Tek yumurtalığı sağlam olup hamile kalan var mı?

dilay8

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2009
470
8
96
Ankara
Hafta sonu 2 kere düşük ve enfeksiyon kapmış olmamdan dolayı doktora kontrole gittim. fakat doktor bana sol yumurtalığımın biraz aşağıya doğru yer değiştirdiğini söyledi. bunun sonucu olarak da gebe kalmada sorun yaşayabileceğimi söyledi şimdi gebeliği düşünüyorum merak ettiğim böyle bir durum yaşayan var mı ya da tek yumurtalıkla hamile kalınabilir mi:????

benim var böyle bi tanıdığım.bir yumurtalığı alındı ve tek yumurtalıkla KAZARA hamile kaldı hem de:)
sakın bozma moralini olur mu?

canım gıttıgın dr da onemlı ank gazı unıvertesınde doç.dr aydan biri
var hastayı oyalamıyor olabılcekse olur olmazsa olmaz bı arkadasıma amelıyat demıs 2 tane doktor oda aydan hocanınmethini duyuyor gidsiyor aydan hoca dıyorkı hiç ameliyata gerek yok olur cocugun kafana takma dıyor 6-7 ay içinde olur ınsallaha dıyor arkadas 3 ay ıçınde hamıle kaldı
tek yumurtalıkla hamıle kalınır eger ımaknın avrsa aydan hanıma görün derim

hocanın tefefonun falan ıstersen ozelden yaz randevu 1 ay sonrasına var telden arayınca hoca 2-3 gun ıcınde gun verıyor gıdersın

Hafta sonu 2 kere düşük ve enfeksiyon kapmış olmamdan dolayı doktora kontrole gittim. fakat doktor bana sol yumurtalığımın biraz aşağıya doğru yer değiştirdiğini söyledi. bunun sonucu olarak da gebe kalmada sorun yaşayabileceğimi söyledi şimdi gebeliği düşünüyorum merak ettiğim böyle bir durum yaşayan var mı ya da tek yumurtalıkla hamile kalınabilir mi:????

canım cok yakın arkadaşımın doğuştan tek yumurtalığı var ve iki tane cocuğu var hatta daetleri bili biraz düzensiz olmasın ragmen hiç bir sorum olmaz üzlme :dance:

çok teşekkür ederim arkadaşlar yazdıklarınız için şimdi deneme aşamasındayız olmazsa tavsiye ettiğiniz doktora giderim kısmet ne zaman olursa artık.. ama yazdıklarınız çok moralimi düzeltti tekrardan TEŞEKKÜRLER...

olur neden olmasın. her ay her iki yumurtalıktan da yumurta oluyor değil ya. bazen birinden daha düzenli oluyor yumurta. bozma moralini.

ben 25 yaşında overkist ameliyatı geçirdim... sol yumurtalığım kökenli bir kist operasyonu idi.. operasyon sırasında sol yumurtalığım da alındı.. ve bundan sonra tek yumurtalıkla 4 kere hamile kaldım::)) merak etme tek yumurtalık olsa olsa her ayki hamile kalma şansını biraz düşürür.. ortadan kaldırmaz... :icecream:

canım 10 yıl önce yumurtalığımın teki alındı. yeni ewliydim henüz. alındıktan 2 ay sonra hamile kaldım hemde ikiz di. ama kızlardan biri öldü karnımda 4 aylık olduğunda. diğer teki doğdu. şimdi 8,5 yaşında kızım. bi tanede 2004 bebeğim oldu. oda sağlıklı çok şükür. sakın korkma allah bebek wermek isterse bir tanenin yarısı bile kalsa werir. :)) sen içini ferah tut olur mu ? allah hayırlı ewlat wersin inşallah :))

canım yengem iki düşük yaptı ve yumurtalıgının teki alındı ve bizim bi tane kızımız var çok şükür
canını sıkma veren Allah veriyor....

merhaba, tırtıl kelebek ben de gazi üneversitesinde dr.ahmet erdem'den randevu almıştım ama sen aydan hocayı tavsiye etmişşin, şimdi çok kafam karıştı bende aydan hocaya mı gitsem acaba, sende telefonu var mı?

kızlar merhaba,

ben de 2 yıl önce sağ yumurtalığımdaki 15 cm çapındaki dermoid kist nedeniyle ameliyat oldum ve kistle beraber sağ yumurtalığım da alındı. henüz bekarım ama ya ileride istediğim zaman hamile kalamazsam diye düşünüyordum sık sık. sizin bu yazdıklarınızı okuyunca moralim düzeldi:enbuyukkk:

konunun üstünden çok zaman geçmiş ama ben de tek yumurtalık ile şimdilik 2 gebelik elde ettim. eşime göre 4 ten aşağı olmazmış:):). Allahtan hakkımızda hayırlısı:) demem o ki, tek yumurtalık ile canım gebelik olabiliyor.

Konunun uzerinden cok zaman geçmiş evet ama herkese moral olsun diye yazıyorum. Bende bu yollardan geçmiş biri olarak. Arkadaslar benimde over tümörü nedeniyle sol yumurtaligim alındı. Ve henüz 1, 5 yillik evliyken. Resmen dünyam yıkıldı. 3 ay korunma verdi Dr ayrica prolaktin degerim cok yüksekti. 4.ay reglim gelmeyince dedim yine yükseldi degerim. Ama dr a gitmedim. Biraz daha bekledim bu arada midem berbat durumda. Dedim test yapayım ne olur ne olmaz. Ve test sonucu pozitif! !! Ertesi gün dr a gittim bebeğim in kalp atışı bile var. Nasil bi duygu anlatamam. Allah herkese nasip etsin inşallah. Biraz rahatlamak gerekiyo bence. Moral en büyük yardimcim oldu. Şimdi sizler için dua edicem.sizdende güzel haberler bekliyorumm

Bende bikac hafta oldu ameliyat oldum sag tüpümü ve sag yumurtaligimi aldilar tek sol yumurtalik da sansim var ama oda zor gibi ordada cikolata kisti vardi onuda patlatip icindeki siviyi cekmisler tabi Rabbim isterse olmayacak bisey varmi.Bakalim hakkimizda hayirlisi

Back