Valla ben manken gibiydim .benim gibi cok arkadasim vardi.tk dakileride biliyorum. Ben kabini bilirim baska bölümleri bildigimi iddia etmedim ki.sen hic kabinde calismadan kabindekiler hakkında yorum yapıyorsun.ben senin bolumunle ilgili yorun yapmadim ki.ayrica kucumsemedim deyip durma .sen kabin memurunu kucumseyecek kadar yüksek bir yerde degilsin sekeriim.
Bizim şirkette yapıyorlar.Her şirketin uygulaması farklı.Bizden Pegasusa geçen kabin memuru,amir ve hatta kaptanlar var,görüştüğün varsa sorabilirsin.Aslında hakikatten sanane? Neden inandırmaya çalışıyorsam bende 1 saattir.
çalışmam mı gerekiyo supervisorlarla sürekli kontrole gittim aylar boyunca thyde çoğunu da biliyorum güzeli de var normali de hala neyi inkar ediyosun gözümle gördüğüm şeyleri anlatıyorum
sen değil miydin herkes hostes olamaz fizik lazım diye küçümseyen
ben de sana gerçekleri söyledim ama kabul etmek işine gelmedi
içine binip gitmişliğimde var merak etme içerde de ne iş yaptığını biliyorum
ben işe alınmak için manken gibi olmak şart değil thyde bizzat arkadaşlarım girdi diyorum torpilsiz olarak diyorum hala inatlaşıyosun ve çirkinleşiyosun bilmediğin bi konu hakkında
uzun boy süper fizikle de girersin normal bi boy ve fizikle de girersin bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek
ayrıca 4700 tl maaşla çalışıyorum herkesin girmeye çalıştığı bi bölümdeyim işim de gayet havalı ve rahat memur gibi çalışma saatlerim var bikaç yıla daha da yükselicem
öyle her önüne geleni de almıyolar canım yani sırf 1,70 boya bakmıyolar ki zaten ben de 1,68im senin kadar varım yani
bunun yanında sağlam bi cv de lazım yurtdışı tecrübesi de ingilizce de havacılık bilgisi de
ama sen ne anlarsın havaalanındaki mesleklerden tek bildiğin pilotluk ve hosteslik heralde
üstelik thyde değil pegasusta çalışmışsın ona rağmen atıp tutuyosun thy hakkında
ben thydeki durumu anlattım gördüğüm ve arkadaşlarıma sorduğum kadarıyla o yüzden bayanlara göre uzun süreli yapılacak bi iş değil bu bilmek için alim olmaya gerek yok
küçümsemediğim halde de küçümsemişim gibi davranıyosun
benim bi sürü samimi hostes arkadaşım var neden küçümseyim güzel de para alıyolar
ben bu işe girmesem hostesliğe başvururum dediğim halde küçümsediğimi söylüyosun
okuduğunu bile anlamıyosun yazdıklarıma cevap dahi veremiyosun saçma sapan örnekler vererek kendini kurtarmaya uğraşıyosun
ben hostes arkadaşları değil senin gibi hiçbirşey bilmediği halde bilmiş davrananları küçümserim ancak
çalışıyorum çalışıyorum diyorsun bütün gün burdasın nasııl iş anlamadım . neyse muhattab olmayacağım . inanmadım kusura bakma .profilinde öğrenci yazıyor 4700 maaş alıyorum diyor çelişkilerle dolu . ayrıca dediğin bölümde o maaşı almıyorlarmış yani netten baktım memurlar nette . neyse banane ki . insanlar hayal dünyasına yaşasın . sonra hostesliği bğenmesin .
