- Konu Sahibi mayflowers
Merhaba başınıza gelenler çok üzücü allah sabır versin. Elbette zaman herşeyin düzelmesinde fayda sağlayacaksa da acılarınız bir yerlerde devam edecek. Fiziksel olarak vücudunuzun kendine gelmesi için kürtaj sonrası en az 3 ay beklemelisiniz. Araştırmaların yapılması için de eğitim araştırma hastaneleri ya da üniversite hastanelerini öneriririm. Otopsi raporu da öneli kalp hastalığı açısından değerlendirilmeli. Sevfgiler.
merhaba,
ben 8 haziranda doğumda bebeğimi kaybettim. Son ana kadar (doğum anı dahil) herşey çok normaldi. Doğduğu anda doktorum yorgun bi bebek yan tarafa alalım dedi ve bebeğimi göremeden hızlıca yanımdan götürdüler.
Bebek için 35 dk. Uğraştık elimizden gelen herşeyi yaptık fakat nefes almadı, kalbi atmadı dediler.
Doğumun olduğu gün 12 saat boyunca nst bağlıydım ve kalp atışları normaldi. 40 haftamın son günüydü.
Normal doğum ile doğumumu yaptım. Doğum anında da herşey yolundaydı. Fakat doğduğu anda ne oldu, neden kalbi atmadı nefes alamadı bilmiyorum.
Doktorum "bazı bebekler dünyaya adapte olamayabiliryor, herşey normaldi inan nedenini bizde bilmiyoruz" dedi. Yapılan açıklama sadece bu.
Otopsi yapıldı 6 ay oldu , fakat hala sonuçlanmadı.
Doğumumdan iki ay sonra yeniden hamile kaldım. Doktora gittiğimde düşük riskinin olduğunu, rahimde kanama olduğunu söyledi. Progestan verdi. Fitil olarak 15 gün kadar kullandım. 8 haftada bebeğin gelişimi geriden geliyor dediler.
10. Haftada (1 kasım ) gittiğmde kalp atışları durmuş almamız gerekli dediler. Ve bu bebeğimi de kaybettim.
şuan ne yapmalıyım, önlem amaçlı herhangi bir tahlil yaptırmalımıyım, tekrar bir bekleme süreci geçirmeliyim, bu süre ne kadar ve neden böyle bir süreç var...
Tekrar hamile kalırsam yeniden düşük yaşarmıyım veya doğum anında ölüm olur mu ?
Aklıma takılan bu sorularda aydınlatıcı bilgilerinizi rica ediyorum.