tekrar kpss çilesi mi hosteslik mi?

Ladyhappy

bi gün yine erteliyorum....
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2013
354
297
103
Merhaba,
Günlerdir düşünüp içinden çıkamıyorum. Üniversite mezunuyum kpss ye bir kere girdim ve normal düzeyde bir çalışmayla pek de iç açıcı puanlar alamadım kurum sınavlarına giremedim. Bu sene tekrar çalışmaya başladım ama malesef istikrarlı olmadı ders çalışmak artık inanılmaz sıkıcı gelmeye başladı ki bu sırada thy nin kabin memuru alımı yaptığını duyup büyük bir hevesle başvurdum. Ama şu an kafam çok karışık acaba kpss için kendime bir şans daha vermeli miyim ilerde kariyer meslek grubuna giremedim diye pişman olur muyum kabin memurluğunu yapabilir miyim bir sürü soru var aklımda. aranızda bu ikilemde kalmış olan, kpss de deneyimli ya da kabin memurluğu yapmış olanlardan bir fikir bekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

ikisi hakkında da deneyimim yok ancak size şunu söyleyebilirim;

thy nın sizi kabin memuru olarak alacağına emin misiniz? yani demek istediğim şu alınma ihtimaliniz kadar alınmama ihtimaliniz de var.

aynı şey kpss için de geçerli başarılı olabilme ihtimaliniz kadar olamama ihtimaliniz de var.

bu durumda benim tavsiyem thy na başvurun ama kpss ye çalışmaya devam edin.

hangisinin olacağını bilemiyoruz sonuçta her ihtimali denemelisiniz.

benim arkadaşım thyde hostes olarak çalışıyo ve çok yorucu bayanlara göre değil dedi
ama kişiden kişiye de değişebilir
bu arada ingilizcen iyi değilse almazlar kabin için ona göre başvur
yani bi sürü insan başvuruyo sonuçta elemek için en iyilerini alacaklardır

Son düzenleme:

Teşekkürler, haklısınız ikisinin de sonucu olumsuz olabilir. Zaten şu an bi thy için ingilizce çalışıyorum bi tarih coğrafya bakıyorum. bi karar verip ona odaklı çalışamıyorum yani belirsizlik beni strese sokan

Gerçekten mi ben de zaten çok çabuk yorulup havlu atan bi tipim:26: ingilizcem iyidir ondan daha da iyi almancam var ama onun pek bi önemi yok sanırım..
Size de teşekkür ederim cevabınız için

kpss mi ip getirin kendimi asacağım

Aynı hisleri taşıdığım için kabin memurluğunu bi kaçış olarak gördüm aslında ama ileriye dönük düşününce pişmanlık yaşamaktan da korkuyorum kırıp dizimi ders çalışamadım bi yıl daha diye..

her ne kadar bunaltsa da sıkılsakta denemekte fayda var diye düşünüyorum.. en azından keşkelerimiz olmaz

Eğer maddin siknti yasamiyorsan ve ailen de seni skintya sokmuyorsa kurum sinavlarina iyice asil derim...

Çünkü sonunda çok güzel imkanlar meslekler var.. Simdilik bir kurtuluş belki diye kendini bir mesleğe atarsin bir gün donup ah keşke dersin..

Ama şuan ki kararsizligin ya da dershane olmazsa ya da disiplin olmazsa biliyrsun ki çok zor...

