• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik over sendromu (Sonunda bende de var)

Klomen dün bitti. Doktorumun uzak hastaneye taşınmasından sebep yine doktorumun tavsiyesiyle başka bir jinekoloğa gittim.

Bu gittiğim doktora daha öncede gitmiştim bir kaç ay kilo vermemi önermişti ve bu yönde bana ınofolıc vermişti. Inofolıc günde dört saşe kullan dedi ama bana pahalıya geldi. Bende etken maddesine baktım ve metformin ve folic asit başladım.

Bugün tekrar o doktora gidince kilo vermedinmi dedi hayır hocam 16 kilo verdim dedim çok güzel dedi.

Bir 16 daha vermeni bekliyorum dedi :)

Yumurtama baktı klomen günde bir kere az gelmiş dedi. Diğer doktorun önerisi hormon ilacı bana yasak olduğu için kiste dönüştürmeyelim yumurtalarını o yüzden günde bir yeter demişti bunu yeni doktorada belirttim klomen hormon değil yumurtan sınırda 16 mm dedi.

16 ve 22 mm arasında çatlar dedi sınırdasın eşin ne zaman gelecek dedi dedim 9 / 14 nisan arası tarihte gelecek tmm atış serbest dedi :)

Bende polikistikover çıktı hocam dedim. EE zaten vardı kilon neden sebep sanıyorsun dedi. Bu genetik bir hastalıkki aynı doktor annemide muayne eder. Annende de var genetik bu doğuştan dedi.

Şaşırdım.

EE ilk gebeliğim dedim. Kaç ay denemede oldu dedi. 5. ayda gebe kaldım dedim şansa dedi ..

Eşin yurtdışında sen burada görüşmeler az polikistikover vs olumsuz şartlar sen eşinin yanında olmaya bak dedi ..

Şimdi eşimin geleceği tarih en geç 14 nisan o zamanında çatlama günlerime geldiğini belirtti. Yumurtan daha küçük olsa bu ay gebelik bekleme derim dedi ama sınırdasın kalabilirsinde dedi.

Yaa şimdi arkadaşlar.. Ne bileyim bileniniz başına gelen 16 mm ye kadar klomenle büyüyen yumurta büyümeye devam ederde çatlarmı yoksa kistemi dönüşür kafamda deli sorular :18::18:
canım benim geçen ay biri 13 diğeri 16 mm olmuştu klomenle 4 gün sonra tekrar kontrol edelim dedi ben o 4 gün boyunca kuru incir yedim abartmadan tabi gittiğimde biri 25 diğeri 26 mm olmuştu çatlatma iğnesi yaptı yumurtalarda güzelce çatladı ama Allahın hikmetidir yine olmadı :50:

ama herşeyden önce bence çok ayrıntılara takılma çünkü bünyeden bünyeye değişip herşey olabiliyor bende bi ay verdiği tepkiyi diğer ay vermiyo kendi bünyen bile değişiyo 16 mm lik yumurtan büyümeye devam edebilir bende öyle olmuştu ama etmeyedebilir her ihtimal geçerli bu işte Allah gönlüne göre versin:34:

canım benim geçen ay biri 13 diğeri 16 mm olmuştu klomenle 4 gün sonra tekrar kontrol edelim dedi ben o 4 gün boyunca kuru incir yedim abartmadan tabi gittiğimde biri 25 diğeri 26 mm olmuştu çatlatma iğnesi yaptı yumurtalarda güzelce çatladı ama Allahın hikmetidir yine olmadı :50:

ama herşeyden önce bence çok ayrıntılara takılma çünkü bünyeden bünyeye değişip herşey olabiliyor bende bi ay verdiği tepkiyi diğer ay vermiyo kendi bünyen bile değişiyo 16 mm lik yumurtan büyümeye devam edebilir bende öyle olmuştu ama etmeyedebilir her ihtimal geçerli bu işte Allah gönlüne göre versin:34:

Bende incir kürünü deneyeyim dedim. Sonra korktum ya ben denersemde büyürse çatlamazsa diye çünki doktor bilerek klomen tek dedi çok büyütüp kiste çevirmeyelim dedi.

Sonradan Yaa ben bunu kullandımda böylemi oldu vicdanını çekmek istemezdim. Şuan eskisinden iyiyim helede bu konuyu açtığım ilk zamnalar ağlıyordum geceleri bu hastalık neden bende de var helede tek çocukluyken olurmu diye. Bir sürü soruu ???

Bugün spor salonunda ölçümümde vardı. İki ayda 16 kg verdim. Mutlu oldum devamnının gelmesinide istiyorum. O yüzden çok takmıyorum Amin cnm Allah hepimizin gönlüne göre versin inş..

Ben 22 mm den sonra yumurtanın çatlamadığını kiste dönüştüğünü biliyordum. Demek biz pcoslularda hiçbirşey belli değil :)

Tekrardan geldim :)

Evet eşim geldi ve yolcu ettim.

