Tek Yumurta Ikizlerine Hamile Olanlar Burada Toplanalım

Evet dedğin gibi ağırlaşmadan önce buzluğa bol bol stok yapmak lazım.. bebek arabası prego 2072 aldım canım şu travel sistem olanlardan.. tek yumurta ikizleri dediğin gibi aynı oluyormuş ben de merakla bekliyorum :) süt sağma makinesi de ablam almış medela marka, yavaş yavaş eksikleri tamamlıyorum. 30.haftaya kadar tüm işlerimi bitireyim diyorum, hastane çantamı bile hazırlayıp kapının yanına koyayım..
peki sence şu elektrikli ana kucakları şart mı? Bebekleri oyalama konusunda çok iyi diyorlar anneler çok memnun ama fiyatları pahalı olduğu için bilemedim alsam mı almasam mı
Cok iyi canim ana malzemeleri alman
Ana Kucağı benimkiler elektrikli değildi bilmiyorum o yüzden nasil iyi mi
Tek bebegi olan arkadaşım kullanıyor cok memnun iyiki almışım diyor
Ama benim cok fazla masrafım oldu başka şehirde oldu dogumum hergün gidip geldim eve geldiklerinde de gene öyle o yüzden bazi seyleri almadim ben ama alabiliyorsan al canim bazi eşyalar cok iyi oluyor

6CAF586E-BC59-4EF2-AE3C-33B7A06AA33D.jpeg
Cok iyi canim ana malzemeleri alman
Ana Kucağı benimkiler elektrikli değildi bilmiyorum o yüzden nasil iyi mi
Tek bebegi olan arkadaşım kullanıyor cok memnun iyiki almışım diyor
Ama benim cok fazla masrafım oldu başka şehirde oldu dogumum hergün gidip geldim eve geldiklerinde de gene öyle o yüzden bazi seyleri almadim ben ama alabiliyorsan al canim bazi eşyalar cok iyi oluyor
Tamam canım çok sağol verdiğin bilgiler için..
iyice bi araştırayım ben. Kraftın kendi sitesinde bile göremedim 83-110 cm olan modelini, inşallah üretimden filan kaldırmamışlardır. Peki sence şu görselini eklediğim 90*90 park yatak nasıl olur? Yayla gibi geniş geniş yatarlar diye düşündüm ama fikrini almak isterim :)

Eki Görüntüle 2066788

Tamam canım çok sağol verdiğin bilgiler için..
iyice bi araştırayım ben. Kraftın kendi sitesinde bile göremedim 83-110 cm olan modelini, inşallah üretimden filan kaldırmamışlardır. Peki sence şu görselini eklediğim 90*90 park yatak nasıl olur? Yayla gibi geniş geniş yatarlar diye düşündüm ama fikrini almak isterim :)
Yayla gibi gerçekten:))
Zaten dönmeye başladıklarında zor oluyor bi tane daha lazim ama benimkiler beraber uyumaya alıştı mi rahat mi anlamadım ama ayrı yaptırdığımda o geceyi uykusuz geçiriyoruz
Iyi bence canim bide zaten bebek mağazalarında illaki büyük oluyor o şekilde de bakabilirsin
Bne besigin alt acma kısmını hiç kullanmadım hep koltukta veya yerde alıyorum altlarina bişey serip

Canim benim için de cok zor ama öyle aman aman bi zorluk yaşamadım aslında, çünkü büyük oğlum cok aşırı zordu mesela onu 2 yaşına getirenw kadar evden parka bile yalnız çıkamadım gezmej falan yok hep ev:KK43:
Ama ikizlerimle şehir dışına,tatilw gitmisligum cok
Benim ikizkerimin birisi kuvozde enfeksiyon kapti yaşama oranimiz cok düşüktü:KK43:
Cok şükür atlattik ve birazda kaybetme korkuau olunca hiç bi eziyetlerine off diyemedim:KK43:(
Ve o bebegim 7 aylık olana kadar emmedi mama yemedi
Günde yediği toplasan bir çorba kaşığı kadar mamaydi
Açlıktan ölecek diyordum artık:KK43: ve hiç susmadan aglardi uyku zaten yok
Ama siz şimdi yardimci olan var zaten daha da kolaydır sizin için
Benim kuvozdeb gelince ilk 4 ay evde aşırı temiz olacak dedi doktor hem 3 bebe hem temizlik yaptım
9 gün ardarda hiç uyumadigim cok oldu diş dönemlerinde
Ama yorulmadan devam edebildim
Burdada Rabbim yardım etti diyorum çünkü gercekten yanımda olacak kimsem yok

