• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tekrar anaokuluna yollamalimiyim

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.811
1.744
133
39
5 yas kizim var 3 yasindan beri devlet anaokuluna gitti yarim gun yani iki sene. buradaki devlet okulu 3 yas aliyodu. bu sene gondermeyecektim ama evde surekli bunalim miz miz ne yapacagimi sasiriyorum. okulada bi gitmek istiyor bi istemiyorum diyor. eylulde 66 aylik olacak veli imzasiyla ilkokul bile oluyo ama daha kucuk diye dusunuyorum. siz olsaniz ne yapardiniz maddi olarak cok iyi degiliz normaliz daha anaokuluna gidince de aylik 500 civari olmus okul bu sene gecen sene 250 idi. evde dursa evde ne yapcak diyorum bi taraftan yok yollamayayim diyorum fikir verir misiniz

Yaşıtlarıyla olması daha iyidir tabii. Bir de alışmış hem siz hem kendisi zorluk yaşar bence. Göndermek istememe sebebiniz neydi?

Yaşıtlarıyla olması daha iyidir tabii. Bir de alışmış hem siz hem kendisi zorluk yaşar bence. Göndermek istememe sebebiniz neydi?
kendide istemiyo gibi soruyorum gitnek istemiyorum diyor okula sabah kalkip gitmek zor geliyor sadece sabahci grup var gerci cok erken degil 9 da gidiyoruz. evde durup tablet tv bakiyor surekli elimden geldigince kisitliyorum ama olmuyor

5 yas kizim var 3 yasindan beri devlet anaokuluna gitti yarim gun yani iki sene. buradaki devlet okulu 3 yas aliyodu. bu sene gondermeyecektim ama evde surekli bunalim miz miz ne yapacagimi sasiriyorum. okulada bi gitmek istiyor bi istemiyorum diyor. eylulde 66 aylik olacak veli imzasiyla ilkokul bile oluyo ama daha kucuk diye dusunuyorum. siz olsaniz ne yapardiniz maddi olarak cok iyi degiliz normaliz daha anaokuluna gidince de aylik 500 civari olmus okul bu sene gecen sene 250 idi. evde dursa evde ne yapcak diyorum bi taraftan yok yollamayayim diyorum fikir verir misiniz

66 aylık imza ile ilkokula kaydetmek için, küçük bence kızınız.

Erken yaşta okula başlayan çocuklar ilerleyen yaşlarda daha çok sorun yaşıyorlar.

Anaokuluna maddi açıdan bu sene gönderemeyecekseniz; evde anaokulundakilere benzer çalışmalar yaptırabilir , çevrede yaşıtları varsa parka vb götürebilirsiniz.

66 aylık imza ile ilkokula kaydetmek için, küçük bence kızınız.

Erken yaşta okula başlayan çocuklar ilerleyen yaşlarda daha çok sorun yaşıyorlar.

Anaokuluna maddi açıdan bu sene gönderemeyecekseniz; evde anaokulundakilere benzer çalışmalar yaptırabilir , çevrede yaşıtları varsa parka vb götürebilirsiniz.
maddi olarak zorlansamda yollamayi dusunuyorum

Ben 3.5 yaşındaki oğluma evde yetemedigim için kreşe verdim su an yaz okuluna gidiyor. Yasitlariyla olmak onun da hosuna gidiyor. Sizin durumunuzda kesin verirdim

kendide istemiyo gibi soruyorum gitnek istemiyorum diyor okula sabah kalkip gitmek zor geliyor sadece sabahci grup var gerci cok erken degil 9 da gidiyoruz. evde durup tablet tv bakiyor surekli elimden geldigince kisitliyorum ama olmuyor
Yani kim istiyor ki okula gitmek :)) Onlar için bi okul neticede oturup analitik geometri öğrenmeseler de. İlkokul için bence de çok erken yaşı ama eğer sizi çok zorlamayacaksa anaokuluna devam etmesi daha iyi olur.

İlkokula da gitmek istemiyorum deyince yollamayacak misiniz ? Bence her istemiyorum dediğinde istediğini yaparsanız, yaptırmak istediğiniz seylerde zorlanirsiniz. Kurallar esnerse her konuda esner yemek uyku temizlik vs

Ben gönderirdim hem sosyal aktiviteler açısından hem kas gelişimi için.
Ne kadar gelişim gösterse ilkokul için o kadar iyi.
66 ay ilkokul için erken tam yaşını bekleyin.

66 aylık çocuğun ince motor becerileri tamamen gelişmemiş oluyor. Uzun saatler kalem tutmak, kavramak, yazı yazmak onun için zorlayıcı olabilir. Bu mesele nasil oluyor da veli izniyle oluyor anlamıyorum. Ben olsam asla o yaşta okula başlatmam.

Bir öğretmen olarak göndermeyin derim.
İlk sınıflarda zorlanmasa bile 4.-5. sınıfta soyut kavramlara geçildiğinde geri kalıyor erken başlayan çocuklar. Hassas bir durum acele etmeyin. Bu okulöncesi eğlenceli dönem bir daha ellerine geçmeyecek.

1. İlkokula göndermeyin.
2. Çalışmıyorsanız yarım gün çalışıyorsanız tam gün gönderin. 3 yaşında anaokuluna giden bir çocuğun tam ilkokula hazırlık döneminde anasınıfına başlamaması yanlış olur.
3. Maddi durumunuz el vermiyorsa, çocuğunuzu yaşıtlarıyla olabileceği ortamlara sokup zaman zaman da okuldaki etkinlikleri evde yapmalısınız.
4. Ayda 500 TL demişsiniz emin olun evde duran çocuğa bu defa etkinlik yapayım diye daha çok oyuncak ve malzeme almak zorunda kalırsınız. Kafa kafaya gelir.

Kaç senedir okula giden çocuğu birinci sınıf öncesi bir sene evde dinlenmeye mi alacaksınız? Çok mantıksız bir karar olur. Okul ya da öğretmen değişikliği yapıp tekrar anasınıfına yollayın. Evde durma gibi bir olayı varsa neden 3 yaşında okula yolladınız onu anlamadım. 3 yaşta okula başlatıp 6 yaşına gelince eve kapatmak çok garip bir karar. Geç yollasaydınız düzenli bir şekilde gitseydi keşke.

Back