Tek Yumurta Ikizlerine Hamile Olanlar Burada Toplanalım

Selam kızlar bende tek yumurta ikizleri annesi olarak ikiz konusu olunca yazmadan edemiyorum:)
Hamile olanlara Allah yardım etsin cok zor bi dönem ama karnındalarken en rahat dönem:)
Benim kızlarım 13 aylık oldular
34 haftada acil sezaryenle geldiler
1i bir ay , biri 3 hafta yatti kuvozde:KK43:
Sormak istedikleriniz olursa sorun elimden geldiğince cevaplarim
Ben dogduklarindan beri kendim bakıyorum
Birde 4 yaşında oğlum var
Ilk 8 ay perişan dönemimizdi malesef çok zorlandım:KK43:
Ama şimdi şükür daha rahat ediyorum
En azından banyo yapabiliyorm:)
Yemek yiyebiliyorum:)
Saclarimi taramayi unutmustum artik eski süslü puslu halime döndüm:)
Hala ayni Beşikte yatıyorlar benimkiler
En kocamanindan park besik almıştım
Ilk 6 ay yatsınlar sonra bir tane daha alırım dedim ama şimdi de ayiramiyorum birbirlerini arıyorlar uyurken:)
Bi iki ay daha geçince uzunca yatak yaptiracagim marangoza,iki baza boyunda ortasından ayrılmış sekilde

Ek gıdaya baslama dönemi eger mama alıyorlarsa tam bir kaos malesef
Ben hel ikisini ayni anda besledim ayni anda uyuttum
Hala oyleyiz
Şimdi kaşık kavgalarjmiz var:)
Kendileri yemek istiyorlar pek keyifli oluyor ama yemekten sonra temizlik kısmı birazcık uzun:))

Cok guzel bir duygu ikiz annesi olmak her gun şükür sebebim♥♥

Halam la birlikteyiz bizde beraber bakıyoruz gece tekmisin ? Gündüzleri hiç yanlız kalıyormusun
Gece eşim yardım ediyor. Sağolsun kalkıyor mama hazırlıyor. Benim emzirme çok az artık bitti bitecek. Neyse buna da şükür 6 aylık olduk en azından.
Gündüz bazen bir iki saat yalnız kalıyorum feci zorlanıyorum o zaman. Yalnız bakan arkadaşlara şapka çıkarıyorum valla.

KaPrisLiPazen KaPrisLiPazen canım kocaman park yatak demişsin, ben de yavruşlarıma park yatak alıcam, senin park yatağının markası modeli ne? Ölçüleri kaç?
Ben klasik park yataktan ziyade kare ölçülerde 90*90 prk yatak alayım diyorum ama seninki nasıl?

KaPrisLiPazen KaPrisLiPazen canım kocaman park yatak demişsin, ben de yavruşlarıma park yatak alıcam, senin park yatağının markası modeli ne? Ölçüleri kaç?
Ben klasik park yataktan ziyade kare ölçülerde 90*90 prk yatak alayım diyorum ama seninki nasıl?
Ölçülerini bilmiyorum birazdan bakabilirim ancak canım şimdi uyku şarkısı söylüyoruz((ninni))
Civilden almıştım ara ara en büyük getiriyorlarmis
Ama nacizane tavsiyem zaten illaki ayri odalari olacak ve iki seneye yataklari olacak tek beşik almak daha iyi
Zaten esas masraf doğumdan sonra başlıyor malesef:KK43:
Bana birazcık izin verirsen bakar yazarim canim

Ölçülerini bilmiyorum birazdan bakabilirim ancak canım şimdi uyku şarkısı söylüyoruz((ninni))
Civilden almıştım ara ara en büyük getiriyorlarmis
Ama nacizane tavsiyem zaten illaki ayri odalari olacak ve iki seneye yataklari olacak tek beşik almak daha iyi
Zaten esas masraf doğumdan sonra başlıyor malesef:KK43:
Bana birazcık izin verirsen bakar yazarim canim
Tamam canım bekliyorum haberini.. ben de senin gibi en az ilk 6 ay yanımda park yatakta yatırmak istiyorum bebişlerimi, o yüzden rahat rahat yatabilecekleri bi park yatak arıyorum.. tavsiyen benim için çok kıymetli olacak emin ol :)

Tamam canım bekliyorum haberini.. ben de senin gibi en az ilk 6 ay yanımda park yatakta yatırmak istiyorum bebişlerimi, o yüzden rahat rahat yatabilecekleri bi park yatak arıyorum.. tavsiyen benim için çok kıymetli olacak emin ol :)
Seninkiler kiz mi erkek mi canım? ?
Allah sana bagislasin evlatlarjnj inşallah
Ne kadar var doğuma? ?
Lütfen stres yapma bol bol uyu dinlen
Bebeklerin kilosu değil sağlığı önemli unutma♥