Simon niye yüreğini tuketiyorsun ki
Güzellik Yarışması düzenlenmiyor .üstün fiziki özellikler de aranmiyor
Neden bu kadar abartılıyorki.normal boyda nice insan var kabinde
Sorun ne anlamadım
Bi torpildir tutturulmus
haha profilimde öğrenci yazıyo çünkü 2010da giriş yaparken doldurdum ve bi daha düzenlemedim profili çünkü seçenekler arasında benim işimi tanımlayacak bir seçenek yok farkettiysen genel meslekler var
bizim maaş bordroları da nete mi sızmış ya çok ilginç
halbuki ilk işe girdiğimde ben bile bilmiyodum maaşı soramamıştım ve bulmamıştım sen nasıl da şıp diye bulmuşsun acaba
ilk girdiğimde net 2800e yakın elime para geçiyodu 4000binli görünüyodu ama nete inince diüşüyodu maaş dhmide eğitime girince maaşım bu hale geldi daha da artacak inş yükselirsem
sen inanmazsan inanma ayrıca çok ta umrumda değilsin yani seninle bu kadar muhatab olup açıklama yaptığıma şükret
insanın işine gelmeyince böyle oluyo sanırım
verdiğim örnekleri filan da yalanla istersen bi öğrenci bu kadar bilgiyi çalışmadan nasıl elde edecek acaba
ayrıca bugün çalışmıyorum ben hafta içi tatil hafta sonu çalışma sistemi yok çünkü buna baksaydın netten herşey yazıyo ya nasılsa
hadi sana güle güle
keşke biraz da benim sorulara yanıt verseydin arkadaşım bakıyorum yine lafı kıvırmak için uğraşıyosun
canım görmüyo musun yazdığı mesajları mecbur cevap veriyorum
ben de bunu söylüyorum ama öyle bi anlıyo ki sanki ben ona hakaret edip küçümsüyomuşum gibi algılıyo
ayrıca çalışma şartlarını beğenmediğimi genel müdürlüklerin rahat olduğunu söyleyince de yine küçümsemişim gibi algıladı
ben de anlamadım bi de çalıştığım yere aldığım maaşa da inanmıyomuş hanımefendi
hem benim çalıştığım pozisyonu küçümsedi herkes memur olabilir ama hostes olamaz dedi ben de yazınca inkar etti saldırmaya başladı
maaşımı yazınca da inanmadı boşuna kendimi yorduğumun farkındayım ama napım cevap vermeden duramıyorum
arkadaş kendini çok üstün gördüğü için bu yorumlara katlanamıyo heralde
memurlar nette yazan herşeye inanırsanız işiniz var gerçekten. havandan döverler orda genelde. neyse almazsın ama küçük bir tavsiye :))
neyin ne olduğunu biliyorum ben . bütün gün burda otur dur sonra yok şu kadar maaş alırım yok hostesliği tercih etmedim bilmem ne . komik .memurlar nete güvenmeyelim kk ya güvenelim tabi .
iyide isteyen istediği mesleği yapar, maaşınıda alır. kimseye inanmamak gibi bir lüksünüz yok. insanlar birde size ispatlamaya çalışıyor
konu sahibinden özür dileyin bence konusu mahvoldu
tk dayım demiştin galiba yada ben öle anladım . iki senede amir yapan hangi şirket merak ettim doğrusu ...pegasusta öle birşey yok .
gercekten okadar zor oldugunu bilmiyordum.. tabi ucmak zor is biz bile yeri geldiginde 3 saat zor dayaniyoruz ucakta ki hostesler ne yapsin.
Ozaman konu sahibi kpss ye calissin..
thyde toprilin yoksa asla umut etme . dilde bilsen menken gibide olsan almazlar . ben eskiden hosteslik yaptım özel bir yerde çok kısa süre . sonra bıraktım ama hoşuma gitmedi ortamı vs . birde saatler kötüydü . normal bir hayatın yok . şimdi başka bir yere girdim evet belki orda aldığımın yarısını alıyorum ama kafam rahat en azından .
Benim bildigim hostesler haftanin 7 günü calismiyor ki. Hem uzak bir memlekete gittiler mi 1 2 gün kaliyorlar gezme sansin da var. Ayrica senede 1 defa istedigin yere bedava dan ucabiliyorsun tatil yapmak icin ve biletleri daha ucuza alabiliyorsun. Benim bi tanidigim var ondan biliyorum. Bi arkadasin dedigi gibi calistigin sirket de cok önemli. Benimde bu meslekte hevesim yok degil adlinda cocuklulugumdan beri hayalin hostes olmak...
Ilerde coluk cocuk sahibi oldugunda biraz zor olur hostes olarak calismak onun icin kpss bence daha uygun. Tabi son karar senin. Cogu zaman havada olmak ve ailenle ve arkadaslarinla cok vakit gecirmemek mi yoksa sabit bi isin olup düzenli bir hayat mi?
