim..Babanı üzmemek için onun yanında sussamda sana olan hasretim dinmiyordu.Şimdi öğrendim ki babanda benle aynı duyguları yaşıyordu..
ılk yıllarımız ,dostlarımız,kalabalık arkadaş grupları, gez dolaş,eğlen her şey çok güzeldi..Günler gelip geçti,bekarlar evlendi,evler tek tek bebeklerle şenlendi.. biz aynıydık mutluyduk,sağlıklıydık,huzurluyduk. . Daha zamanımız vardı..
ılk müjde, ,ilk çırpınış, ılk düşük, ilk yürek acısı yaktı içimi,gelmiştin ve hemen de gidivermiştin..Şaşkındım,anlamaya çalıştım,ne yaptım ,ağır mı kaldırdım,serviste gidip gelirken mi oldu,kim suçluydu.Doktora göre suçlu yoktu,olurdu..
Beklemeye başladım,belki hemen geliverirsin diye..Yıllar sonra bir bayram arifesinde 2.kez geldin ve yine hemen gidiverdin,bilemedin annecim yüreğimdeki anne sevgisini,özlemini..
Yine seneler geçti kuzum,bebekli dostlarımız ,ziyaretlerimiz azalmaya başladı..Doğaldı,onların düzeni farklıydı, ilgi alanları kaydı..Bizim de muhabbetimiz aynıydı..ben istedim birazda ayrı kalmayı..Sıkılmıştım bebek görmekten,doğum hikayesi dinlemekten..senin ne zaman olacak sözlerine yanıt vermekten..ve içimden kan damlarken gülümsemekten…
Yine seneler geçti ..3. kez geldin,dış gebelik geçirdim,yok bu kadarı fazla dedim..ışte belki o günlerde bıraktım aynalara bakmayı,polyanacılık oynamayı..Artık gülmüyordum ben,inancım tamdı şükürler olsun,her yaşananın bir sebebi vardı,hayırlısı buydu.Sabır sınavıydı,dayanmak rıza göstermek lazımdı,ben elimden geleni yapmış sonunu rabbime bırakmıştım,daha ne olmalıydı…
Kasım 2009..Ani bir kararla babanı doktorumuza sürükledim,açıklama yapamadım ..niye geldik dedi baban ,rutin kontrolum ,muayene dedim.Bilmiyordum ne diyeceğimi,ne istediğimi…Çünkü korkuyordum … 4. Kez gelir misin ,hazır mısın,ister misin, ya ben taşıyabilir miydim yenisini..
Sustum,hiç konuşmadım,sadece geldim dedim doktorumuza…ben yoktum sanki o odada.Doktor konuştu , eşim konuştu..Ben de gözler dolu doluydu,tutamıyordum kendimi..karar verildi..tüp bebekti..
Başladık,ilk iğneler ,beklemeler,kk da geçen uzun meraklı sohbetler..doktorumuz 14.gün test demişti.kızlar 7.gün teste başlamıştı..yap diyenler vardı,yapma diyenler…nasıl olsa erkendi,zaten çıkmazdı,üzülmeye gerek yoktu..test yapsam ne olurdu.7.gün akşamı tutamadım kendimi,testi yaptım.bekledim,nasıl olsa çıkmayacaktı…,önce gözlerim açıldı,olamazdı var mıydın sen annem,gelmiş miydin,demek ki yalnız değildin,mutlaka kardeşlerin de vardı..işte ben aynaya o an da baktım yeniden ..yeniden ışıldadı gözlerim ..gelmiştin ,kardeşlerinin gücü yetmese de bu yolculuğa sen dayandın annecim…Artık yüreğimde,yüreciğin ..Yolun yarısını geçtik dayan anneciğim..senle tamamlandım ,yeniden hayata tutundum ben,..
Aynalara bakıyorum şimdi,dargınlığım bitti, her gün yeniden aşık oluyorum, babana ,yeniden gülüyorum,oyun parkına gidip çocukları seviyorum..sen içimde tepindikçe ben mutlu oluyorum..Rabbime binlerce kez şükrediyorum..Beni üzmediğin için sana teşekkür ediyorum..Canım kızım benim,yaşama sevincim..01.05.2010
bebiş isteyen arkadaşlarım ümidinizi yitirmeyin,inşallah bizde o cennet kokularını kucağımıza birgün alıcaz...[/QUOT
nasıl güzel şeyler yazmışsın böyle okurken gözyaşlarım sel oldu inan allahım bizede nasip etse o güzel duyguyu mis kokuyu...allah sağ salim çocuğuna ve eşine bağışlasın seni arkadaşım...