-
- Konu Sahibi mayflowers
merhaba,
ben 8 haziranda doğumda bebeğimi kaybettim. Son ana kadar (doğum anı dahil) herşey çok normaldi. Doğduğu anda doktorum yorgun bi bebek yan tarafa alalım dedi ve bebeğimi göremeden hızlıca yanımdan götürdüler.
Bebek için 35 dk. Uğraştık elimizden gelen herşeyi yaptık fakat nefes almadı, kalbi atmadı dediler.
Doğumun olduğu gün 12 saat boyunca nst bağlıydım ve kalp atışları normaldi. 40 haftamın son günüydü.
Normal doğum ile doğumumu yaptım. Doğum anında da herşey yolundaydı. Fakat doğduğu anda ne oldu, neden kalbi atmadı nefes alamadı bilmiyorum.
Doktorum "bazı bebekler dünyaya adapte olamayabiliryor, herşey normaldi inan nedenini bizde bilmiyoruz" dedi. Yapılan açıklama sadece bu.
Otopsi yapıldı 6 ay oldu , fakat hala sonuçlanmadı.
Doğumumdan iki ay sonra yeniden hamile kaldım. Doktora gittiğimde düşük riskinin olduğunu, rahimde kanama olduğunu söyledi. Progestan verdi. Fitil olarak 15 gün kadar kullandım. 8 haftada bebeğin gelişimi geriden geliyor dediler.
10. Haftada (1 kasım ) gittiğmde kalp atışları durmuş almamız gerekli dediler. Ve bu bebeğimi de kaybettim.
şuan ne yapmalıyım, önlem amaçlı herhangi bir tahlil yaptırmalımıyım, tekrar bir bekleme süreci geçirmeliyim, bu süre ne kadar ve neden böyle bir süreç var...
Tekrar hamile kalırsam yeniden düşük yaşarmıyım veya doğum anında ölüm olur mu ?
Aklıma takılan bu sorularda aydınlatıcı bilgilerinizi rica ediyorum.
Canım Allah yardımcın olsun çok üzüldüm
Bildiğim kadarı ile bu tür durumlarda en az 6 ay dinlenmek gerekiyor.
Tekrar gebe kalırsan düşme oranı yüksek oluyor;kendimden biliyorum.
Ben üstüste düşükler yaşadım ama bu kadr büyük değillerdi. hep 7 haftalıkken düştüler.
Ama bende kan pıhtılaşması çıktı. Allah sabrını versin üzülme inş sağlıkla gelir bebeniz.
Bu arada nerdesin bilmiyorum ama ben ist Avrupa yakasındayım. Kanuni s.s eğ.ar.hastanesine gittim orda araştırmam yapıldı.özelde çok tutuyor. birde o hastanede iyi ilgileniyorlar.
Teşekkür ederim.
tavsiye ettiğin hastaneyi araştıracağım.
şuanki gittiğim doktorun söylediği iki farklı hamilelik geçirmişsin. birinci hamileliğinde sağlıklı bir doğum yapmışsın, doğumda birşeyler olmuş. diğerinde ise ilk üç ay içerisindeki kalp atışı durması. eğer bebeğin gelişiminde bir sorun varsa ilk 3 ay içerisinde rahim kendisi gebeliği sonlandırıyor. bundan kaynaklı. yani iki olay birbirini tekrarlayan değil , birbirinden çok farklı.
senin şuan yapabileceğin birşey yok dedi.
ama yinede sürekli ne yapabilirim düşüncesi aklımdan çıkmıyor.
