Merhabalar, çok çok geçmiş olsun. Siz veya eşiniz ateşli havale geçirmiş miydiniz? Eğer cevap evetse bu durum genetik ve çocuğunuz ateşli havaleye yatkın demektir. Zaten doktorlar da bilgilendirmiştir. Biz anne babalar için ne kadar korkunç ve unutulmaz bir an olsa da çocuklar hasarsız atlatıyor hatta hatırlamıyorlar. Benim oğlum ilk defa 4,5 yaşında geçirdi ve ondan sonra inanılmaz bir gelişim gözlemleyebildim özellikle dil becerilerinde. Aylar oldu daha yeni geçiyor ateşten korktum. Havaleden sonra defalarca ateşli hastalıklar geçirdi, hatta ateşi 40,5e çıktığında bile havale geçirmedi. Zaten yüksek ateş sebep olmuyor, gelişim dönemlerinde hızlıca yükselen veya düşen ateş sebep oluyor ve bunu engellemek pek mümkün değil. O yüzden her hastalandığında havale geçirecek diye düşünmeyin. Ateşini düşürmeye çalışırken benim dikkat ettiğim hem ateş düşürücü hem nemli bezler kullanmak yerine sadece bir yöntemi tercih etmek ki ateşi çok hızlı düşmesin. Bazı doktorlar havale geçmişi olan çocuklarda ateş esnasında erkenden ateş düşürücü kullanmayı tavsiye ediyor. Umarım siz de bir daha bu korkuyu yaşamak zorunda kalmazsınız ve bu geçirdiği son havale olur.