Tekrar üniversite okumak.

mali müşavirlik öğretmenliğe göre kazanç açısından çok daha iyi bir meslek bence ki artık atamalar çok ama çok zor. bence 5-6 yıl sonra zaten şuan kazandığınızın 5-6 katını kazancaksınız öğretmenlik yapmak isteyecek misiniz o kazancı bırakıp bir de o açıdan düşünün

Bence şu an en garantili meslekler sağlık alanında.
Mesela tıp ile bağlantılı bölüm okuyabilirsin.
Tıp ağır olabilir diyorsan hemşirelik, radyoloji gibi alt dallarını okuyabilirsin.
En garantisi şu an sağlık sektörü.
Devlet zaten iyi ama özelde de çok kötü paralar kazanmıyorlar.
Diğer bölümler maalesef şu an daha riskli.
Benim çocuğum olsa sağlık alanını tavsiye ederdim.

Bence okuyabilirsiniz.
Bazı özel üniversitelerde belki hem çalışıp hem okuyabilirsiniz de.
Sözel dersleri hocalarınızla konuşup notlardan çalışabilirsiniz.
Benim bir arkadaşımın eşi 42 yaşında hukuk okuyor.kendisi devlette öğretmen.
Hukuk istiyormuş zamanında olmamış içinde kalmış.
Emekli olunca da hukuk işi yapmak istiyor tabi fikri değişmez ise.
Insani en çok üzen şey ileride keşke yapsaydım demektir.

Ben olsam okurdum.

Son düzenleme:
Yeniden sınavla uğraş, 4 yıl üniyle uğraş, kpss le uğraş sonra da ergenlerle velileriyle uğraş yazık değil mi size?

Bence böyle yapın. Mesleğiniz gayet iyi. Sizin yerinizde olsam öğretmenliğe vereceğim 4 yılı İngilizce kursu ve mastera yatırırdım.

Şu anda bildiğim kadarıyla Ataması en çok olan bölüm sağlık. Ama yine de araştırın tabi sevdiğiniz iş olması da önemli

Reactions: 000
Şu anda bildiğim kadarıyla Ataması en çok olan bölüm sağlık. Ama yine de araştırın tabi sevdiğiniz iş olması da önemli
beslenme ve diyetetik düşünüyorum sizce nasıl?

Atama puanlarına bak önce ama benim bildiğim daha çok 2 yıllık meslek okulları var hastanelere acil sağlık personeli eksiğini tamamlamak için fizyoterapist , odyometri gibi onlar daha kolay atanıyor diye biliyorum.
Şöyle de yapabilirsin 2 senelik sağlık okursun daha sonrasında oradan atanırsın üstüne beslenme diyetisyenliğe tamamlarsın.

Aksam okullari filan varsa ona gidin is cikisi. Ama sakin isinizi birakmayin bence evlilik planinizda varmis ikerleyen zamanda sikinti olur. yani bir insan isteyipte yapamadigi seyleri siz yapiyorsunuz maasiniz arabaniz var sosyalsiniz kendi geciminizi sagliyorsunuz cok sukur su rahatligi birakmayon derim :)

teşekkürler

Çok istiyorsanız okuyun tabi. Okumak kendini gelistirmek enerji verir mutluluk verir insana. Ama sacları da agartir tabi. Bunun vizesi var finali var ödevler vs. Bunlara vakit bulabilecek misiniz? Ben üni bitirdim sonra da devam ettim. Şu an doktora yapıyorum. Bazen pişman oluyorum devam etmek istemiyorum. Işten sonra gelip ayaklarimi uzatıp elime kitabımı alıp keyif çatmak istiyorum.

Güzel bir bölüm.
Ama illa devlet diyorsanız çok alımı yok diye biliyorum.
Şu an sağlıkta en çok hemşire alınıyor.Hem özelde hem devlette iş imkanı çok.

Ben olsam hemşirelik düşünürdüm.

onu da düşünmüştüm aslında.. evet olabilir teşekkür ederim ^^

Bir öğretmenlik mezunu olarak şunu söyleyebilirim ki bu meslek bitti hele ki 4 yıl uzun bir zaman kim bilir durumu ne olur bilinmez şu an İngilizcenin ataması da iyi alım çok ama 4 yıla herkesin bu bölüme yöneldiğini düşünün dolacak kadrosu da çok hevesiniz varsa dil öğrenin özel ders verin ya da özel bir kurumda İngilizce öğretmenliği yaparsınız. Emin olun şu an ki konumuzun çok iyi görünüyor dışarıdan bakınca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…