- 15 Ocak 2012
- 3.316
- 562
-
- Konu Sahibi belovedone
Selam kızlar bende tek yumurta ikizleri annesi olarak ikiz konusu olunca yazmadan edemiyorum:)
Hamile olanlara Allah yardım etsin cok zor bi dönem ama karnındalarken en rahat dönem:)
Benim kızlarım 13 aylık oldular
34 haftada acil sezaryenle geldiler
1i bir ay , biri 3 hafta yatti kuvozde
Sormak istedikleriniz olursa sorun elimden geldiğince cevaplarim
Ben dogduklarindan beri kendim bakıyorum
Birde 4 yaşında oğlum var
Ilk 8 ay perişan dönemimizdi malesef çok zorlandım
Ama şimdi şükür daha rahat ediyorum
En azından banyo yapabiliyorm:)
Yemek yiyebiliyorum:)
Saclarimi taramayi unutmustum artik eski süslü puslu halime döndüm:)
Hala ayni Beşikte yatıyorlar benimkiler
En kocamanindan park besik almıştım
Ilk 6 ay yatsınlar sonra bir tane daha alırım dedim ama şimdi de ayiramiyorum birbirlerini arıyorlar uyurken:)
Bi iki ay daha geçince uzunca yatak yaptiracagim marangoza,iki baza boyunda ortasından ayrılmış sekilde
Ek gıdaya baslama dönemi eger mama alıyorlarsa tam bir kaos malesef
Ben hel ikisini ayni anda besledim ayni anda uyuttum
Hala oyleyiz
Şimdi kaşık kavgalarjmiz var:)
Kendileri yemek istiyorlar pek keyifli oluyor ama yemekten sonra temizlik kısmı birazcık uzun:))
Cok guzel bir duygu ikiz annesi olmak her gun şükür sebebim♥♥
Kan pıhtılaşmasi olmuş canim bebeklerin birisi son üç gün beslenmemisMaşallah bebeklerinize.34 haftada neden acil sezeryana alındınız.bende 31 haftadayım önümüzdeki hafta ciğer gelişimi için iğne vurulacak çok korkuyorum erken gelecekler diye 35 biter bitmez alalım dedi doktor ikinci sezeryan olduğu için zorlamak istemiyorum dedi..
Kan pıhtılaşmasi olmuş canim bebeklerin birisi son üç gün beslenmemis
Bende 36 haftayi bekledim ama olmadı
Stres yapma lütfen erken doğumu tetikliyor hersey güzelce vaktinde olsun inşallah
32.haftada bende oldum o igneden
İnşallah canim dya et bol bol hersey güzel olsunİnşş vakitli doğarlar canım o iğnelerin inş faydası olur bebekler küveze girmezler birde biraz suları fazla dedi şekeri kes dedi doktor.inşşş herşey yolunda gider
Merhaba cok gecmis olsun. Maalesef transfuzyon korkulu ruya tek yumurta hamileleiginde. Guzel kardesim Allaha cok dua et zorlu bir donem bekliyor olabilir senu. Capadan baska hicbir yer risk almiyor. Cunku hakikaten cok cok riskli durumlar. Capada dogum yaptim 31 haftalik. Ikizlerimden biri kuvozde vefat etti. Digeri 45 gun sonra cikti ama saglik sorunlari yasadi buyuk sorunlar beyin kanamasi vb. Ayni olcak diye bir sey yok herkesin kaderi. Ancak ikiz hamilelik hele tek yumurta en zoru. Capada şartlar kotu drlar acimasiz biraz guler yuz ve hediyelerle belki iyilestirrsin ortami. Bebeklerin sagligina kavusmalari icin ellerinden geleni yapan bir yenidogan ekibi var orasi muhakkak. Dogum sonrasi dogum orda gerceklesir ve kuvozlerinde yer olursa sanslisin cunku yenidogan drlari cok iyi. Tabi erken dogum olursa bu soyledigim. Her sekilde isler tamamen yolunda gitmedigi surece bebekleri kaybedebiliyosun. Yani soyle soyliyim dogsalar da haftasinda ve saglik sorunu ile dogmadiktan sonra riske acik zaten o yuzden cok uzulup stres yapma capaya guvenebilirsin bu konuda.
Merhaba ben de tek yumurta ikizine hamileyim . Henüz 12 haftaliklar. Simdiye kadar aralarindaki fark 3 gundü ama bu kontrolde 5 gun oldugunu gorduk. Bu fark normal mi?
allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
ben istanbuldaki en iyi perinataloglara gittim hep. 4 ayda 5 ayrı doktora göründüm. söyledikleri 1 haftaya kadar farkın çok önemli olmadığı 1 haftalık fark olması halinde ise inceleme yapılması gerektiği oldu.
5 gün şimdilik çok mühim değil yani, içini ferah tut.
Doktor bize de 16 ila 20. haftalar belirleyici lazer tedavisi gerekebilir dedi. Onun icin tedirginligim artti. Ama rahatladim simdi biraz tesekkur ederimmmallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
ben istanbuldaki en iyi perinataloglara gittim hep. 4 ayda 5 ayrı doktora göründüm. söyledikleri 1 haftaya kadar farkın çok önemli olmadığı 1 haftalık fark olması halinde ise inceleme yapılması gerektiği oldu.