Merhabalar, .ben 30 yaşındayım.6 yıllık evliyim. 3 yıldır çocuk düşünüyoruz. 1.yılında Pkolu olduğum için yumurta geliştirici haplarla doğal yolla ve hapla iyi sonuç alınamadığı için daha sonra iğne ile yumurta gelişimi sağlanarak doğal yolla deneme sağlandı fakat sonuç elde edilemedi.ilk denememiz aşılama oldu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde..gebelik oluştu fakat 4.haftada kese oluşmadı kimyasal gebelikle düşük yaptım..2. denememiz kendi isteğimizle daha fazla şansımız olduğunu düşündüğümüz için tüp bebek merkezinde (Bahçeci)tüp bebek oldu.yine gebelik oluştu ve 8.haftada kalp atışlarını duyamadık ve kürtajla alındı.Bu iki düşükten sonra genetik test yapıldı ve bende kan pıhtılaşması olduğunu öğrendik.3. deneme için farklı bir yerde denemek istedik.Umut tüp bebek merkezinde tüp bebek denedik yine hamile kaldım.pıhtılaşma iğnemi kullanmama rağmen 6. haftada boş gebelik sonucu düştü.Bu 3 düşükten sonra internet araştırmalarımızda lenfosit aşısı diye bir şey olduğunu öğrendik bağışıklık sistemini geliştirici .Biz de bu aşıyı yapan Türkiye’de tek bir yer olan Fertijin tüp bebek merkezinde yaptırmaya karar verdik.Bu aşının ilkini yaptırdıktan kısa bir süre sonra ,normal adet kanaması sanıp uzun sürdüğü için doktora gittiğimde doğal yolla hamile kaldığımı fakat yine 5.hafta da düşük yaptığımı öğrendim.Yine aynı merkezde yumurta geliştirici iğneler kullanıp doğal yolla olmasını denedik yine gebelik oluştu ve yine 4.haftada 5. düşüğümü yaptım.Sonuç olarak 2 senede 5 düşük ,2si kürtaj,1 tanesi histereskopi ile tıraşlama,1 tanesi parça kaldığı için ameliyatla sonlandı. Bu kadar tekrarlayan düşüğün ardından artık bir çözüm olsun istiyoruz.Tekrarlayan düşüğümüzün nedeni ne olabilir ve bunun farklı bir çözümü var mıdır?Evet haklısın insanın elinde değil ne yapsam düşüncesi. Sen yinede çok üzme kendini inş en yakın zamanda atlatıp yeniden bebek sahibi olursunuz. nasip değilmiş demek.
Dediğim hastane gayet iyi araştırıyor Allah yardımcın olsun..
merhabalar, .ben 30 yaşındayım.6 yıllık evliyim. 3 yıldır çocuk düşünüyoruz. 1.yılında pkolu olduğum için yumurta geliştirici haplarla doğal yolla ve hapla iyi sonuç alınamadığı için daha sonra iğne ile yumurta gelişimi sağlanarak doğal yolla deneme sağlandı fakat sonuç elde edilemedi.ilk denememiz aşılama oldu cerrahpaşa tıp fakültesi’nde..gebelik oluştu fakat 4.haftada kese oluşmadı kimyasal gebelikle düşük yaptım..2. Denememiz kendi isteğimizle daha fazla şansımız olduğunu düşündüğümüz için tüp bebek merkezinde (bahçeci)tüp bebek oldu.yine gebelik oluştu ve 8.haftada kalp atışlarını duyamadık ve kürtajla alındı.bu iki düşükten sonra genetik test yapıldı ve bende kan pıhtılaşması olduğunu öğrendik.3. Deneme için farklı bir yerde denemek istedik.umut tüp bebek merkezinde tüp bebek denedik yine hamile kaldım.pıhtılaşma iğnemi kullanmama rağmen 6. Haftada boş gebelik sonucu düştü.bu 3 düşükten sonra internet araştırmalarımızda lenfosit aşısı diye bir şey olduğunu öğrendik bağışıklık sistemini geliştirici .biz de bu aşıyı yapan türkiye’de tek bir yer olan fertijin tüp bebek merkezinde yaptırmaya karar verdik.bu aşının ilkini yaptırdıktan kısa bir süre sonra ,normal adet kanaması sanıp uzun sürdüğü için doktora gittiğimde doğal yolla hamile kaldığımı fakat yine 5.hafta da düşük yaptığımı öğrendim.yine aynı merkezde yumurta geliştirici iğneler kullanıp doğal yolla olmasını denedik yine gebelik oluştu ve yine 4.haftada 5. Düşüğümü yaptım.sonuç olarak 2 senede 5 düşük ,2si kürtaj,1 tanesi histereskopi ile tıraşlama,1 tanesi parça kaldığı için ameliyatla sonlandı. Bu kadar tekrarlayan düşüğün ardından artık bir çözüm olsun istiyoruz.tekrarlayan düşüğümüzün nedeni ne olabilir ve bunun farklı bir çözümü var mıdır?
iyi günler aytun hanım daha öncede yazmıştım cevapta almıştım
benim aklıma takılan bi yer daha var eşimin morfolojisi %3bu sağlıklı bi gebelik için yeterli mi 2düşüğüm var ama o zaman test yaptırdığımızda %1çıkmıştı ilaçlarla yükselttiler
şimdiden cevabınız için teşekkürler
iyi çalışmalar...