SAT 27 Marttı doktorum 14. günü kaçırma dedi. Ama eşim 15. gün yanımda olabildi. 15 17 19 21 23 25 Nisan Atış serbestti :)

27 Nisanda regli beklerken 20 nisanda regli oldum. Sürpriz oldu. Kanama bir gün sürdü ertesi güne temizlendim yine atış serbest ertesi gün devam etti iki gün sürdü yine temizlendim sonra yine atış serbest karışık birşey oldu :1::1:

Eşim gelmeden sporu erteledim. Hani gelsin gitsin sonra spora başlarım gebelik olup olmadığı belli olsun diye ama bir arkadaş başka bir konuda teyzesinin sanırım reglinin tam bitişinde gebe kaldığından bahsetti. Bende korktum madem bir regli daha bekleyeyim diyorum.

Bu ay kesin netleşir gebelik var yok o zaman spora devam :)

116 gibi bir rakamdan 100 rakamını gördüm kilo vermeye devam kii polikistikoverden dolayı eşime kilo veriyorum denemeyelim diyemedim. Aslında regli olunca sevinmedimde değil hani eşimden sürpriz araba aldı bana şuan acemilik turlarındayım.

Allah bu yolda herkesin yardımcısı olsun tek temennim bu ..

Evet bugün regli oldum. Gebelik olmadığı doğrulandı. Artık başka bahara :) Eşimin ilk yurtiçi izni ekim 2014 o zamana kadar dinlenmedeyim.

Öff sıkıldım yine :(

Mart 27
Nisan 20
Mayıs 13 Son üç reglim son kistten dolayı kullandığım dkh dan sonra adetimin günü düştü. Bu arada eşimde geldi gitti. Eşim buradayken regli oldum. Birde gidince oldum. Şimdi adetime 3 gün var. Göğüslerime dokunamıyorum. 2 Gündür yumurtalık ağrısı çekiyorum. İştahım çok kilo alıcam diye korkuyorum. Çok fazlada akıntım var. Hormonlar yine alt üst üstünemi gördüm diye meraklanmaktanda kendimi alamıyorum. Yaa yine kistmi oluştuu ..

Böyle sıkkın acılı ağrılı bekliyorum. Hormonlar inatlaşmayın benimle doğru dürüst çalışın işte :(

MERHABA Arkadaşlar; tam 14 yıllık PKO hastasıyım. ve 14 YIL boyunca Diana35 kullandım. Şuan 26 yaşındayım, 5 aylık evliyim. İlaçların yan etkilerini öğrenince bırakıp kendim bu hastalığı yenmeye karar verdim. Daha önce ilacı bıraktıgımda ilk ay adetim gelir, daha sonraki aylar hiç bir belirti olmazdı. 8 ay boyunca ilaç kullanmadıgım için HİÇ adetim gelmediği olmuştur. Öncelikle kilo verdim. 66 kilodan 57-58 lere düştüm. İnsülin direncim biraz yüksekti bir süre ilaç kullanımıyla ve dikkatli beslenerek insülin direncimi kırdım. Şekeri, yağlı yiyecekleri, kötü hayat tarzını bir kenara bırakıp, spora başladım, yürüyüş yaptım, hiç balık yemeyen ben haftada 2 gün somon yemeye başladım. Omega 3 de almak gerekir. Ve SOĞAN SUYU..... İlaçları bıraktıktan sonra tahmin ettiğim gibi ilk ay adet oldum. 2.ay bekledim ama gelmedi. CİVANPERÇEMİ çayına başladım sabah akşam 1 bardak içtim. Biraz hareketlenmeler başladı ama kanama olmadı. Daha sonra soğan suyu içmeye karar verdim. sabah akşam aç karnına her gün taze olarak uyguladım. 10 gün boyunca. Sonra böbreklerimi yormamak adına bıraktım. Bu süreçte duygu durum karmaşaları, kasıklarımda ağrı, hassasiyet gibi şeyler de yaşadım. Ve civanperçemini tekrar uyguladım 2.gün pembelikler gelmeye başladı. Ve şuan tam anlamıyla oldum. Bu benim için bir MUCİZEydi. çünkü 14 yıl boyunca 1 kere bile ilaçsız adet olmadım. Normalde forumlara yazmayı sevmem ama kendi kendime eğer bu uygulamalardan sonra adet olmayı başarırsam diğer bayanlar da faydalansın diye burdan yazıcam demiştim. İnşallah birilerine faydam dokunur. Çünkü yaşadıklarımız zor şeyler. Buarada tüylenmelerim vardı çenemde. İlaç kullanmadıgımda hemen tekrarlardı saçlarım dökülürdü, sivilce çıkardı. Şimdi kontrol altına aldıgımı düşünüyorum. İnşallah diğer ay da 10 gün kadar bu uygulamaları yapıcam ve tamamen düzene girsin 6 ayda 1 yine soğan suyu içebilirz. Sizlere de bol şans diliyorum. İnanın, uygulayın, kurallarınız olsun, yılmayın.. :) SEVGİLER.....

Back
X