çok zor gerçekten . bir kere gece uykusunu unutun yani öyle birşey yok . herkes işinden eve gelir siz yeni çıkarsınız . herkes bayramda ailesiyle olur siz uzak bir yerde otel odasında tek başına kalırsınız . ayrıca havacılık pis bir camiadır . amirler insanı çileden çıkarır . onca sene uçtuktan sonra sanırım ayarları bozuluyor . pilotlar iyidir ama çapkınlarıda vardır gerçi ama geneli iyidir severdim ben kaptanları .
Annem bana diyor kizim ha kabin hostesi olmusun ha restorant da garson olmusun ayni sadece digerinde havada hizmet ediyorsun :) yinede iste merak var. Aslina bakarsan o capkinlar heryerde var. Ama kötü olur özel günlerde aileden uzak olmak..
ıng ılerı duzeydeyse
bır de thy gırmek demek buyuk torpıl demek bnım sahsı fıkrım uc arkadasım yurt dısı hostesi aylık 8 bın tl maas alıolar
sayısız ulke gezıyorlar
sabah saksam kacta kalktıkları belırsız
bırının esıde erkek kabin memuru hostes
memur olabılıosanda ol
hangısı olursa thy sonucta bır ayda ok dıyor olumlu olursa kpss bır sene calıscan ıkısıde de gir derim
valla hostesliğe girenler var canım
ben de havacılık sektöründeyim biliyorum
thy pilotluk memurluk tarzı yerlere girmek imkansız ama mühendislik, teknik ya da hosteslik tarzı yerlere torpilsiz de giriliyo
bizzat arkadaşlarım var ve girenler zaten hükümet karşıtı hiç ilgisi olmayan insanlardı öylesine başvurmuştu hatta kız beklemiyodu çağırdılar
zaten memurluk tarzı konumlara alım ilanı bile yok torpille alındığı için
Benim 3 arkadaşım da bir dönem THY'de hosteslik yaptı, hepsi iyi okullardan mezun insanlardı. Bildiğim kadarıyla tanıdıkları filan yoktu içeride ve ne oldu bir süre sonra biri hariç ikisi bıraktı. Bir tanesi farklı bir kariyere yöneldi, geçici bir süre ypamıştı zaten, diğeri de başka bir iş buldu çünkü çok yorucu olduğunu söyledi. İşin ilginci bir tanesi evlendi ve o halen devam ediyor ama eşi de havacı onunla alakalı olabilir (pilot değil)
Çok havalı görünse de bence çok zor bir mesleğe benziyor. Düşün sabahın 6'sı, giyinmiş makyajını yapmışsın, bir sürü insana gülümsemek ve servis yapmak zorundasın, bir de tip tip insan var sorun çıkaranları mutlaka olacaktır.
Genelde kısa sürede para kazanmak için genç yaşta evlenmeden önce deneniyor.
Ha, 20 sene yapıp emekli olanlar da var tabii ki.
Mesleğe uygun olup olmadığını en iyi sen tartarsın.
e orası öyle tabi garsonluk yapıyorsun . bide biz parayla satıyorduk düşün . kaç para verdin aldın bilmem ne kasa bile sayıyorduk . cafeye çıktığımızda . çok kötüydü .
Kendi açımdan baktığımda, THY hostesliği koşullarını sağlamak güzel olurdu. Ama çalışma şartları olarak baktığımda uykusuzluk ve vücut yorgunluğunu düzensizliği asla kaldıramayacak bir insanım. Ve bunlarla beraber tabii ki kariyer diyorum. Kabin memurluğu kariyer mesleklerine kıyasla şık durmuyor. Ayrıca dillerim de iyi diyorsun bunu büyük avantaja çevirebilirsin tabi bu dediklerim maddi sıkıntı içinde değilsen. Ama sıkışıksan THY kabul ederse devam et KPSS ye çalışma sürecinde.
