• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tekrar kpss çilesi mi hosteslik mi?

ikisi çok ama çok farklı dallar.
işe girmeliyim psikolojisiyle her sektöre girmeye uğraşmayın.
istiyoruz ki kolayından rahat,bol maaşlı bir işimiz olsun.
bu mümkün değil,hele ki ülkemizde.
oturun sıkı bir şekilde lisansınızı tamamladığınız alandan kpss ye çalışın.
belki 1 sen belki 5 sene uğraşırsınız ama sonucu boş olmaz(eğer gerçekten sıkı çalışırsanız ve kadrosu çok sıkıntılı olan bir bölümünüz yoksa şayet).
çalışmaktan,uğraşmaktan korkmayın.

EVET fiziken herkes hostes olamaz ama memur olabilir .neyse maaslarida memurlara gore yüksek. Tabi cok yuksek mevkide değilse pozisyonlari.

arkadaşım senin derdin ne anlamadım
ısrarla küçümsediğimi kastediyosun kendini yüceltmeye çalışıyosun
ben küçümsemediğimi yalnızca çalışma şartlarını beğenmediğimi söyledim benim uzun süre yapabileceğim bi iş değil
ısrarla neyi anlamıyosun yoksa ben de başvururdum oraya dedim
ben neden küçümseyim ki gayet güzel maaş alıyolar pek çok yere göre isteyen girsin bence bayanlara uygun değil benim fikrim bu
yapılan iş bana göre değil 3 kuruş para verip kendini uçağın sahibi sanan birtakım insanlarla muhatap olup onlara hizmet ediyosun güleryüzlü olmak zorundasın terslemek vs sözkonusu olamaz haklı olsan bile bana göre değil bu
ama şimdiki iş olmasa ben de başvurcaktım şartlarım uygun
yoksa diğer imkanları thyde güzel

fiziken dediğin ne kuralları 1.60 üstü boy vücutta dövme olmayacak belli bi uzunluğu geçmeyecek ingilizce bilecek thy için
öyle düşündüğün gibi manken gibi kızlar yok yani buna ancak bu sektörde çalışmayanlar inanır
ben de thyde çok güzel kızlar çalışıyo diye düşünüyodum öğrencilik yıllarımda ama thyde staj yaptım gördüm gayet normal boy ve kiloda bayanlar var
zaten genelde torpilliler giriyomuş 10 kişiden 3ünü alıyolarmış o da çok iyi ingilizce konuşanlardan oluyomuş şimdi sordum arkadaşa
çok güzel kızlar geldi mülakata elendiler dedi
arada çok güzelleri de var ama geneli normal güzellikte bayanlar benim gördüğüm
sırf thy değil yolculuklarım sırasında da böyle gördüm
hatta son giren arkadaşım 1,62 boyla girdi kilosu normal fazlalığı yok pek te güzel bi kız değil doğrusu

gören duyan da singapur kızları gibi özel seçiliyolar sanıcak
bu arada pegasustan bahsetmiyorum thyden bahsediyorum

maaş konusunu da sordum arkadaşa özelden atayım sana istersen söylememi istemedi çünkü
ama brüt yüksek görünüp nette düşüyomuş o kadarını söyliyim
ve maaşlar aylara göre değişiyomuş yoğun olan olmayan aylara göre ve kıdeme göre

bu arada madem bu kadar memnunsun sen neden ayrıldın işten merak ettim ama alıntılamadan yaz rica ederim sayfayı işgal ediyoruz boş yere bildirim de gelmiyo zaten

Son düzenleme:
arkadaşım senin derdin ne anlamadım
ısrarla küçümsediğimi kastediyosun kendini yüceltmeye çalışıyosun
ben küçümsemediğimi yalnızca çalışma şartlarını beğenmediğimi söyledim benim uzun süre yapabileceğim bi iş değil
ısrarla neyi anlamıyosun yoksa ben de başvururdum oraya dedim
ben neden küçümseyim ki gayet güzel maaş alıyolar pek çok yere göre isteyen girsin bence bayanlara uygun değil benim fikrim bu
yapılan iş bana göre değil 3 kuruş para verip kendini uçağın sahibi sanan birtakım insanlarla muhatap olup onlara hizmet ediyosun güleryüzlü olmak zorundasın terslemek vs sözkonusu olamaz haklı olsan bile bana göre değil bu
ama şimdiki iş olmasa ben de başvurcaktım şartlarım uygun
yoksa diğer imkanları thyde güzel

