• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tekrar anaokuluna yollamalimiyim

Bağımsız anaokuluna değil 1.sınıfa başlayacağı ilkokulun anasınıfına gönderin bu yıl.Böylece okulun çevresini öğrenir .Birinci sınıfa başladığında sınıfında anasınıfından tanıdığı arkadaşları mutlaka olur ve kendini güvende hisseder..ücreti de bu rakam kadar tutmaz.

tam kac aylik basladi cunku kucuk cocugum varda kardesi 28 aylik
Benim oğlum 3.5 yaşında tam gün özel kreşe başladı, 3 yıl kreşe gitmiş olacak ilkokula başladığında. Daha erken başlatmayı ben çok doğru bulmuyorum cocuklar okuldan sıkılabiliyor ki kızınıza da benzer bir durum olmuş. Gitmek istememesindeki en onemli sebep tablet bağımlılığı. Ona bir önce ara vermeniz ya da en azindan günde 1 saatten fazla izin vermemeniz gerek

Okul kararı, bir çocuğun alamayacağı kadar büyük bir karar. Buna çocuğunuzun beyanına göre değil, gelişimini göz önünde bulundurarak siz vermelisiniz. 66 ay pek çok çocuk için çok erken. Sadece bilişsel gelişim değil, motor gelişimden özbakım becerilerine kadar her alanda yaşının çok üstünde olması gerek. Maddi kaygılarınızı anlıyorum, ama bu sene okula başlamayacaksa, bir sonraki sene muhakkak başlayacak. Hazırlık sınıfı eğitimi bu açıdan da çok kıymetli. Şartlarınızı zorlayarak okul öncesi eğitiminin devamını zorlamanızı öneririm.

Benim de Eylül de 66 aylık olacak oğlum geçen sene yollamadım. Bu sene anaokuluna kayıt yaptık.. Yakınızda başka anaokulu varsa oraya kaydedin farklı öğretmen, çevre iyi gelecektir.. Aylık ücreti fazla buldum benim kayıt yaptığım yer yarı özel ikindi kahvaltısı da olmasına rağmen yarı fiyat aylık fiyat..
Sadece fazla olarak 1500 TL tüm sene boyunca sinema, tiyatro ve güvenlik için istediler onu ödedik ekstradan..

3 buçuk yaşında kızım var. Bugüne kadar hep annem ve babam baktı. Annemin rahatsızlığı sebebiyle 2 yaşındayken kreşe başlatmak istedim ilk ve tek torunları old için izin vermediler. Geçen hafta ozel kreşe yazdırdım. Evet sabah erken kalkması, mecburi okula gitmesi zor oluyor ki bunun birde karı kışı var. Mecbur olmasam bu yaşta göndermezdim ama sizin kızınızın yaşı Artık gelmiş anaokuluna başlatın. Geçmişte zaten gitmiş şu an tam gitmesi gereken zamanda bırakırsa ileride hiç alışamaz

Okul öncesini sadece eğitim olarak düşünmeyin derim. Sıkılıyor olabilir zaman zaman gitmeyi reddedebilir fakat mühim olan yaşıtları ile kontrollü bir ortamda sosyalleşebilmesi.

Şayet ekonomik olarak sizi çok zorlamayacaksa özellikle 1. sınıf öncesi mutlaka okul öncesi eğitime dahil olamalı. Vereceğiniz bir yıllık ara ilkokul döneminde sizin için çok zorlayıcı koşullar yaratabilir.

Back