cnm ikisi çok farklı kulvarlar bunların
birbiriyle kıyasslanamazlar bence
ama benm thyde arkadaşım çalışıyo
dünyayı geziyo valla hergün biyerde
küçümsemedim ki zaten açıkladım sana sebebini yanlış anlıyosun
fiziken dediğin ne anlamadım görsellik olarak mı söylüyosun
ama kimse tutupta genel müdürlükte uzman olmak varken hostes olmak istemez bunu söyledim arkasındayım sen de istemezsin bence
sadece çalışma şartları yani vardiyaları kötü bence pekçok kişinin şikayeti bu zaten
bi de arkadaşalrım kulak konusunda problem yaşıyolar bu yüzden bırakmayı düşüüyodu ortamı da beğenmemişti mesela biz vazgeçirdik bırakma diye
ben bu kadar etkilendiklerini bilmiyodum biz uçağı kontrole giderken kulaklık takıyoruz ama onlar takmıyo mu bilmiyorum
çalışma şartları derken de aile hayatı açısından söylüyorum
pegasusu bilmiyorum ben thy ve bazı şirketleri biliyorum
ben mesela memurluk tarzı işleri seviyorum daha rahat ve maaşları yüksek
yoksa kötü demiyorum zaten
bence erkekler için daha rahat bayanlar biraz zorluk çekiyo gençken birşey olmaz eğlenirsin gezersin belki ama ilerki zamanlarda sorun yaşıyolar aileleri yüzünden bayan pilotlar da öyle
benim tanıdığım bi çift var karı koca pilot ve çocukları rezil oluyo anne babaları sürekli uçuşta denk getiremiyolar ananesi bakıyo çocuğa mesela o açıdan söyledim
THY da kabin memuru olmak çok da kolay değildir. sen bir kere ne istediğini bilmiyorsun ki.. kariyer diyorsun ama çalışma konusunda istikrar sağlayamıyorsun. iş olsun da ne olursa olsun diye düşünme senin hayatını etkileyecek bir karar bu.
kabin memuru olmak çok eğlenceli gelebilir seyahatler açısından, bir de yurt dışı olursa güzel tecrübeler edinirsin. istediğin bir şey mi?
kaldı ki bunun bir sürü sınavı, mülakatı vs olacaktır.
ikisi çok ama çok farklı dallar.
işe girmeliyim psikolojisiyle her sektöre girmeye uğraşmayın.
istiyoruz ki kolayından rahat,bol maaşlı bir işimiz olsun.
bu mümkün değil,hele ki ülkemizde.
oturun sıkı bir şekilde lisansınızı tamamladığınız alandan kpss ye çalışın.
belki 1 sen belki 5 sene uğraşırsınız ama sonucu boş olmaz(eğer gerçekten sıkı çalışırsanız ve kadrosu çok sıkıntılı olan bir bölümünüz yoksa şayet).
çalışmaktan,uğraşmaktan korkmayın.
merhabalar. oncelikle ben de atanamayan bir öğretmenim ve thy na bende basvurdum kabin memurlugu için. ancak beni henuz arayan olmadı. alımlar başladı mı acaba ? ben de iki arada kalmış durumdayım. özel sektör mü, oturup bir yıl daha kpss çalışmak mı. burada bize zor gelen ders çalışmak senin de daha önce mesajlarında yazdıgın gibi. o yüzden iyice düşünüp pişman olmayacagın kararı vermelisin. thy da hostes arkadaslarım var. memnun olanlar var, olmayanlar var bu kişiden kişiye beklediğin hayat standartlarına göre değişiyor. hakkımızda hayırlısı olsun canım
hosteslik uzun ömürlü değil ama kpss de memur olursan ömürlük
Bence tekrar kpss ye hazırlan, senin için daha iyi olur
Öncelik işin rahatlığı ve garantisi olsun
Yoksa bi havayollarının maaşı memurluktan az iken, diğer bi havayollarininki daha fazla
Ama sonuç itibariyle olmadık saatlerde ise gideceksin. Bu sebepten maas icin degermi, bence degmez diye düşünüyorum. Ozellikle evlenince dahada sıkıntı olur .misal gecenin 2 sinde seni evden alsınlar 3.30 ta uçuşa çık. 2 bacak uc gel eve geldin sabah 7.uyu dinlen gun bitsin sonra yok sabah 4 saat ucusa git, oteki gun gece çık sabaha doğru eve dön ws.ws böyle istikrarsiz bi iş saati ve temposu cekilirmi
İnsanın vücut saati bile iptal yani
Gec olsunda guc olmasın
Hic stress yapma, kpss ye hazırlan mis gibi devlet dairesinde memur ol sen
Merhaba;
Ben 5 yıl kabin memurluğu + kabin amirliği yaptım.Çok keyifli ama bir o kadarda yorucu bir meslek.Bayan olduğunuz için en fazla evlenene kadar yapabilirsiniz,çünkü evlenince gerçekten ev + uçuş çok zor.Yeni evliyken ağlayarak yatılara gidiyordum,eşimi özlüyordum.Evlendikten sonra 1 sene daha uçtum ve dayanamayıp ayrıldım.Şu anda aynı şirkette ofis görevinde çalışıyorum daha rahatım.En azından hayatım düzenli.Haftasonları evdeyim,akşamları evdeyim.Öbür türlü bir düzeniniz olmuyor.Gecesi,gündüzü,bayramı,tatili yok ne yazık ki.Artık yazdıklarımdan seçimi siz yapın,hakkınızda hayırlısı olsun
Niye inanmadın? 1998-2000 arası kabin memuru,2000-2003 arası kabin amiri olarak uçtum.Hani bi arkadaşa demişsin ya "sana yalan borcum mu var" diye,benimde "sana yalan borcum mu var?"