fiziken dediğin ne kuralları 1.60 üstü boy vücutta dövme olmayacak belli bi uzunluğu geçmeyecek ingilizce bilecek thy için
öyle düşündüğün gibi manken gibi kızlar yok yani buna ancak bu sektörde çalışmayanlar inanır
ben de thyde çok güzel kızlar çalışıyo diye düşünüyodum öğrencilik yıllarımda ama thyde staj yaptım gördüm gayet normal boy ve kiloda bayanlar var
zaten genelde torpilliler giriyomuş 10 kişiden 3ünü alıyolarmış o da çok iyi ingilizce konuşanlardan oluyomuş şimdi sordum arkadaşa
çok güzel kızlar geldi mülakata elendiler dedi
arada çok güzelleri de var ama geneli normal güzellikte bayanlar benim gördüğüm
sırf thy değil yolculuklarım sırasında da böyle gördüm
hatta son giren arkadaşım 1,62 boyla girdi kilosu normal fazlalığı yok pek te güzel bi kız değil doğrusu

gören duyan da singapur kızları gibi özel seçiliyolar sanıcak
bu arada pegasustan bahsetmiyorum thyden bahsediyorum

maaş konusunu da sordum arkadaşa özelden atayım sana istersen söylememi istemedi çünkü
ama brüt yüksek görünüp nette düşüyomuş o kadarını söyliyim
ve maaşlar aylara göre değişiyomuş yoğun olan olmayan aylara göre ve kıdeme göre

bu arada madem bu kadar memnunsun sen neden ayrıldın işten merak ettim ama alıntılamadan yaz rica ederim sayfayı işgal ediyoruz boş yere bildirim de gelmiyo zaten
Yarim yamalak duyduklarina gore konusuyorsunuz da ondan açıklama yaptim.160 denir ama zaten bes cm kisa olcerler yani 165 uzeridir genelde.zaten torpilli olanlar bellu eder kendini.eskiden bu torpil olayi yoktu. Manken gibiydi herkes.ben 170 boyundayim mesela fizigim gayet duzgundu.benim biraknamim nedenleri Sağlık problemleri ve yorgunluktu.sektorun içinden biri olarak tk hosteslerini biliyorum. Hava alaninda görüyorduk.odalarimiz yakindi zaten. Bir surude arkadasim vardi tkya gecen .

Son düzenleme:
merhabalar. oncelikle ben de atanamayan bir öğretmenim ve thy na bende basvurdum kabin memurlugu için. ancak beni henuz arayan olmadı. alımlar başladı mı acaba ? ben de iki arada kalmış durumdayım. özel sektör mü, oturup bir yıl daha kpss çalışmak mı. burada bize zor gelen ders çalışmak senin de daha önce mesajlarında yazdıgın gibi. o yüzden iyice düşünüp pişman olmayacagın kararı vermelisin. thy da hostes arkadaslarım var. memnun olanlar var, olmayanlar var bu kişiden kişiye beklediğin hayat standartlarına göre değişiyor. hakkımızda hayırlısı olsun canım

Yarim yamalak duyduklarina gore konusuyorsunuz da ondan açıklama yaptim.160 denir ama zaten bes cm kisa olcerler yani 165 uzeridir genelde.zaten torpilli olanlar bellu eder kendini.eskiden bu torpil olayi yoktu. Manken gibiydi herkes.ben 170 boyundayim mesela fizigim gayet duzgundu.benim biraknamim nedenleri Sağlık problemleri ve yorgunluktu.sektorun içinden biri olarak tk hosteslerini biliyorum. Hava alaninda görüyorduk.odalarimiz yakindi zaten. Bir surude arkadasim vardi tkya gecen .

yarım yamalak duyan sensin arkadaşım önceki yorumlarından da anladım zaten çok bilgili olmadığını
ben yıllardır bu işin içindeyim üniversite stajlarımı da havacılık alanında yaptım her yıl farklı şiretlerde şimdi de çalışıyorum
sadece thy değil ki diğer firmaların çoğunu gördüm hepsi aynı geldi bana
sen 1 yıl çalışmışsın herşeyi bildiğini iddia ediyosun
bi de benim bilmediğimi iddia ediyosun ilginç
senin arkadaşalrın varsa benim de var heralde ona göre sorup konuşuyorum ayrıca kendim de uzun süre çalıştım gördüm bi iki kişi görüp te bu kanıya varmadım yani