Seninkiler kiz mi erkek mi canım? ?
Allah sana bagislasin evlatlarjnj inşallah
Ne kadar var doğuma? ?
Lütfen stres yapma bol bol uyu dinlen
Bebeklerin kilosu değil sağlığı önemli unutma♥
Benim de tek yumurta ikizi oğluşlarım yolda canım :)
Doğum şubat sonu gibi kısmetse.. Doktorum rapor verdi iş hayatına da mola verdim evde dinleniyorum. Ama uyku konusunda sıkıntı yaşıyorum, geceleri çok terliyorum uyuyamıyorum, gündüzleri de uykum yok.. bebişler kilo alsın diye sürekli muz ve kaşar yiyorum :))
Sen bebişleri büyütmüşsün bile maşallah.. uyku düzenlerini nasık oturttun canım?

Benim de tek yumurta ikizi oğluşlarım yolda canım :)
Doğum şubat sonu gibi kısmetse.. Doktorum rapor verdi iş hayatına da mola verdim evde dinleniyorum. Ama uyku konusunda sıkıntı yaşıyorum, geceleri çok terliyorum uyuyamıyorum, gündüzleri de uykum yok.. bebişler kilo alsın diye sürekli muz ve kaşar yiyorum :))
Sen bebişleri büyütmüşsün bile maşallah.. uyku düzenlerini nasık oturttun canım?
83-110 yazıyor canim
İçinde Kraft in yatağı var 5 cm besikten kısa geldi
Oraya da alt acmalari katladim
Sağ salim kucağına al inşallah
Insallah kuvozde kalmazlar
Şimdi en ama en rahat zamanin canim:))
Uykumuz bir de büyük olduğu için mecbur ikizlerin herseyini ayni anda yaptım tek bebek gibi:KK43:çünkü birse oyun oynamam lazım
Birini kucağımsa birini dizimde uyuttum
Kahvaltı edip oyun oynayip bi iki saat sonra mama yedikleri zaman,mamadan da 1 saat sonra uyutuyorum öğle uykusunu
Sonra öğlen mama meyve yoğurt
Aksam yemegi mama oyun uyku olarak dwvam ediyor
Tek bakınca kendi düzenin daha rahat
Ama nefes almaya vaktim hiç olmadi

en azından.
Gündüz bazen bir iki saat yalnız kalıyorum feci zorlanıyorum o zaman. Yalnız bakan arkadaşlara şapka çıkarıyorum valla.
Aynen Can'ım bende öyle gündüz bir iki saat tek kalıyorum çok kötü oluyorum lavaboya bile kalkamıyorum tek Nasıl bakıyorlar hayret acaba benimkiler mi çok huysuz diyorum kendi kendime. Peki Can'ım büyüdükçe işler daha mı kolaylaşıyo

Aynen Can'ım bende öyle gündüz bir iki saat tek kalıyorum çok kötü oluyorum lavaboya bile kalkamıyorum tek Nasıl bakıyorlar hayret acaba benimkiler mi çok huysuz diyorum kendi kendime. Peki Can'ım büyüdükçe işler daha mı kolaylaşıyo
Yok sadece alışıyorsun bence. Şimdi daha çok oyun, ek gıda falan girdi işin içine. Yani Hep bir yoğunluk var.

Selam kızlar bende tek yumurta ikizleri annesi olarak ikiz konusu olunca yazmadan edemiyorum:)
Hamile olanlara Allah yardım etsin cok zor bi dönem ama karnındalarken en rahat dönem:)
Benim kızlarım 13 aylık oldular
34 haftada acil sezaryenle geldiler
1i bir ay , biri 3 hafta yatti kuvozde:KK43:
Sormak istedikleriniz olursa sorun elimden geldiğince cevaplarim
Ben dogduklarindan beri kendim bakıyorum
Birde 4 yaşında oğlum var
Ilk 8 ay perişan dönemimizdi malesef çok zorlandım:KK43:
Ama şimdi şükür daha rahat ediyorum
En azından banyo yapabiliyorm:)
Yemek yiyebiliyorum:)
Saclarimi taramayi unutmustum artik eski süslü puslu halime döndüm:)
Hala ayni Beşikte yatıyorlar benimkiler
En kocamanindan park besik almıştım
Ilk 6 ay yatsınlar sonra bir tane daha alırım dedim ama şimdi de ayiramiyorum birbirlerini arıyorlar uyurken:)
Bi iki ay daha geçince uzunca yatak yaptiracagim marangoza,iki baza boyunda ortasından ayrılmış sekilde