Benimkiler aşırı kucakci ikizler birer kucagima oglus sirtima evde cok geziyoruz:))
Tabiki büyüdükçe daha kolay oluyor
Oturduklarinda bile rahat oluyor
Kendine güven bence sense yapabilirsin
Ben kendim 3 bebeyle cok çıkıyorum dışarı, alisverise,gezmeye
Uslularmi diye sorarsan eğer asla bir dk durmuyorlar yerlerinde:)) hepsi de herseyi ilk kendilerine istiyorlar:))
Vallahi helal olsun. Dediklerini yapacak kişi çok azdır. Ben yok yani imkanı yok yapamam benimkilerle. Daha 52 günlüğüz. Küçük oldukları için mi böyleler yoksa hep mi böyle huysuz olacaklar bilmiyorum. Eğer böyle giderse tek baktığım ilk gün beni hastaneye kapatırlar yani o derece. Gerçekten de aynı anda bi başlıyorlar ben iptal. Ne yapacağımı şaşırıyorum. Az önce aynı anda biberon vermeye çalıştım olmadı. Birbirlerini bekleyemeyecek kadar sabırsızlar. Bacağıma aldım ikisini de sallıyorum. Bıraktığım an yaygara kopacak yine. Bazen umutsuzluğun dibini yaşıyorum. Hiç düzelmeyecek gibi geliyor.

Vallahi helal olsun. Dediklerini yapacak kişi çok azdır. Ben yok yani imkanı yok yapamam benimkilerle. Daha 52 günlüğüz. Küçük oldukları için mi böyleler yoksa hep mi böyle huysuz olacaklar bilmiyorum. Eğer böyle giderse tek baktığım ilk gün beni hastaneye kapatırlar yani o derece. Gerçekten de aynı anda bi başlıyorlar ben iptal. Ne yapacağımı şaşırıyorum. Az önce aynı anda biberon vermeye çalıştım olmadı. Birbirlerini bekleyemeyecek kadar sabırsızlar. Bacağıma aldım ikisini de sallıyorum. Bıraktığım an yaygara kopacak yine. Bazen umutsuzluğun dibini yaşıyorum. Hiç düzelmeyecek gibi geliyor.
Tabiko zor canım ben neler yaşadım ama üstesinden gelebiliyorsun başına gelince
Yere iki yastık koy aralarina otur ikisine de yedir
Daha dönmüyorlae daha kolay olur benimkiler biberonu alip kaciyorlar bile :))

Ama inan büyüdükçe daha keyifli oluyor hele anne deneyi ogrensinler sarilsinlar oh mis:)
Zorluğu bile görmüyorsun

Yayla gibi gerçekten:))
Zaten dönmeye başladıklarında zor oluyor bi tane daha lazim ama benimkiler beraber uyumaya alıştı mi rahat mi anlamadım ama ayrı yaptırdığımda o geceyi uykusuz geçiriyoruz
Iyi bence canim bide zaten bebek mağazalarında illaki büyük oluyor o şekilde de bakabilirsin
Bne besigin alt acma kısmını hiç kullanmadım hep koltukta veya yerde alıyorum altlarina bişey serip
Tamam canım dediğin gibi mağazalara gidip bakayım, internetten çok bişey bulamadım çünkü..
okuduğum kitaplar da aynen bebeklerin en az ilk 5 ay yanyana yatırılmaları gerektiğini söylüyor..

Tabiko zor canım ben neler yaşadım ama üstesinden gelebiliyorsun başına gelince
Yere iki yastık koy aralarina otur ikisine de yedir
Daha dönmüyorlae daha kolay olur benimkiler biberonu alip kaciyorlar bile :))

Ama inan büyüdükçe daha keyifli oluyor hele anne deneyi ogrensinler sarilsinlar oh mis:)
Zorluğu bile görmüyorsun
Yardım eden olmayınca mecburen üstesinden gelmek zorunda kalıyorsun canım değil mi. Benim annem yanımda ve sanırım ona bağımlıyım şu an. Gidince ne olacak bilmem :) O keyifli günleri iple çekiyorum :) tüm zorluğa rağmen şükürler olsun diyorum ama çok zor yaa :)

Yardım eden olmayınca mecburen üstesinden gelmek zorunda kalıyorsun canım değil mi. Benim annem yanımda ve sanırım ona bağımlıyım şu an. Gidince ne olacak bilmem :) O keyifli günleri iple çekiyorum :) tüm zorluğa rağmen şükürler olsun diyorum ama çok zor yaa :)
Evet canım biraz da öyle
Kimse olmayınca guvenecek mecbur kalıyorsun ve daha iyi bakiyorsun
Allah kolaylık versin sana da inan büyüdükçe daha kolay