o söylediğin eskidendi işte biz de önce kulaktan dolma güzel diye duymuştuk ilk zamnalar merak etmiştik stajlarda ama gittik gayet normal bayanlardı çoğu ben de şaşırmıştım ilk gördüğümde
şimdikiler öyle seçilmiyomuş hatta çok dikkat çekmeyenleri seçiyolar sanırım dedi arkadaşım
zaten seyahat eden biri de bunu farkeder
ben şuanki thy alımlarını söylüyorum eskilerinden bana ne şimdi ona göre almıyolar ki
fizik olayını ortaya koyan sensin yani o zaman ben de nasıl aldıklarını yazarım haliyle
gerçi güzellik kavramı kişiden kişiye değişir ama fizik olarak orta boylu çok fazlalığı olmayan bayanlar gördüm hep
ayrıca 5 cm değil 2cm fark çıktı dedi normalde kız 1,64 iki cm düşük çıkmış hatta korkmuş bi an elenicem diye hiç öyle 1,70tir filan deme değil çünkü benden kısa
benim boyum da 1,68 mesela işe girmesem ben de thy ye başvuracaktım ingilizcem de var alırlar diye düşünüyodum ama şimdiki iş ve maaş 4000 civarı o yüzden başvurmadım

kusura bakma ama sandığın kadar özel insanlar seçilmiyo
dediğim gibi singapur airlines filan çok dikkat ediyo bunlara thy dikkat etmiyo o kadar
onu söylüyorum
ama antalya limanında atlasjet hosteslerini beğenmiştim mesela bi kısmını kırmızı elbiseyle filan hoş duruyodu onlar ama hepsi öyle mi bilemem

yarım yamalak duyan sensin arkadaşım önceki yorumlarından da anladım zaten çok bilgili olmadığını
ben yıllardır bu işin içindeyim üniversite stajlarımı da havacılık alanında yaptım her yıl farklı şiretlerde şimdi de çalışıyorum
sadece thy değil ki diğer firmaların çoğunu gördüm hepsi aynı geldi bana
sen 1 yıl çalışmışsın herşeyi bildiğini iddia ediyosun
bi de benim bilmediğimi iddia ediyosun ilginç
senin arkadaşalrın varsa benim de var heralde ona göre sorup konuşuyorum ayrıca kendim de uzun süre çalıştım gördüm bi iki kişi görüp te bu kanıya varmadım yani

o söylediğin eskidendi işte biz de önce kulaktan dolma güzel diye duymuştuk ilk zamnalar merak etmiştik stajlarda ama gittik gayet normal bayanlardı çoğu ben de şaşırmıştım ilk gördüğümde
şimdikiler öyle seçilmiyomuş hatta çok dikkat çekmeyenleri seçiyolar sanırım dedi arkadaşım
zaten seyahat eden biri de bunu farkeder
ben şuanki thy alımlarını söylüyorum eskilerinden bana ne şimdi ona göre almıyolar ki
fizik olayını ortaya koyan sensin yani o zaman ben de nasıl aldıklarını yazarım haliyle
gerçi güzellik kavramı kişiden kişiye değişir ama fizik olarak orta boylu çok fazlalığı olmayan bayanlar gördüm hep
ayrıca 5 cm değil 2cm fark çıktı dedi normalde kız 1,64 iki cm düşük çıkmış hatta korkmuş bi an elenicem diye hiç öyle 1,70tir filan deme değil çünkü benden kısa
benim boyum da 1,68 mesela işe girmesem ben de thy ye başvuracaktım ingilizcem de var alırlar diye düşünüyodum ama şimdiki iş ve maaş 4000 civarı o yüzden başvurmadım

kusura bakma ama sandığın kadar özel insanlar seçilmiyo
dediğim gibi singapur airlines filan çok dikkat ediyo bunlara thy dikkat etmiyo o kadar
onu söylüyorum
ama antalya limanında atlasjet hosteslerini beğenmiştim mesela bi kısmını kırmızı elbiseyle filan hoş duruyodu onlar ama hepsi öyle mi bilemem

BEn eski bir hostes olarak hostesleri bilmiyorum sen cok iyi biliyorsun maşallah cok ilgincsiniz .