5 gün şimdilik çok mühim değil yani, içini ferah tut.
merhaba arkadaslar uzun zamandır yazan olmamış ama yine de yazmak istedim,
18+3 haftadır tek yumurta ikizlerine hamileyim. dün rutin kontrolümde bebeklerimden birinin 2 hafta öncesine göre sadece 1 haftalık gelişim gösterdiği, diğerinin ise haftasının 1 gün önüne geçtiğini söyledi doktorum. oysa bugüne kadar büyük olan gününe göre 1 hafta diğeri de büyüğüne göre 4 gün küçüktü. yani aralarındaki fark 4 günden 2 haftaya çıktı. biri 242 gr, diğeri 168 gr. doktorum ikizler arası tranfüzyon sendromundan şüphelendi, çapaya yönlendirdi randevum yarın.
ama ben dayanamayıp başka bir perinatolog da gittim hemen. teşhisin doğru olduğunu bebeklerden küçük olanın sıvısında fark olmadığını ama damar direncinin düşük olduğunu söyledi. 3 yol önerdi. ilki gebeliği sonlandırmak (küçüğünü), ikincisi müdahale etmeden sıvı alımı ile kontrollü ilerlemek, üçüncü ise lazer ile bağlantılı damarı yakmak. her üçünde de ikisini de kaybetme riskinin 1/3 olduğunu söyledi. kendi doktorumuz ise kesinlikle çapa'da lazer yaptırmamızı önerdiğini söyledi.
dünden beri aklımı yitirmek üzereyim. ağlamaktan helak oldum. tek lokma yiyemiyorum.
lazer işlemi ile ilgili pek bir şey de bulamadım internet ortamında.
bu durumla karşılasan var mı aranızda? lazer yaptıran var mı?
Tabi yasayan arkadaslar daha net biliyorlar durumları yardimci olacajlardir. Ben de 26. Haftada kanama yasadim hatta transfuzyondan suphelenildi ama sonras istirahat ve dikkat ederek gecti. 32+5te dogdu ikizlerim cok şükür
Merhaba kac haftalik bebekleriniz, aralarinda gün farki var mi? Doktor bana da ayni risklerden bahsetti. Yeni 13. Haftaya girdiler ama aralarinda 5 gun fark olusmus.Perinatalog ile görüştüm. neler öğrendim neler. öncelikle bebişlerin durumunu iyi çok şükür. ama zaten tek kese ikizlerinde alarm 15. haftada başlarmış. 3 çeşit risk var. tops ve taps bunlardan ikisi. ikisi de kan transfüzyonu. ikisinde de lazer ameliyatı olunabilir erken teşhiste ama ona rağmen göz ve beyin hasarı olabilir. zaten lazer olmazsa bebişler gidiyorbunların riski 6/1. ötekisi ise plesantadan çalma durumu. Aynı plesantayı paylaştıkları için biri daha fazla beslenebiliyor diğeri aç kalıyor bunda da sonuç inşallah dua edelim bunların hiçbirini yaşamayalım. 15. haftadan itibaren 28. haftaya kadar olabilir bunlar bu yüzden perinatalogun takibi gereklidir dedi. Ama bende iki haftada bir perinataloga verecek para yok. 800 lira alıyor bir muayenesinde. Bu yüzden artık 20. Haftada giderim detaylıya. Gerisi dua. Zaten tek keselerde 32. haftadan sonra alınabiliyor sezeryan ile.
Benim bebişler doğdular çok şükür canım. 35. haftada doğdular. Çok sıkı takip ettim iki haftada bir zeynepkamilde perinatalog Oya Pekine gittim. Çok iyi bir doktor. Transfüzyon olmadı ama birinin suyu arttı diğerinin azaldı son 4 ay hep yattım. İnşallah güzel ve sıkıntısız bir hamilelik süreci geçirirsin.Merhaba kac haftalik bebekleriniz, aralarinda gün farki var mi? Doktor bana da ayni risklerden bahsetti. Yeni 13. Haftaya girdiler ama aralarinda 5 gun fark olusmus.
Oo hayirli olsun. Tesekkur ederim. Bebekleriniz arasinda hamilelik esnasinda gun farki olusuyor muydu?Benim bebişler doğdular çok şükür canım. 35. haftada doğdular. Çok sıkı takip ettim iki haftada bir zeynepkamilde perinatalog Oya Pekine gittim. Çok iyi bir doktor. Transfüzyon olmadı ama birinin suyu arttı diğerinin azaldı son 4 ay hep yattım. İnşallah güzel ve sıkıntısız bir hamilelik süreci geçirirsin.
4-5 gün fark vardı ben de çok oluşmadı ama oluşan arkadaşlar da oldu doğumları sorunsuz olanlar da oldu. Sıkı takip et mutlaka.Oo hayirli olsun. Tesekkur ederim. Bebekleriniz arasinda hamilelik esnasinda gun farki olusuyor muydu?
bilgi almak için araştırma yapanlara yazıyorum;
recep has hoca ile görüştük. bebeklerim arasında transfüzyon olmadığını söyledi çok şükür. ama küçük kızımın tamamen tesadüfi olarak göbek bağının bağlandığı noktanın güçsüz olduğunu bunun da kan akımını yavaşlattığını ve büyüme geriliği olduğunu söyledi. iugg yani rahim içi gelişim geriliği teşhisi koydu.
bir haftalık takip sonrası küçüğümün gelişmemeye devamı halinde maalesef devam edemeyeceğini ve sonlandırmamız gerektiğini aksi halde karmında ölmesi halinde diğer kızımın da devam etmemesine ya da beyninde hasar oluşmasına neden olabileceğini söyledi.
gelişmeleri mutlaka yazacağım. su an dua ediyorum kızlarımın ikisi de sağlıkla ve hayırla dünyaya gelebilsin diye.