niye birşeyleri ispatlamaya çalışıyorsunuz ki, hatun sizle aynı dili konuşmuyor görünüşe göre.
kızcağızın konusu ne hale geldi :105:
iyide isteyen istediği mesleği yapar, maaşınıda alır. kimseye inanmamak gibi bir lüksünüz yok. insanlar birde size ispatlamaya çalışıyor
konu sahibinden özür dileyin bence konusu mahvoldu
valla ispat falan edemedi . neyse bananae . önce kendisi söyledi zaten sana inanmıyorum diye . bende kendisine inanmıyorum . isteyen istediği maaşı tabi alır ama bütün gün kkde gün öldürüp sonra ben şu kadar maaş alıyorum hosteslerin şartları kötü şöle böle derse ben inanmam . ispatlayacak birşeyde yapmadı .özür dilerim konu sahibi . hostes olmak istiyorsan ol . bence yinede klas bir meslek .
birincisi konu sahibinden çok özür diliyorum işgal ettiğim için
ama buraya uğramadığını ve kpssye döndüğünü bildiğim için bu tartışmaya girdim zaten
konuya gelince ebrusayar arkadaş sen iyi misin ya ben kimliği niye açık etmek zorundayım sana inanmıyosun diye
inanmazsan inanma bana ne sana niye ispatlamak için uğraşayım
napıyım yarın buraya maaş bordomu çıkarttırıp koyayım mı
ayrıca faceten eklesek nolucak onu da anlamadım orda çalıştığım yer ve şehir görünüyo sadece nasıl bi kimlik tespiti yapacaksın ki ordan aktif kullanmıyorum çünkü öylesine var
senin kim olduğunu görsem nolucak ben senin hostes olduğuna inandım zaten
o cümleyide eski havacıyım bu işin içindeyim diyip hiçbir konuda bilgi sahibi olmadığın için söylemiştim nasıl eski havacısın diye
ayrıca ben orda ne yazmışım iyi oku önce
ben küçümsemediğim halde küçümsemişim gibi algılıyo yazmışım
yani yanlış anladığını söylemişim
seni küçümsediğim sonucunu nerden çıkardın o yazıdan
Siz birbirinize, bense sizlere inanamıyorum, konuyu bırakıp üyelere yorum yapmışsınız.
Konu sahibesinin topiğini bu hale getirmeye hakkınız yoktu
Lütfen rica ediyorum konuya yorum yapın artık.
arkadaşlar gerçekten hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. ümitsizce kendime yol çizmeye çalışırken bana yazdığınız her yorumla inanın bana belki de farkında olmadan büyük bir iyilik yaptınız.evet, uzun süredir giremedim çünkü büyük heveslerle başvurduğum kabin memurluğundan vazgeçtim. eğitimimi, birikimimi daha ileriye dönük daha uzun süre yapabileceğim ve beni fiziksel açıdan daha az yoracak bir iş alanına yönlendirmeye karar verdim.
bazı kısımları gülerek,şaşırarak hatta hayretler içinde okusam bile sanal bir ortamda konu sahibinden özür dileyebilecek erdemli insanların gergin anına denk geldiğini düşünüyorum :)
hepinize başarılar ve mutluluklar diliyorum.
Valla ben manken gibiydim .benim gibi cok arkadasim vardi.tk dakileride biliyorum. Ben kabini bilirim baska bölümleri bildigimi iddia etmedim ki.sen hic kabinde calismadan kabindekiler hakkında yorum yapıyorsun.ben senin bolumunle ilgili yorun yapmadim ki.ayrica kucumsemedim deyip durma .sen kabin memurunu kucumseyecek kadar yüksek bir yerde degilsin sekeriim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?