BEn eski bir hostes olarak hostesleri bilmiyorum sen cok iyi biliyorsun maşallah cok ilgincsiniz .

ilginç olan sensin havacılık bilgin yok ama herşeyi bildiğini iddia ediyosun
noldu canım gerçekleri duymak hoşuna gitmedi mi
bunlar bizzat tecrübeyle aktarılan şeyler kulaktan dolma bilgi değil
bizzat arkadaşım o şekilde girdi torpilsiz üstelik diyorum hala inkar ediyosun öyle olmamıştır diye
kız 1,64 boyla normal bi fizikle girdi üstelik yüzü de güzel değil torpili de yoktu ingilizcesi iyidi sadece
komik duruma düşüyosun cidden
ben hostesler güzel değil demiyorum ki sadece öyle manken gibi bayanlar değiller diyorum içinde güzeli de vardır normali de zaten çalışmaya da gerek yok uçakla seyahat etmiş herkes bunu bilir

ama thy alımlarda manken gibi olmak kıstas değil artık diyorum bunun neyini inkar ediyosun
o yüzden 1,64 civarı normal fizikli her insan başvursun bence alınma ihtimali var ingilizcesi iyiyse
üstelik thy ile ilgili bilgin bile olmadan söylüyosun ben stajımı da orda yaptım gördüm herşeyi sürekli de görüyorum arkadaşlarım da çalışıyo supervisorlarla birlikte tüm uçakları kontrole gittim thyde tüm ekiplerini de gördüm pek çok uçakta
1 yıl pegasusta çalışıp heryeri çok iyi bildiğini iddia eden sensin
kusura bakma sana değil tecrübelerime ve gördüklerime inanırım
senin gibi tek bir şirkette çalışıp bu kanıya da varmadım

neyse daha fazla uzatmayalım sana iyi günler bi daha da alıntılama beni rica ederim
cevap yazmaktan sıkıldım çünkü
anlaşabileceğimizi de sanmıyorum

Son düzenleme:
ilginç olan sensin havacılık bilgin yok ama herşeyi bildiğini iddia ediyosun
noldu canım gerçekleri duymak hoşuna gitmedi mi
bunlar bizzat tecrübeyle aktarılan şeyler kulaktan dolma bilgi değil
bizzat arkadaşım o şekilde girdi torpilsiz üstelik diyorum hala inkar ediyosun öyle olmamıştır diye
kız 1,64 boyla normal bi fizikle girdi üstelik yüzü de güzel değil torpili de yoktu ingilizcesi iyidi sadece
komik duruma düşüyosun cidden
ben hostesler güzel değil demiyorum ki sadece öyle manken gibi bayanlar değiller diyorum içinde güzeli de vardır normali de zaten çalışmaya da gerek yok uçakla seyahat etmiş herkes bunu bilir

ama thy alımlarda manken gibi olmak kıstas değil artık diyorum bunun neyini inkar ediyosun
o yüzden 1,64 civarı normal fizikli her insan başvursun bence alınma ihtimali var ingilizcesi iyiyse
üstelik thy ile ilgili bilgin bile olmadan söylüyosun ben stajımı da orda yaptım gördüm herşeyi sürekli de görüyorum arkadaşlarım da çalışıyo supervisorlarla birlikte tüm uçakları kontrole gittim thyde tüm ekiplerini de gördüm pek çok uçakta
1 yıl pegasusta çalışıp heryeri çok iyi bildiğini iddia eden sensin
kusura bakma sana değil tecrübelerime ve gördüklerime inanırım
senin gibi tek bir şirkette çalışıp bu kanıya da varmadım

neyse daha fazla uzatmayalım sana iyi günler bi daha da alıntılama beni rica ederim
cevap yazmaktan sıkıldım çünkü

Valla ben manken gibiydim .benim gibi cok arkadasim vardi.tk dakileride biliyorum. Ben kabini bilirim baska bölümleri bildigimi iddia etmedim ki.sen hic kabinde calismadan kabindekiler hakkında yorum yapıyorsun.ben senin bolumunle ilgili yorun yapmadim ki.ayrica kucumsemedim deyip durma .sen kabin memurunu kucumseyecek kadar yüksek bir yerde degilsin sekeriim.

Son düzenleme:
Bence tekrar kpss ye hazırlan, senin için daha iyi olur
Öncelik işin rahatlığı ve garantisi olsun
Yoksa bi havayollarının maaşı memurluktan az iken, diğer bi havayollarininki daha fazla
Ama sonuç itibariyle olmadık saatlerde ise gideceksin. Bu sebepten maas icin degermi, bence degmez diye düşünüyorum. Ozellikle evlenince dahada sıkıntı olur .misal gecenin 2 sinde seni evden alsınlar 3.30 ta uçuşa çık. 2 bacak uc gel eve geldin sabah 7.uyu dinlen gun bitsin sonra yok sabah 4 saat ucusa git, oteki gun gece çık sabaha doğru eve dön ws.ws böyle istikrarsiz bi iş saati ve temposu cekilirmi
İnsanın vücut saati bile iptal yani
Gec olsunda guc olmasın
Hic stress yapma, kpss ye hazırlan mis gibi devlet dairesinde memur ol sen