Tamam canım dediğin gibi mağazalara gidip bakayım, internetten çok bişey bulamadım çünkü..
okuduğum kitaplar da aynen bebeklerin en az ilk 5 ay yanyana yatırılmaları gerektiğini söylüyor..
Birde googla yaz ikiz bebek yatakları diye cok guzel ahşap besikler var onlardan yaptirabilirsen eğer cok daha uzun süre kullanirsin
4-5 yasa kadar hem yanyana ama ayni yatakta değil

Ya bende öyleyim napıcaz bilmiyorum tek bakmak istiyorum sürekli birilerine bağlı kalmak istemiyorum ama imkansız gibi geliyo sabah 7 da uyanıyorlar öğlen 12 ye kadar tekim o ara içersinde sadece onlarla ilgileniyorum başka hiç bişey yapamadan kahvaltı lavabo imkansız gibi şuan 5 aylıklar ne zaman düzelecekler bilmiyorum Allah yardımcımız olsun

Birde googla yaz ikiz bebek yatakları diye cok guzel ahşap besikler var onlardan yaptirabilirsen eğer cok daha uzun süre kullanirsin
4-5 yasa kadar hem yanyana ama ayni yatakta değil
Oda takımlarını çilek mobilyadan aldım canım iki tane büyüyebilen beşik aldım, yine de bi bakayım söylediğin yataklara merak ettim :)

Oyy herseyi hazır maşallah:)
Benim ani oldu pek hazırlık yapamadım
İşte ben de riskli gebelik geçirdiğim için herşeyi şimdiden hazırlamaya çalışıyorum canım :)
30.haftaya kadar bitiririm kısmetse, doktorum 34.haftayı görürsek halay çekeriz dedi.. kısmet bakalım..

Canim benim için de cok zor ama öyle aman aman bi zorluk yaşamadım aslında, çünkü büyük oğlum cok aşırı zordu mesela onu 2 yaşına getirenw kadar evden parka bile yalnız çıkamadım gezmej falan yok hep ev:KK43:
Ama ikizlerimle şehir dışına,tatilw gitmisligum cok
Benim ikizkerimin birisi kuvozde enfeksiyon kapti yaşama oranimiz cok düşüktü:KK43:
Cok şükür atlattik ve birazda kaybetme korkuau olunca hiç bi eziyetlerine off diyemedim:KK43:(
Ve o bebegim 7 aylık olana kadar emmedi mama yemedi
Günde yediği toplasan bir çorba kaşığı kadar mamaydi
Açlıktan ölecek diyordum artık:KK43: ve hiç susmadan aglardi uyku zaten yok
Ama siz şimdi yardimci olan var zaten daha da kolaydır sizin için
Benim kuvozdeb gelince ilk 4 ay evde aşırı temiz olacak dedi doktor hem 3 bebe hem temizlik yaptım
9 gün ardarda hiç uyumadigim cok oldu diş dönemlerinde
Ama yorulmadan devam edebildim
Burdada Rabbim yardım etti diyorum çünkü gercekten yanımda olacak kimsem yok

Benimkiler aşırı kucakci ikizler birer kucagima oglus sirtima evde cok geziyoruz:))
Tabiki büyüdükçe daha kolay oluyor
Oturduklarinda bile rahat oluyor
Kendine güven bence sense yapabilirsin
Ben kendim 3 bebeyle cok çıkıyorum dışarı, alisverise,gezmeye
Uslularmi diye sorarsan eğer asla bir dk durmuyorlar yerlerinde:)) hepsi de herseyi ilk kendilerine istiyorlar:))
. Valla bravo ne diyim öyle dinliyorum seni yaptıkların bana imkansız gibi geliyo ya herşeye tamam da yemek işini naptın yiyebiliyomuydun? Ben yiyemiyorum sabah 7 de uyanıyolar öğle 12 ya kadar tekiz açlıktan ölüyorum o saate kadar çok zor akşama kadar tek kalmayı hayal bile edemiyorum

İşte ben de riskli gebelik geçirdiğim için herşeyi şimdiden hazırlamaya çalışıyorum canım :)
30.haftaya kadar bitiririm kısmetse, doktorum 34.haftayı görürsek halay çekeriz dedi.. kısmet bakalım..
Ben 4. Ayda öğrendim hamileligimi :) bide ikiz dedi doktor:)zaten 34 te de dogdular acil alindilar:KK43:
Herşeyin hazır olmasında fayda var canim şimdi yapabiliyorken yap