Hep düşündüğüm şeyde 4 yil okuduk bir ise yarasin kaymagni yiyelim yoksa satis danismani kabin memuru 1yil sonra yine olursun

her ne kadar bunaltsa da sıkılsakta denemekte fayda var diye düşünüyorum.. en azından keşkelerimiz olmaz

Ben de hep okuduğum dört yıla öğrendiğim onca şeye üzülüyorum başka bir iş ihtimalini düşündükçe
Kararsızlığım geçse bile bu disiplinsizlik istikrarsızlık bana yine düşük puan getirir korkusu da yaşıyorum dediğin gibi..
Kabin memurluğunda da bi gelecek göremiyorum bi ötesi yükselme fln yok .. En mantıklısı bi kere daha kpss ile boğuşmak sanırım :44:

Gerçekten mi ben de zaten çok çabuk yorulup havlu atan bi tipim:26: ingilizcem iyidir ondan daha da iyi almancam var ama onun pek bi önemi yok sanırım..
Size de teşekkür ederim cevabınız için

bence önce kpssye çalış a grubuna
olmazsa sonraki yıllar başvur
erkenden iş hayatına atılıcam diye sonradan pişman olabilirsin her yolu deneyip sonra özele başvurmak lazım bence
hosteslik maaşları fena değilmiş 2000li birşeymiş ama yorucu olduktan sonra ne farkederki
bi de evlendiğinde iyice sorun olabilir çalışma saatleri

Çok emek istiyor alan grubu biliyorsun bu gece senin karar gecen olsun iyi düşün tasin başka güne haftaya atma cnku zaman kaybediyorsun..

Çok emek istiyor alan grubu biliyorsun bu gece senin karar gecen olsun iyi düşün tasin başka güne haftaya atma cnku zaman kaybediyorsun..

Aynen öyle. Belli bi birikimim olmasa şu saatten sonra devam kararı alamazdım zaten ama bilmek de yetmiyo sürekli soru/tekrar yapmak lazım.. Umarım hiçbirimizin emeği ziyan olmaz. Başarılar tüm kpss çalışan arkadaşlara

Bölümün ne bilmiyorum ama illa A dan girip kurum sınavlarına girmen gerekmiyor. Gir B ye yine bölümünden atan
Thy nin garantisi yok sonuçta ama kpss olursa hayatın garanti
Birde çalışma şartları var tabii ki, hiç bir şey emeksiz olmuyor. Kpssden kaçıp orada mutlu olacağının bir garantisi yok
Sonra giden zaman geri gelmiyor

Kabin memurluguna girin eger sizi alirlarsa, meslek cepte olsun, neticede maas vs guzel statusu dusuk olsa da.. Kpssyi yine denersiniz olursa o zaman bakarsiniz duruma

bence dişini sık ve kpss ye otur programlı bişekilde çalış derim ben 80 aldım çeko mezunuyum fakat atanamadım son alımda da olmaz zaten ama hamile olmasaydım tekrar çalışırdım bu sene

Kabin memurluguna girin eger sizi alirlarsa, meslek cepte olsun, neticede maas vs guzel statusu dusuk olsa da.. Kpssyi yine denersiniz olursa o zaman bakarsiniz duruma

Evet bunu da çok düşündüm yani alınırsam kabin memuru olurum nasılsa kpss de 35 e kadar deneme hakkım var şeklinde ama giden zaman geri gelmiyor evet, ve de o zamana kadar tüm bilgilerim uçmuş olur. bu arada kamu yönetimi mezunuyum..
Bi yandan da bir sürü ülke gezip görme kültürleri tanıma şansım olucak düşüncesi cazip geliyo ama maaş eskisi gibi değilmiş yeni sözleşmeye göre 2.5 yıl %55 maaşla çalışılıcakmış yani b grubundan alınacak maaştan daha az olur sanırım

Maas dusukse riskli de senin de pek ders calismaya gonlun yok gibi. Hayirlisi hakkinda

bence dişini sık ve kpss ye otur programlı bişekilde çalış derim ben 80 aldım çeko mezunuyum fakat atanamadım son alımda da olmaz zaten ama hamile olmasaydım tekrar çalışırdım bu sene

Maas dusukse riskli de senin de pek ders calismaya gonlun yok gibi. Hayirlisi hakkinda

:))) güzel bi tespit yapmışsın. amin hepimiz için hayırlısı olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…