Merhaba,
Günlerdir düşünüp içinden çıkamıyorum. Üniversite mezunuyum kpss ye bir kere girdim ve normal düzeyde bir çalışmayla pek de iç açıcı puanlar alamadım kurum sınavlarına giremedim. Bu sene tekrar çalışmaya başladım ama malesef istikrarlı olmadı ders çalışmak artık inanılmaz sıkıcı gelmeye başladı ki bu sırada thy nin kabin memuru alımı yaptığını duyup büyük bir hevesle başvurdum. Ama şu an kafam çok karışık acaba kpss için kendime bir şans daha vermeli miyim ilerde kariyer meslek grubuna giremedim diye pişman olur muyum kabin memurluğunu yapabilir miyim bir sürü soru var aklımda. aranızda bu ikilemde kalmış olan, kpss de deneyimli ya da kabin memurluğu yapmış olanlardan bir fikir bekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba;

Ben 5 yıl kabin memurluğu + kabin amirliği yaptım.Çok keyifli ama bir o kadarda yorucu bir meslek.Bayan olduğunuz için en fazla evlenene kadar yapabilirsiniz,çünkü evlenince gerçekten ev + uçuş çok zor.Yeni evliyken ağlayarak yatılara gidiyordum,eşimi özlüyordum.Evlendikten sonra 1 sene daha uçtum ve dayanamayıp ayrıldım.Şu anda aynı şirkette ofis görevinde çalışıyorum daha rahatım.En azından hayatım düzenli.Haftasonları evdeyim,akşamları evdeyim.Öbür türlü bir düzeniniz olmuyor.Gecesi,gündüzü,bayramı,tatili yok ne yazık ki.Artık yazdıklarımdan seçimi siz yapın,hakkınızda hayırlısı olsun ;)

evet pegasusta çalıştım kabin memuru olarak . neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum şekerim . .havaalanlarını yineten bir şirkettir .askeriyiye bağlıydı . uçuştakiler yerdekileri pek tanımaz ki .
2009-2010 yılları arasında görev yaptım . sana yalan borcum mu var . komiksin cidden . thyden çok arkadaşım var .yurt içi dışı çok hostes arkadaşım var kendimde hostestim zaten . uçuşlar hakkında pek bilgin yok . yerdekiler dediğim gibi uçuştakileri uçuştakiler yerdekileri pek tanımaz . uçuş çok farklı birşeydir .

Topu topu 1 yıl uçmuşsun ama astronotmuş gibi anlatmışsın kendini :))) Ben 5 yıl uçtum hem memur,hem amir olarak.THY'ye torpilsiz giren pekçok arkadaşım var.

BEs senede geliyor amirlik. Iki senede amir mi oldunuz.

Evet 2 buçuk senede oldum.1998 Mart'ta şirkete girdim,2000 Temmuz'da amir oldum.İstersen adımı ve şirketimi özelden vereyim telefon aç sor,sonra tekrar konuşalım,o zaman ki halini merak ediyorum :))) Şu anda evli ve çocuklu olduğum içinde hala aynı şirkette ofis görevindeyim.

Evet 2 buçuk senede oldum.1998 Mart'ta şirkete girdim,2000 Temmuz'da amir oldum.İstersen adımı ve şirketimi özelden vereyim telefon aç sor,sonra tekrar konuşalım,o zaman ki halini merak ediyorum :))) Şu anda evli ve çocuklu olduğum içinde hala aynı şirkette ofis görevindeyim.
Iki senede amirlik ilginc neyse banane.iki senede yapmazlar genelde .

Iki senede amirlik ilginc neyse banane.iki senede yapmazlar genelde .

Bizim şirkette yapıyorlar.Her şirketin uygulaması farklı.Bizden Pegasusa geçen kabin memuru,amir ve hatta kaptanlar var,görüştüğün varsa sorabilirsin.Aslında hakikatten sanane? Neden inandırmaya çalışıyorsam bende 1 saattir.

Bizim şirkette yapıyorlar.Her şirketin uygulaması farklı.Bizden Pegasusa geçen kabin memuru,amir ve hatta kaptanlar var,görüştüğün varsa sorabilirsin.Aslında hakikatten sanane? Neden inandırmaya çalışıyorsam bende 1 saattir.

boşuna uğraşmayın hanımefendi inanmaz
herşeyi en iyi kendisi biliyo çünkü

Back
X