- 14 Mayıs 2010
- 331
- 1
-
- Konu Sahibi mayflowers
merhabalar bende 2 kere kürtaj oldum.biri 9 diğeri 10 haftalıkken kalp atışı durduğu için hemen alındı.doktorumun tavsiyesiyle araştırma hastanesine gittim.gereken bütün tahliller yapıldı ve sonuç olarak yüksek derecede kan pıhtılaşması çıktı.şu anda son kürtajımı olalı 5 ay oldu ben bir an evvel anne olmak istiyorum.RABBİM inşallah bu mutluluğu bana da yaşatır.daha doğrusu olmayan herkese yaşatır.tekrar hamile kaldığımda kan sulandırıcı iğne olmam gerekiyormuş benim korkum bu iğneyi vurulduğu halde tekrar aynı olayı yaşayanlar varmış.Acaba yine mi aynı şeyi yaşarım ?
merhabalar bende 2 kere kürtaj oldum.biri 9 diğeri 10 haftalıkken kalp atışı durduğu için hemen alındı.doktorumun tavsiyesiyle araştırma hastanesine gittim.gereken bütün tahliller yapıldı ve sonuç olarak yüksek derecede kan pıhtılaşması çıktı.şu anda son kürtajımı olalı 5 ay oldu ben bir an evvel anne olmak istiyorum.RABBİM inşallah bu mutluluğu bana da yaşatır.daha doğrusu olmayan herkese yaşatır.tekrar hamile kaldığımda kan sulandırıcı iğne olmam gerekiyormuş benim korkum bu iğneyi vurulduğu halde tekrar aynı olayı yaşayanlar varmış.Acaba yine mi aynı şeyi yaşarım ?
merhabalar ilk doğumundan sonra 4 düşük yaptım ilk hamileliğim 4 aylıktı sonrakiler enfazla 2.5 aylık oluyor şuan araştırma hastanesinde tedavi oluyorum rahim filmi çektiraceğim genetik testi istediler eşimden de bazı tesler istediler ne sorunum olduğu bu tahlillerde çıkarmı yardımcı olursanız sevinirim ..
merhaba ben 6ay önce 7 haftalık bir düşük yaptım tüm kontrollerim yapıldı hiç bir sorun olmadığı söylendi fakat 4 aydır korunmama rağmen henüz hamile kalamadım psikolojik olarak kötü hissediyorum sizce ne yapmalıyım teşekkürler
merhaba geçmiş olsun 4 ay gebe kalamaıyorum demek için erken bir zamandır. yaşınızı bilmiyorum eğer 35in altında ise fazla telaşa kapılmayın. bu süreci biz 1 yıl olarak söyleriz fazla sabrınız olmuyorsa da küçük aydınlatıcı testler yapılabilir ama herşeyden önce jinekoloğunuzla bunları konusup arştırmaların nereden başlanması gerektiğine karar vermeniz gerekir. tek sefer düşüklerin araştırılmasını önermeyiz. iki ve fazla sayıda ardarda kayıplar ise mutlaka değerlendirilmelidir.
merhaba dr bey ben temmez 10 gibi bebegimi dusukle sonlandirmak zorunda kaldim bebek 10 haftalik oldu fakat 6 haftalik gibi kaldi gelismedi kalbi olusmadi normalde dusermis kendisi dusmedide operasyonla alindi simdi saglikli bir bebegim olmasini istiyorum ama adetim her ay 10 gun atiyor ve burdaki doktorlarda enterese olmuyor malesef turkiyede degilimki her istedgim sorunun cevabini alayim doktorumdan cok duz bakiyorlar robot gibi onlar alismis olabilir ama ben anne olmak istiyorum ve normal gitmeyen birseylermi var diye suphe ediyorum her ay geciktiginde umutlaniyorum ama sonu husran eylulde korunmayi biraktik ben 25 yasindayim esimde 25 yasinda doktor saglikli oldugumu soledi ama
her ay 10 gun adet ileri atmasi sizce normalmi ayrica ilk gun cok az geliyor iki gun yogun sonrasinda duruyor adeta cok uzuluyorum anne olamicakmiyim diye burda elim kolum bagli eger beni dokturumdan tlep edebilecegim birseylere yonlendirirseniz cok memnun olurum simdiden allah razi olsun
merhabalar ben 22 yaşındayım ve 6 ay içinde iki kez kürtaj oldum.3 ve 2 aylık bebeklerin kalbi duruyormuş patolojide desidua çıktı... Genetikte test yaptırdık kromozomlarda bir şey çıkmadı..diğer testte ise faktör xıı v34l mthfr c677t mthfr a1298c heterozigot mutasyon çıktı çokta önemli değil deyip eşime sperm testi yapıp sigara içmemesi gerektiğini söylediler..bende kan pırtılaşması her hangi bir sorun olmadığını söylediler 4 mayıs en son kürtaj tarihim..bidaha çoçuğum olur mu :'( psikolojik olarak çok kötüyüm herkes bi yorum yapıyor
merhabalar ben 22 yaşındayım ve 6 ay içinde iki kez kürtaj oldum.3 ve 2 aylık bebeklerin kalbi duruyormuş patolojide desidua çıktı... Genetikte test yaptırdık kromozomlarda bir şey çıkmadı..diğer testte ise faktör xıı v34l mthfr c677t mthfr a1298c heterozigot mutasyon çıktı çokta önemli değil deyip eşime sperm testi yapıp sigara içmemesi gerektiğini söylediler..bende kan pırtılaşması her hangi bir sorun olmadığını söylediler 4 mayıs en son kürtaj tarihim..bidaha çoçuğum olur mu :'( psikolojik olarak çok kötüyüm herkes bi yorum yapıyor
Canım Allah yardımcın olsun çok üzüldümMerhaba,
ben 8 haziranda doğumda bebeğimi kaybettim. son ana kadar (doğum anı dahil) herşey çok normaldi. doğduğu anda doktorum yorgun bi bebek yan tarafa alalım dedi ve bebeğimi göremeden hızlıca yanımdan götürdüler.
Bebek için 35 dk. uğraştık elimizden gelen herşeyi yaptık fakat nefes almadı, kalbi atmadı dediler.
doğumun olduğu gün 12 saat boyunca nst bağlıydım ve kalp atışları normaldi. 40 haftamın son günüydü.
normal doğum ile doğumumu yaptım. doğum anında da herşey yolundaydı. fakat doğduğu anda ne oldu, neden kalbi atmadı nefes alamadı bilmiyorum.
doktorum "bazı bebekler dünyaya adapte olamayabiliryor, herşey normaldi inan nedenini bizde bilmiyoruz" dedi. yapılan açıklama sadece bu.
otopsi yapıldı 6 ay oldu , fakat hala sonuçlanmadı.
doğumumdan iki ay sonra yeniden hamile kaldım. doktora gittiğimde düşük riskinin olduğunu, rahimde kanama olduğunu söyledi. progestan verdi. fitil olarak 15 gün kadar kullandım. 8 haftada bebeğin gelişimi geriden geliyor dediler.
10. haftada (1 kasım ) gittiğmde kalp atışları durmuş almamız gerekli dediler. ve bu bebeğimi de kaybettim.
şuan ne yapmalıyım, önlem amaçlı herhangi bir tahlil yaptırmalımıyım, tekrar bir bekleme süreci geçirmeliyim, bu süre ne kadar ve neden böyle bir süreç var...
tekrar hamile kalırsam yeniden düşük yaşarmıyım veya doğum anında ölüm olur mu ?
aklıma takılan bu sorularda aydınlatıcı bilgilerinizi rica ediyorum.