Ek gıdaya baslama dönemi eger mama alıyorlarsa tam bir kaos malesef
Ben hel ikisini ayni anda besledim ayni anda uyuttum
Hala oyleyiz
Şimdi kaşık kavgalarjmiz var:)
Kendileri yemek istiyorlar pek keyifli oluyor ama yemekten sonra temizlik kısmı birazcık uzun:))

Cok guzel bir duygu ikiz annesi olmak her gun şükür sebebim♥♥
Maşaallah Can'ım büyütmüşsün sen darısı başımıza inşaallah tek bakıyorum demişsin ben şok yani anlayamıyorum bir türlü biz iki kişi bile zorlanıyoruz çoğu Zaman yemeğimizi bile zor yiyoruz Nasıl yaptın anlat bizeeee :KK24: he birde büyüdükçe kolaylaşıyo mu bakmak ? Benimkiler henüz 5 aylık çok zorlar mızmız sürekli yatmak falan istemiyorlar kucak kucak kucak gezdir hoplat zıplat derlerini bi anlamıyoruz bu ay mı böyle düzelir mi acep :cry:

Maşaallah Can'ım büyütmüşsün sen darısı başımıza inşaallah tek bakıyorum demişsin ben şok yani anlayamıyorum bir türlü biz iki kişi bile zorlanıyoruz çoğu Zaman yemeğimizi bile zor yiyoruz Nasıl yaptın anlat bizeeee :KK24: he birde büyüdükçe kolaylaşıyo mu bakmak ? Benimkiler henüz 5 aylık çok zorlar mızmız sürekli yatmak falan istemiyorlar kucak kucak kucak gezdir hoplat zıplat derlerini bi anlamıyoruz bu ay mı böyle düzelir mi acep :cry:
Canim benim için de cok zor ama öyle aman aman bi zorluk yaşamadım aslında, çünkü büyük oğlum cok aşırı zordu mesela onu 2 yaşına getirenw kadar evden parka bile yalnız çıkamadım gezmej falan yok hep ev:KK43:
Ama ikizlerimle şehir dışına,tatilw gitmisligum cok
Benim ikizkerimin birisi kuvozde enfeksiyon kapti yaşama oranimiz cok düşüktü:KK43:
Cok şükür atlattik ve birazda kaybetme korkuau olunca hiç bi eziyetlerine off diyemedim:KK43:(
Ve o bebegim 7 aylık olana kadar emmedi mama yemedi
Günde yediği toplasan bir çorba kaşığı kadar mamaydi
Açlıktan ölecek diyordum artık:KK43: ve hiç susmadan aglardi uyku zaten yok
Ama siz şimdi yardimci olan var zaten daha da kolaydır sizin için
Benim kuvozdeb gelince ilk 4 ay evde aşırı temiz olacak dedi doktor hem 3 bebe hem temizlik yaptım
9 gün ardarda hiç uyumadigim cok oldu diş dönemlerinde
Ama yorulmadan devam edebildim
Burdada Rabbim yardım etti diyorum çünkü gercekten yanımda olacak kimsem yok

Benimkiler aşırı kucakci ikizler birer kucagima oglus sirtima evde cok geziyoruz:))
Tabiki büyüdükçe daha kolay oluyor
Oturduklarinda bile rahat oluyor
Kendine güven bence sense yapabilirsin
Ben kendim 3 bebeyle cok çıkıyorum dışarı, alisverise,gezmeye
Uslularmi diye sorarsan eğer asla bir dk durmuyorlar yerlerinde:)) hepsi de herseyi ilk kendilerine istiyorlar:))

Bide ben evi çocuklara göre duzenledim çekip düşecek bişey yok
Sehpa yok
Mama sandalyeleri can:)
Mama yedirirken yere iki yastık koyuyorum iki elimle yediriyorum,uyuturken birini kucağıma birini dizime aliyorum
Ama benim yetisemwdim tek sey çamaşır
Günde iki makine çalışıyor ama yetmiyor günde wn az iki kere üst değişiyor
Zamanı iyi kullanmak lazım yoksa ben yapiyorsam herkes yapabilir bence
Üçüzlerine bilw kendi bakan annslwr var

