- 2 Aralık 2013
- 392
- 236
- 23
canım benim geçen ay biri 13 diğeri 16 mm olmuştu klomenle 4 gün sonra tekrar kontrol edelim dedi ben o 4 gün boyunca kuru incir yedim abartmadan tabi gittiğimde biri 25 diğeri 26 mm olmuştu çatlatma iğnesi yaptı yumurtalarda güzelce çatladı ama Allahın hikmetidir yine olmadıKlomen dün bitti. Doktorumun uzak hastaneye taşınmasından sebep yine doktorumun tavsiyesiyle başka bir jinekoloğa gittim.
Bu gittiğim doktora daha öncede gitmiştim bir kaç ay kilo vermemi önermişti ve bu yönde bana ınofolıc vermişti. Inofolıc günde dört saşe kullan dedi ama bana pahalıya geldi. Bende etken maddesine baktım ve metformin ve folic asit başladım.
Bugün tekrar o doktora gidince kilo vermedinmi dedi hayır hocam 16 kilo verdim dedim çok güzel dedi.
Bir 16 daha vermeni bekliyorum dedi :)
Yumurtama baktı klomen günde bir kere az gelmiş dedi. Diğer doktorun önerisi hormon ilacı bana yasak olduğu için kiste dönüştürmeyelim yumurtalarını o yüzden günde bir yeter demişti bunu yeni doktorada belirttim klomen hormon değil yumurtan sınırda 16 mm dedi.
16 ve 22 mm arasında çatlar dedi sınırdasın eşin ne zaman gelecek dedi dedim 9 / 14 nisan arası tarihte gelecek tmm atış serbest dedi :)
Bende polikistikover çıktı hocam dedim. EE zaten vardı kilon neden sebep sanıyorsun dedi. Bu genetik bir hastalıkki aynı doktor annemide muayne eder. Annende de var genetik bu doğuştan dedi.
Şaşırdım.
EE ilk gebeliğim dedim. Kaç ay denemede oldu dedi. 5. ayda gebe kaldım dedim şansa dedi ..
Eşin yurtdışında sen burada görüşmeler az polikistikover vs olumsuz şartlar sen eşinin yanında olmaya bak dedi ..
Şimdi eşimin geleceği tarih en geç 14 nisan o zamanında çatlama günlerime geldiğini belirtti. Yumurtan daha küçük olsa bu ay gebelik bekleme derim dedi ama sınırdasın kalabilirsinde dedi.
Yaa şimdi arkadaşlar.. Ne bileyim bileniniz başına gelen 16 mm ye kadar klomenle büyüyen yumurta büyümeye devam ederde çatlarmı yoksa kistemi dönüşür kafamda deli sorular :18::18:
ama herşeyden önce bence çok ayrıntılara takılma çünkü bünyeden bünyeye değişip herşey olabiliyor bende bi ay verdiği tepkiyi diğer ay vermiyo kendi bünyen bile değişiyo 16 mm lik yumurtan büyümeye devam edebilir bende öyle olmuştu ama etmeyedebilir her ihtimal geçerli bu işte Allah gönlüne göre versin