. Valla bravo ne diyim öyle dinliyorum seni yaptıkların bana imkansız gibi geliyo ya herşeye tamam da yemek işini naptın yiyebiliyomuydun? Ben yiyemiyorum sabah 7 de uyanıyolar öğle 12 ya kadar tekiz açlıktan ölüyorum o saate kadar çok zor akşama kadar tek kalmayı hayal bile edemiyorum
Yemek tabiki daha zor ama birde oğlum var mecbur yaptim sadece ikizler olsaydi bende yapmazdim
Ama bi cok seyde hazira kaçtım makarna pilav Menemen sipariş yemekler bi şekilde oldu şükür
Bu aksam menüde sebzsli pilav var
Kolay olanlardan yapıyorum
Bide bol bol yapıyorum buzluga atıyorum iyi oluyor

Ben 4. Ayda öğrendim hamileligimi :) bide ikiz dedi doktor:)zaten 34 te de dogdular acil alindilar:KK43:
Herşeyin hazır olmasında fayda var canim şimdi yapabiliyorken yap

4.ay mı
Ay ben şok :))
Nasıl oldu o canım? Normalde ilk 3 ay çok belirti olur mide bulantısı filan, sende hiçbirşey olmadı mı canım?
Benimki tüp bebek olduğu için yavruşlarımın yumurta halinden embriyoya dönüşümlerine kadar her şeyini gördüm, tüm süreci sabırsızlıkla yaşadım:)))

4.ay mı
Ay ben şok :))
Nasıl oldu o canım? Normalde ilk 3 ay çok belirti olur mide bulantısı filan, sende hiçbirşey olmadı mı canım?
Benimki tüp bebek olduğu için yavruşlarımın yumurta halinden embriyoya dönüşümlerine kadar her şeyini gördüm, tüm süreci sabırsızlıkla yaşadım:)))
Valla beni tıp tarihine gecirmediler cok darildim doktorlara:))
Oglumu emziriyordum ben 2 yasini 4 ay geçene kadar emzirdim
Adst zaten gelmiyordu ama agrilarim cok oldu ben adef ağrısı sandim sonra adet 4.atdada gelmeyince test yaptım silik çıktı
Ilk gittiğim aile hekimim sende guatr var dedi:)
Kadin dogumcu dış gebelik dedi:)
Sonra başkasına daha gittim kürtaj olcaktim çünkü emin olmak istedim
O doktor da ikiz dedi:)
Tabi cok zor geçti sonraki 3 ay bitince de doğdular zaten:)
Bide korunuyorduk ben emzirdigim için esim korunuyordu valla Rabbimin hediyesi bana ikizlerim
Yani O ol dedi oldu bin şükür

Valla beni tıp tarihine gecirmediler cok darildim doktorlara:))
Oglumu emziriyordum ben 2 yasini 4 ay geçene kadar emzirdim
Adst zaten gelmiyordu ama agrilarim cok oldu ben adef ağrısı sandim sonra adet 4.atdada gelmeyince test yaptım silik çıktı
Ilk gittiğim aile hekimim sende guatr var dedi:)
Kadin dogumcu dış gebelik dedi:)
Sonra başkasına daha gittim kürtaj olcaktim çünkü emin olmak istedim
O doktor da ikiz dedi:)
Tabi cok zor geçti sonraki 3 ay bitince de doğdular zaten:)
Bide korunuyorduk ben emzirdigim için esim korunuyordu valla Rabbimin hediyesi bana ikizlerim
Yani O ol dedi oldu bin şükür
Resmen mucize olmuş senin ikizlerin canım, ikiz bebeklerin anlaşılana kadar saçmalayan doktorlara da diyecek söz bulamıyorum doğrusu.. 4 aylık bebekleri nasıl farkedemediler aklım almıyor. Hele ki dış gebelik diyen de bir kadın doğumcu ve yazık o doktorun hastalarına..
Allahım yavrularını sana bağışlasın, minik mucizeler gelmek istemiş gelmiş ötesi var mı :)

Resmen mucize olmuş senin ikizlerin canım, ikiz bebeklerin anlaşılana kadar saçmalayan doktorlara da diyecek söz bulamıyorum doğrusu.. 4 aylık bebekleri nasıl farkedemediler aklım almıyor. Hele ki dış gebelik diyen de bir kadın doğumcu ve yazık o doktorun hastalarına..
Allahım yavrularını sana bağışlasın, minik mucizeler gelmek istemiş gelmiş ötesi var mı :)
Valla bi hafta sayesinde Bebeklerim yanımda şükür
Ben kürtaj için emin olmak cok doktora gidip öyle yapilmasi gerekdiye gittim
Bide dış gebelik diyen doktor muayene ücreti cok yüksek:KK43:
Benim için mucize oldular iyi ki de oldular

X