83-110 yazıyor canim
İçinde Kraft in yatağı var 5 cm besikten kısa geldi
Oraya da alt acmalari katladim
Sağ salim kucağına al inşallah
Insallah kuvozde kalmazlar
Şimdi en ama en rahat zamanin canim:))
Uykumuz bir de büyük olduğu için mecbur ikizlerin herseyini ayni anda yaptım tek bebek gibi:KK43:çünkü birse oyun oynamam lazım
Birini kucağımsa birini dizimde uyuttum
Kahvaltı edip oyun oynayip bi iki saat sonra mama yedikleri zaman,mamadan da 1 saat sonra uyutuyorum öğle uykusunu
Sonra öğlen mama meyve yoğurt
Aksam yemegi mama oyun uyku olarak dwvam ediyor
Tek bakınca kendi düzenin daha rahat
Ama nefes almaya vaktim hiç olmadi
Canım park yatağın markası comfy mi? Yoksa kraft mı? Google’da yazdığın ölçüleri aratınca comfy çıkıyor.. ben de gidip sorayım bi civile o zman.. inşallah bulabilirim..
yazdıklarının hepsini okudum ve seni ayakta alkışlıyorum canım. 3 çocuğa da maşallah her şeyiyle yetişebilmişsin süper anne :)
Benim de muhtemelen doğumdan sonra yanımda kimse olmayacak, tek başıma yetşebilirmiyim halledebilirmiyim diyordum ama seni okuyunca yapabilirim gibi geldi.. İnşallah sağlıklı sıhhatli olsunlar da hepsini hallederiz evelallah :))

Canım park yatağın markası comfy mi? Yoksa kraft mı? Google’da yazdığın ölçüleri aratınca comfy çıkıyor.. ben de gidip sorayım bi civile o zman.. inşallah bulabilirim..
yazdıklarının hepsini okudum ve seni ayakta alkışlıyorum canım. 3 çocuğa da maşallah her şeyiyle yetişebilmişsin süper anne :)
Benim de muhtemelen doğumdan sonra yanımda kimse olmayacak, tek başıma yetşebilirmiyim halledebilirmiyim diyordum ama seni okuyunca yapabilirim gibi geldi.. İnşallah sağlıklı sıhhatli olsunlar da hepsini hallederiz evelallah :))
Keaft kuzm
Bakarsın cok da zor değil canım
Zamanini iyi degerlendirmen lazim
Program yapip ona uyman lazım
Eşinde destekçi olur
Allah sağlık versin gerisi inan oluyor
Allah o gücü veriyor
Ben ilk 3 ay misafir almadim yasaktı onun dışında hergün misafirim gelir ben giderim
Dolaba hazir yap koy yemeklerden köfte birek taze fasulye patlıcan ne yapabilirsen eline geliyor
Alışveriş toplu ve stoklu alıyorum
Bebek arabasi cok onemli
Ve encok mama sandalyesi bi insan yerine diyorum ben:)
Illaki zorluğu cok fazla tek yumurta ikizleri hep ayni anda ayni tepkiler veriyo iki elin iki ayağın birlikte kullanmayı ogreniyorsun:)elektrikli süt sagma makinasi benim için çok iyi oldu kuvozdeyken süt götürdüm eve gelince de hep Sağdım ikisini ayni zamanda emziremezsem biri memede biri biberonla içti sütü

Keaft kuzm
Bakarsın cok da zor değil canım
Zamanini iyi degerlendirmen lazim
Program yapip ona uyman lazım
Eşinde destekçi olur
Allah sağlık versin gerisi inan oluyor
Allah o gücü veriyor
Ben ilk 3 ay misafir almadim yasaktı onun dışında hergün misafirim gelir ben giderim
Dolaba hazir yap koy yemeklerden köfte birek taze fasulye patlıcan ne yapabilirsen eline geliyor
Alışveriş toplu ve stoklu alıyorum
Bebek arabasi cok onemli
Ve encok mama sandalyesi bi insan yerine diyorum ben:)
Illaki zorluğu cok fazla tek yumurta ikizleri hep ayni anda ayni tepkiler veriyo iki elin iki ayağın birlikte kullanmayı ogreniyorsun:)elektrikli süt sagma makinasi benim için çok iyi oldu kuvozdeyken süt götürdüm eve gelince de hep Sağdım ikisini ayni zamanda emziremezsem biri memede biri biberonla içti sütü
Evet dedğin gibi ağırlaşmadan önce buzluğa bol bol stok yapmak lazım.. bebek arabası prego 2072 aldım canım şu travel sistem olanlardan.. tek yumurta ikizleri dediğin gibi aynı oluyormuş ben de merakla bekliyorum :) süt sağma makinesi de ablam almış medela marka, yavaş yavaş eksikleri tamamlıyorum. 30.haftaya kadar tüm işlerimi bitireyim diyorum, hastane çantamı bile hazırlayıp kapının yanına koyayım..
peki sence şu elektrikli ana kucakları şart mı? Bebekleri oyalama konusunda çok iyi diyorlar anneler çok memnun ama fiyatları pahalı olduğu için bilemedim alsam mı almasam mı

X